Autor Wątek: ST online  (Przeczytany 2341 razy)

Walec

• eternal Personality
ST online
« dnia: 2008-08-11, 12:53 »
Tak z innej beczki
wczoraj pokazano wreszcie gameplay do Star Trek Online http://startrekonline.com/

can't w8 to play it
Walec

Gothmog

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Barlog's Commander
Odp: ST online
« Odpowiedź #1 dnia: 2008-08-11, 13:18 »
zaje... tez sie juz nie moge doczekac  8)

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #2 dnia: 2008-08-11, 13:41 »
Tak patrzac po screenach to chyba to jest brzydsze Eve. Przynajmniej mnie nie podnieca to, ze tam pisze Startrek.
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2008-08-11, 14:13 »
Nie wiem, co to ma być za gra, ale oglądnałem własnie trailer, bez dźwięku - jestem w pracy, i muszę powiedzieć, że grafika jest biedna jak barszczyk dworcowy.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #4 dnia: 2008-08-11, 14:33 »
Nie wiem, co to ma być za gra, ale oglądnałem własnie trailer, bez dźwięku - jestem w pracy, i muszę powiedzieć, że grafika jest biedna jak barszczyk dworcowy.

to bedzie MMORPG ale miśki tu nie chodzi o grafikę tylko o klimat o nawiązania do filmów seriali pozatym EVE opiera się tylko o kosmos a tu macie i kosmos i planety
pozatym Wow najpopularniejszy MMorpg ma tak naprawdę dosyc słaba grafę w porównaniu do niektórych konkurentów ale wygrywa niesamowita miodnościa
Walec

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #5 dnia: 2008-08-11, 14:45 »
Guild Wars -> imho duzo midoniejszy niz WoW i duzo ladniejszy.
To, ze Eve to tylko kosmos, to nie znaczy, ze ST moze byc brzydszy. Tak samo grafika na planetach w tych pokazowkach jest gorsza zarowno od GW jak i WoWa (bo tam przynajmniej jest jakas konwencja basniowa zachowana) nie wspominajac juz o takich grach jak chociazby Age of Conan czy LotR czy tez Tabula Rasa...
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2008-08-11, 14:48 »
wow i miodnosc?
wg mnie wygrywa nastawieniem dla 10-14-latkow a nie miodnoscia...
szanujacy sie koles w wieku 22+ w to nie zagra (ja mialem ohote oddac zawartosc zoladka po kilku godzinach przy tej grze taka mierna..)

coz mozna powiedziec, podniecali sie ludzie conanem a wyszedl niezly gniot (choc moze wkoncu naprawia to na tyle ze da sie grac... niepowiedziane ze nie), EVE trzyma klimat ale tez nudzi sie szybko...

a w ST chca zrobic bardzo duzo mozliwosci (jak walec zauwazyl i kosmos i planety) i dlatego jestem w 100% pewie ze bedzie gniot i to dluuuugo po premierze... bugi zniszcza ta gre...

ja z niecierpliwoscia oczekuje na 2 czesc moich ulubionych Guild Wars, jak nie beda za duzo zmieniac w stosunku do 1 to powinno byc mistrzostwo swiata ;D (tak wiem nie jestem obiektywny w nawet calu :D )
Shoju na prezydenta! :)

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #7 dnia: 2008-08-11, 15:03 »
Hehe jak GW2 z takim samym suportem do GvG i ogolnego PvP to nie bede mlucil w nic innego :)

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2008-08-11, 15:07 »
Hehe jak GW2 z takim samym suportem do GvG i ogolnego PvP to nie bede mlucil w nic innego :)

zgadzam sie w 100% ;D

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #9 dnia: 2008-08-11, 15:43 »

wow i miodnosc?
wg mnie wygrywa nastawieniem dla 10-14-latkow a nie miodnoscia...
szanujacy sie koles w wieku 22+ w to nie zagra (ja mialem ohote oddac zawartosc zoladka po kilku godzinach przy tej grze taka mierna..)

