Autor Wątek: Dywagacje  (Przeczytany 16737 razy)

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
Odp: Dywagacje
« Odpowiedź #60 dnia: 2009-05-22, 11:21 »
nie ma talii wygrywajacej zawsze i ze wszystkimi?
no historia l5r by się tu z tobą nie zgodziła .

coz to jest T1? to kolejny dek i tyle
nie zupelnie . tier 1 to jest dek który regularnie ma wiecej niz 50% szansy na wygraną z większością lub calym środowiskiem . w wypadku clock lub combo decków nie controwany wygrywa zawsze , chyba że ma jakieś screw z niebios.

z shigatoshim to jest tak . moze i on ma ok staty i akcje itp ale nawet kei jest od niego lepsza [bo ona soluje prowincje sama kazdemu poza unixem]. dlaczego , bo lionowi w wygraniu gry bardziej pomoże wstawienie 2 postaci i holdinga niż jednego koksa .
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #61 dnia: 2009-05-22, 11:22 »
pozatym z dragonowymi kensaiami to my z mały pojawiliśmy ise pierwsi w katosach bo pamętam jak przeglądałeś dek i mówiełeś ze też chcesz sobie takie złozyć tylko trochę inaczej

to akurat nieprawda jest bo jak sie was pytalem to deck mialem juz zlozony, zreszta na GFC a nie tak jak Wy na mfc...

nie wygrywam turniejow bo w katowicach za dobzi gracze sa zeby tak po prosty przyjsc i wygrac. zreszta jak skladalem na poczatku to dopiero zaczynalem kumac o co naprawde chodzi w tej grze...
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #62 dnia: 2009-05-22, 13:04 »
pozatym z dragonowymi kensaiami to my z mały pojawiliśmy ise pierwsi w katosach bo pamętam jak przeglądałeś dek i mówiełeś ze też chcesz sobie takie złozyć tylko trochę inaczej

to akurat nieprawda jest bo jak sie was pytalem to deck mialem juz zlozony, zreszta na GFC a nie tak jak Wy na mfc...

nie wygrywam turniejow bo w katowicach za dobzi gracze sa zeby tak po prosty przyjsc i wygrac. zreszta jak skladalem na poczatku to dopiero zaczynalem kumac o co naprawde chodzi w tej grze...
bo dziwne bo jak złożyliśmy pierwszych kensai to GFC jeszcze nie było
Walec

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #63 dnia: 2009-05-22, 13:13 »
nie ma talii wygrywajacej zawsze i ze wszystkimi?
coz to jest T1? to kolejny dek i tyle
jesli masz z nimi 50% szans na wygrane to chyba znaczy ze sa rownorzedne
chyba ze uznajesz swoj wplyw na gre zwiekszajacy znacznie szanse zwyciestwa
to chyba idea gry że dobry gracz ma wieksze szanse wygranej już słaby gracz? jeżeli szanse są wyrównane (podobna klasa deków)  napisałem że ma szanse w 50% wygrać nie ze wygrywa 50% gier bo w połowie gier z T1 nie ma się żadnych szans w drugiej połowie to jest szansa ze możne się uda
Walec

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #64 dnia: 2009-05-22, 16:04 »
sorry walec ale nigdy nie jest tak ze 50%- nawet jak masz mocny deck z niektorymi jest troche latwiej a z innymi troche bardziej pod gorke... zreszta w tej grze chwilowo dojscie ma jednak ogromne znaczenie- moze w CE cos sie pod tym katem zmieni
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #65 dnia: 2009-05-22, 17:04 »
Owszem, przełamywanie schematów to bardzo dobra rzecz. Ale nie wtedy, kiedy spowalnia to tempo w aż taki sposób. Grałem na tsi, grałem na zbroi, grałem na nich równolegle, wszystko wyleciało z talii bo się po prostu nie sprawdziało. Ileś razy próbowałem wrócić do tsi, bo dociąg mnie zawsze bolał (słusznie czy nie) - i zawsze ponownie wylatywało.

4g na item ... czyli 2 holdingi, bo nie liczac Secluda tego nie da sie załatwić z 1. Sorki, ale przy całym pożądaniu do Tsi i chęci wykorzystania zdolonści zbroi - dodatkowa postać z prowincji jest skuteczniejsza i lepiej się spłaca w czasie.

Aha, moje dyshonorujące lewki też wszystko łoiły, nawet jak ludzie wiedzieli że to dyshonor. I co ? I nic, jakbym pojechał z nimi na kotej, mooże wyrobiłbym 2-6 (bo zawsze trafiałem na 1 oszołoma i 1 raz miałem fuxa). Sorki, ale utopienie holdingów w postaci, która jest po prostu kiepska - i w dodatku nie wyjdzie z inną, bo zostaje za mało golda, to jest po prostu zły pomysł.

