Autor Wątek: [GotE] Codzienna dawka dopingu  (Przeczytany 196140 razy)

Kakita Aoshi

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
Odp: [GotE] Codzienna dawka dopingu
« Odpowiedź #80 dnia: 2008-12-17, 21:52 »
Ten nowy domek Cranowy jest co najwyżej słaby i jedyne jego zastosowanie to deki out of clan i podstawka pod piwo.

You never know what will be in CE. ;) Potem się może okazać, że to nasz najlepszy domek.

Dodam, że nie jest wart papieru na którym go wydrukowano.
Kakita Aoshi
Crane Clan Samurai*Bounty Hunter
"Zniszczmy całe zło, nie będzie konkurencji"

Wilczy

• Crane Clan
  • Personality
  • *
  • You have activated my Trap Card
    • ShadowForum
« Odpowiedź #81 dnia: 2008-12-17, 22:09 »
Ten nowy domek Cranowy jest co najwyżej słaby i jedyne jego zastosowanie to deki out of clan i podstawka pod piwo.

You never know what will be in CE. ;) Potem się może okazać, że to nasz najlepszy domek.

No to trzeba poczekać na następne domki w tej edycji. Ja wciąż czekam na jakiś porządny militarny stronghold.

Kakita Miyato

• Crane Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #82 dnia: 2008-12-17, 22:52 »
Ja wciąż czekam na jakiś porządny militarny stronghold.

Oto duch Bozego Narodzenia :D

miyato,

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #83 dnia: 2008-12-17, 23:48 »
Masz rację Self-Appointed Prophet of Doom: to głupia głupota grać switcha w Żurawiach. Wiadomo, że ten Klan, to cipki Rokuganu, podobnie jak Kraby, Lwy, Jednorożce itd. i jedynym uber, mega przeziomkiem był Yoritomo i nikt inny
no w sumie to tak  . respect dla jednego crane miałem chokejarza , bo twardy był . crabowo lionowy był  . i dla toshimoko ale on się odcranował ,  , jaki i dla hardcore mnicha Toturiego .
a w swoich czasach to tak Yoritomo mega przyziomkiem był . robił rzeczy do których poźniej ludzie potrzebowali last wisha , mega shuga power albo jakiegos deus ex machina .

mnie mierzi ten drugi domek crane'owy , bo nam daja nie działajacu na scoutach i popłuczyny po KA , a domek crana ma lepsza synergie z całmy cranowym wayem już z samego gamplay'a . nie jest to możę kosaten shiro z akodo sense'iem , ale działa w przeciwnienstiwie do KA. a tlumacznie od DT ,że może domki są pod strzelaczy i scoutów ale akurat w setach przed CE i base CE ich nie ma , ale to się zmieni jest tak zmiekczajace jak Reese przekonujacy że BWC jest jak najbardziej grywalny tylko mantisowi gracze nie potrafią potrzyć na cały zestaw kart z lotusa  >:(

a co do cranowych pre view . teraz to może goscie do wjazdu lekko obsysaja [choc ideal condition z scoutem mroczne jest] , ale w CE sa git .
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

Kakita Aoshi

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #84 dnia: 2008-12-18, 14:39 »
mnie mierzi ten drugi domek crane'owy
Ja mam nadzieję że domek mroku przejdzie, bo ma duży potencjał i w sumie to w porównaniu z przeciętną jakościa domków Crana po prostu miażdży. Natomiast ten z GotE co pokazali to jednie ekwiwalent podstawki pod piwo.

Jeśli chodzi o mantisów to tak szczerze bym do końca nie narzekał, macie o tyle pecha że mantis jest bardzo mocny w USA w tamtejszym środowisku i jakoś ich uparcie pod tamtejsze środowisko robią, a potem jak te karty pojawiają się w Europie to jest śmiech bo graja zupełnie inne deki itp., poza tym po okresie piratów w design teamie kupa ludzi reaguje bardzo agresywnie na hasło naval, przez co 3/4 tego co wychodzi chowa się na ostatnich stronach klaserów z adnotacją "obiekt radioaktywny".  Bo przez trait naval dostajecie albo mało traitów albo brakuje removala czy innych sensownych rzeczy, bo zbyt łatwo jest przegiąć.
« Ostatnia zmiana: 2008-12-18, 14:44 by Kakita Aoshi »
Kakita Aoshi

