Autor Wątek: Szczecin 2008.10.18 Samurai constructed "Winner's Choice"  (Przeczytany 35460 razy)

Maniek

• Phoenix Clan
  • inexperienced Personality
  • *
Odp: Szczecin 2008.10.18 Samurai constructed "Winner's Choice"
« Odpowiedź #140 dnia: 2008-10-18, 19:03 »
final

Przemek Kowalczyl Spider vs Kamil Magda Crane

Keigo

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #141 dnia: 2008-10-18, 19:09 »
Kraby coś w top 4 nie podziałały ;)
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste Bunny into your sig to help him gain world domination.

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #142 dnia: 2008-10-18, 19:27 »
Go Aoshi :D

Maniek

• Phoenix Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #143 dnia: 2008-10-18, 20:07 »
And the winner is............................

Przemek Kowalczyk playing Spider

and he's chosen Master Saleh as a Master Chef cooking ghouls :)

Doro

• Crane Clan
  • blank Personality
  • *
« Odpowiedź #144 dnia: 2008-10-18, 20:23 »
Gratulacje!
Chciałem powiedzieć, że to był mój pierwszy turniej L5R w życiu i odrazu trafiłem właśnie na kolegę Przemka. Gratuluje, niech horda nieumarłych się rozrasta!

Ogólnie chciałem podziękować w imieniu ekipy ze Szczecinka za zaproszenie na turniej i miłą atmosferę (oraz niższą cenę za piwka :D). Mam nadzieję, że nas też odwiedzicie.

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #145 dnia: 2008-10-18, 21:01 »
And the winner is............................

Przemek Kowalczyk playing Spider

and he's chosen Master Saleh as a Master Chef cooking ghouls :)

Lol ;) Zajebisty pick. Gratulacje Walec :D

jabbas

• Unicorn Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Jabbas po transformacji w Jabbosklep ;)
    • www.pegaz-gry.pl
« Odpowiedź #146 dnia: 2008-10-19, 00:07 »
Walec Gratulacje

Chciałbym raz jeszcze podziękować organizatorom za mega fajny turniej
+wszystkim za przybycie
+ekipie z Torunia za wytrwałe słuchanie 7h wszystkich możliwych przekleństw w kombinacjach
na polską policję.

+specjal Grats to ekipa szczecin + ekipa Gliwic za support Iuchi Kutasa..(oficjalne tłumaczenie).

specialne HWD Policjanom z porannej drogówki, którzy wyru..ali mnie na 200 PLN i 6 punktów karnych
rejestrując mnie na radar 20m przed ograniczeniem do 60 na polnej drodze poza miastem,
aby następnie skasowali mnie jakbym jechał tak 20m za znakiem...

Walec wrzuc deckliste po THW:)

Tylko najlepsze gry planszowe i karciane  www.pegaz-gry.pl Bydgoszcz

Kakita Aoshi

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #147 dnia: 2008-10-19, 00:58 »
Jak dla mnie wszystko było ok.

W sumie to trochę mi szkoda finału ale Walcowi ten win się należał już od kilku lat i wygrał, inna rzecz, że ja swój cały potencjał farta  i zajebistości już chyba wykorzystałem w grze Kempym wygrywając grę po tym jak mi sprzedał grając VK na honor 3x Hamstrunga w mój impromtu i odskakując na chyba 14 honoru do 30 kilku.
Kakita Aoshi
Crane Clan Samurai*Bounty Hunter
"Zniszczmy całe zło, nie będzie konkurencji"

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #148 dnia: 2008-10-19, 07:28 »
Ok moi drodzy. Dzieki wszystkim za przybycie , ludziom ze Szczecinka z Gliwic, Torunia , Bydgoszczy, Warszawy, Poznania i Wadowic/Krakowa. Dla was wszystkich respekcior i szacun i UTZ BANZAI i Pozdro i Pocwicz bo kawal drogi zrobiliscie zeby do nas dotrzec. Dzieki wszystkim moim ziomom ze Szczecina za przybycie i pomoc w zroganizowaniu tego turnieju a przede wszystkim dla Egzo/Buraka ktory dzielenie czuwal nad wszystkimi standingami i porobil zajebiste numkerki na stoliki (kto byl ten widzial).  Dzieki wielkie dla pani Halinki - wlascicielki restauracji za zyczliwosc i starania by choc na chwile w restauracji zapanowal japonski klimat ( czy ktos zauwazyli i docenil te bambusowe instalacje stojace na oknach) oraz oczywiscie za piwo po 5 zl :)

