Autor Wątek: [GotE] Codzienna dawka dopingu  (Przeczytany 196472 razy)

Walec

• eternal Personality
Odp: [GotE] Codzienna dawka dopingu
« Odpowiedź #480 dnia: 2009-01-09, 12:46 »
Kami Unleashed -> moze byc grane w jakis pseudo monkowych wjazdach, ktore nie dzialaja. Szkoda, ze trzeba byc wytatuowanym zeby sie nie kiwac bo w spiderze na obnizaniu F mogloby to wtedy niezle dzialac.
najlepsze że to nie jest kicho:)

Unworthy Rivals
hmmm w moim dragonie bardzo często spełniam wszystkie warunki

Dangerous Recon
czesto w scoutach chodzi by prowincja była stargetowana akcją recon plus przemielanie deku zawsze jest fajne

Walec

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #481 dnia: 2009-01-09, 12:56 »
nie najgłupsze te karty w sumie do wszystkich decków
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #482 dnia: 2009-01-09, 13:02 »
czesto w scoutach chodzi by prowincja była stargetowana akcją recon plus przemielanie deku zawsze jest fajne

Fakt, w takim kontekscie karta glupia nie jest... ale nie wiem czy sie zmiesci bo targetowanie prowincji jest czesto na postaciach i nie potrzeba tego wiecej a takto karta sama z siebie skraca talie tylko.

Burned Village -> to by sie przydalo edycje temu

Unsavory Practices -> ja chyba zastosowania nie widze tego

Unworthy Rivals -> tutaj wszystkie wartosci trzeba miec nizsze czy dowolne dwie z CHI/F + PH? Nigdy tych warunkow nie ogarnialem :) imho trzeba wszystkie 3 spelniac tak?

Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #483 dnia: 2009-01-09, 13:16 »
tak przeciwnik musi miec wszystko nizsze, ale za to bowujesz caly unit- jak dal mnie ciekawa karta, parametry moze w koncu beda mialy znaczenie
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #484 dnia: 2009-01-09, 13:24 »
No to karta w stylu Kraby posuwaja Spidery... jezeli maja wiecej F bo Chi i PH to nie grzesza... chyba ciezko bedzie cos takiego jednak wmontowac. Przeciwko lwom sie raczej nie uda, przeciwko kuca tez nie koniecznie, przeciwko krabom... to sporo F trzeba miec. Przeciwko zurom, fenola i smoka to sporo Chi. Spider w sumie nie ma najwiekszego F na stole, najwiekszego Chi i ma najnizszy PH (wiem, F ma wysoki)... i takie pytanie, jak koles jest kiwniety to ma 0 F tak? Bo jezeli tak to gramy z jakims wagonem, walimy drawa, potem to (tylko Chi i PH juz sie licza) i kiwamy jego milion fallowerow a jeszcze nie wstanie...
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #485 dnia: 2009-01-09, 13:30 »
bonusik dla krejnuchow
http://www.thecraneclan.net/index.php?topic=8229.msg93726#msg93726

na razie niegrywalne kompletnie, ale potem sie zobaczy, pewnie w drodze deck na full iaijutsu
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #486 dnia: 2009-01-09, 13:53 »
tak jak wspomniałem w pojazdowych duelujacych dragonach zazwyczaj masz fors na postaciać ~10 chi 4-5 a PH 3-4 to bardzo czesto łapia praktycznie wszystko plus ta karta ma 4 FV
Walec

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #487 dnia: 2009-01-09, 13:57 »
i takie pytanie, jak koles jest kiwniety to ma 0 F tak? Bo jezeli tak to gramy z jakims wagonem, walimy drawa, potem to (tylko Chi i PH juz sie licza) i kiwamy jego milion fallowerow a jeszcze nie wstanie...

Kiwniety koles ma normalne F tylko nie dolicza go w rezolucji. Nie ma tak dobrze :P
Time is precious. Waste it wisely.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #488 dnia: 2009-01-09, 13:58 »
Nom racja, w dragonach moze smigac. Tylko, ze wiesz czasami cie zdyshonoruja, sam sie zdyshonorujesz (draw), kiwna cie (drawa z kiwnietego pocisniesz), odejma Chi (skorpion or whtv) i juz moze byc nie wesolo... i ciezko ta karta cos zrobic koksom klanowym. Chyba za malo uniwersalna nawet jak na dragona.

