Autor Wątek: Bard Kraków 8-9.10. Storyline Event  (Przeczytany 5218 razy)

Bonzai

• Mantis Clan
  • Personality
  • *
Bard Kraków 8-9.10. Storyline Event
« dnia: 2008-11-05, 12:15 »
Oficjalna rozpiska turnieju:

Sobota:
Start o godzinie 10.00, Turniej Constructed, zakończenie o godzinie 15-16.
Wpisowe 5zł.

Możliwość zdobycia punków:
Militarny: Za wygraną w turnieju
Polityczny: Za udekorowanie sklepu (W piątek od 17 do 22, aby na sobotę była gotowa)

Niedziela:
Start o godzinie 9.30, Booster draft, zakończenie o 15-16.
Wpisowe 35zł
- 2 boostery The Heaven's Will
- 1 booster Banzai
- 1 booster STS/WD
- 1x draft Pack (ilość packów ograniczona, kto posiada własne, jest proszony o ich przyniesienie)

Możliwość zdobycia punków:
Ekonomia: Za wygraną booster drafta
Knowledge: Krótki test ze znajomości kart
Spirit: Ilość graczy z klanu posiadających w sobotę i niedzielę koszulki klanowe, (ew. jakiś element wskazujący na przynależność do danego klanu na ubraniu, jak ta sama osoba przyjdzie w sobotę i niedzielę, to liczy się za dwie).

Oczywiście na obu turniejach będą nagrody :)

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: Bard Kraków 8-9.10. Storyline Event
« Odpowiedź #1 dnia: 2008-11-05, 20:31 »
Mam gorącą prośbę do ludzi, którzy będą na tym turnieju: potrzebuję pożyczyć (tylko na czas turnieju ofc) albo pędęm nabędę: Asako Bairei expjemzupę i Contemplation of Destiny. Czy mogę na kogoś liczyć (wiadomo, chodzi głównie o kontemplację).

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #2 dnia: 2008-11-06, 09:46 »
Bede ja , co do kart wymienionych przez gajina - brak:P

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

szKRABig

• Crab Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2008-11-06, 11:02 »
ja też się pojawię, a może ktoś będzie miał pożyczyć 2x justly earned vict?

Radko

• Personality
« Odpowiedź #4 dnia: 2008-11-06, 11:20 »
Ja też będę, justly także ;)

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2008-11-06, 14:48 »
Ja też będę w sobotę, niestety na niedzielę nie dotrę.

katsa

• experienced Personality
« Odpowiedź #6 dnia: 2008-11-06, 15:15 »
To pewnie i ja.

Bonzai

• Mantis Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2008-11-06, 15:25 »
Ha, widzę że mój niecny plan zaczyna działać, i rozdział punktacji będzie następujący:
Military: ktoś tam wygra constructed
Polityczny: Mantis (bo nikt nie udekoruje)
Knowlege: Mantis (jako jedyny uczestnik)
Ekonomia: Mantis (jako jedyny uczestnik)
Spirit: Mantis (będzie nas kilku w sobote, i conajmniej 1 w niedziele - porozdaje bannery jakby któryś z Mantisów się nie przygotował)

;D

Togashi Yeti

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2008-11-08, 10:04 »
luz, byle nie Skorpion. ;)
Toshiro
Ronin*Samurai*Yojimbo*Storyteller*Poet*Tactician*Good Person

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #9 dnia: 2008-11-08, 18:37 »
Grało 20 ludzi a zwyciężył honorowy Phoenix prowadzony przez Lidera. Drugi z kolei był Klusek z krabami na Razorze a reszta wyników jest w posiadaniu Bonzaia. Sam skończyłem na 3-2 co uważam za wynik bardzo dobry zważywszy to czym grałem (Lwi quasi-swarm).  :D
« Ostatnia zmiana: 2008-11-08, 18:46 by kempy »
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #10 dnia: 2008-11-08, 18:43 »
Janana nanana :D
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #11 dnia: 2008-11-08, 18:44 »
Janana nanana :D

QFT.

Co do punktów w pozostałych sferach to chyba we wszystkich wygrał Mantis. ;)
« Ostatnia zmiana: 2008-11-08, 18:46 by kempy »

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2008-11-08, 23:04 »
Drugi z kolei był Klusek z krabami na Razorze a reszta wyników jest w posiadaniu Bonzaia.
No to by oznaczało, że obrabowałem Kluska. Ale z tego co pamiętam, to jednak ja byłem drugi (Fenolem), a Klusek trzeci.

