Autor Wątek: [CE] - nie strona główna  (Przeczytany 72566 razy)

Tafit

• Spider Clan
  • inexperienced Personality
  • *
  • Depilator Umysłów
Odp: [CE] - nie strona główna
« Odpowiedź #300 dnia: 2009-06-25, 03:15 »
a w pierwszej chwili entuzjastycznie przyjęty Chuda Shuzo robi się przeciętny bo cholernie szybko człowiek przekonuje się, że nie ma za dużo kart do oddania za dodatkowego chłopa 2/2...

Wait, what? Ktoś serio myślał, że ten gość śmigać będzie? Posiadając teoretycznie 2 takich panów, w ciągu 2 tur tracimy 4 karty, za co bez żadnego boosta mamy 8F. To już lepiej chyba Saleh się sprawdza (w przeliczeniu 1 fate card = 1 GC + remove trupa). Gdyby martwe tokeny trafiały na discard...
"Our Strength is fear. It destroys the weak"

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #301 dnia: 2009-06-25, 03:16 »
Na poczatku strasznie karac beda Krabiki i Kuce imo. Kuce bo maja git postacie, domki i kawalerie. Krab bo ma silne postacie i swietne domki (SPC rulez!). A Liony tez beda niezle, bo imo beda mialy najlepszy draw engine na starcie.

Krab na hero, ktory jedyne co wlasciwie bedzie musial zrobic to powkladac sobie reakcje do decku w stylu SSS, nowy courage, incredible resilience, to co daje F oraz, ze nie mozna zabic, to co daje F i ze nie mozna move/bow tej postaci, justly. Jeszcze tylko troche move/attachment i co biedny przeciwnik ma zrobic? Tatsuma jest glodny i szamie prowincje, zabic nic nie zabije, chyba, ze w rezolucji, ale jego tez sie ubic/zbowowac/odeslac nie bardzo da, a jego bracia blizniacy odwiedzaja sasiednie prowincje...

Edit: A Chuzo teoretycznie moze sie sprawdzac na starcie np. jesli nie ma postaci w discardzie a z reki i tak ciezko skorzystac. W kazdej innej sytuacji bym zrzucil z prowincji mysle.
Time is precious. Waste it wisely.

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #302 dnia: 2009-06-25, 08:58 »
ale z was marudy, normalnie tylko wysłać złego ninje niech wam zatruje sake i będzie spokój ;)
Shoju na prezydenta! :)

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • ??????? ??????? ???????
« Odpowiedź #303 dnia: 2009-06-25, 09:42 »
ale z was marudy, normalnie tylko wysłać złego ninje niech wam zatruje sake i będzie spokój ;)

Tak patrząc z boku to można by odnieść wrażenie, że jedynym klanem który po wyjściu CE nie będzie krańcowo do dupy i unplayable jest feniks i MOŻE unicorn (ale za to odrzuca ilustracjami i jak można tym grać). Mantis blues strasznie modny i zaraźliwy się zrobił ostatnio. Aha, i nudny...
+5 do lansu (by Sephirion)

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #304 dnia: 2009-06-25, 09:51 »
no co ty mantisy będą dominować w CE . tyle followerów do używania +synergia domek followerowy+commanderzy/commander akcje.
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #305 dnia: 2009-06-25, 10:44 »
Wiesz, ja zamierzam grać w CE mantisami (między innymi). Wyszło do nich kilka fajnych postaci (Naizen, Awako, Sunagawa, Oguri, Onaka), ogólny theme klanu też mi się podoba - a nie zapominajmy, że to dopiero samiuśki początek edycji i co dodatek to nowa szansa na dalsze fajne karty.

Poza tym to narzekanie naprawdę jest nudne. Wszyscy już naprawdę dawno wiedzą, jakiego to nerfa modliszki właśnie dostały. Bezapelacyjnie i bez szans na przeoczenie. Srsly.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #306 dnia: 2009-06-25, 11:07 »
Przepraszam, jaki ogólny theme klanu?