@Manitou

To czemu krabowy domek zabija kiwnietych typow od tak o?

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #489 dnia: 2009-01-09, 14:02 »
w kensaiowych dragonach rowniez  ;D i nawet nie trzeba duelowac. jest to na pewno ciekawa karta, moze niekoniecznie komplet, ale ze 2 szt. mysle ze sie spokojnie zmieszcza

a tak a'propos pre to cos mi sie widzi ze fenole maja straszliwa przewage, pasuje do nich wiekszosc czarow, maja doskonaly holding- 4g na spelle (bo na pewno bedzie w starterze), kiho i akcji tez troche jest, zdolnosci na postaciach sa, oj ciezko mi bedzie grac krejnuchami

zreszta ogolnie dodatek wyglada na bardzo przyzwoity, sa grywalne karty i to nie tylko same erki, ja jestem zadowolony
Mirumoto Breaker

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #490 dnia: 2009-01-09, 14:10 »

@Manitou

To czemu krabowy domek zabija kiwnietych typow od tak o?

Dlatego ze domek krabowy porownuje sile postaci do sily unitu.
Masz dwie sytuacje :

1.Kolesia bownietego i akcje , ktora targetuje postac , w tym przypadku koles ma normalnego forc-a (liczac bonusy , penalty itp)
2. Kolesia bownietego i akcje , ktora targetuje unit , w tym przypadku unit ma 0 force ( mimo ze jego postac ma np 100000 force).

Podsumowujac : Bow nie wplywa na forca danej karty (poza postacia dotyczy to tez followerow) , wplywa natomiast na forc-a unitu ( Force unitu = force wszystkich niezbowowanych kart w danym unicie)

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #491 dnia: 2009-01-09, 14:12 »
Heh fakt, znow pokielbasilem co jest czym :)

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #492 dnia: 2009-01-09, 14:28 »
Heh fakt, znow pokielbasilem co jest czym :)

Spoko, granie mnostwa gier na Ruined City czy 7th Tower pomaga sie naumiec takich trywialnych roznic :)
Time is precious. Waste it wisely.

JNQ

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #493 dnia: 2009-01-09, 14:49 »
To mi wygląda na kolejny dopak dla krana  :'(

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #494 dnia: 2009-01-09, 15:45 »
Recon fajny :D Dwie karty za jedną i jeszcze recon mam na prowincji :D
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Kakita Tatsuyoshi

• Crane Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #495 dnia: 2009-01-09, 16:01 »
A tam do crana. Jak by działało że ztargetuj artystę i zabij karte o 6 golda lub mniej bez atatchy i był by to battle to wtedy był by to dopak do zurawia tak to jakos tego nie widzę. Grywalni artyści to pojawiają się w honorówkach bo mają bardzo marny force i niekiedy chi. A ci przeznaczeni do pojazdu to może jest jeden który zbroje czyni ewnetualnie duelistka która na 3f/4c i poza traitami samurai artisian duelist nic nie robi. Już lepiej zwiadowcami się bawić.

Jak pisałem nienawdzę kart które sa dziwne. Bo karty pod switch są według mnie głupie. Bo albo cos jest dekiem militarnym albo bije honor. Cos takiego jak switch nigdy nie powinno istnieć i nigdy nie powinny wychodzic do tego kartry. Domagam się wsparcia dla militarnego zurawia albo dla kontrolnej obronnej zurawiowej honorówki nie tepego switcha ;)

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #496 dnia: 2009-01-09, 16:58 »
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

Radko

• Personality
« Odpowiedź #497 dnia: 2009-01-09, 17:00 »
Ze strony głównej:

JNQ

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #498 dnia: 2009-01-09, 17:05 »
http://l5rsearch.com/db/search.cgi?cmd=detail&card_id=7795

Meta na Shiro Kitsuki, DAMN!

No i wieś płonie a łupieżcy się cieszą  :P

Togashi Sparrow

• Dragon Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #499 dnia: 2009-01-09, 17:10 »
http://l5rsearch.com/db/search.cgi?cmd=detail&card_id=7795

Meta na Shiro Kitsuki, DAMN!

Zadna meta, karty z Kitsuki sa out of play.