W ogóle to dzięki wszystkim, fajnie było Was spotkać (do wszystkich, z którymi grałem: sorry, za wolną grę).

Poniżej krótki raport (jakby kogoś interesowało).

Kempy - Venerable Plains of the Ikoma

Kempy zgodnie z planem zalewa stół swoimi postaciami i pociska tura w turę (mali taktycy i horda Sachik), ale ja także mam nienajgorsze dojście i po kilku atakach dobijam do 40 (2 Flashe ze swarmem pomagają). Kempy zagrywa Desperate Wager, ale nie jest w stanie się przebić.

1-0

Pinkol - Mountain Summit Temple

Gra, w kórej zrobiłem bilion głupawch błędów, ale też chyba najciekawsza ze wszystkich, jakie rozegrałem na turnieju. Pierwszą postacią, która pojawia się na stole u Pinokya to Satsu, któy w następnej turze wyzywa moją Miniko z Impromptu, ja odmawiam i robię pierwszy błąd nie targetując Satsu z jej opena tylko od razu bowując się do Touch of Ice. Satsu wyciąga ziemniaka i jedzie. Staję kimś tam gdzie indziej i ma miejsce taka akcja: Reinforce/Hamstrung/Reinforce/Hamstrung/Outer Walls/Ziemniak/Outer Walls i Satsu się odbija, ale właśnie udało mi się spalić 4 karty. Generalnie smoków przybywa i pojawiaja  sie jakies bronie (Katana of Twilight, Tsi), ja próbuję się bronić, ale nie bardzo mogę dobić do 40, szczególnie, że w którejś turze nie flipuje postaci. W końcu zostaje na jednej prowincji i odsłaniam Famous Bazaar. Mam chyba 36 honoru i dwa temple a na stole wieze Miniko z 2x Castle of Water, Seekingiem i chyba Touch of Ice i jakiegoś pionka. Nie mogę użyć dwóch templi, bo jesli nie flipne postaci, to na stole zostanie tylko Miniko i jeśli spotkam Sneka to moge sie zlozyc. Wiec gram raz templa i sie modle. Spod Bazaaru wyskakuje Mizuhiko. Dobijam do 40 i patrze jak Pinokyo najpierw zabija mi tego pionka, zbroi sie (nie zabrał na szczęście termosu z herbatą) i za chwile jedzie we mnie wesoła piątka z Satsu na czele i innymi ziomkami z duza iloscia F. Mam 2 albo 3 karty na ręce ale na szczęście nie spotykam Sneaka, więc zagrywam 3-stone. Moja wiezowa miniko ginie zamrdowana w duelu, ale Keiki odjezdza z FLashem i Pinokyo nie jest w stanie sie juz przebic.

2-0

Aramasu - Eastern Hub Port

Po trzeciej turze jest bosko, bo mam Juro, Sawao (albo Mizuhiko) z Touchem i generalnie wszystko wygląda git. Ale Mantis wczesniej trafil In Time of War, więc wiem, że wszystko trochę potrwa. Robię po 5 honoru w turze i udaje mi się wybronic wszystkie prowincje. W końcu mam 35 honoru, kilka postaci i Mizuhiko z Seekingiem a przeciwnik 4 postaci i trochę attachy (Taosit, 3x Brothers, Picers and Tail). W poprzedniej turze zapominam zszerowac Toucha na Zao, wiec po zagraniu spella mam 38 honoru i jest zawias. Bo mam na ręce Besieged, ale jak je zagram to przeciwnik może po prostu poczekac i w nastpenej turze pocisnac jeszcze wieksza iloscia ludkow, a na prowincji siedzi Sozen. Ale na szczescie widze ze przeciwnik nie chce czekac tylko napierac. Wiec nie chce go zniechecac i nie robię nic a przeciwnik jedzie w 4, na jednej Tadame z 2x Brothers dostaje Miniko i ma 4 F, na innej jest drugi Tadame z 10F, na trzeciej ktos z Brothers in Pincers a na 4 Han-ku bz attachy. Nie mam na rece nic co robi honor oprocz Flasha, ktory daje mi 1 honoru. Mysle chyba z 7 minut jak sie przydzielic i w koncu staje na Tadame z 10F dwoma postaciami. Najpierw resolwujemy te prowincje z malym Tadame. Justly i prowincja zjechana. Następna prowincja to Han-ku i przeciwnik wygryra mi gre przesuwajac go do duezego Tadame. Jedna z moich postaci ginie tam w navalu, ale druga gra flasha, a ze Mantis nie ma Desperatki wygrywam

