Autor Wątek: Kotei 2009 Poland (Wrocław?)  (Przeczytany 4409 razy)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
Kotei 2009 Poland (Wrocław?)
« dnia: 2008-09-10, 16:10 »
A kuku, już wrzesień, i jak zwykle do początku października można składać aplikacje kotejowe. Zatem - chłopaki, kto tym razem robi, czy tak jak w tamtym roku, mam zrobić copy&paste a potem modlić się żeby się udało :) ?

Informacje (z AEG forum)
Important Dates to Remember:

? September 8, 2008: Kotei Applications will be posted (Application will contain all information you need to submit a Kotei proposal)

? October 3, 2008: Deadline for all Kotei proposals

? October 20, 2008: AEG will offer TOs Koteis

? November 14, 2008: Deadline for accepting Kotei Bid and paying for the mandatory prize support package (and applicable shipping charges)

? November 21, 2008: Kotei locations announced to the public

? January 23, 2009: Kotei Prize Kits ship

The official Kotei Season Runs from March 1, 2009 through June 30, 2009.

Obowiązkowy kit kosztuje $600 (plus wysyłka, plus cło, plus VAT). Nie wiem czy można go zamawiać wielokrotnie. A z ciekawostek - w PDFie z aplikacją na stronie głównej AEG'a napisano, że wszystkie ważne daty sa na stronie 7mej, a główna część formularza to strony 8-12. Dowcip polega na tym, że PDF liczy 5 stron...
« Ostatnia zmiana: 2009-07-03, 16:16 by sejmitar »
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Endriu

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
  • Moral Victor Exp2...
Odp: Kotei 2009 Poland
« Odpowiedź #1 dnia: 2008-09-12, 11:14 »
Ja byłbym za..
Gdzie - hotel Orbita. z tego co koja że, w tym samym miejscu co w tym roku był.
Ale to tylko moja propozycja :P
A tak poza tym, co wchodzi w skład obowiązkowego Kit'u??
Unicorn ● Clan ● Samurai ● Cavalry ● Loyal ● Unique
Zły RELEASE boli przez całe życie
NIE JADAM REESOTTO!

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2008-09-12, 11:22 »
sejmitar szczerze...

jak znam zycie nikt tego nie zrobi... wiec kopiuj, dodaj zdanie w zeszlym roku bylo az XXX graczy co bardzo chwaliliscie i posylaj :)
Shoju na prezydenta! :)

Bonzai

• Mantis Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2008-09-12, 11:37 »
Zgadzam się z postem powyżej, będzie tak jak rok temu. Dyskusja, z której nie wynikną nowe możliwości - nikt nie ruszy się do jego organizacji, licząc na Ciebie.

Gothmog

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Barlog's Commander
« Odpowiedź #4 dnia: 2008-09-12, 11:39 »
Uwazam ze Sejmitar jako doswiadczony organizator najlepiej poradzi sobie z tym zadaniem i bedziemy mieli impreze jeszcze lepiej zrobiona niz w tym roku.

Gripen

• Lion Clan
  • Personality
  • *
  • Wolność i Dobrobyt
« Odpowiedź #5 dnia: 2008-09-12, 11:44 »
Jestem za tym co powiedzieli przedmówcy.
Oczywiście jak co roku bez problemu załatwiam sklepik i samochód do transportu :)
Lion Clan • Samurai • FUDO • Tactician • Commander • Cavalry • Artisan • Magistrate • Engineer • Miner • antiImperial • Rebel • Confederation • Experienced 3 • Unique • Loyal

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2008-09-12, 15:11 »
Szczecin mysli nad zrobieniem w przyszlym roku Kotei i mysle sobie ze opcja zrobienia dwoch turniei jest lepsza niz opcja zrobienia jednego. Jak nam sie uda to postaramy sie wyslac zgloszenie na przyszly rok. Pracuje i mysle nad tym choc grafik mam dosc napiety i czasu niewiele na wypelnienie zgloszenia. Jak sie uda to bedzie gitara , jak nie no to trudno. Bede chcial zrobic Kotei bardziej biwakowo-ogniskowe ale zobaczymy jak wyjdzie z lokalizacja i terminem.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #7 dnia: 2008-09-12, 15:15 »
Szczecin mysli nad zrobieniem w przyszlym roku Kotei

Tak znaczy w tym roku wysylacie aplikacje na przyszly rok, czy w przyszlym na za dwa lata?
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2008-09-12, 16:28 »
horror, ale to wtedy trzeba sie 1) zgrac z terminem (maksymalnie rozstrzleic, bo inaczje polowa pojedzie tu a druga polowa tam, a co to za impreza) i 2) liczyc z tym, ze przyklepana bedzie tylko jedna impreza. a wtedy ona MUSI wyjsc... ogolnie rzecz biorac na mysl o organizacji koteja oblewa mnie pot, ale nie mowie nie.

