Autor Wątek: Wrocław - Celestial Edition Inauguracyjnie  (Przeczytany 9167 razy)

orzeł

• Gość
Odp: Wrocław - Celestial Edition Inauguracyjnie
« Odpowiedź #40 dnia: 2009-07-04, 19:08 »
ja nie dam rady zagrac bo mam wyjazd
sorry
wiem ze moja obecnosc jest nieozdowna ale w tym przypadku musze postapic tak a nie inaczej
....:P

Matchii

• blank Personality
« Odpowiedź #41 dnia: 2009-07-06, 22:15 »
To ja też się deklaruję, na Feniksy jak zwykle.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #42 dnia: 2009-07-10, 16:10 »
Na własne oczy widziałem kataśkę i 4 sety starterów, więc jutro ... gramy!

11.VII o 10:00, preliz L5R CCG CE, Wrocław, Bard, Szewska 31.

Cena 75zł za starter i 3 boosterki. Osoby które wcześniej się nie zapisały muszą zadowolić się tym co zostanie. Na miejscu można 'wkupić' się za dodatkowe 10zł na booster drafta z 1 bosterka (można, ale nie trzeba).

Format - 40/40 (startowe holdingi się nie liczą, przypominam), standardowe zasady konstrukcji talii.

W pierwszym poście lista uaktualniona lista chętnych z prirytetem.
« Ostatnia zmiana: 2009-07-10, 16:24 by sejmitar »
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #43 dnia: 2009-07-11, 17:41 »
And the winner is ... Ertai, który przygalopował po kataśkę i z nią uciekł.

01. Unicorn - Ertai (wpisz mi wina)
02. Mantis - Rafciu (dlaczego do dwóch?)
03. Dragon - Mihau (kto chce kupić teraz te karty)
04. Phoenix - Matchii (teraz chyba znowu zacznę grać)
05. Mantis - MadManiek (chyba nieźle jak na 5 lat przerwy)
06. Crane - Sylwan (już jestem!)
07. Mantis - Jager (blues)
08. Spider - Mihu (debiut)
09. Lion - Gripen (no co?)
10. Phoenix - Kunoichi (standardowo dwa do dwóch)
11. Crane - Tatsuyoshi (Doji da im popalić)
12. Scorpion - Scorps (jak to jedyny Skorpion)
13. Crab - Paku (Shadowlands)
14. Crane - Wilczy (Doji nie da(ło))
15. Unicorn - Endriu (to ja miałem być ostatni)
16. Crab - Wojtek (kto ma krabiki na oddanie?)
17. Crab - Hanzo (berzerk!)
18. Phoenix - Suzan (a mogłem trenować)
19. Dragon - Aki (jak to się stało)
20. Lion - Sejmitar  (a w rzeczywistości Humbak + Feniksy)
poza konkurencją - Hania (Dragon), Paku (Spider), Sylwan (Dragon), Rafciu (Scorpion), Humbak (Phoenix)  i Scorps (Crane).
Pomijając drobną wpadkę, czyli Huma który nagle zapragnął grać (i ugraliśmy wspólnie 20te miejsce), oraz upojny aromat nowego druku, było fajnie. Idę jeść śniadanie :)
« Ostatnia zmiana: 2009-07-11, 17:43 by sejmitar »
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Jager

• Personality
    • http://img49.imageshack.us/img4/3302/iambatman1ud7.gif
« Odpowiedź #44 dnia: 2009-07-11, 19:24 »
Dzięki wszystkim za grę. Bawiłem się wspaniale. Już zdążyłem zapomnieć jaka to świetna rozrywka. Mihau dzięki za grę, chyba jeszcze nigdy szala zwycięstwa nie przechylała się tyle razy. :) Nie wiem skąd ten "blues" przy moim nicku, ja tam chodziłem cały rozpromieniony. Przy ostatniej grze już prawie płakałem ze śmiechu. :D

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za dobrą zabawę.

