Autor Wątek: Scorpion Temptation Reward  (Przeczytany 12728 razy)

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: Scorpion Temptation Reward
« Odpowiedź #20 dnia: 2008-07-18, 09:19 »
czytanie ze zrozumieniem rulez..

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 2008-07-18, 09:39 »
no to przeciez to boski domek ;D
jak ktos chce cie zjechac militarnie to mozna po stracie 3 prowincji szybko sie zdyshonorowac do -20 zeby nie dac mu satysfakcji!  ;)
Shoju na prezydenta! :)

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 2008-07-18, 11:10 »
sory nie doczytałem

nie zmienia to faktu że nie jest tragiczny

i w końcowej fazie gry te 4-6h może przeciwnikowi ukraść

NIe zmienia to faktu, że prawie na pewno Skorpy odrzuca temptation
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 2008-07-18, 11:17 »
Drożdżu, znowu się popisałeś, bo o ile dobrze rozumuję, to to jest za 3 Lega...

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 2008-07-18, 11:23 »

nie tym razem Drożdżu ma racje, w 5 legu Scorpom przysługuje temptation które zresztą prawdopodobnie odrzucimy nieważne co nam będą chcieli dać

btw zauważywiście ze ostatnimi czasy AEG bardzo pcha Scopriona w strone militarną?
« Ostatnia zmiana: 2008-07-18, 11:27 by Raven »

katsa

• experienced Personality
« Odpowiedź #25 dnia: 2008-07-18, 11:37 »

nie tym razem Drożdżu ma racje, w 5 legu Scorpom przysługuje temptation które zresztą prawdopodobnie odrzucimy nieważne co nam będą chcieli dać

btw zauważywiście ze ostatnimi czasy AEG bardzo pcha Scopriona w strone militarną?

No ale brat sędziego się myli, bo ten domek już dostaliśmy, niezależnie od wszystkich temptation które potem odrzucimy. Btw - Paku, o co Ci chodzi z Third Yasuki War? Co to ma wspólnego z tym domkiem?

Chemik

• Spider Clan
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 2008-07-18, 12:12 »
Nom wpytny domek  imo... Scorpion i tak ma wypasione decki militarne (lol) i zajebiste zasady na strongholda`ch do militarek (lol 2) militarki owe sa szybkie jak wiatr i stukaja prowincje zanim przeciwnik cokolwiek zdarzy zrobic (lol 3)... jakby poza ta zasada to cus mialo cokolwiek wspierajacego militarki, albo skorp by byl zorietowany troche bardziej na wcisk to ok... a tak kolejna karta na ktorej ludzie beda skladac fun decki...

Togashi Yeti

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 2008-07-18, 12:50 »
skąd ten sarkazm, Wojciechu, toć wszystkie najlepsze postaci Skorpionów mają gruby force! popatrz na Yumitę, Maemi, no i, oczywiśnie, Ryuzaburo!

/sigh
Toshiro
Ronin*Samurai*Yojimbo*Storyteller*Poet*Tactician*Good Person

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #28 dnia: 2008-07-18, 20:56 »
Btw - Paku, o co Ci chodzi z Third Yasuki War? Co to ma wspólnego z tym domkiem?
wydaje mi sie ze chodzi o to, ze, biorac pod uwage niepodwazalna dominacje militarna skorpiona, oplaca sie do decku na ten stronghold owy event wrzucic. i tak bedziesz tracic prowincje szybciej niz przeciwnik.
« Ostatnia zmiana: 2008-07-18, 21:07 by pinokyo »
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #29 dnia: 2008-07-18, 21:16 »
Oj jaki ten skorpion nie dopieszczony w tej edycji, oj jak to on nic nie grywa... oj serce mi sie kraja ze wzruszenia, lzy ciekna grubymi strumieniami... i wolam o pomste do KAMI, dlaczego? WHY? Dlaczego skorpion ma tak pod gorke ciagle, dlaczego on nic nie wygrywa? I jeszcze dostaje TAK beznadziejny domek... no po prostu przegiecie, zeby tak nie grywalny klan dostawal jeszcze taka karte za TEMPTATION, bo przeciez inni dostali takie karty, ktore totalnie wgniataja...

