Autor Wątek: Narzekanie Self-Appointed Prophet of Doom - Odp: [CE] - strona główna  (Przeczytany 11102 razy)

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
pewnie topic byl flaged i admin wrocil i dal bana z opóźnieniem to się u nich zdarza nawet po tygodniu.
Self-Appointed Prophet of Doom proszę cię nie grasz praktycznie w tą kanciarkę, ostatnio doswiadczenie turniejowe tez mierne
akcje jest raczej pasywno defensywna uzycie jej to zazwyczaj często utrata tępa
no tak ale spewnością inni grający mantisami graczy zajebiscie sobie poczynali w SE ... nie czekaj ile , kotei wygrały mantisy w tym sezonie ?
jak mam wydac kupe kasy na cos co nie działa to wolę kupic coś dla dzieci , bardziej porzyteczne . Zresztą pożyjemy zobaczymy jakie mantisy sa topowe w CE.

no tak zajebista synergia wśrod krabow doślę się do bitwy koniec a w mantisie to podbijmy wszystkie rangedy wyprostuj navala
w mantisie jest odbowuj sie jak zrobiles akcje [nie na naval'u] , wcignij goscia , xp sab , nowy gostek z limiteda i han'ku . gdzie ty widzisz buff range attaków , a nawet jak juz buff strzalu to kogo ?followr'ów z okitsugu[3 kartowe "combo"] czy naizena , czy tego malego co strzela za 2?

crab ma sporo akcji na odbowanie , ma commandera stopujacego smierć gostka , ma taro  . mantisy moga sie movowac do opposed battle . zajebiscie tzn move i dostajesz bow/plombe/minusy od scorpiona . no to move drugiego gostka i znowu to samo . to ja już wole grać winin deck na scoutach , nawet jeżeli AEG zdecydowało się ograniczyć swarm decki .
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

Walec

• eternal Personality
w mantisie jest odbowuj sie jak zrobiles akcje [nie na naval'u] , wcignij goscia , xp sab , nowy gostek z limiteda i han'ku . gdzie ty widzisz buff range attaków , a nawet jak juz buff strzalu to kogo ?followr'ów z okitsugu[3 kartowe "combo"] czy naizena , czy tego malego co strzela za 2?
Yoritomo Sunagawa Yoritomo Kisho Moshi Nakata Moshi Awako plus spelle dla thunder shugasów a to tylko gote RA plus busty do nich? malo?
Walec

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
Zanim Self-Appointed Prophet of Doom odpowie : topic flagged :P bo mnie już mantis blues znudził.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
Jeszcze Tsuruchi Saya, ale to z IG
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
Yoritomo Sunagawa Yoritomo Kisho Moshi Nakata Moshi Awako plus spelle dla thunder shugasów a to tylko gote RA plus busty do nich? malo?
pomijajac fakt ,ze to z komiksowego set jest i nie każdy [a już napweno nie zaczynajacy] mantis bedzie je brał .to odbowywacza policzylem i on dziala w limitedzie.

pokazali theame mantisowe . comander i scout . poboczne to thunder i magistraci nakladajacy podatki . w sumie fajnie ale Reese już powiedział ,żeby się mantisy nie podniecały , bo dobrze bedzie jak w secie bedzie karta albo dwie do nich .
always +5 do lansu.
Something like :
6/4/3

Random dude:

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
Cytat: 'gaijin'
Bo z pracy na stronę AEg-u nie da rady wejść

Sprobuj w ten sposob:

dajesz www.translate.google.pl wpisujesz adres l5r.com dajesz zeby tlumaczyl z koreanskiego na angielski i jedziesz...

jezeli zablokowali te proxy u ciebie w pracy to jednak pracuja tam ludzie wyksztalceni a nie kolejny admin idiota ;)
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Walec

