Autor Wątek: Legend of the Five Kings, czyli AGOT -> L5R conversion :)  (Przeczytany 592 razy)

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • ??????? ??????? ???????
Pobawiłem się trochę w Photoshopie szablonami nowego layoutu L5R i przyszedł mi do głowy pomysł, żeby dla zabawy przerobić kilka kart do GoTa na mechanikę Legendy. Całego seta raczej z tego nie będę robił, ale myślę, że po kilka postaci z każdego rodu owszem. Jak mi starczy zapału, może naprodukuję na tyle dużo, żeby złożyć z tego talię i zagrać... zobaczy się.

Uwaga: kolory poszczególnych rodów (i same rody) nie odpowiadają karciance, tylko planszówce. Nie będzie Targaryenów, będą Tyrelle.

HOUSE STARK

HOUSE LANNISTER

HOUSE GREYJOY

HOUSE TYRELL

« Ostatnia zmiana: 2008-12-25, 23:57 by Feroz »
+5 do lansu (by Sephirion)

Pavcio

• blank Personality
  • "Why so Serious?"
Odp: AGOT -> L5R conversion :)
« Odpowiedź #1 dnia: 2008-12-20, 02:02 »
Mi się podoba, ważne by było, by mechanika była przemyślana i żaden z rodów nie był zbyt przegięty;-)

ps. no i niestety pojawia się problematyka praw autorskich, w końcu te arty są czyjeś;-)

Daigotsu Pavcio
Spider Clan - Courtier - Berserker - Loyal - Inexperienced - FFG TCG paratrooper

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2008-12-20, 03:04 »
Zgadza się, arty są jak najbardziej swoich właścicieli. Jak tylko komuś zacznie przeszkadzać mój proceder, natychmiast zdejmę to co naprodukowałem i przestanę to upowszechniać. Jednocześnie proszę o niewrzucanie ich nigdzie indziej i w miarę możności nielinkowanie. Do oglądania służy niniejszy temat :)

Tyle w kwestii disclaimera. Teraz dla odmiany mała prośba: jak dobrze pójdzie, zamierzam tymi kartami parę razy zagrać. Jeśli któraś już na pierwszy rzut oka jest ewidentnie przegięta - krzyczcie, plz. Dziękuję :)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 2008-12-20, 07:30 »
Skąd wziąłes szablony ?!

Te przeróbki są legal wg. polskiego prawa - nikt nie ma się prawa do nich przyczepić jak długo nie pójdziesz w publikację masową.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2008-12-20, 11:10 »
Skąd wziąłes szablony ?!

Ze strony AEG. Wziąłem karty z preview GotE i IG, oczyściłem z tekstu w Photoshopie, zmieniłem kolory, dodałem godła rodów z GoTa i już. Szablon jednego rodu robiony od zera to jakieś pół godziny - godzina roboty.

Te przeróbki są legal wg. polskiego prawa - nikt nie ma się prawa do nich przyczepić jak długo nie pójdziesz w publikację masową.

O. Dobrze wiedzieć. Dzięki :)

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #5 dnia: 2008-12-20, 12:25 »
Swietna robota... napewno  nie zrobilbys calego seta? Ja z checia bym pogral print proxami twoich kart ze znajomymi :) Mozemy pomoc wymyslac zasad do kart tutaj... ale talentu w obsludze fotoszopki to ci u nas brakuje.
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2008-12-20, 13:20 »
Tak jak napisałem, zrobię ile dam radę i na ile mi starczy zapału :) Poszczególne karty na gotowych szablonach robi się szybko, ale z całym setem to jednak jest kawał roboty.

Ze zdolnościami kart dam sobie radę, ale w razie czego poproszę o jakieś propozycje. Przede wszystkim byłbym wdzięczny za wskazywanie ewentualnych błędów w wordingu (nie mam go jeszcze aż tak dokładnie opanowanego) tudzież ewidentnie zbyt przegrzanych kart (i co zrobić, żeby były ok).

Fajnie, że się podoba, tak BTW :)