Prosze was... jestescie smieszni...
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: 2008-07-18, 21:48 »
hehe

kto tu jest smieszny?

kilka osob powiedzialo ze ciekawe, cos pokombinuja, kilku od NAS (zuuuooo), ze to crap z czym sie zgadzam...
i kto nagle zaczal wciskac ze, a to, bo tamto, bo zadziala na pare kart?
wszyscy widza ze to badziew, wszyscy wiedza ze to za temptation - ja tam np uwazam ze lepszy jakikolwiek domek niz crap w postac 3 czy 4 niegrywalnych akcji i personalek (tym  przynajmniej mozna sie pobawic) :) i nikt nie zamierza panikowac z tego powodu, ale nie dziwie sie ze sie ludzie wkurzaja jak pozostali klanowcy zaczynaja wciskac kaszane w stylu ze :"to cos dobrego", za chwile by sie zaczelo: "a bo scorpy zawsze fajne rzeczy dostaja", no trzeba was misiaczki uswiadomic i tyle ;D

osobicie uwazam ze lepszego switcha to da sie zbudowac na KW niz na tym... (na KW to przynajmniej bedzie switch ;) ,na tym napewno nie )

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
« Odpowiedź #31 dnia: 2008-07-18, 22:52 »
Oj jaki ten skorpion nie dopieszczony w tej edycji, oj jak to on nic nie grywa... oj serce mi sie kraja ze wzruszenia, lzy ciekna grubymi strumieniami... i wolam o pomste do KAMI, dlaczego? WHY? Dlaczego skorpion ma tak pod gorke ciagle, dlaczego on nic nie wygrywa? I jeszcze dostaje TAK beznadziejny domek... no po prostu przegiecie, zeby tak nie grywalny klan dostawal jeszcze taka karte za TEMPTATION, bo przeciez inni dostali takie karty, ktore totalnie wgniataja...

Unicornów ten domek i tak będzie niszczył (przynajmniej niektórych). Według mnie brakuje mu tylko akcji każącej popełniać sepukku albo tracić jeden honoru...

Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #32 dnia: 2008-07-19, 14:34 »
misie ten domek jest dobry poprostu trzeba bedzie zrobić całkiem inny rodzaj deka pozatym w W&D pokazali postacie które będą mogł w nim działąć
nie zamykajcie się w jednym sposobem myślenia to jest to samo co było z VK lionowym ja już sam widze parę mozliwości dla takiego deku a napewno pozwoli on wygrywać gry w impasie to nie bedezie dek oparty na curtierach jak typowy dyshonor

nie opierajcie się tylko na ślepym kopiowaniu deków co jest dosyć powszechne wśród graczy scorpowych  (przynajmniej z tego co słysze na świecei) trafia się raz za razem na te same deki

Walec

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 2008-07-19, 20:46 »
misie ten domek jest dobry poprostu

uwierze jak zobacze, swoja droga boje sie zobaczyc jak walec cos wymysli ;D

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 2008-07-20, 10:31 »
mnie się przypomina domke lionowy co też miał słaby być . a ja się w sumie ciesze ,że go zmienili bo jak strzelał 2 honoru za każdą zniszczoną prowincje to był przwalony i decki nie będące honorówkami miały lekko pod górkę . najbardziej to mnie marszczy ,że ten jakoby fun'owy domek do scorpów jest z 100 razy lepszy niż mantisowy na serio planowany przez DT . bo militarke na scorpach złożyć może każdy [postaci z 3F +follower , mały suporcik nie military card i w ciacho] . a deck'u na mantisowych taktykach to żaden człowiek nie złoży jaki be genialny nie był .
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 2008-07-20, 22:56 »
Self-Appointed Prophet of Doom, a Tsuruchi Rasu? Ten koleś to niezły krejzol jest... JUŻ jakiś jego "taktyk" dek widziałem gdzieś na forum :P albo Theme Deck - Spaceballs _^_

katsa

« Odpowiedź #36 dnia: 2008-07-21, 01:13 »
misie ten domek jest dobry poprostu trzeba bedzie zrobić całkiem inny rodzaj deka pozatym w W&D pokazali postacie które będą mogł w nim działąć
nie zamykajcie się w jednym sposobem myślenia to jest to samo co było z VK lionowym ja już sam widze parę mozliwości dla takiego deku a napewno pozwoli on wygrywać gry w impasie to nie bedezie dek oparty na curtierach jak typowy dyshonor

nie opierajcie się tylko na ślepym kopiowaniu deków co jest dosyć powszechne wśród graczy scorpowych  (przynajmniej z tego co słysze na świecei) trafia się raz za razem na te same deki

Jakie postacie? O czym Ty mówisz? Czy już nikogo nie stać nie obiektywny komentarz, tylko z automatu - 'nie gram tym klanem, więc na pewno jest fajne'? Ten domek nie gra, nic nie robi. Fakt, że jest z tempt'a, ale niektóre klany dostały za temaptation grywalne karty (wiem, nie mantis, mantis nic nie ma, wszyscy to widzą, nie trzeba hijackować każdego wątku żeby to podkreślić). Czyli źle mamy (znowu).