• eternal Personality
pomijajac fakt ,ze to z komiksowego set jest i nie każdy [a już napweno nie zaczynajacy] mantis bedzie je brał .to odbowywacza policzylem i on dziala w limitedzie.
Self-Appointed Prophet of Doom za duże tego szaleju piszesz to są postacie z dodatku no jak gracze nie mają postaci z dodatku to się zgadza będzie słabo
w Dak (czyli secie komiksowym) może nie ma super postaci dla mantisa ( choć boxowy comander z dopałką po rangedach nie jest zły) ale 90% klanów nic nie dostała w DaKu ciekawego w postaciach
Walec

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
Kraby i Krejny dostaly po fajnym kensai'u :)
Ale na dobra sprawe to w DaK najfajniejsze jest Seppun Blade, ktore powinni dac jako normalna karte w normalnym dodatku bo tak wszyscy, ktorzy nie wydali kasy na DaK beda sobie pluc w brode a niestety dla 3-4 kart to nie warto...
Time is precious. Waste it wisely.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
jest wiecej fajnych kart w DaK. Majcher jest ok,to prawda. ale dziala slabiej niz Tsi-Blade; jakos nie byla to karta "must be" wiec i ta taka nie bedzie.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
jest wiecej fajnych kart w DaK. Majcher jest ok,to prawda. ale dziala slabiej niz Tsi-Blade; jakos nie byla to karta "must be" wiec i ta taka nie bedzie.

Jak Tsi nie przejdzie do CE to zapragniesz tego majchra :)
Ja juz i tak go pragne troche bo nie liczac fubatsu no-dachi to wlasciwie nic konkretnego w bitwie zrobic przeciwnikowi nie moge :( Tylko movement i wstawanie, nudy.

PROSIAK_PULAS

• experienced Personality
Ja pindole nie moge juz tego jojczenia starej baby strzymac, trzeba cie bylo Self-Appointed Prophet of Doom wtedy wjebac do tego ogniska a nie ratowac przed spaleniem.  >:(

Poroniony emo mantis.
Order of Black Muppet * Follower of Miss Piggy * cocaKolat *

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
No weź mnie nie rozśmieszaj... Fajny to ten Krab może i by był, jakby był smokiem...
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
No weź mnie nie rozśmieszaj... Fajny to ten Krab może i by był, jakby był smokiem...

Mi sie podoba. Trudno go zduelowac, dobre F za G ma, jest hero. Kensai mu zbedny, to prawda, ale na poczatku CE mysle bedzie grany z braku laku.

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
Mi sie wydaje ze juz nawet jesli mantis dostanie jakas dobra postac to Jeske jest tak przyzwyczajony to narzekania ze i tak bedzie narzekac :P
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
Mi sie wydaje ze juz nawet jesli mantis dostanie jakas dobra postac to Jeske jest tak przyzwyczajony to narzekania ze i tak bedzie narzekac :P

Taaak, bo patrzac na karty, jakie wyszly do tej pory to taka np. Moshi Awako to wogole sie do grania nie nadaje...

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
pomijajac fakt ,ze to z komiksowego set jest i nie każdy [a już napweno nie zaczynajacy] mantis bedzie je brał

Pomijając fakt, że to karty z GotE, to pewnie masz rację... A jesli jakiś mientus nie chce się zaopatrzyć w jedną z najlepszych personalek w secie (Sunagawa), to sam jest sobie winien.
Crab Clan • Lion Clan • Scorpion Clan • Spider Clan • Shadowlands • House Greyjoy • AGOT Paratrooper • Inexperienced • Unique
Hokus-pokus, nie masz buta, Twoja stara to Fosuta!

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *

nie prawda jak DT zmieniło karty mantisow zanim poszły do druku to każdy mantis się cieszył . karciochy w nowym dodatku [poza domkiem] też były ok [tylko jakoś nic nie wniosły do SE] . prawda jest taka . mantis przez caly SE grał jednym dekiem , nudnym jak ch...FFG... i tak od połowy edycji nie specjalnie działającym . w tym kotei'u jak działy i jak wygrywały to każdy widzał . Nikt mi nie powie ,że dostawanie domków w stylu magistraci albo taktycy i wkurwianie się na to to emo faza , bo to nie prawda . klan może byc nudny albo mieć jeden deck , można na to whinować[kurde ja pamietam cran'wych graczy którzy whinowali że saorka jest za droga] , tylko jak ten deck jest top tier to jakoś osładza granie . do tego dochodzi fakt ,że z paroma wyjatkami DT jednak wiedziała co chce zrobić z danym klanem w SE . mantisy jednak nie były wsród tych klanów . półtorej sezonu zajęło DT wymyślenie jak ma działać deck na magistrat'ach[tylko w miedzy czasie edycja się skończyła]. na ashigaru/budoka zmarnowali nam dwa dodatki .