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #85 dnia: 2008-12-18, 16:16 »
masz racje aoshi . a ten domek wjazodowy do cranów to będzie , sporo ludzi sie cieszy z tego powody , bo crany [ w założeniu DT] maja przestac byc mono tematyczne .

mnie to naval ni grzeje ni ziembi mogli by go calkiem zabrac , nie plakal bym . jezeli w zamian za to DT miala by jakis pomysl na mantisy [np tak jak kiedys mialy by scoutowy wini deck z movmentem i klody z followerami]. cala ta edycje przeslizgali sie na EHP i pseudo sneak'u [robiąc kupe wnerwiajacych dla mantisa kart nawet jesli nie byly one grane ]. tylko , ze jak ktos gra mientusem dluzej to widzie ze EHP to wlasciwie [nie kazdy bo byl tez ten wini deck przez pewien czas] to samo co deck na  orochich [tylko z gorszymi akcjami ] . dali nam 2 nowe domki w tej edycji . ani jeden nie jest grywalny [w znaczeniu ,że nawet decki dla funu z nich nie działaja]. a jak patrze na CE i ktos mi stara sie wepchnąc znowu KA i domek dajacy +1do forca [ale wii jest portem ...tylko kart pod porty nie ma  :-\ ] to mnie sie miekko robi . ale potem scroluje pol strony nizej patrze na scorpiona i od razu polepsza mi sie humor .  ;D
always +5 do lansu.
Something like :
6/4/3

Random dude:

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #86 dnia: 2008-12-18, 16:29 »
dali nam 2 nowe domki w tej edycji . ani jeden nie jest grywalny [w znaczeniu ,że nawet decki dla funu z nich nie działaja]
Żal.pl
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

TooS

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • In your base, smashing your statues.
« Odpowiedź #87 dnia: 2008-12-18, 16:31 »

hmmm nie wiem co o tym myslec ...

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #88 dnia: 2008-12-18, 16:32 »
Teraz lipa. Pozniej raczej tez za dobry nie bedzie.
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • ??????? ??????? ???????
« Odpowiedź #89 dnia: 2008-12-18, 16:37 »
Ja mam nadzieję że domek mroku przejdzie, bo ma duży potencjał i w sumie to w porównaniu z przeciętną jakościa domków Crana po prostu miażdży.

Domek mroku, tzn?
+5 do lansu (by Sephirion)

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #90 dnia: 2008-12-18, 17:06 »

Szał to to nie jest, ale przynajmniej ma akcje... Tak jak Self-Appointed Prophet of Doom powiedział - na ostatnim zielonym domku nawet janku się nie da złożyć. Sprawdzałem na własnej skórze. Bo jest różnica między czymś, na czym można złożyć coś zabawnego, wesołego, zbyt kruchego na turniej, ale czym granie będzie sprawiać frajdę. Houritsu Mura się do tego na ten przykład nadaje, ale Broken Reef się nawet na podkładkę do piwa nie nadaje (podstawa kufla od lecha się nie zmieści ;P).

Co do tego krabowego... Cóż. Faktycznie nie wiadomo co o tym myśleć. Bo co to ma robić? W środowisku, gdzie się wysyła do domu albo killuje :/

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #91 dnia: 2008-12-18, 17:53 »
A moze domek ktory neguje movement? Bylo juz cos takiego?

katsa

• experienced Personality
« Odpowiedź #92 dnia: 2008-12-18, 17:59 »

Szał to to nie jest, ale przynajmniej ma akcje... Tak jak Self-Appointed Prophet of Doom powiedział - na ostatnim zielonym domku nawet janku się nie da złożyć. Sprawdzałem na własnej skórze. Bo jest różnica między czymś, na czym można złożyć coś zabawnego, wesołego, zbyt kruchego na turniej, ale czym granie będzie sprawiać frajdę. Houritsu Mura się do tego na ten przykład nadaje, ale Broken Reef się nawet na podkładkę do piwa nie nadaje (podstawa kufla od lecha się nie zmieści ;P).

Co do tego krabowego... Cóż. Faktycznie nie wiadomo co o tym myśleć. Bo co to ma robić? W środowisku, gdzie się wysyła do domu albo killuje :/

W SE ciężko byłoby się przebić z czymś takim a) możesz wstać inaczej, b) krab ma dwa pojebane domki, i nic średniego się do gry nie przebije. W tej edycji uważam Fenix i Żuraw bardziej grywalne domki dostali.

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #93 dnia: 2008-12-18, 18:01 »
A moze domek ktory neguje movement? Bylo juz cos takiego?

