Autor Wątek: Death at Koten - preview (strona oficjalna i nie tylko)  (Przeczytany 95832 razy)

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
Odp: Death at Koten - preview (strona oficjalna i nie tylko)
« Odpowiedź #400 dnia: 2009-05-04, 14:55 »
geralt ja powiem ci tak . nie będziesz jego używał. więc sie nie martw
Yoritomo Iwata
Personality
4F 3C
-HR 7G 1PH
Mantis Clan * Samurai * Naval * Commander * Experienced * Unique
Limited: Target your Mantis Clan Personality. If he is Naval, straighten him. If he is not Naval, give him Naval.
Nie no strasznie jest slaby i napewno nigdzie nie zagra. W ogole nie bedzie auto includem w deckach Mantisa nie bo przeciez jest slaby. Brawo brawo

on gra deckiem na wrożkach . i gostek nie bedzie autoincludem  chyba ,że ktos gra commander deckiem  i to wyłącznie dlatego ,że naklada sie na boxa [co zresztą w pewnym sensie zaznaczyłem w nawiasie ]. a co do jego "slaby" to on działa w limited i to tylko jak jest unbowed . ze scorpionem , czy cranem to on nie dożyje tury w której mogłby być użyty.
pozatym akcja wylgada tak . mantis nie ma po co się bowować w swoim limitedzie [chyba że ktos go bowną , ale wtedy to unbow +dishonor jedziesz do bitwy i gorzej niżby nie jachał] a naval daje dosłownie nic , bo mantis poprostu nie ma battle akcji .
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #401 dnia: 2009-05-04, 16:20 »
Tak, bo Mantis nie ma w ogóle strzelania na przykład. A zupełnym przypadkiem personalki ze strzelaniem nie mają navala i vice versa. Ten pan conieco to naprawia.
Crab Clan • Lion Clan • Scorpion Clan • Spider Clan • Shadowlands • House Greyjoy • AGOT Paratrooper • Inexperienced • Unique
Hokus-pokus, nie masz buta, Twoja stara to Fosuta!

Togashi Sparrow

• Dragon Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #402 dnia: 2009-05-04, 19:12 »
Powinni Naval wywalic i tyle.

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
« Odpowiedź #403 dnia: 2009-05-04, 19:21 »
Wtedy Self-Appointed Prophet of Doom mialby dopiero powody do marudzenia

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #404 dnia: 2009-05-04, 19:57 »
W zasadzie to z tego co wyszło wynika, że decki na dyshonor, którym co poniektórzy wieszczyli rychły koniec, jeszcze długo będą robić swoje sztuczki.
Hyhyhyhy

Inna sprawa, że po Desperate Battle dochodzi kolejny chase rare - Final Duty.
Ha, ha, ha... Strzelam za 6 bo, czemu nie?

Szkoda ino, że kuce dostały crap znowu :?
Za to co się teraz dzieje należy się wam crap jak stąd do Władywostoku i pewnie tak to będzie wyglądać przez cały CE.

Dziwnie wyglądają te karty do dyshonoru. Nie do końca czuję jak to ma działać bez domku pokroju Shadowed Tower.

bedzie dzialac dyshonor,tylko ze bardziej waleczny. jak ci zjedzie 2 prowincje to zaczyna sie robic smutno z -4 honoru tak poprostu. dyshonorowania postaci jest nadal lots.
imo zadziala...tylko inaczej.

a kuce dostaly crap  w dok i w ce.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #405 dnia: 2009-05-04, 20:24 »
bedzie dzialac dyshonor,tylko ze bardziej waleczny. jak ci zjedzie 2 prowincje to zaczyna sie robic smutno z -4 honoru tak poprostu. dyshonorowania postaci jest nadal lots.

Że będzie działał, to się zgodzę. Ale jak zjesz dwie prowincje, to już dyshonorować nie trzeba.
Crab Clan • Lion Clan • Scorpion Clan • Spider Clan • Shadowlands • House Greyjoy • AGOT Paratrooper • Inexperienced • Unique

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #406 dnia: 2009-05-04, 20:26 »
Z doświadczenia wiem, że jak zjesz dwie prowincje to dyshonor możesz sobie schować, albo i tak Ci to w niczym nie pomoże. Ale jeszcze wszystkich opcji nie przetestowałem, więc przed narzekaniem Self-Appointed Prophet of Doom stylah na razie się chwilowo wstrzymam.
Czytaj karty, potem pytaj.
Czytaj rulsy, potem pytaj.
Sprawdź, czy ktoś już o to pytał, potem pytaj.
Myśl. Potem pytaj.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #407 dnia: 2009-05-04, 20:39 »
wiesz co- w pdf'ie z DaK tez nie byly dokladnie takie same karty jak w pudelku, wiec nie wiadomo do konca jak beda dokladnie wygladaly postacie... moze te co teraz sa napisane, beda delikatnie zmienione (np. 1 kosztu mniej... itp) co zawsze mocno wplywa na ostateczny ksztalt takiej karty

a naval to fakt, troche zaczeli myslec, ze naval w samuraiu dawal praktycznei nieograniczone mozliwosci zagrania czegokolwiek (combo z purge the weakiem nie bylo slabe... najwyzej trudne do odpalenia) a teraz to postac bedzie musiala miec zdolnosc nadrukowana... ojejku naprawde straszne... mantisy nie beda mialy zawsze strike firsta... przykre...
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #408 dnia: 2009-05-04, 21:22 »