do tego , co pewnie ma spory wpływ na mnie ,  wy nie musicie czytać piredół od Reese'a i mu podobnych , o mega decku taktycznym co ma namieszać w kotei sezonie . I a pierdołach w stylu tak wypuscimy deck magistratowy a potem damy mu support . I czekasz jeden dodatek , dwa , trzy . mija sezon koteiowy . I nagle DT oświadcza ,ze czas zmienić focus mantisa i że wyprostuje się to w czasie następnych dwóch dodatków.

A co do doom and gloom . Jak poszło mantisą w tym kotei sezoni ... a tak mega slabo , więc kto miał racje .

wtedy wjebac do tego ogniska a nie ratowac przed spaleniem.
ja się nie spalam , jestem jak z azbestu.
always +5 do lansu.
Something like :
6/4/3

Random dude:

Walec

• eternal Personality
A co do doom and gloom . Jak poszło mantisą w tym kotei sezoni ... a tak mega slabo , więc kto miał racje .
no tak

tak słabo że nie wiele brakuje im do pierwszej piątki klanów ( podwzględem punktów sprawdź akashe) czyli jest w połowie stawki ja nie słysze to narzekania takiego fenoli spiderów no i co najważniejsze chyba dragonów które były w czołówce a teraz zamykają tyły a co do gry na jednym domku cóż mam na to swoją teorię i nie chce nikogo obrazić
Walec

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
no tak
a co do gry na jednym domku cóż mam na to swoją teorię i nie chce nikogo obrazić
Wiesz, Walec, za to dają na AEGowym forum bana, bo tak naprawdę już obraziłeś :) Więc możesz już napisać o co Ci chodzi:) Ja się na Mantisach nie znam, a fajnie mi się ten wątek czyta, więc może jakieś konkrety?

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
@gaijin: co do projektowania i podejścia DT w stosunku do Mantisa Self-Appointed Prophet of Doom napisał w zasadzie najważniejsze konkrety. I w tej kwestii nie mogę się z nim nie zgodzić.

Co do wygrywania - fakt faktem że dobre karty to ostatnie dwa dodatki, które nie zdążyły już wiele poprawić. Zresztą wygranych kotejów też jakoś nie widać, ale jak się patrzy na clan breakdowny, to po prostu zielonych mało jest  na turniejach. Czemu? To proste - nikomu nie chce się grać czymś, co w większości wypadków jest gorszą wersją czegoś innego. (follower deck? Crab ma lepszy... magistrate? dragon czy skorpion może złożyć coś przyjemnieszego do grania [i nie mówcie, że nie, bo w zielonym to jest tak, że trza kupić trzy postacie za 7-8 i wtedy MOŻE uda się pojechać jakoś prowincję, jak Ci nikogo nie zabiją/kiwną], a innego victory condition się na nich uzyskać nie da i tu tkwi problem - gdyby dało się zrobić switcha, nie koniecznie top tier, ale chociaż troszkę działającego, to nic bym na ten temat nie mówił, tylko tym grał)

Long story short - mantis nie wygrywa turniejów w części dlatego, że dobre karty dostał za późno, a po części dlatego, że mało kto chce nim grać - grają tylko zapaleńcy, bo klan jest w SE po prostu nudny. Może nie jest tak źle jak "niedawno" z feniksami, ale dobrze też nie jest.

EDIT: Admin jest bardzo zabawny; forum cenzuruje Self-Appointed Prophet of Doom jako Self-Appointed Prophet of Doom.