Kiedys, dawno temu byl domek zblizony do negacji movementu:

Iron Mountain
Players cannot assign units during the Cavalry Maneuvers Segment when you are the Defender.

Kuce to strasznie bolalo :)
Time is precious. Waste it wisely.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #94 dnia: 2008-12-18, 18:23 »
co do kilowania to się mogę zgodzić ( co prawda kraby są raczej klanem średnio zabijalnym 6 postaci nie ginących odrazu plus courage in death)
ale odsyłanie? chyba bardziej bołowanie niż odsyłanie - każdy prawie gra na drawach na postaciach zazwyczaj są zdolności bołujące niż odsyłające przeciwko odsyłaniu jest wiecej kart ( niż przeciwko bołowaniu ( a zwłaszcza w openie)

nie wiem czemu słyszę podobne słowa od drugiej osoby musicie chyba za dużo pewnego Wielkiego ducha słuchać
Walec

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #95 dnia: 2008-12-18, 19:35 »
ale odsyłanie? chyba bardziej bołowanie niż odsyłanie - każdy prawie gra na drawach na postaciach zazwyczaj są zdolności bołujące niż odsyłające przeciwko odsyłaniu jest wiecej kart
jak pisałem o "w tym srodowiksu" to myslałem o CE. tam od cholery send home i pk jestt[no moze pk to nie jest od cholery] . w tej edycji to tego domku kijem nikt by nie ruszył nic nie robi chyba ,żeby ktoś złozy sobie fun deck na scoutach na tysciącu i jednej akcji reconowych .

Żal.pl
mnie to już nie jest nic żal od diamonda . [no może poza deckiem na scoutach . chciałbym minetosów na scoutach mieć], a od lotusa przestałem się wnerwiać . miało się EHP , nudne jak ch...FFG... grało się tym jak kyuden hida ze sneakiem  . w CE bedzie cieżej bo nie ma ciągnika w postaci Tadame , EHP , utemaro itd . ale z drugiej strony inny klany też nie mają łatwo . choc domki sa od cholery nie równe np scorpionów[czy raczej niektórych scorpionow] to chyba za też akcje w race z znie nawidzili. domki ich to poprostu jakis mrok jest . patrzysz i oczą nie wierzysz.
always +5 do lansu.
Something like :
6/4/3

Random dude:

Kakita Aoshi

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #96 dnia: 2008-12-18, 21:07 »
Domek Craba będzie miażdzył na starcie CE bo tam o removalu tylko słyszałem jak mawiają.

U zielonych od kilku edycji mam wrażenie że brakuje zdecydowania co ten klan ma robić, przez co dostaje się wszystko czyli nic i niestety co pewien czas trafia to w inny klan.
Kakita Aoshi

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #97 dnia: 2008-12-19, 00:04 »
Walec - każdy gra na drawach? Nie pamiętam, kiedy ostatnio tę kartę widziałem... akcje kiwające na postaciach są raczej restrykcyjne, poza paroma uniqami. A kiwanie w openie widzę tylko u honoru i chybionych ToD'ach. Generalnie z kiwaniem jest ten problem, że musi to się dziać masowo - cała talia musi być na to nastawiona, bo inaczej to się mija z celem.

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #98 dnia: 2008-12-19, 08:29 »
nauczcie się cytować bez obrazków

a domek poinżej średniej na dzisiaj
« Ostatnia zmiana: 2008-12-19, 08:33 by Shinjo Drożdż »
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #99 dnia: 2008-12-19, 08:30 »
TO nie wiem z kim ty grywasz
bo wszsystkie kraby jakie znam i jakie spotykałem na turniejach miały drawy
koniki też liony też dragony pojazdowe też spidery nie na breadingu zazwyczaj też  fenolom też się zdaża mieć

założe się że wymiene 3 x wiecej postaci potrafiących z bołować niż potrafiących odesłać  w samum krabie chyba będzie ich wiecej niż wszystkich postaci odsyłających :) restrykcjie są zazwyczaj takie jak zbołuj kartę bez attaqcha lub z mniejszym forsem lub bez prostego attacha to zazwyczaj nie jest problem

ile gra się kart odsyłających
knowlage + refy + czasami Justly earned = i zazwyczaj sie gra  z tych kart
z na dosyłanie do bitwy to jest tego dosyć dużo z kart granych prawie zawsze water + doom i khan + rapid
Walec