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #37 dnia: 2008-07-21, 01:28 »
Ja się na skorpach bardzo nie znam, raczje od strony konsumenta niż użytkownika... Ale jak bad boyzów (Bad boys, bad boys - what you gonna do, what you gonna do when they come for you... nuci Sejmitar - ehem, sorki) składałem na Kyuden Waserumon, to właściwie z niewielką modyfikacją decku na tym domku dalej by działali, a byliby wredniejsi bo mieliby opcję na dyshonor. A dzięki temu lepszy matchup z prawdziwą dyshonorówką.

Teraz pojawiło się sporo naprawdę fajnych postaci i IMO switch military/dyshonor jest realny. Nie wiem jak się sprawdzi domek akurat w tym wydaniu, ale - jako L5Rowiec - cieszę się, że nie jest zrzynką z czegoś innego. Daje nowe opcje, dzięki czemu gra jest ciekawsza. A jak się wam nie podoba, to ja go chętnie łyknę :)

Mantis blues : takie biedne te mantisy, ojoj. Jest na to osobny wątek. A jak nie ma to założyć.Jest Jest

*) Bad boyz - Scorpion military na magistraturze.
« Ostatnia zmiana: 2008-07-21, 14:13 by Shinjo Drożdż »
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Togashi Yeti

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 2008-07-21, 01:48 »
Byliby wredniejsi bo mieliby opcję na dyshonor. A dzięki temu lepszy matchup z prawdziwą dyshonorówką.

Przez ciebie oplułem klawiaturę herbatą.

Teraz pojawiło się sporo naprawdę fajnych postaci...

... z których żadna nie ma więcej niż 3F. Naporowe jak 70-letnia babcia.

Cieszę się, że nie jest zrzynką z czegoś innego.

Czyli te wasze ciągłe porównania do Vigilance Keep sobie tylko uroiłem?

Problemem tego domku jest fakt, że poza samym domkiem niewiele da się zmieścić rzeczy wspierających alternatywny win condition - postacie do dyshonoru mają żenujące cyferki, więc nie pojadą prowincji. Nie pojadą prowincji, więc nie zabierzesz honoru. Czy już dość wyraźnie widać zarys błędnego koła?

I przestańcie ciągle powoływać się na VK, do jasnej cholery. Podobieństwo tych dwóch domków kończy się na sferze gramatyczno-kosmetycznej. Dlaczego? A dlatego, że za wystawianie postaci można dopisać sobie honoru, ale już zabrać przeciwnikowi się nie da. Clear enough?
Toshiro
Ronin*Samurai*Yojimbo*Storyteller*Poet*Tactician*Good Person

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #39 dnia: 2008-07-21, 02:33 »
Ale jakim cudem ten domek ma COKOLWIEK zdishonorowac?

Z inna militarka przewaznie bedziecie wymieniac prowincje do pewnego czasu (oczywiscie celowo pomijam fakt "sily" skorpionskiej militarki), wiec pewnie stagnacja zacznie sie jak kazdy bedzie miec po 2 prowincje. Daje to strate po 4 honoru na ture. Jak przeciwnik COKOLWIEK ogarnia z tej karcianki, to bedzie sie staral wystawiac jakies postacie z honorem wczesniej w trakcie gry. Powiedzmy ze byl to Crab (ew Mantis czy cokolwiek innego) i ma w tym momencie jakies 10-12 honoru (dosc realne jest wystawic 4-5 postaci z 2ph za pelny koszt). Czyli zeby go zdishonorowac bedzie potrzebne 30/4 = 7.5, czyli 8 tur. Powtorze, bo moze nie kazdy zrozumial. OSIEM tur. Teraz zakladamy baaaaaaaaaardzo optymistyczny wariant, ze przeciwnik ma tylko 1 prowincje. 30/6=5, czyli juz *tylko* 5 tur.

Teraz opcja z honorowka. Honorowka musi bronic sie przed Lionami w obecnym srodowisku, bo jezeli nie jest w stanie obronic sie przed Lionem, nie jest w stanie nic ugrac. Kazda honorowka zaczyna ze Skorpem, czyli juz ma drobna przewage. Skorp nie narzuci takiego tempa jak Lion, wiec kolejny plus. Moze, przy kosmicznym farcie, zanim ktos wykreci te 40 honoru Skorp zjedzie mu 2 prowincje (znow bardzo optymistycznie). Powiedzmy ze pierwsza prowincja padla w 4 turze, druga w 5. Honorowka powinna miec w tym momencie okolo 35 honoru (+/-) i byc juz dobrze rozpedzona. Nie wydaje mi sie zeby fakt odebrania 2 honoru w turze 5 oraz 4 honoru w turze 6 (lacznie -6 honoru) COKOLWIEK zmienil.

Reasumujac: ten domek jest i bedzie z dupy, chyba ze Skorpion nagle dostanie jakiegos boosta do militarki.
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?