BTW - ja próbowałem złożyć intensywnie deathseekerów ma tym singular debilu, właśnie po to by przełamać schemat, i się nie udało. Pewnych rzeczy nie zrobisz (or die trying).
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #66 dnia: 2009-05-22, 19:01 »
die trying swietnie pasuje do waya deathseekerow  ;D. ja nie wiem, mnie sie tam shigetoshi podoba, ale whine'owac ofcors na niego mozecie, na pewno znacie sie lepiej ode mnie, mal ogralem kiciusiami
Mirumoto Breaker

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #67 dnia: 2009-05-22, 19:07 »
sorry walec ale nigdy nie jest tak ze 50%- nawet jak masz mocny deck z niektorymi jest troche latwiej a z innymi troche bardziej pod gorke... zreszta w tej grze chwilowo dojscie ma jednak ogromne znaczenie- moze w CE cos sie pod tym katem zmieni
oj wierz mi że w Samuraiu juz dojście miało mniej do gadania niż w poprzednich edycjach teraz musisz mieć kompletne screw żeby dobrym dekim bedąc dobrym graczem nic nie wskurać, w takim lotusie np. mogłem mieć grę z honorówką cranową wygraną w 3 turze(DLF i HIred i tylko ze względu na podejście lub przegrać ze szczurami w 3 turze również bo coś by mi nie doszło (np. jedna z 9 kart obronnych) teraz naprawde nie ma aż takiego znaczenia pojedyncze karty nie ma kart działających bardzo masowo (excelence, torencial rain, pesant revolt, entraping, ect) ja zawsze byłem zwolennikiem budowanie nie codziennych deków z nie codziennymi kartami ale sa poprostu rzeczy które powodują właśnie to że jak dojdą to zamiast pomagać to tylko przeszkadaja
Walec

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #68 dnia: 2009-05-22, 19:27 »

apotem patrzysz na wyniki kotei sezonu ...i  :o
always +5 do lansu.
Something like :
6/4/3

Random dude:

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #69 dnia: 2009-05-26, 04:00 »
przenisiony do działu grafiki
« Ostatnia zmiana: 2009-05-26, 14:01 by Shinjo Drożdż »
Time is precious. Waste it wisely.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: 2009-05-26, 09:34 »
oraz od nowej kei i byc moze (czekamy z utesknieniem...) rowniez od nowej domotai

swoja droga czemu nie ma poniedzialkowego preview, cos AEG w kulki leci
Mirumoto Breaker

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #71 dnia: 2009-05-26, 10:53 »
pewnie boją sie pokazac mantisy albo cuś.
always +5 do lansu.
Something like :
6/4/3

Random dude:

TooS

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • In your base, smashing your statues.
« Odpowiedź #72 dnia: 2009-05-26, 11:07 »
Jakos nie moge znalezc dzialu z artami (moze po apdejcie forum zniknal) ale zauwazylem nowe graficzki, do ktorych mozna sie modlic niemalze:

Hida Eijiko
http://www.ballisticpublishing.com/bsw/bigImage.php?image=83626

I cos jeszcze tego samego goscia
http://raynkazuya.deviantart.com/art/Purgatory-94908544

Tak, to ten sam od Tsuruchi Saya i Kakita Taminoko.

Mniam mniam

eeee modlic ?? Final Fantasy ogladalem 2x i mi wystarczy, nie chce ogladac tego na kartach do mojego klanu...

za to to Purgatory juz deczko lepiej wyglada ...

Wilczy

• Crane Clan
  • Personality
  • *
  • You have activated my Trap Card
    • ShadowForum
« Odpowiedź #73 dnia: 2009-05-26, 12:00 »
eeee modlic ?? Final Fantasy ogladalem 2x i mi wystarczy, nie chce ogladac tego na kartach do mojego klanu...

Też miałem podobne wrażenie jeżeli chodzi o kreskę. Ale ja akurat więcej grałem w FFy niż oglądałem, więc może dlatego polubiłem ten styl. ;)

TooS

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • In your base, smashing your statues.
« Odpowiedź #74 dnia: 2009-05-26, 13:11 »
koles naprawde robi fajne arty zeby nie bylo, ale ta pani Hida, tak smierdzi Advent Children ze oj oj ... no i ta pseudo nowomodna japonska fryzura ... i rozkmina ala "bić czy nie bić oto jest pytanie" na rozowym tle ...

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #75 dnia: 2009-05-29, 15:28 »
Mwahahahaha :D Chasing Osano-wo wraca :D Juz wiem czym bede grac przez wiekszosc nastepnej edycji :P
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #76 dnia: 2009-05-29, 16:58 »
Chasing kiedyś fajnie w Krabach śmigał...
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #77 dnia: 2009-05-29, 18:10 »
prostujacy stronghold . berzerker dostaje shugas trait z gempuku . chasing w samego siebie za ph [1] i swoja sile [7] prostowanie po dojechaniu z tierless'em, ring of wasser. twarz mantis corrput gotei deck players  , który własnie spalił 2 refugess'y po tym jak przeciwnik pokazuje gansena ... nie do zapomnienia .... >:(

mantisy następne , czy spider/scorpiony?

mantisowa dziugaczka [albo jak powinna działać po zobaczniu arta naizena]=>
Heavenly Pimp Cane

+4 Force / +2 Chi
4 Gold / 4 Focus Value

Battle / Open: Bow this card. You may pay 4 gold: Bow target unit led by a personality with female, or Crane, art. If you paid the 4 gold, you instead show the unit what true respect is. Gain control of the unit permanently.
« Ostatnia zmiana: 2009-05-29, 18:28 by THE JESKE »
always +5 do lansu.
Something like :
6/4/3

Random dude:

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #78 dnia: 2009-05-29, 18:15 »
prostujacy stronghold . berzerker dostaje shugas trait z gempuku . chasing w samego siebie za ph [1] i swoja sile [7] prostowanie po dojechaniu z tierless'em, ring of wasser. twarz mantis corrput gotei deck players  , który własnie spalił 2 refugess'y po tym jak przeciwnik pokazuje gansena ... nie do zapomnienia .... >:(

mantisy następne , czy spider/scorpiony?

Krab, Mantis, Scorpion, Spider

Leca podlog honoru startowego.
Time is precious. Waste it wisely.