Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Cytat: kempy w 2009-05-21, 00:29Cytat: gaijin w 2009-05-21, 00:20Cytat: Walec w 2009-05-20, 23:53Cytat: TooS w 2009-05-20, 20:53dobra moze ja sie sie nie znam na Lionach, ale czemu uwazacie ze koles za 3holdinigi z akcja pt zabij jest zly ?? ja rozumiem ze crapny gold scheme i wogole i to tylko przez to ?? 3 holdingi powiadasz? ja bym powiedział że raczej 4-5 holdingów ile masz holdingów produkujących 3 kasy w CE ( w powiedzmy 3 turze masz domek (3 kasy) i max 3 holdingi a musisz za niego zapłacić 10 golda bo ma HR 10 co daje klanówkę, domek i 2 holdingi jak nie ma klanówki 4 holdingi plus domek to mało ? ? pozatym akcja jest nie zabij tylko zamień, nie ma raczej beniki z tanimi followerami na podmianę a postacie to zazwyczaj ceny resource What? W 3 turze masz zazwyczaj od 6 do 8 holdingów.Raczej - "po 3 turze", albo po lepiej "3 dynastii".Mylisz się.
Cytat: gaijin w 2009-05-21, 00:20Cytat: Walec w 2009-05-20, 23:53Cytat: TooS w 2009-05-20, 20:53dobra moze ja sie sie nie znam na Lionach, ale czemu uwazacie ze koles za 3holdinigi z akcja pt zabij jest zly ?? ja rozumiem ze crapny gold scheme i wogole i to tylko przez to ?? 3 holdingi powiadasz? ja bym powiedział że raczej 4-5 holdingów ile masz holdingów produkujących 3 kasy w CE ( w powiedzmy 3 turze masz domek (3 kasy) i max 3 holdingi a musisz za niego zapłacić 10 golda bo ma HR 10 co daje klanówkę, domek i 2 holdingi jak nie ma klanówki 4 holdingi plus domek to mało ? ? pozatym akcja jest nie zabij tylko zamień, nie ma raczej beniki z tanimi followerami na podmianę a postacie to zazwyczaj ceny resource What? W 3 turze masz zazwyczaj od 6 do 8 holdingów.Raczej - "po 3 turze", albo po lepiej "3 dynastii".
Cytat: Walec w 2009-05-20, 23:53Cytat: TooS w 2009-05-20, 20:53dobra moze ja sie sie nie znam na Lionach, ale czemu uwazacie ze koles za 3holdinigi z akcja pt zabij jest zly ?? ja rozumiem ze crapny gold scheme i wogole i to tylko przez to ?? 3 holdingi powiadasz? ja bym powiedział że raczej 4-5 holdingów ile masz holdingów produkujących 3 kasy w CE ( w powiedzmy 3 turze masz domek (3 kasy) i max 3 holdingi a musisz za niego zapłacić 10 golda bo ma HR 10 co daje klanówkę, domek i 2 holdingi jak nie ma klanówki 4 holdingi plus domek to mało ? ? pozatym akcja jest nie zabij tylko zamień, nie ma raczej beniki z tanimi followerami na podmianę a postacie to zazwyczaj ceny resource What? W 3 turze masz zazwyczaj od 6 do 8 holdingów.
Cytat: TooS w 2009-05-20, 20:53dobra moze ja sie sie nie znam na Lionach, ale czemu uwazacie ze koles za 3holdinigi z akcja pt zabij jest zly ?? ja rozumiem ze crapny gold scheme i wogole i to tylko przez to ?? 3 holdingi powiadasz? ja bym powiedział że raczej 4-5 holdingów ile masz holdingów produkujących 3 kasy w CE ( w powiedzmy 3 turze masz domek (3 kasy) i max 3 holdingi a musisz za niego zapłacić 10 golda bo ma HR 10 co daje klanówkę, domek i 2 holdingi jak nie ma klanówki 4 holdingi plus domek to mało ? ? pozatym akcja jest nie zabij tylko zamień, nie ma raczej beniki z tanimi followerami na podmianę a postacie to zazwyczaj ceny resource
dobra moze ja sie sie nie znam na Lionach, ale czemu uwazacie ze koles za 3holdinigi z akcja pt zabij jest zly ?? ja rozumiem ze crapny gold scheme i wogole i to tylko przez to ??
W 1 turze kupujesz holding.W 2 turze kupujesz 2 holdingi.W 3 turze masz 3 holdingi.
CytujW 1 turze kupujesz holding.W 2 turze kupujesz 2 holdingi.W 3 turze masz 3 holdingi.w 4 poddajesz gre bo jak osilo nie kupiles zadnej personalki i juz nie masz 3 prowincji...?