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #307 dnia: 2009-06-25, 11:12 »
Fluffowy. W sensie, Yoritomo, złoto, piraci, złoto, thunder, złoto, proroctwa... aha, jeszcze złoto.

;)

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #308 dnia: 2009-06-25, 11:15 »
nerfa?? jakiego nerfa , boost dostało  , bo gorzej niż pod koniec SE to już być nie mogło . a co do tego argumentu   "to dopiero początek edycji" to ja pamieta jak w SE to reese mowił o H&M i magistratach , a jakoś nie zadziałały do końca edycji , wiec pozwolisz że będe sceptyczny jeżeli chodzi o umiejetności tworzenie zbalansowanchy mantisów .

ogolnie to ja [i wielu mantisowych graczy] pytam się w czym mantis jest lepszy od innych klanów strikte militarnych . crab ma lepszy force [+resilince , niezłych scoutów i commanderów] , lion blitz jest lepszy od scout blitza [bo zaczyna i jakby co to się może switchnąć +ma lepszego drawa] nawet breeder spiderowy lepiej swarmuje niż scout swarm  , cavaleria >naval wiec uniksy odchaczone . i tyle . nie specjalnie widze w czym mantis jest lepszy od innych klanów , bo te karty które mantis może używać taksamo dobrze działają w innych [lub czasem nawet lepiej].
always +5 do lansu.
Something like :
6/4/3

Random dude:

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #309 dnia: 2009-06-25, 11:20 »
nie specjalnie widze w czym mantis jest lepszy od innych klanów

na pewno w marudzeniu i jęczeniu jak stare babcie pod kościołem...
Shoju na prezydenta! :)

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #310 dnia: 2009-06-25, 11:41 »
taa oczywiscie , też bym tak mówił gdyby SE było rulesowo i card designersko dopasowane tak , żeby na początku edycji mantisy miały pełny piracki control deck bez żadnych braków i do tego zasady edycji dopasowane były do tego żeby deckiem tym się grało przyjemnie i bez martwych match up'ów.

ale ja nie jestem top graczem w l5r . jeżeli ty widzisz gdzie leżą dobre strony mantisa i gdzie jest on lepszy innych militarek to pisz , bardzo chętnie poczytam .
always +5 do lansu.
Something like :
6/4/3

Random dude:

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #311 dnia: 2009-06-25, 11:55 »
Czy ktokolwiek myśli, że po całej EDYCJI (wcześniej mnie nie było, to się nie wypowiadam) mantisowego narzekania, kiedy nadchodzi nowa i słyszymy DOKŁADNIE to samo KTOKOLWIEK będzie traktował narzekaczy poważnie? Kompletnie NIKOGO nie interesuje to ile macie, a ile nie macie racji. Jak przez 2 lata słyszy się tylko i wyłącznie narzekania to każdego gówno obchodzi ile w tym wszystkim jest sensu. Bo co to za różnica, wszyscy doskonale wiedzą, że tak czy siak będzie tylko smęcenie i mendzenie.

Normalnie się uniosłem. A się nie zdarza często.
Czytaj karty, potem pytaj.
Czytaj rulsy, potem pytaj.
Sprawdź, czy ktoś już o to pytał, potem pytaj.
Myśl. Potem pytaj.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #312 dnia: 2009-06-25, 12:03 »
wiesz zgadzam się mantis nie jest od nikogo lepszy wiec powinno się go usunąć tak miało byc wcześniej tak naprawdę nie powinien wogóle się pojawić było by wtedy parzyście 8 frakcji  
pi mantis sztuczny wymysł a zrobienie z nich wielkiego klanu to w ogóle kpina była

to samo prawie można powiedzieć o spiderach samuraie to takie gorsze kraby, monkowie kensaiowie to gorcze dragony, szugasy to gorsze fenole i unixy, bo niby breeder anl w CE to breeder praktycznie teraz istnieć nie bedzie zaduże koszty w stosunku do effektów fenol ma juz latwiej:)

a teraz do Chemika nie wiem jaki schemat golda sobie zaplanowałeś ale mi wychodzi zawsze w 3 turze (w limitedzie) że mam postać na stole i co najmniej 16 golda co nie jest złe raczej
Walec

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #313 dnia: 2009-06-25, 12:03 »
O. Border Village.. Nowa wersja starego Secluded.  ermm no to chyba trochę rozwiązuje problem braku golda w pająku, chyba jedna z niewielu kart zmienionych na plus,

Rise above.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #314 dnia: 2009-06-25, 12:23 »
No i nowy domek Spidera znów odrzuca DV żeby zrobić coś sensownego... co za lipa.