Gratuluje wszystkim, ktorzy wzieli udzial , mam nadzieje ze jestescie zadowoleni z nagrod i z profesjonalizmu zaprezentowanego przez szczecinska ekipe :) Gratzy dla zwyciezcow i pokonanych i do zobaczenia na jakims duzym fajnym turnieju.

jestescie zajebisci

Pozdro i Pocwicz

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #149 dnia: 2008-10-19, 10:48 »
Wielkie dzięki wszystkim
Dzieki jackowi na przaeiwzienie mej sporej osoby:) i wytrzymanie moich wyziewów piwnych w dwodze powrotnej

Dzieki Aoshi'mu na ciekawy finał ( no nie powiem zrobiło mi sie ciepło w drugiej grze przed odkryciem 3 karty:) która na szczęście nie była 3 assiningiem (skończyłem chyba na -18 honoru)

Wielkie dzięki dla Horrora, Buraka No i oczywiście Mamy Mareckiego za nakarmienie mnie:) 

Marecky wiekie dzieki za nocleg

Dzięki dla wszystkich przybyłych

shame on wszyskich którzy nie przyjechali
Walec

Shiba Qwal

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #150 dnia: 2008-10-19, 11:00 »
Również chciałbym podziękować wszystkim za turniej w szczególności dla Horrora, Buraka za organizację i Mareckiego za nocleg.

Jak zwykle jak jestem niepokonany i trafiam na brata to potem przegrywam już wszystko do końca :/.

Żałuje tylko że przez moje bardzo słabe podejście i bardzo dobre podejście Kamila (szybkie 3 governory plus 2 komachi) nie mogłem z nim powalczyć o wejście do top 4.

Gratulacje dla tego menela co pisał przedemną :P w końcu należało mu się zwycięstwo w jakimś powarzniejszym turnieju.

Kakita Aoshi

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #151 dnia: 2008-10-19, 11:04 »
Dzieki Aoshi'mu na ciekawy finał ( no nie powiem zrobiło mi sie ciepło w drugiej grze przed odkryciem 3 karty:) która na szczęście nie była 3 assiningiem (skończyłem chyba na -18 honoru)

Dokładnie na -19  ;D
Kakita Aoshi
Crane Clan Samurai*Bounty Hunter
"Zniszczmy całe zło, nie będzie konkurencji"

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #152 dnia: 2008-10-19, 11:18 »
ach to napiecie trzymane do samego konca. assigning, assigning (walec sie poci, rece mu drza, trzecia karta ........ assigning (kotry okazal sie kontemplacja hue hue ) . dobrze zagrane panowie , jak przystalo na final.

http://www.lavozakasha.org/modules.php?name=News&file=article&sid=3751

czy ktos rozumie iszpanski?

dawajcie foty lejdis en dżentelmen

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #153 dnia: 2008-10-19, 13:01 »
Rozumiem, że to ironia była. Ale gdyby nie, to jest tam napisane:

24 graczy.

Wygrał Przemek Kowalczyk - Pająk. Zdecydował, że Master Saleh zostanie Master Kucharzem.

2?- Kamil Magda - Żuraw
3?- Jacek Jachymowski - Krab
4?- Michal Gabor - Krab

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #154 dnia: 2008-10-19, 13:05 »
To jest właśne, to za co uwielbiam tą grę - możliwość turniejowego połamania głowy w rewelacyjnej atmosferze, którą tworzą wszyscy którzy to czytają. :)

Dzięki wielkie dla przybyłych i organizatorów. Komplet nagród mógł zaskoczyć gdyż każdy z Top8 coś dostał a do każdej rundy serwowano graczom gratisowo po jednym boosterze. Oczywiście mega-szacun dla moich przeciwników, szczególnie dla Aoshiego za wyprowadzenie mnie z równowagi psychicznej po zagraniu Misdirection na Unshakable (grrr!). :) W drugiej przegranej tego dnia, z Qwalem, pomógł mi po trochu źle potasowany deck (gold screw), więc nie było co się zbytnio denerwować.

