Autor Wątek: [GotE] Mantis  (Przeczytany 15594 razy)

Radko

• Personality
[GotE] Mantis
« dnia: 2008-12-24, 11:22 »

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
Odp: [GotE] Mantis
« Odpowiedź #1 dnia: 2008-12-24, 11:58 »
 nic rewelacyjnego

rysunki w miare fajne

może poziom nie powala ale da się przezyć
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #2 dnia: 2008-12-24, 11:59 »
moim zdaniem super preview dua rangów i to juz nawet nie jakiś słabych plus gunso mantisowa coraz lepsze się staje
Walec

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2008-12-24, 12:06 »
bardzo dobre karty, jak teraz gracze mantisowi beda marudzic to naprawde trzeba bedzie palik zastrugac, wlasciwie chyba nie ma slabej personalki, jedynie ten magistrate nie powala ale tylko dlatego ze musi sie zbowowac. tak samo akcje- obydwie sa grywalne, a czar jest wrecz giety
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2008-12-24, 12:07 »
hmm

Onaka jest fajny, hmm no z dziadkiem na stole przed końcem SE to mrok i zuo :P

heh smoki beda mialy wygrzew :)

a nas nie lubia ale to juz wiemy ;)
« Ostatnia zmiana: 2008-12-24, 12:11 by Centurion »
Shoju na prezydenta! :)

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #5 dnia: 2008-12-24, 12:07 »
Ej no. Przy Onace już zacząłem się zastanawiać...

I tak drogi ale wygrywałby gry... :-\ :-\ :-\
Czytaj karty, potem pytaj.
Czytaj rulsy, potem pytaj.
Sprawdź, czy ktoś już o to pytał, potem pytaj.
Myśl. Potem pytaj.

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2008-12-24, 12:18 »
ralling cry reprinted for mantis and phoenix military ..check .. non unique cmd/tacticians ...check ... recon support for the beefy deck ... check ... KA support ...check ... kekiesu gets reprinted and now can use arrows from the woods . double check .

always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #7 dnia: 2008-12-24, 12:26 »
Kogoś po...ło z tym The Sea's Lightning! Nie dość że jets pierwszy kill (naval)  to jeszcze bezpieczny powrót do domu. Ta karta powinna mieć trait Unique.

Ilustracje fajne, może oprócz tej w/w karty.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

katsa

• experienced Personality
« Odpowiedź #8 dnia: 2008-12-24, 12:35 »
Drugi mocny preview, fajnie. Smok i Mantis dostają grywalne karty, krab i lion - brzydki i niegrywalny crap, me happy. Jakby magistrate nie miał zaostrzenia, mógłby wygrywać gry dla DVD, to może lepiej że ma.

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2008-12-24, 12:42 »
Kogoś po...ło z tym The Sea's Lightning! Nie dość że jets pierwszy kill (naval)  to jeszcze bezpieczny powrót do domu. Ta karta powinna mieć trait Unique.

a możę phoenix ma wiecej navali w CE niż mientus ?
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

katsa

« Odpowiedź #10 dnia: 2008-12-24, 12:44 »

a możę phoenix ma wiecej navali w CE niż mientus ?

To dopiero w Imaginary Edition.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 2008-12-24, 12:55 »
Okej, here we go;

Yoritomo Sunagawa - jak go zobaczyłem to pomyślałem "nieee, support do brk, nieee...", ale na spokojnie zerknąłem na niego; to fantastyczny facet do EHP followerowego deku. Ma wszystkie potrzebne traity, świetną abilitkę, wporządku staty i na dokładkę taktyka, który pozwala się dopakować w EHP. To bardzo dobra postać do EHP. Bardzo.

Kitsune Ando - nie jestem fanem scoutów, ale muszę przyznać że ten pan ma dobry statline (bo jest boxem) i niegłupią abilitkę. Nie powala, ale jego koszt względem statów i zdolności jest przynajmniej dobry :)

Yoritomo Kisho - ten pan ma dobry art (IMO), świetny statline/traity/koszt i wesoły flavor :) kolejna bardzo fajna postać (rozpatrując wcześniejsze sety).

The Sea's Lightning - Rallying Cry for mantis - WOW! Do tego fajny art (HARR!) i zajebczy flavor ;D

The Call of Blade - nie wiem czemu toto ma thunder i po co, ale whatever. Daje radę.

Sakarah - WTF? Oh, whatever, wszędzie się musi jakiś bzdet wmieszać.

Moshi Awako - troszkę brakuje mi naval, ale wolę chyba dobrą akcję zamiast naval. Kocham tą panią ;D Każdy kolejny grywalny szugas to fantastyczna wiadomość dla mnie ;p

Tsuruchi Onaka - jak go już będę miał 3x to składam od nowa zielonych magistrów. Bez kitu - tego ta talia potrzebowała. Open dyshonor, nawet na jedną turę, jest wporzo.

Moshi Nakata - odrazu powiem, że to jest bardzo solidna karta, ale mam pewne wątpliwości - dlaczego ma Samurai*Commander, a nie Shugenja? 0_o Jest Moshi, jest kobietą, rzuca piorunami - gdzie tu logika? Mimo wszystko - jest dobra. Trochę nie rozumiem uniqe, ale widać to dlatego że ma dużo F za mało pieniążków i navala i dwa grywalne traity.

