Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
czy ktos szuka jakis c/u z am? erki wezme tak czy tak ze soba
...zresztą po 18 latach grania we V:TES myślę, że jakoś ogarnę
I tu pytanie - jako że nie mam jeszcze swoich kart, a nawet jak je dostanę, to ogarnięcie talii zajmie chwilę - czy byliby jacyś chętni na pożyczenie decku na najbliższe gry?
Witam,Anonsuję się jako nowy gracz ze sporą chęcią na pierwsze granie. L5R znam od dawna, głównie wizualnie (Oro propagował temat, od wielu lat gramy razem we V:TES), ostatecznym motywatorem do wstąpienia w szeregi był wasz ultra bot Kempy ze swoją informacją o Ivory Edition na naszym forum. Przy okazji wyszło, że znam całkiem sporo ludzi ze świata Legendy w Polsce, a że zamierzam pojeździć na turnieje, to się w sumie bardzo dobrze składa.Aktualnie czekam na zestaw starterów, powinny dotrzeć w przyszłym tygodniu. Klany wybrane, głównym będzie Mantis, poboczne to Unicorn i Phoenix.Ogarniam grę na poziomie podstawowym, tzn. czytałem zasady, no i Oro parę razy przetrzepał mi skórę deczkami testowymi Poziom trudności jest tu zaletą a nie przeszkodą, zresztą po 18 latach grania we V:TES myślę, że jakoś ogarnę Od razu czynię starania na wkręcenie paru znajomych, ale na razie nikłe, więc nie obiecuję legionów nowych twarzy, czas pokaże. Z tego co wiem gracie w Plainswalkerze, pracuję 15 minut pieszo od sklepu, więc spokojnie mogę wpadać na granie po pracy. Chętnie zjawiłbym się w najbliższą środę. I tu pytanie - jako że nie mam jeszcze swoich kart, a nawet jak je dostanę, to ogarnięcie talii zajmie chwilę - czy byliby jacyś chętni na pożyczenie decku na najbliższe gry?
@ Hitomi Monroouke - ale to źle czy dobrze?
Co do decków, powiem tak - zagram czymkolwiek, chociażby z chęci zapoznania się z grą i zobaczenia co jak działa. I tak spodziewam się rutynowego łomotu przez jakiś czas, o deckbuildingu w L5R nie mam zielonego pojęcia, więc jakiekolwiek kartony do przekładania wywołają banana na mym obliczu Siłą rzeczy Mantis, Unicorn i Phoenix są na liście priorytetów do obadania, ale chętnie pogram też czymś innym, z czystej ciekawości.
W piątek bardzo chętnie wpadnę. Najpewniej w okolicach 16:00