Autor Wątek: [GotE] Codzienna dawka dopingu  (Przeczytany 196311 razy)

bigrat

• Ronin
  • toolbox Personality
  • *
Odp: [GotE] Codzienna dawka dopingu
« Odpowiedź #420 dnia: 2009-01-06, 19:20 »
si si tu się zgodzę z ratmanem - pukasz komuś atacha zawsze jestes za friko jak ma 3g lub do przodu z goldem (ludziska to jest open nie limited), najbardziej wpienia jak ktoś ma defendera w bitwie z czymś  a jeszcze lepiej kensajka (master of stell) a ty masz na reku peasant veangenca/crud trapiszcze lub inne gówienko co rozpukuje postać bez atttachów, poza tym zawsze prościej zagrać drawa, iam ready lub cusik else - i blitzie myślę ma perspektywy - w innych dekach na przedmioty/followerów którzy moga srogo karać

katsa

• experienced Personality
« Odpowiedź #421 dnia: 2009-01-06, 22:48 »
ej armor naprawde nie jest zły...

prevent przed zabiciem +5 magicznego forca...

i to wyjaśnia wszystko

pierwsza możesz wstawić typa z 3-4 forca(znowu koniki (10 typów takich mamy) +5 z armora(potrzebny brisk)
i test of courage jakby Ci ktoś refugesoował...

albo spokojniej

1 holding, 2 typ box i holding...
w 3 masz 3 holdingi i typa który z samą zbroją robi wcisk(i zostają Ci nadal 2 holdingi na rozbudowę/2 typa)

właśnie we wszystkich innych atachach brakuje tego kluczowego 1 więcej do Forca,
który brakuje boxom do blitza..(i trzeba kombinować tereny/privaty itd..)

wogóle coś na koniec edycji przyspieszają grę... aż strach się bać:)

Tylko że dużo lepiej niż dwa boxy i ten idiotyczny armour wystawić unique'a, albo 4f i dać mu kija. Poważnie poza głupią ceną masz trait, który w środowisku SE upośledza postać strasznie. Me not like.

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #422 dnia: 2009-01-06, 22:58 »
Brawo, kolejny spell do Unixowego blitza. Dajcie im ich więcej, jeszcze więcej. 2F za 2G i zajebista zdolność bez restrykcji. Bosko.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #423 dnia: 2009-01-06, 23:19 »
Brawo, kolejny spell do Unixowego blitza. Dajcie im ich więcej, jeszcze więcej. 2F za 2G i zajebista zdolność bez restrykcji. Bosko.

Widzę, że za dużo grasz ostatnio z Jabbasem. :D
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #424 dnia: 2009-01-07, 00:27 »

Widzę, że za dużo grasz ostatnio z Jabbasem. :D
No, teraz przeciwko krejnom ten deck będzie zjadał prowincję w 3 turze nie w 90 ale w 100% przypadków.

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #425 dnia: 2009-01-07, 10:27 »
armor fajny - wszystko o nim napisał jabbas - katsa widać, że u koników widzisz tylko jedną postać

spel za 2 +2f jest poporstu straszny
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #426 dnia: 2009-01-07, 10:56 »
ale koniki jabbasa zjadaja prowincje w 3 na 100% (rozumiem ze w żurawinach na 90% bo zaczynacie...)... w skorpach to na 100% no chyba że podejdzie refiugissssssssssssss bo inaczej to kupa....
Shoju na prezydenta! :)

jabbas

• Unicorn Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Jabbas po transformacji w Jabbosklep ;)
    • www.pegaz-gry.pl
« Odpowiedź #427 dnia: 2009-01-07, 11:18 »
nie demonizujcie...

w obecnym środowisku da się już zrobić wjazd 2 turowy, w miare stabily w dojściach...

koniki jeździły w 3 rundzie od Dawien dawna w różnych edycjach...
pierwsze prowincje zawsze były dla Nich...

odwieczny problem to ostatnie 2...

« Ostatnia zmiana: 2009-01-07, 11:22 by jabbas »
Tylko najlepsze gry planszowe i karciane  www.pegaz-gry.pl Bydgoszcz

katsa

« Odpowiedź #428 dnia: 2009-01-07, 13:09 »
armor fajny - wszystko o nim napisał jabbas - katsa widać, że u koników widzisz tylko jedną postać

Sorry, po prostu staram się widzieć postacie z 4f którym wystarczy follower albo iron tetsubo, albo 5/6/9 F i taktykiem którym nic nie potrzeba. Pomysł wystawiania zamiast tego box'a i dawania mu attach'a za 7g, który wyłącza kluczowe w SE wrzucanie postaci, ma tyle sensu co Turong, nie granie Seat'a, albo właściwego Chagataia. Howgh. 