Że będzie działał, to się zgodzę. Ale jak zjesz dwie prowincje, to już dyshonorować nie trzeba.

dziala praktycznie tak samo jak teraz- w SE tez sie biegnie cala banda na 1 prowincje gdzie wychodzi do obrony 1 koles w pizamie i ze 2 laseczki iii czesto sie bronia
teraz moze skorp nie wychodzic do obrony,lub wychodzic ale w celach innych niz obrona prowincji...a potem wchodzic praktycznie bez orbony.
nadal dobrze, tyle ze inaczej.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #409 dnia: 2009-05-04, 21:46 »
dziala praktycznie tak samo jak teraz- w SE tez sie biegnie cala banda na 1 prowincje gdzie wychodzi do obrony 1 koles w pizamie i ze 2 laseczki iii czesto sie bronia
teraz moze skorp nie wychodzic do obrony,lub wychodzic ale w celach innych niz obrona prowincji...a potem wchodzic praktycznie bez orbony.
nadal dobrze, tyle ze inaczej.
Bo teraz mamy dostęp do patologicznie przegiętych kart a'la Takuro (przed tym obrońcą wszystkie Kuony i Czagatrony robią w pory), Insolence a jak nie to Knowledge. Bez akcji w stylu: Pojedziesz ty, ty, twoja ciocia i wujek i ja też i bitwa czysta p&p&przyprowadź więcej attackerów nie jest już tak wesoło. Ta sama bolączka jest z poison tokenami. Kiedy nie ma jak odpowiedzieć na napór wielką masą to te elementy kontrolne przestają tak zachęcać bo się słabo sprawdzają.

W SE jak coś jest zdyshonorowane, to jest moje. W CE jak coś jest zdyshonorowane to trudniej niektóre followery podpiąć.

Inna sprawa, że DT od daaawna zarzekało się, że na starcie CE dyshonor nie będzie kompletnym deckiem. Jeden, może dwa dodatki i alleluja. Nie na starcie.
Czytaj karty, potem pytaj.
Czytaj rulsy, potem pytaj.
Sprawdź, czy ktoś już o to pytał, potem pytaj.
Myśl. Potem pytaj.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #410 dnia: 2009-05-04, 23:09 »
ale spojrz na to z innej strony-poczatek edycji to generalnie sila kart spada. na starcie malo pomyslow bedzie w pelni kompletnych

pan.tenteges

• Dragon Clan
  • blank Personality
  • *
« Odpowiedź #411 dnia: 2009-05-04, 23:20 »
-> monkowego wytatuowanego turbokoksa

What? Gosciu ssie jak nie wiem co. Bedzie grany tylko dlatego, ze na poczatku edycji nie bedzie alternatywy.
jezeli bedzie grany deck tatuażowo kihosowy to ejst to auto include choćby na fire key word
ale tym niemniej jest to blank postać
Właśnie o to mi chodziło. Zagrywając Dance of Flames (jeśli jest to pierwsze zagrane Kiho) daję mu +7F. A jest jeszcze inne, które daje ranged z F wskazanego monka. Kurna gość ma potencjał ... oczywiście pod warunkiem, że będą dostępne i inne Kiho :P

Fakt - blank bo gość nie posiada żadnej akcji.
"All things change. Rocks to sand, men to corpses ... Let me show you." - Togashi Remi

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #412 dnia: 2009-05-05, 00:46 »
Ta sama bolączka jest z poison tokenami. Kiedy nie ma jak odpowiedzieć na napór wielką masą to te elementy kontrolne przestają tak zachęcać bo się słabo sprawdzają.

Węszę fajne granie poison tokenami. Są już dostępne trzy karty kładące ludków z poisonem (ninja z IG, akcja z GotE i follower z DaK (tylko czemu, szlag by go, unikatowy?), a, no i ten śmieszny event z DaK, myślę, że może być wart przetestowania). A w CE pewnie tematu nie zarzucą, Silent Rot może przejść, i wtedy będzie już naprawdę czym się bawić.

Z jednej strony żałuję, że teraz dyshonor będzie militarny, bo militarkę to ja mogę zrobić i bez dyshonoru, ale z drugiej - nawet bomba na DVD musiała się chlastać, bo bez bitwy mało mogła zrobić.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #413 dnia: 2009-05-05, 08:03 »
-> monkowego wytatuowanego turbokoksa

What? Gosciu ssie jak nie wiem co. Bedzie grany tylko dlatego, ze na poczatku edycji nie bedzie alternatywy.
jezeli bedzie grany deck tatuażowo kihosowy to ejst to auto include choćby na fire key word
ale tym niemniej jest to blank postać
Właśnie o to mi chodziło. Zagrywając Dance of Flames (jeśli jest to pierwsze zagrane Kiho) daję mu +7F. A jest jeszcze inne, które daje ranged z F wskazanego monka. Kurna gość ma potencjał ... oczywiście pod warunkiem, że będą dostępne i inne Kiho :P

