Autor Wątek: Dywagacja na temat Celestiala  (Przeczytany 2988 razy)

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
Odp: Dywagacja na temat Celestiala
« Odpowiedź #20 dnia: 2008-10-15, 11:32 »
uninksy to akurat mogłyby dostać fajne rzeczy . nie to co mantisy co są jak kraby na poczotku gold .zero akcji  , stats gorsze niż craby .  z navalem tylko co z tego jak większość battle akcji odpala się z samurai/monków/spelli etc a nie bushich . kurde nawet courtierzy i ninje mają wiecej akcji . nawet taktycy mają wiecej . za to jaka moc domków KA i jak pokazać za bownięcie domku gdzie jada i dostać 1F per scout [tylko jakoś tych scoutów razem z H&G jest jak narazie 4] . champion znowu niegrywalny . zbroja /mempo/miecz poza rozdawanie traitu thunder działają tylko pod deck na EHP ...jest tylko jeden zonk .... EHP nie jest celestial legal .  >:(

nie to co crane albo phoenix co za bowniecie X dostaje favor i honor . no bo przecież każdy wie ,że te klany nie grają na honor . do tego teraz od groma starych akcji defensywnych dostaje reprinta [aka nową versje] i oprócz wysadzania/odsyłania itp jak jesteś defenderem daj też honor . Super dla mantisa . Ja już czekam na pierwszy dodatek do CE , zobaczymy co będzie działało z thunder traitem <_< .
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

Kakita Aoshi

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 2008-10-15, 13:08 »
Jeśli o mnie chodzi to na CE patrzę chwilowo zupełnie bez emocji.

W SE powróciło kilka kart bez których kilka lat wcześniej z domu bym nie wyszedł jak Arrival of the Emerald Champion czy block supply lines i okazało się że sa zupełnie nie grywalne w formacie SE. Dlatego na karty trzeba będzie patrzeć jako na całokształt bo karta może być zajebista na papierze i niegrywalna w edycji.
Kakita Aoshi
Crane Clan Samurai*Bounty Hunter
"Zniszczmy całe zło, nie będzie konkurencji"

marecky

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 2008-10-15, 21:57 »

nie to co crane albo phoenix co za bowniecie X dostaje favor i honor . no bo przecież każdy wie ,że te klany nie grają na honor . do tego teraz od groma starych akcji defensywnych dostaje reprinta [aka nową versje] i oprócz wysadzania/odsyłania itp jak jesteś defenderem daj też honor . Super dla mantisa . Ja już czekam na pierwszy dodatek do CE , zobaczymy co będzie działało z thunder traitem <_< .

sam se grasz na honor

jedyny jaki mam honor gain to rehonor z yomy

pozdr
Cytat: ertai
Oj bo wrzuce maly hipokryto rozmowy z gg

dobrze że nie macie nagranego swojego sapania pod prysznicem :)

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 2008-10-16, 20:19 »
ptaszor, kyoko  ,zbroja , dzidka nowe governory . A yoma jest non CE legal , bo ja go nie widze .

ale i tak najlepsze są domki scorpów ninja scout xp i jak dać promkowy stronghold jako normalny .  ;D

Aoshi ja mam duży respekt dla ciebie ale nie powiesz mi ,żę domek co pozwala strzelić [nawet jak jest bowniety] i daje 2 honor . jest zły . do tego dostajecie enough talk zpowrotem [ok dragony dostają go też] a ref , czy to do z honor gainem na początku edycji jest ok . pozatym ludzie mówią ,że crane ma dostać coś pod favor manipulation , a do tego zabawki dostajecie.

ja np by się strasznie cieszył z domku scoutowego [zawsze chciałem żeby zrobili jeden , i w lotusie , i w SE .] tylko ,że scoutów nie ma dla mientusa. jest sabu , jest okitsu i jest fox + jeden z glory , ale ten z glory to buffy daje to KA inni scouci nie są specjalnie rangowi . pozatym mnie na maxa zmienkcza ten domek . +1F do scoutów . bomba . crab ma postać za 7g z 4F taką samą akcją [tylko na wszystkie craby a nie tylko scoutów i jeszcze daje -1F postacią w armi z szadowlandem [co fajnie działa z crabem co rozdaje shadowlanda] .
domek na KA jest jeszcze bardziej lol . co z tego ,że daje bonus do range? jak większoć range'ów to 2/3 a wjazdówkowe postci mają 4/5 force + craby i liony w odróżnieniu do minetusów nie straciły waya na attachementach .

do tego ten thunder trait  >:(
always +5 do lansu.
Something like :
6/4/3

Random dude:

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 2008-10-16, 21:49 »
Może będzie jakiś mantis clan thunder monk?

Nie, to byłoby zbyt piękne, Tsuma chyba by nie wytrzymał ze szczęścia :P

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #25 dnia: 2008-10-17, 19:27 »
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Kamil

• Unicorn Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 2008-10-17, 21:08 »
Aj liczyłem że będzie odwrotnie z tymi klanami no ale cóż szkoda (jak zwykle ostatni  :'( :'()

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 2008-10-17, 23:49 »
ty kamil nie płacz domek dla cranów jest śmiszny . nie mówi ,że wygrywa ale ma swoje momenty kiedy możę zacząć 30 min ture[bez stala] . ja tesknie za takimi deckami jak lionowi death seekerzy [w których było chyba 4 lionów]. to był deck do granie po nie przespanych nocach . nigdy się człowiek nie nudził . nie to co mantisowy domek na takykach . Tak mocny ,że nawet ludzie z DT nie odważyli się na KM postnąć przykładowego deck'u[a wiem żę chcieli złożyć enlighment].

