Chikan Gatsu forum
Aktualności:
Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Strona główna
Forum
Pomoc
TinyPortal
Szukaj
Kalendarz
Zaloguj się
»
Forum
»
CCG Training Dojo
»
Rules
»
naseru private journal, shosuro takuro, asigning blame
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Autor
Wątek: naseru private journal, shosuro takuro, asigning blame (Przeczytany 1147 razy)
kszyhu
blank Personality
naseru private journal, shosuro takuro, asigning blame
«
dnia:
2008-09-01, 13:47 »
tekst naseru: After this card is destroyed: The player whose card or army destroyed this card or it's personality loses 5 honor.
tekst takuro: Reaction: After Takuro is destroyed by a card you do not own or by battle resolution: Create a 0F/2C/1PH Scorpion Clan, Courtier, Apprentice Personality. Chose another player, who loses 3 Honor.
tekst asigninga:Political Reaction: After one of your Personalities is destroyed, if you control a Courtier: Dishonor a target Personality. His controller loses 3 Honor; this loss can be negated but not reduced.
mam dwa pytania:
1) czy jeśli przeciwnik ma na przykład -16 honoru i atakuje jedną z moich prowincji honorowym typem, a ja bronie takuro, który ma na sobie ten item, to jak ten koleś wygra to najpierw dostanie 4 honoru za wygranie czy też najpierw straci osiem?
2)jeśli przeciwnik ma -17 honoru i zaatakował mi ostatnią prowincje kilkoma zdyshonorowanymi typami a ja w obronie zginąłem kilkoma typami, to czy któraś z wymienionych przeze mnie kart w tytule jeszcze działa, czy to już koniec gry jest zanim zdążą się odpalić?
sejmitar
Lion Clan
eternal Personality
jestem barmanem na tym forumie
Odp: naseru private journal, shosuro takuro, asigning blame
«
Odpowiedź #1 dnia:
2008-09-01, 16:15 »
Comprehesive rules :
1) niszczone są wszystkie karty w armii przegranego, w tym samym momencie (symultanicznie)
następnie
2) jeżeli siła atakującego jest > siła prowincji + siła armii, niszczona jest prowincja
następnie
3) atakujący dostaje honor
Bazując na rulingu, który mówi, że Takuro zdąży się odpalić po swojej śmierci, ale przed zniszczeniem prowincji (który to ruling odpowiada częściowo na pytania) :
1) koleś najpierw straci 8 honoru, potem (ew.) zje prowincję, potem dostanie honor za zniszczone karty
2) j.w. - najpierw strata, potem prowincja, potem honor gain
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.
Pavcio
blank Personality
"Why so Serious?"
Odp: naseru private journal, shosuro takuro, asigning blame
«
Odpowiedź #2 dnia:
2008-09-10, 22:24 »
czyli teoretycznie można jeszcze odpalić Assigning Blame, przeciwnik straci 11 honoru i przegra grę przed zniszczeniem ostatniej prowincji? Spoko oczytany Takuro mistrzem obrony
Daigotsu Pavcio
Spider Clan - Courtier - Berserker - Loyal - Inexperienced - FFG TCG paratrooper
Drukuj
Strony: [
1
]
« poprzedni
następny »
Chikan Gatsu forum
»
Forum
»
CCG Training Dojo
»