Fakt - blank bo gość nie posiada żadnej akcji.
od kiedy on dostaje +7 forsa z dance of flames? od kiedy to jest tatuaż ? na razie chyba są dwa tatuaże kami Kami Unleashed i Viper Tattoo co daje nie duże prawdo podobieństwo że szybko te wiecej forsa będzie miał
Walec

Ithilsan

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
  • "Bo mi karty nie podeszły..."
« Odpowiedź #414 dnia: 2009-05-05, 08:15 »
No i sie nie zanosi by w CE , przynajmniej na starcie bylo wiecej tattoo  :-\

Dragon jakos tak blankowo wglada.. Nie tak zle, ale blankowo...
Crane Clan ? Lord ? Knight ? Bastard ? Unique ?  AGOT Paratrooper

pan.tenteges

• Dragon Clan
  • blank Personality
  • *
« Odpowiedź #415 dnia: 2009-05-05, 12:26 »
Cytat: Walec
od kiedy on dostaje +7 forsa z dance of flames? od kiedy to jest tatuaż ? na razie chyba są dwa tatuaże kami Kami Unleashed i Viper Tattoo co daje nie duże prawdo podobieństwo że szybko te wiecej forsa będzie miał
DAMIT! Wiedziałem, że coś mi się nie zgadzało :P
"All things change. Rocks to sand, men to corpses ... Let me show you." - Togashi Remi

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #416 dnia: 2009-05-05, 14:56 »
a naval to fakt, troche zaczeli myslec, ze naval w samuraiu dawal praktycznei nieograniczone mozliwosci zagrania czegokolwiek (combo z purge the weakiem nie bylo slabe... najwyzej trudne do odpalenia) a teraz to postac bedzie musiala miec zdolnosc nadrukowana... ojejku naprawde straszne... mantisy nie beda mialy zawsze strike firsta... przykre...

Wole nie mieć navala i mieć dobre battle akcje na postaciach, niż navala mieć i nie mieć co z niego zrobić. Zerknij na postacie z navalem mantisowe, które mają CE bug - nie mają akcji, poza wyjątkami potwierdzającymi regułę. Zasadniczo jest jedna postać z navalem i dobrą akcją battle; Sunagawa. Ale on jest dobry pod wieloma względami po prostu. DT boi się dawania akcji+naval jak ognia, bo "może wymyślą jakieś kombo i znowu wszyscy będą jojdać, że mantis jest zgięty".

Co do komba z purge the weak - może w feniksach działa, ale grałem tym dość sporo w mantisie i jest jeden spory problem; wróżki mantisowe mają 2-3F przy kosztach 7-8 i wymaganiach honorowych 2 (startowe). 2F to zbyt mało, żeby jechać prowincje.

@Self-Appointed Prophet of Doom - ten uniqe będzie pewnie przeze mnie grany z przymusu i będzie robił tylko tyle, że jest samurai naval i daje naval. Po 1-2 dodatkach pewnie wyleci, bo pojawi się jakaś alternatywa.

Poza tym na kotei wrocław 2009 grałem commanderami ;p

Togashi Sparrow

• Dragon Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #417 dnia: 2009-05-05, 15:59 »
Wole nie mieć navala i mieć dobre battle akcje na postaciach...

Ja nie mam navala, a dobrych akcji na postaciach jakos nie widze

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #418 dnia: 2009-05-05, 16:00 »
ja tez nie...
a nie, zaraz mamy mega mrocznie powolne i nic nie robiace poison tokeny ;)
Shoju na prezydenta! :)

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #419 dnia: 2009-05-05, 16:18 »

Wole nie mieć navala i mieć dobre battle akcje na postaciach, niż navala mieć i nie mieć co z niego zrobić. Zerknij na postacie z navalem mantisowe, które mają CE bug - nie mają akcji, poza wyjątkami potwierdzającymi regułę. Zasadniczo jest jedna postać z navalem i dobrą akcją battle; Sunagawa. Ale on jest dobry pod wieloma względami po prostu. DT boi się dawania akcji+naval jak ognia, bo "może wymyślą jakieś kombo i znowu wszyscy będą jojdać, że mantis jest zgięty".

Co do komba z purge the weak - może w feniksach działa, ale grałem tym dość sporo w mantisie i jest jeden spory problem; wróżki mantisowe mają 2-3F przy kosztach 7-8 i wymaganiach honorowych 2 (startowe). 2F to zbyt mało, żeby jechać prowincje.

@Self-Appointed Prophet of Doom - ten uniqe będzie pewnie przeze mnie grany z przymusu i będzie robił tylko tyle, że jest samurai naval i daje naval. Po 1-2 dodatkach pewnie wyleci, bo pojawi się jakaś alternatywa.

Poza tym na kotei wrocław 2009 grałem commanderami ;p
no tam po tym jak na postaci się miało sprzatnij 3 postacie przeciwnika przed pierwsza akcja to każda akcja się wydaje slaba:)
Walec