Nie, to byłoby zbyt piękne, Tsuma chyba by nie wytrzymał ze szczęścia
no . tylko co to z mnich w mepo w zbroji i z celestialem :D [wiem spiderowy].  A swoją drogą kiedy spidery dostału celestial sword ? bo pamiętam ,że tam coś takiego byłow storylinie . Tylko nie pamiętam czy sekawa w końcu pchnął ten miecz do Daddy D , czy nie .
always +5 do lansu.
Something like :
6/4/3

Random dude:

Keigo

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 2008-10-18, 06:07 »
Mistrzu Self-Appointed Prophet of Doom , a jak prognozujesz domki do Unicorna, jakaś lipa totalna czy przedrukują chociaż jeden z tej edycji ^^? (jak już to mam nadzieje że nie stepy :P)
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste Bunny into your sig to help him gain world domination.

TooS

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • In your base, smashing your statues.
« Odpowiedź #29 dnia: 2008-10-18, 06:58 »
spidery miecz  dostaly za temptacje i oprocz teog kuce uznaly7 ja ze great clan czy jakos tak

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: 2008-10-18, 08:34 »
Mistrzu Self-Appointed Prophet of Doom , a jak prognozujesz domki do Unicorna, jakaś lipa totalna czy przedrukują chociaż jeden z tej edycji ^^? (jak już to mam nadzieje że nie stepy :P)
Ponieważ mistrz Self-Appointed Prophet of Doom pogrążony jest w medytacji, odpowiem w jego zastępstwie. Słuchajcie uważnie, bo powiadam Wam, prawda świeci jasno niczym słońce, ale trzeba wiedzieć, jak patrzeć, żeby nie oślepnąć.

Chińskie przysłowie mówi: Nawet lipa jest jak dąb jeśli wokół same brzozy..chociaż jeśli wokół same dęby, to jesteś w dupie.
Uzbeckie przysłowie mówi: Jeśliś się schlał, a rano kac każe Ci zamordować wszystkie koguty, wypij kubeł ciepłego koziego mleka i pamiętaj, żeby następnym razem do walki przygotować się lepiej - równinne bratki wzmacniają głowę, ale pozwól im dojrzeć w słońcu, aby nabrały prawdziwej mocy.
« Ostatnia zmiana: 2008-10-18, 17:09 by gaijin »

Keigo

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 2008-10-18, 16:39 »
A jak powiada stare Rumuńskie przysłowie : "Kto wyciągnął z wody cię za dupę, temu będziesz pilnował chałupę" ^^
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste Bunny into your sig to help him gain world domination.

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 2008-10-18, 17:09 »
A jak powiada stare Rumuńskie przysłowie : "Kto wyciągnął z wody cię za dupę, temu będziesz pilnował chałupę" ^^
Wow, nie znałem. Ale jak to się ma do l5r? Miało nie być Sunken Village House Guard. Masz nowego pdfa?

Keigo

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 2008-10-18, 17:14 »
Nie ale "wydaje mi się" że coś a'la BRT będize w CE.
(\__/)
(='.'=)
(")_(")

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 2008-10-18, 19:58 »
a w styczniu nowy dodatek Glory of Empire juz z nowym wyglądem

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #35 dnia: 2008-10-19, 01:46 »
Self-Appointed Prophet of Doom, a będzie w celestialu Twoim zdaniem jakiś sozen? :D
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Keigo

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 2008-10-19, 06:24 »
Exp 3 :P :P :P Trait: "Cards effects cannot destroy crab personalities"
(\__/)
(='.'=)
(")_(")

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 2008-10-19, 10:29 »
Self-Appointed Prophet of Doom, a będzie w celestialu Twoim zdaniem jakiś sozen? :D
nie .ale jest jego brat . może mieć 2 bronie jest kensei'em i wszystkie pojedynki bierze na force .

kuon kasuje każdą pierwszą akcje która go tyka [i do tego jest xp 6 a miało nie być xp 6 ;/ , nigdy .] . ma wbudowana akcje ostatniego yoritomo [nawet jak jest bownitety move craba do bitwy opposed wyprotstuj go] .
i traiteów ma 3 linijki . samurai , hero,berzerker , commander , legendery , xp6 unique loyal , clan champion , the jade crab , crab clan .

ale i tak najlepszy jest box scout 2/2 za 4 z reconem open " jak twój crab odjeżdża lud dojeżdża do tej bitwy to go wyprostuj" pure miodzio i courtier crabowy z limitedem : zydshonoruj crane'a :D
always +5 do lansu.
Something like :
6/4/3

Random dude:

MotoChagatai

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 2008-10-19, 12:28 »
kuon kasuje każdą pierwszą akcje która go tyka [i do tego jest xp 6 a miało nie być xp 6 ;/ , nigdy .] . ma wbudowana akcje ostatniego yoritomo [nawet jak jest bownitety move craba do bitwy opposed wyprotstuj go] .
i traiteów ma 3 linijki . samurai , hero,berzerker , commander , legendery , xp6 unique loyal , clan champion , the jade crab , crab clan .

a tak narzekaliscie na chagataia ;p
Unicorn clan Samurai* Tactician* Cavalry* Uniq* Loyal*
'Who can stop me?" only The Khan could stop himself...

marecky

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 2008-10-19, 14:50 »

a tak narzekaliscie na chagataia ;p

:)
Cytat: ertai
Oj bo wrzuce maly hipokryto rozmowy z gg

dobrze że nie macie nagranego swojego sapania pod prysznicem :)