3-0

Lider (Marcin) - The Agasha Foundries

Cieszę się, że widzę feloł feniksa ale wiem, że będzie ciężko. Niestety w tej grze pokonuje mnie mój deck i brak szczęścia. Przegrywam dice roll (1 do 6;P) a potem przez całą grę nie widzę ani jedngo Temple to Shinsei, ani jednego JUro, ani jednego Zao (dwóch pojawia się w turze w której mój przeciwnik dobija do 40), jednego Seekinga (ale przciwnik tez ma Mizuhiko) i jednego Toucha (ale dużo za pozno). Nie mogę cyclować favorem, a przeciwnik pierwszy wystawia Gisei Toshi. Przegrywam.

Ale też była to najlprzyjemniejsza gra ze wszystkich. Nie znałem wcześniej Marcina, ale ta partia to byla czysta przyjemnosc. Dzięki.

3-1

Katsa - Seven Stings Keep

Tydzień wcześniej grałem z Katsą i wiem, że grając fenikami mam spore szanse na wygraną. Ale wiadomo, że za pięknie być nie może i w 3 turze na stole pojawia się Tsimaru, a potem u mnie jest tura, w kótrej nie flipuje postaci (ale na szczęście 2 Shinseie). Pod koniec gry mam 3 prowincje i 36 honoru, Katsa wjeżdża a ja nie mam czym sie bezpiecznie bronic i dobic wiec go wpuszczam. W swojej turze odpalam 3 Shinseie i deklaruje atak ktory wygrywa mi gre, bo uzywam Castle of Water i wuj Juro zdobywa mi 2 honoru. Kupuje postac i zyskuje kolejne 5 honoru. Mam 49. Katsa zjada mi z domku 4 i...się poddaje. Mial tylko jednego Blame'a i jednego Uyedę i mogl zagrac Saye na swoja postac, pojsc po karte z Fuku, zseppukowac, zagra blame'a i zabrac mi honor z Uyedy ale to dalej byloby 40. A ja mialem na rece sporo kart robiacych honor wiec atak tez nie mial sensu. A w prowincji juz czekal Paneki..

4-1

PS. Special thanks to Kempy za pożyczenie Contemplation of Destiny. Pomogło :)

EDIT: Nie wiem czy ktoś liczył T-shirt domination, ale jakby co, to ja byłem w koszulce krejnowej.
« Ostatnia zmiana: 2008-11-09, 00:14 by gaijin »

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #13 dnia: 2008-11-08, 23:23 »
Drugi z kolei był Klusek z krabami na Razorze a reszta wyników jest w posiadaniu Bonzaia.
No to by oznaczało, że obrabowałem Kluska. Ale z tego co pamiętam, to jednak ja byłem drugi (Fenolem), a Klusek trzeci.

Mogłem się pomylić - podawałem z pamięci. Jak Bonzai przepisze wyniki to wszystko się wyjaśni.

Aramasu

• Mantis Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2008-11-08, 23:29 »
Nie wiem kto - Eastern Hub Port
ten nie wiem kto to byłem ja :P

Od początku na stole miałeś Mizuhiko - gdyby nie jego nawal to nie przeżyłby tak długo
Co do ataku w ostatniej turze to nie miałem żadnych attachy na ręce - powinienem był się po prostu wystawic i poczekac jeszcze turę

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 2008-11-09, 00:12 »
Nie wiem kto - Eastern Hub Port
ten nie wiem kto to byłem ja :P

Od początku na stole miałeś Mizuhiko - gdyby nie jego nawal to nie przeżyłby tak długo
Co do ataku w ostatniej turze to nie miałem żadnych attachy na ręce - powinienem był się po prostu wystawic i poczekac jeszcze turę
Dzięki za info ;) A co do ostatniej tury to rzeczywiście mocno mnie zdziwiłeś tym pojazdem..

Bonzai

• Mantis Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 2008-11-09, 13:29 »
Katsa, Lider - wyślijcie mi na priv swoje imię/nazwisko. Musze form uzupełnić.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #17 dnia: 2008-11-09, 13:49 »
Katsa, Lider - wyślijcie mi na priv swoje imię/nazwisko. Musze form uzupełnić.

Wrzuć wyniki jeśli możesz.

Bonzai

• Mantis Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 2008-11-09, 15:32 »
1. Lider
2. Gaijin
3. Klusek
4. Klepek