Thunder's Favor - Przypomina mi się, jak Yoritomo stanął przed bramami Feniksa, wrzasnął do dziadka i błyskawica z jasnego nieba rozpieprzyła bramę ;p Teraz to już tylko więcej Yoritomo Shugenjy z Thunder traitem ;P

Podsumowywując - ten set jest bardzo dobrym prezentem na święta dla Mantisa. Rly. Dobre karty, dobry support. Martwi mnie, że połowa z tego to raczej do aktualnych wayów, a ch...FFG... wie co będzie w CE, ale pożyjemy zobaczymy :)

Nataku

• Unicorn Clan
  • blank Personality
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2008-12-24, 12:56 »
Ładnie, nawet bardzo ładnie, nawet ładniej od dragona. Mamy na razie lidera Preview;]
W celetialu Modliszka będzie znowu namiętnie strzelać, oczywiście nie będzie to nawet namiastka lotusa ale na tą edycje pewnie będzie mocne.

katsa

« Odpowiedź #13 dnia: 2008-12-24, 13:05 »
Ładnie, nawet bardzo ładnie, nawet ładniej od dragona. Mamy na razie lidera Preview;]
W celetialu Modliszka będzie znowu namiętnie strzelać, oczywiście nie będzie to nawet namiastka lotusa ale na tą edycje pewnie będzie mocne.

A skąd pomysł, że power level spadnie? Wydali dużo marnych kart, ale wyszły też lekko powyżej power curve z SE. Kensai smokowy, Saya (Tsuruchi), czy teraz ten taktyk, czy Ralling Cry. Nie ma znaczenia jakie karty leżą w klaserze, w lotusie też coś tam leżało, może się okazać, że w połowie Celestiala karty z SE będą wyglądały śmiesznie.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2008-12-24, 13:59 »
Wygląda na to, że ktoś na Kyuden Mantis wykminił o co chodzi z traitem Thunder. Po prostu sam zainteresowany nie pozwolił i nie mogli dać traita Chuck Norris, to dali Thunder  ;D

Nataku

• Unicorn Clan
  • blank Personality
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 2008-12-24, 14:18 »

A skąd pomysł, że power level spadnie? Wydali dużo marnych kart, ale wyszły też lekko powyżej power curve z SE. Kensai smokowy, Saya (Tsuruchi), czy teraz ten taktyk, czy Ralling Cry. Nie ma znaczenia jakie karty leżą w klaserze, w lotusie też coś tam leżało, może się okazać, że w połowie Celestiala karty z SE będą wyglądały śmiesznie.

Słusznie prawisz;], dla przeciętnego Kowalskiego Celestial to na razie wielka niewiadoma. Jeżeli miałbym wierzyć mojemu przeciuciu to celestial będzie mniej więcej równy samurajowi jeżeli chodzi o power lewel kart, czyli dalej do lotusa byłoby daleko. Na pewno zmieni się układ sił pomiędzy klanami. W sumie wypadałoby żeby mantis wreszcie się troche dźwignął i nabrał mocy. No ale koniec gdybania, poczekamy, zobaczymy.

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #16 dnia: 2008-12-24, 14:20 »
Magistrate jest zgiety, gdyby nie to ze dragonska magistracka honorwka nie chodzi to bylby w sam raz (no dobra, MOZE zacznie chodzic ale watpie). Reszta postaci tez daje rade, niektore sie wydaja drogawe (8g lol) ale i tak ok.
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 2008-12-24, 14:38 »
Pinokyo te koszty są w sam raz, albo nawet niektóre niskie. Po prostu postacie które mają przeciętne staty, traity i jakąś w miarę grywalną akcję, muszą kosztować drożej za navala. Tak mi się wydaje. Nie wiem tylko dlaczego ten schemat przenosi się na postacie bez navala ;p (Yoritomo Kisho).

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #18 dnia: 2008-12-24, 14:39 »
Kitsune Ando - Czemu on nie jest Krabem... Dlaczego....
Yoritomo Kisho - Ten to jest przegięty :D
The Sea's Lightning - Kijowe, działa tylko na postaci ;P Wolę recon z IG
The Call of Blade - Natomiast to jest bardzo fajne. Takie wmontowanie owego domku Kraba w kartę.
Sakarah - Ten koleś jest fajny :D Ja bym go do EHP wrzucił ;) Szybko wychodzi i ma navala.
Tsuruchi Onaka - Fajny art ma koleś ;P

Jak się patrzę na te karty, to bardzo fajne rzeczy dostały Mantisy :D
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Kakita Tatsuyoshi

• Crane Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 2008-12-24, 17:19 »
Przypomina mi się, jak Yoritomo stanął przed bramami Feniksa, wrzasnął do dziadka i błyskawica z jasnego nieba rozpieprzyła bramę ;p Teraz to już tylko więcej Yoritomo Shugenjy z Thunder traitem ;P

Nie Yoritomo tylko Kaimetsu-Uo i nie do dziadka tylko do ojaca tak gwoli ścisłości.

A co do modliszek to bardzo dobre preview. Nowe karty świetne. Chciał bym coś o takiej mocy w zurawiu w tym dodatku :P