A teraz spać i kolej na Kraków. :D

PS: Miejsca Mantisów: drugie, piąte i siódme na dwudziestu graczy. Nieźle co? :D

Nawet gwiazdy płaczą razem z tym, kto płacze w nocy.

kunoichi

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #45 dnia: 2009-07-11, 20:32 »
Dzięki wszystkim za grę. Fajnie było z kimś pograć po długim okresie posuchy. Zobaczymy jak się CE rozwinie.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #46 dnia: 2009-07-11, 21:43 »
Grało mi się tak dobrze jak za początków mojej przygody z krążkami. Karty przeważnie są na myślenie dużo kondycyjnych zagrań, brak samograjow jako takich. Mam szczera nadzieję ze ta edycja pójdzie w ta stronę bo art dostał odemnie duży kredyt zaufania, który wymaga odemnie odbudowania sporej bazy kart. Na razie gra się spoko. Zarówno gry na eggu jak i te na żywo potwierdziły w moim mniemaniu ze zmiany zasad wyszły grze na dobre.

Same starterki jakos specjlanie mnie nie zaskoczyły. Nie były to złożone talie ale i też nie zestaw randomowych kart. Niestety nie draftnalem absolutnie nic ciekawego (najlepsze rzeczy trafił Jager).
Deck złożyłem na utaku plainsach co chyba jest naturalnym wyborem bo grywalna akcja na domku to sporo, a drugi domek bez fallowera to tylko holding z 5 golda. Wyszedł mi więc switch.

Pierwsza gra to Zuraw na strzelajacym zamku. szybko zmontowalem ekipę jezdzaca prowincje. Sprowadziłem przeciwnika do jednej prowincji i bezpiecznie kupowałem postacie do uzyskania w nich przewagi 3:1 wjazd w ostatnia i gg.
Druga gra to lew. Zjezdam mu jedna prowincje, bronię dwóch swoich. Zostawiam przeciwnika na jednej i znów kupuje postacie ale z honorem. Kiedy dobile
 do 35 i miałem przewagę 2:1 w postaciach przeciwnik robi atak w jedna wszystkimi. Ja puszczał i w swojej turze kończę grę.
Trzecia gra to znów żuraw. Szybki chen zalatwią sprawę. Przeciwnik zostaje na ostatniej prowincji i nie ma honoru a ja kupuje wszystkie postacie z decke robię wjazd i koniec.
Czwarta gra to mantis. Zabijam mu 3 postacie w rezolucji dzięki obniazaniu f i kończymy grę bo to były choinki, które dały mi dużo honoru. Standardowo przeciwnik zostaje na ostatniej a ja kupuje postacie i robię 43 honoru na 4 prowincjach.
Finał gra pierwsza mantis. Wyskakuje w drugiej turze naizen ale ja mam kolesia z navale i maidenke. Naizen wjazd ja bronię i z maidenki create sacrifice wrzucam. Naizen zalatwiony. Zjezdzamy sobie prowincje ale mam przewagę i kiedy przeciwnik zostaje na 1 ja mam 2 i klepie honor. W końcu po nieudanych próbach zjechania mi częścią armii jednej prowincji poszedł większy wjazd. Wygrałem na f w rezolucji i dobilem z honorem.
Gra druga. U przeciwnika szybki naizen u mnie chen. Zjezdzamy sobie po prowincji. W końcu duzy wjazd na moja jedna z dwóch. Odpuszczam, widzę dwa spearheady. Ja montuje moje wjazd na dwie. Chen dostaje z sacrifice ale ratuje bo z duty. Kiwam naizena naizen ucieka i po prowincji. Na drugiej mam dwóch typa po 4 f. Dostaje bezdomnymi w jednego. Drugiemu montuje tego fallowera co wchodzi w battlu i ma 4 f dopalam się o 1 i kończę grę.

Sorry za literówki ale pisze z telefonu :)
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.