Cytat: Centurion w 2009-05-21, 12:11CytujW 1 turze kupujesz holding.W 2 turze kupujesz 2 holdingi.W 3 turze masz 3 holdingi.w 4 poddajesz gre bo jak osilo nie kupiles zadnej personalki i juz nie masz 3 prowincji...? Masz 3 holdingi a nie kupujesz 3 holdingi...Zreszta ja tam sie ciesze bo mam szczera nadzieje, ze era 3-cio turowych championow odejdzie w niepamiec.
Cytat: Manit0u w 2009-05-21, 12:13Cytat: Centurion w 2009-05-21, 12:11CytujW 1 turze kupujesz holding.W 2 turze kupujesz 2 holdingi.W 3 turze masz 3 holdingi.w 4 poddajesz gre bo jak osilo nie kupiles zadnej personalki i juz nie masz 3 prowincji...? Masz 3 holdingi a nie kupujesz 3 holdingi...Zreszta ja tam sie ciesze bo mam szczera nadzieje, ze era 3-cio turowych championow odejdzie w niepamiec.Ehh.. 1 tura: masz 2 holdingi (licze SH jako holding) i kupujesz 2.2 tura: masz 4 holdingi i kupujesz 4 albo postac i 2-3 holdingi (zależy jak trafiles, moze kupiles boxa)3 tura: masz 6-8 holdingow i mozesz kupic co chcesz.
nie przesadzajcie, shigetoshi ma tylko o 3 wyzsze wymaganie honorowe, kupujesz jedna postac w 2giej z honorkiem i juz w 3 mozesz go wystawic za 8tak wlasnie tak bedzie, zaczynasz z mulligan holdingiem i strongholdem i tak jakby nie ma pierwszej tury, zamiast wyszukiwac legacy w pierwszej masz to... i koniec. oznacza to rowniez ze blitze moga zaczynac jazde od razu, ale na pewno nie 2 tury przed przeciwnikiem, oj jabbas sie zmartwi...
Cytat: Breaker w 2009-05-21, 12:53nie przesadzajcie, shigetoshi ma tylko o 3 wyzsze wymaganie honorowe, kupujesz jedna postac w 2giej z honorkiem i juz w 3 mozesz go wystawic za 8tak wlasnie tak bedzie, zaczynasz z mulligan holdingiem i strongholdem i tak jakby nie ma pierwszej tury, zamiast wyszukiwac legacy w pierwszej masz to... i koniec. oznacza to rowniez ze blitze moga zaczynac jazde od razu, ale na pewno nie 2 tury przed przeciwnikiem, oj jabbas sie zmartwi...tak?? a skąd wiesz?
CytujNiestety, Benika nie przechodzi (chlip, chlip).chciałeś powiedzieć hip hip hurra? rozumiem ze sie chochlik drukarski wkradl?
Niestety, Benika nie przechodzi (chlip, chlip).
Dobra, Walec. Masz najnowsze info, wiesz, że zmienili instrukcję (mrocznie, bo słyszałem że już dano była set in stone), to się pochwal i wyklaruj innym. A apropos "innych champów", to tu akurat rozmawiamy o Shigetoshim, który kosztuje 10, a po kupieniu pierwszego kolesia, nawet 8. Więc jest jednym z najtańszych i można go będzie bez problemu kupić w 3 turze (nie to co z Domotai).
Cytat: gaijin w 2009-05-21, 13:26Dobra, Walec. Masz najnowsze info, wiesz, że zmienili instrukcję (mrocznie, bo słyszałem że już dano była set in stone), to się pochwal i wyklaruj innym. A apropos "innych champów", to tu akurat rozmawiamy o Shigetoshim, który kosztuje 10, a po kupieniu pierwszego kolesia, nawet 8. Więc jest jednym z najtańszych i można go będzie bez problemu kupić w 3 turze (nie to co z Domotai). tylko ze w lionie to 8 kosztu do zapłacenie to zazwyczaj 4 karty zbolowane a apropos instrukcji to masz ją w ręku? jak tak to super bo ja jeszcze nie mam? pozatym PDF PDF'ami ale czasami się karty róznia pomiedzy nawet Prewie (czyi coś późniejszego niz pdf) a kartami w realu
No i spoko. Bowujesz 4 karty. Ale zostają Ci jeszcze 2 holdingi żeby kupić coś innego. A ja na swojego champa muszę zbowować, policzmy. SH + holding + holding + holding + holding + holding, czyli 6 kart
Cytat: gaijin w 2009-05-21, 13:46No i spoko. Bowujesz 4 karty. Ale zostają Ci jeszcze 2 holdingi żeby kupić coś innego. A ja na swojego champa muszę zbowować, policzmy. SH + holding + holding + holding + holding + holding, czyli 6 kart popierwsze mając domek z 4 produkcji masz wiekszą szanse na granie holdingami z 3 (eventualnie 4) produkcji po drugie domotaika jest o dwie klasy lepsza od segitoshiego popiewsze ma reakcję działająca przez cała grę zwłaszcza przy tych możliwościach uzyskiwania favoru no i dotego duel też lepszy od porównywalnej KEI bo daje jeszcze honor i favor