cóż poczułem sie urażony mam 27 lat i grywam w wowa od 4 lat z przerwami najpierw na pirackich potem na orginalu, większość znajomych grających w wowa to osoby albo nie wiele młodsze albo nawet duuuzo starsze spójrz kiedyś na średnią wieku graczy w wowa a sie nieżle zdziwisz bo chyba w tamtym roku wychodziła koło 34 lat
a co do miodności jak miałem wakacje po studiach to 15 godz dziennie przez 6 dni w tygodniu i jakoś się nie nudziło wiec jakaś tam miodność jest:):)

Guild Wars -> imho duzo midoniejszy niz WoW i duzo ladniejszy.

co do wyglądu to zgadzam się Guildwarsy sa jedne z najładniejszych ale pograłem trochę w GW i zasypiałem nudą wiało, te same sety zbroi itp dużo bardziej ograniczony rozwój

mi np sie wygląd jak na pierwsze w ogóle info o grze podoba utrzymywanie stylu grafiki z city of heros
Walec

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #10 dnia: 2008-08-11, 16:18 »
dużo bardziej ograniczony rozwój

W GW nie masz rozwoju postaci, bo tam nie o to chodzi. Tam chodzi o Guild Wars, czyli wojny gildi, czyli bierzesz 8 typa, skladacie build i bijecie sie z innymi 8 typami, kto zabije szybciej Guild Lorda przeciwnika ten wygrywa. PvE jest najgorsza czescia tej gry, zas PvP nie ma nigdzie sobie rownych. Kto co woli... jezeli ktos lubi farmienie to raczej GW nie przykuja go na dluzej, jak ktos lubi gre zespolowa, pokazanie swojego skilla, myslenie i granie bez bledow to GW ma to wszystko i znacznie wiecej... GW bardzo przypomina gre karciana (jezeli wiesz ocb i potrafisz samemu builda rozpisac to nie rozni sie to niczym praktycznie niz zlozenie dobrej talii do jakiejs gry karcianej).

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #11 dnia: 2008-08-11, 17:17 »
a grałeś PVP w wowie? 4 rodzaje battle graundów 3 rodzaje areny plus lokacje PVP cóż dla mnie dalej GW jest nudny
Walec

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #12 dnia: 2008-08-11, 17:21 »
4 rodzaje battle graundów 3 rodzaje areny plus lokacje PVP cóż dla mnie dalej GW jest nudny

Hmm w GW masz 4 rodzaje trybow gier PvP (HA, GvG, AB, RA+TA) a nie jakis tam lokacji, Guild Halli (miejsc gdzie toczysz walki) masz spokojnie ponad 10, do tego kilka lokacji PvP gdzie grasz postaciami PvE. I przede wszystkim w GW liczy sie to jak myslisz a nie to ile czasu spedziles na farmieniu kolejnego poziomu. Na GvG kazdy gra taka sama, startowa postacia z takimi samymi statystykami, to juz jak je wydasz, jakie skille dobierzesz, jakie bronie wybierzesz (dostepne sa wszystkie te co odkryles a nie te co trzeba bylo wyfarmic na raidach), nie mowiac juz o taktyce jaka trzeba sie wykazac w GW zeby coskolwiek ugrac, WoW sie nie umywa... WoW PvP ma na poziomie Diablo 2, wyzszy poziom + lepszy sprzet = ownage.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #13 dnia: 2008-08-11, 17:31 »
to chyba mało grałeś w wowa na wysokich poziomach tam skill to 80% wygranej
też masz drzewka talentów i zależnie jak je sobie rozwiniesz tak też grasz itp
Walec

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #14 dnia: 2008-08-11, 17:37 »
W GW skill to 99% wygranej, reszta to to czy bedziesz mial laga.