Tak, drenaż ręki. Ale z drugiej strony jest też ten samuraj, który jak wchodzi to przegląda 5 kart i dociąga do dwóch DV które znajdzie. Niby nic, ale pozwala to mieć nadzieję, że w dalszych dodatkach będzie więcej kart oszczędzających DV (najlepiej jakby wracało jakieś samo na rękę jak AWP).
« Ostatnia zmiana: 2009-06-25, 12:27 by kempy »
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Chemik

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #315 dnia: 2009-06-25, 13:05 »
a teraz do Chemika nie wiem jaki schemat golda sobie zaplanowałeś ale mi wychodzi zawsze w 3 turze (w limitedzie) że mam postać na stole i co najmniej 16 golda co nie jest złe raczej

Coz ja zalozylem sobie zombie + malych chlopakow (swarm jednym slowem):
1 tura -  chlop z prowincji do piasku (chyba ze zrobil to przeciwnik) + 2 holdingi (w tym klanowy/barley/ten nowy co daje 4)
2 tura - token zombie + 2 chlopow i czasem do tego 3 chlop lub holding ;P

Gold planowalem tak aby zawsze grac tego zombie tokena w 2 turze bez wiekszych strat w goldzie oraz na maksymalnie mielenie dynastii (bazary + tanie chlopy).
Moze to powoduje ze mam mniejszy ogolny gold output ale z drugiej strony niczego drogiego tam nie ma. A i z goldem jednak bedzie co robic w CE, po paru grach ze sciana widze jak wielkie bylo przywiazanie do tony golda w SE... teraz glupi pedler jest drogim draw`em...

Koncepcji na grubasow jeszcze nie rozkminialem, moze i bedzie skuteczniejsza.
Ale boje sie ze wystawienie duzego oni moze nic nie dajc - dostanie to to bow i tyle...
« Ostatnia zmiana: 2009-06-25, 13:15 by Chemik »

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #316 dnia: 2009-06-25, 13:15 »
wersja fajna pierwsza tura klanówka plus nowy vilige
druga tura dimond mine chlopek plus holding (to daje domek 4 vilige 4 klanówka 3 dimond 5 coś co się odbołowuje w 2 turze 2 i jeszcze coś w turze trzeciej to jest 18-20 golda za które można kupić multum bojów

z małymi typami to słabo wychodzi bo z 3 postaciami na stole masz 6 forsa nie ma wratha nie ma jinsei, niby jest ten spell ale to może być mało
Walec

Chemik

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #317 dnia: 2009-06-25, 13:24 »
hmm 2F zombie + 2 gobliny od 2 do 4 F (srednio 3) wiec mam 8F + nowy token to 10F w 4 chlopach...

tak robilem deck breeder + gobliny bo maja tani koszt i bardzo fajna synergie jak wyjdzie gutobo na stol, a tokenami z saleha/domku/summon maseru robi sie ich duzo...

ale - testing i kminienie w toku moze sie odwidzi i zmienie podejscie...

Edit: a czyli na 3 ture przeciwnika - jego pojazd masz jednego chlopa. Ja wiem czy to taki mega komfort...
« Ostatnia zmiana: 2009-06-25, 13:28 by Chemik »

kunoichi

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #318 dnia: 2009-06-25, 14:19 »
Czy ktoś ma podobny problem co ja? Na stronce playccg, previewsy kart są w dziwnych czarnych odcieniach jakby na kliszy fotograficznej, przez co nic nie widać. Może ktś wie co z tym zrobić?

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #319 dnia: 2009-06-25, 14:27 »
sprobuj uderzyc z FF