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #429 dnia: 2009-01-07, 13:32 »
ale koniki jabbasa zjadaja prowincje w 3 na 100% (rozumiem ze w żurawinach na 90% bo zaczynacie...)... w skorpach to na 100% no chyba że podejdzie refiugissssssssssssss bo inaczej to kupa....
Zaczynanie nie ma nic do rzeczy. Chodzi tylko o to, żeby miał chociaż jeden spell dodający force'a, bo jeśli chodzi o postaci do prawie wszystkie mówią: ja ten ziom ma spell to ma + do F albo nazywa się Konyo, ale jesli jest kupowany to znaczy ze gracz ma na reku Kami's Blessing, ewentualnie inne rzeczy, ktore tez wystarcza, zeby uciulac te 7F (bo tu o PS chodzi).

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #430 dnia: 2009-01-07, 13:34 »
najlepszy jest ten spell co mowi zeby postac tapnac i ze mozna go 2 razy uzyc, no przeciez parodia w kucach...

"to ja sie dopale mam juz 7, wstane z domku,dopale sie znowu, mam juz 10, haha" wrrrrrrr nie do zdarcia

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #431 dnia: 2009-01-07, 14:38 »

Sorry, po prostu staram się widzieć postacie z 4f którym wystarczy follower albo iron tetsubo, albo 5/6/9 F i taktykiem którym nic nie potrzeba. Pomysł wystawiania zamiast tego box'a i dawania mu attach'a za 7g, który wyłącza kluczowe w SE wrzucanie postaci, ma tyle sensu co Turong, nie granie Seat'a, albo właściwego Chagataia. Howgh. 

proste pytanie ile w koniku masz dosyłania do bitwy? 2 postacie i khana? bo z tylmi konikami jakimi gralem a drałem z róznymi w facie nie mieli nic natomiast karta która pozwala zanegować zniszczenie to coś co jest baaardzo potrzebne.
Walec

katsa

« Odpowiedź #432 dnia: 2009-01-07, 15:01 »

proste pytanie ile w koniku masz dosyłania do bitwy? 2 postacie i khana? bo z tylmi konikami jakimi gralem a drałem z róznymi w facie nie mieli nic natomiast karta która pozwala zanegować zniszczenie to coś co jest baaardzo potrzebne.

No ja widziałem doomed'y, Chagataia, Khan'a, tego typa infantry, tego scout'a który wrzuca się jak ktoś wyjdzie, Rikako. Jeżeli ktoś faktycznie nie gra nic z tych rzeczy to spoko.

A reakcja może i jest fajna, ale koszt jest bardzo nie fajny, i armour musi być prosty. Na stepach mieścisz Duty, więc nie ma sensu. W ToD na shugasach chyba wolisz spelle.

kunoichi

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #433 dnia: 2009-01-07, 15:48 »
Są dwie nowe karty, dla mnie event bombowy. Ronin również jest dobry. 

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #434 dnia: 2009-01-07, 15:53 »
Duelista swietny :)
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #435 dnia: 2009-01-07, 15:56 »

obydwie karty niezłe
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #436 dnia: 2009-01-07, 16:02 »
obydwie karty niezłe

zaiste prawdę powiadasz, całkiem sympatyczne

Kakita Tatsuyoshi

• Crane Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #437 dnia: 2009-01-07, 16:02 »
Event jest kosmoczny i bardzo fajny.

Ronin natomiast jest mega genialny.

katsa

« Odpowiedź #438 dnia: 2009-01-07, 16:24 »
Ależ mi się nie podoba ten event. Wsparcie niefajnych decków przeciwko fajnym:(

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #439 dnia: 2009-01-07, 18:32 »

No ja widziałem doomed'y, Chagataia, Khan'a, tego typa infantry, tego scout'a który wrzuca się jak ktoś wyjdzie, Rikako. Jeżeli ktoś faktycznie nie gra nic z tych rzeczy to spoko.
doomedy sie grywa aż tak czesto jak ci się wydaje zgadza się grywa się khana chgi wcele nie musi ten armor dostawać
tego typa i scouta to jeszcze w grach nie widział widziałem tego taktyka co się dosyła do bitwy
rikako rzadko kiedy widzi wiekszość topowych deków nie ma na nią miejsca (sprawdź deki rojo czy chociać topaz championa) ma tylko 1 forsa pozatym nie gra się czesto na attachach pozatym nikt ci nie każe dosyłać postać z armorem kawaleria i tak zazwyczaj jedzie w słabo bronioneprowincje na początku a armor broni the reinforsem hachigoro lion str. conter atakiem Mirumoto Ryosaki i jeszcze pewnie coś upierdliwego sie znajdzie a wiekszość z tych kart boli konika i w dekach też są bardzo czesto
Walec