I'atz'ek

• Ratling Wanderer
  • temptation Personality
« Odpowiedź #9 dnia: 2008-09-12, 17:52 »
Na któryms z turniejów rozmawiałem z ekipą z Kraka/Bośni/Wadowic (nie pamiętam dokładnie) i usłyszałem, że chcieliby zrobiś koteia 'piknikowego'. Wrocław po raz trzeci to wg mnie nie jest najlepszy pomysł. Kraków i okolice - co Wy na to??
Squeek

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2008-09-12, 18:52 »
horror, ale to wtedy trzeba sie 1) zgrac z terminem (maksymalnie rozstrzleic, bo inaczje polowa pojedzie tu a druga polowa tam, a co to za impreza) i 2) liczyc z tym, ze przyklepana bedzie tylko jedna impreza. a wtedy ona MUSI wyjsc... ogolnie rzecz biorac na mysl o organizacji koteja oblewa mnie pot, ale nie mowie nie.

Sejmitar , ja bede staral sie organizowac impreze z mysla ze bedzie to drugi kotei w polsce a nie jedyny. jesli chodzi o rozstrzelenie sie z terminem to mysle ze jest to mus i nie ma co tu duzo dyskutowac , ja bym chcial zrobic wtedy kiedy bedzie cieplo czyli maj/czerwiec i pomyslec nad bardziej plenerowo-biwakowym kotei. bede bral pod uwage wyjazdy zagraniczne chlopakow czyli marzec - budapeszt i czerwiec norymberga - najlepszym terminem w takim wypadku bylby gdzies maj.  nie robilem nigdy kotei ale wspolorganizuje japanfest i robie winners choica wiec mysle ze dam rade ogarnac, a poza tym ekipa ze szczecina chetna do pomocy jest i zgrana ( wiec nie bede robic tego w pojedynke).

wiec sejmitar nie ma co sie zastanawiac rob kopiuj/wklej i organizuj impre we wrocku a ja bede robil co w mojej mocy zeby drugi kotei w polsce odbyl sie w szczecinie.  jesli wiecej chetnych jest do organizajcji kotei mysle ze tez powinni sie zglaszac :)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 2008-09-13, 15:05 »
poczekam jeszcze jakiś czas :/ może się jednak ktoś zgłosi ? Jaca - za konstruktywne słowa krytyki dziękuję, w dowód wdzęczności przebiję ci gumę w ratmobilu i awatarek na kapciu będzie jechał, o :P

Kopiuj wklej : na pewno bede szukał czegoś tańszego. Hotel fajna sprawa, ale ta kasa ...

Kakita Tatsuyoshi

• Crane Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2008-09-14, 15:38 »
Dla mnie im bliżej tym lepiej (wiem jestem troche samolubny) dlatego najfajniej było by gdyby kotei odbył się we Wrocławiu. Poza tym impreza wypadał świetnie w tamtym roku i dałeś nieziemską radę odwalając kawał wspaniałej roboty więc wierzę że nas niezawiedziesz Sejmitar.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: Kotei 2009 Poland (Wrocław?)
« Odpowiedź #13 dnia: 2008-09-18, 15:48 »
horror, a moze lepiej w ogole w szczecinie ? we wro nie ma sensownej bazy na impreze 'pod grusza z piwkiem', a mnie nie stac czasowo na szwendanie sie po podwroclawiu (work, work, work). a to jest glowny zarzut imprezy wroclawskiej - ze 'nie ma gdzie' :)

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2008-09-18, 18:07 »
horror, a moze lepiej w ogole w szczecinie ? we wro nie ma sensownej bazy na impreze 'pod grusza z piwkiem', a mnie nie stac czasowo na szwendanie sie po podwroclawiu (work, work, work). a to jest glowny zarzut imprezy wroclawskiej - ze 'nie ma gdzie' :)

Chodze i szukam miejsca w szczecinie na takiej picie pod grusza i niestety do tej pory niczego nie znalazlem na tyle duzego zeby nadawalo sie na kotei. na razie znalazlem jedno miejsce ktore jest na tyle duze i fajne ze moze nas wszystkich pomiescic a przy okazji posiada hotel/akademik w jednym. wciaz szukam. sejmitar nie marudz tylko rob swoje, dwa kotei to lepiej niz jeden.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #15 dnia: 2008-09-18, 23:19 »
sejmitar nie marudz tylko rob swoje, dwa kotei to lepiej niz jeden.

W0rd!
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 2008-09-18, 23:45 »
ja bym sie najchetniej zglaszal 'na kiebduja' - czyli z nadzieja ze wezma tego innego :) ale zanim cos takiego zrobie to musze miec pewnosc ze to gdzies indziej wypali, bo szczerze mowiac to wole zrobic K na 30 osob (sam local) i do niego dolozyc niz nie miec koteja w polsce wcale.

tylko w koncu bym gdzies pojechal i pogral !!

marecky

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 2008-09-19, 00:24 »
sejmitar nie marudz tylko rob swoje, dwa kotei to lepiej niz jeden.

W0rd!

owned

pozdr
Cytat: ertai
Oj bo wrzuce maly hipokryto rozmowy z gg

dobrze że nie macie nagranego swojego sapania pod prysznicem :)

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 2008-09-19, 11:16 »
panowie jeśli ew te koteje były by jeden początek sezonu drugi koniec znaczy się marzec i czerwiec to podejrzewam że duża czesć osób skusi się na przejażdżke i na jeden i na drugi

ja w kazdym razie jeśli nic się nie zdarzy chętnie pojade na oba
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Gothmog

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Barlog's Commander
« Odpowiedź #19 dnia: 2008-09-19, 11:18 »
Ja tak jak i Drozdz tez bym sie pewnie wybral na oba (chociasz nie usmiecha mi sie wyprawa do Szczecina)