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 2008-08-11, 17:44 »
to chyba mało grałeś w wowa na wysokich poziomach tam skill to 80% wygranej
też masz drzewka talentów i zależnie jak je sobie rozwiniesz tak też grasz itp

serio?
a myslalem ze 80% to to kto ma lepiej grajacego lotrzyka w grupie, lol

nie bede dalej polemizowal bo to sie zle skonczy... powiem tylko tak w GW w przeciwienstwie do wow-a wszystkie klasy postaci sa grywalne w pvp (owszem grajac dluzej zauwazy sie ze niektorymi jest teoretycznie latwiej...), a wowie niestety ale na pvp to nadaje sie okreslona liczba klas (w zaleznosci ktore aktualnie blizzard uwalil a ktore wzmocnil co zmienia sie jak w kalejdoskopie), w wowie cos takiego jak balans nie istnieje...

1 slowo o gw, nigdy nic w postaciach nie zmieniali... od poczatku do konca gra jest i byla zbalansowana, i to najwieksza zaleta ;)

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #16 dnia: 2008-08-11, 18:48 »
a myslalem ze 80% to to kto ma lepiej grajacego lotrzyka w grupie, lol

zalezy co się gra i już bardziej warlocka:) chociaż zgrana grupa magów też robi rozpiernicz:) umiejątnośc współpracy jest kluczowa w tej grze no i umiejętność wykorzystywania swoich możliwości pozatym jeżeli 99 % zależy od skill nie od sprzetu i poziomu to poco grać w MMO lepiej pograć w Counter strika czy w battlefielda
Walec

Monk

• Crab Clan
  • Personality
  • *
  • The Sexorcist
« Odpowiedź #17 dnia: 2008-08-11, 19:36 »
No właśnie smutne, że póki co mmorpg polegają na bezmyślnym biciu tysięcy mobów i skill nie ma nic do rzeczy, a w większości gier tego typu w które grałem gildie są jedynie dla ozdoby, bo ludzie się w ogóle nie organizują w zgrane ekipy, nic z tego bowiem by nie wynikało. Większość grających to dzieciarnia, a "gra" sprowadza się do chodzenia po mapie i klikania pojedyńczy raz na jakimś potworku & repeat

Imho w złym kierunku poszedł ten gatunek, przez co byćmoże już niedługo wszystkim się przeje jego obecna forma i zostanie wyparty przez inną.

Twoja stara liczy Koku w AEG'u.

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 2008-08-11, 22:03 »
monk no wlasnie w GW nie ma nic z tego co napisales :)
to jest jedyny MMORPG ktory NIE polega na biciu tysiecy mobow, cowiecej takie bicie pozbawione jest wiekszego sensu...

Monk

• Crab Clan
  • Personality
  • *
  • The Sexorcist
« Odpowiedź #19 dnia: 2008-08-11, 22:10 »
Ta, trochę o tej gierce słyszałem i fajnie że nie ma abonamentu, ale i tak bym się w to nie wkręcił myślę.

W gierki gram obecnie dla samego podpatrywania ciekawych pomysłów i rozwiązań głównie. Gdy widzę, że dany tytuł już się wyczerpie w tym temacie, to na ogół go odstawiam na półkę, choć oczywiście bywają wyjątki od reguły i zdarzają się szpile na tyle miodne, że wkręcają na dłużej.

Przez krótki czas majstrowałem przy grach i ogólnie to jest coś czym się chce zajmować w przyszłości, więc nieskromnie powiem, że nieco znam temat, w trochę gier grałem w życiu, kilka książek przeczytałem o designie gier itd, stąd mam takie, a nie inne do nich podejście -> badanie mechanizmów, podłapywanie pomysłów, a nie granie dla grania.

Nie załapałem się na Ultime Online, ale patenty z niej (w sensie sposób rozbudowania rozgrywki, nie same bicie mobów tylko więcej rpg'a faktycznie w tym wszystkim) to jakoś bardziej mnie kręcą niż to co wychodzi teraz.

Dlatego robię właśnie przymiarki do Guild 2 i pykam sobie w to w singlu (nie, nie Guild Wars, inna gierka). 

Póki co za mało grałem by polecić albo nie, ale opis gry może Wam uzupełnić to co napisałem o przykłady patentów, których mi w tych grach mmorpg brakuje dziś;
http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=6032
« Ostatnia zmiana: 2008-08-11, 22:17 by Monk »

Twoja stara liczy Koku w AEG'u.