Poniżej kilka przeskalowanych fotek. Gdyby ktoś chciał w lepszej jakości to walić na PM:

http://pl.youtube.com/watch?v=HobcKZYo9Kg

PS. Do TO - możecie dopisać klany do końcowych wyników?
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Ratman

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #155 dnia: 2008-10-19, 13:15 »
Hej. Podpinam się pod podziękowania, w szczególności dla Jacka za transport i duuużo cierpliwości po "jesteśmy w Gliwicach i się zgubiliśmy", Walcom i Jackowi za pożyczenie 1/4 kartoników w decku, całej obsadzie samochodu za fun i Sami Wiecie Który music (... i dawać wszystko i nie mogę dać... ;P ), Horrorowi i organizatorom za świetny turniej, Mareckiemu za nocleg i jego mamie za wypasione śniadanie następnego dnia oraz wszystkim moim przeciwnikom za świetne gry.

marecky

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #156 dnia: 2008-10-19, 14:54 »
Wielkie dzięki wszystkim
Dzieki jackowi na przaeiwzienie mej sporej osoby:) i wytrzymanie moich wyziewów piwnych w dwodze powrotnej

Wielkie dzięki dla Horrora, Buraka No i oczywiście Mamy Mareckiego za nakarmienie mnie:) 

Marecky wiekie dzieki za nocleg

Dzięki dla wszystkich przybyłych

shame on wszyskich którzy nie przyjechali

marecky zawsze karmi swoje ghule ^^

cóż a chciałem żeby bairei był sake masterem

;(
dzieki za przybycie i masudżiro za "wychodzenie an stacje "

you all have to:
P&P
Cytat: ertai
Oj bo wrzuce maly hipokryto rozmowy z gg

dobrze że nie macie nagranego swojego sapania pod prysznicem :)

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #157 dnia: 2008-10-19, 16:22 »
Generalne dzięki dla organizatorów i wszystkich przybyłych, oraz dla pociągowej ekipy w składzie Kempes, Kurga, Radko i Centurion (przez 1/4 drogi), dzięki którym poza spaniem rozrywek było bez liku :)

Sam turniej był bardzo fajny, choć niestety dość kameralny. Niestety, pierwsze moje trzy partie to wielkie porażki; błąd polegający na złym sposobie atakowania crane'a, największe chyba fate screw jakie w życiu miałem przy grze z kolegą, który dopiero grę z krążkami rozpoczyna (wybacz, po ciężkim piątku i 10h nocnej jazdy pociągiem nie miałem siły zapamiętać imienia ^^") i gra ToD (przez 5 tur zobaczyłem tylko dwie battle akcje; Unwavering i Stay'a :P), oraz mój błąd z kolegą breederem, którego sobie pewnie nigdy nie wybaczę - dałem sobie wcisnąć niezły kit, gdy na mojej Jerze z kupką followerów został użyty Black Silk z tapniętego ghula :P

Cały turniej wspominam ciepło i utwierdził mnie w przekonaniu, że Kotei zorganizowany przez ekipę ze Szczecina może być naprawdę świetną imprezą :)

Ponowne gratulacje dla Walca, bo wybór naprawdę fajny :)

Podziękowania dla horrora za dobre rozłożenie boosterków w pierwszej rundzie (hamstrung! :D)

Podziękowania dla wszystkich, którzy podarowali biednemu Geraltowi sporą kupkę czekoladowych lisów!

Podziękowania dla Maćka za trzy pozaturniejowe fajne gry - nieczęsto ścieram się z cranem :)

Generalnie jak mówiłem do większości - cyah na następnej dużej imprezie ^^

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #158 dnia: 2008-10-19, 18:12 »
Rozumiem, że to ironia była. Ale gdyby nie, to jest tam napisane:

24 graczy.

Wygrał Przemek Kowalczyk - Pająk. Zdecydował, że Master Saleh zostanie Master Kucharzem.

2?- Kamil Magda - Żuraw
3?- Jacek Jachymowski - Krab
4?- Michal Gabor - Krab

chodzilo mi o komentarze na dole. po prostu ciekawym co sadza iszpanie o wyborze.

tak tak - zgadzam sie z kempym w 100 procentach
To jest właśne, to za co uwielbiam tą grę - możliwość turniejowego połamania głowy w rewelacyjnej atmosferze, którą tworzą wszyscy którzy to czytają. Uśmiech
i niech tak zostanie.

walec, kurga jak juz uporacie sie z nawalem obowiazkow to wrzuccie fotosy. dzieki

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #159 dnia: 2008-10-19, 18:21 »
co to pisac koledzy juz sie wypowiedzieli ja sie dolaczam :)

szczegolnie do tego:
Podziękowania dla horrora za dobre rozłożenie boosterków w pierwszej rundzie (hamstrung! Chichot)

rzeczywiscie wielkie podziekowania dla horrora - doomed i superior w bonzaiu to jest to czego czlowiekowi potrzeba :)
Shoju na prezydenta! :)