Autor Wątek: [CE] - nie strona główna  (Przeczytany 72586 razy)

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
Odp: [CE] - nie strona główna
« Odpowiedź #320 dnia: 2009-06-25, 14:29 »
spróbuj użyć innej przeglądarki, na mozili jest normalnie, jak dalej nie działa to zmień kontrast i jasność na monitorze ;p

Rise above.

kunoichi

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #321 dnia: 2009-06-25, 14:33 »
Mega dzięki - działa.  ;)

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #322 dnia: 2009-06-25, 14:48 »
pi mantis sztuczny wymysł a zrobienie z nich wielkiego klanu to w ogóle kpina była

Jakby z Mantisa nie zrobili wielkiego klanu, to zamiast rokuganu byłaby wielka dziura i jeden wielki dren ;p

::)

Jak coś jest kiepskie, to się narzeka, tak już jest. Jakby mantis nie był w SE kiepski, to by wygrał w ostatnim sezonie więcej, niż 1 turniej. Tragicznie to nie było; albo na kotejach nikt mantisem nie grał (hm, ciekawe czemu?) albo jak już się jaki lepszy gracz trafiał, to lądował na miejscu 4 albo 3.

A co do themów - commanderzy - są, scouci - są, thunder - no niech będzie, że są, economical warfare - jest kama i dwa holdingi, które opłacają się nawet mniej niż Teardrop Island. Czyli mamy militarkę z traitami, które można znaleźć w innych klanach, gdzie mają większą synergię albo fajniejsze postacie. Nie chcę mieć na starcie kompletnego waya jakiegoś, nie o to chodzi, ale jakąś zapowiedź (w kartach), że dany way będzie, będzie fajny i że będą go rozwijać. Commanderów DT polubiło, do scoutów prócz paru reconów nic nie ma, w thunder szugasach jest jeden spell i jedno kiho które powodują to samo co np. Fire na fenolach (nie tapuję się).

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #323 dnia: 2009-06-25, 14:54 »
Requote:

Nie podoba ci sie twoj klan - to go zmien

i skończ pierdolić
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #324 dnia: 2009-06-25, 15:01 »
Nie wszyscy są bandwagonerami, Ertai ;) Jemu, jak przypuszczam, nie tyle nie podoba się klan, bo wtedy faktycznie nie grałby kartami do niego, tylko właśnie te reprezentujące Modliszkę karty. Więc narzeka, bo mu z tym źle, ale klanu zmieniać nie chce.

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #325 dnia: 2009-06-25, 15:08 »
Generalnie kazdy klan by chcial dostac mega karty i krytykuje cokolwiek nie jest mega hitem. Ja moge sobie tez pokrytykowac feniksa bo stracilem nagle karty sumonujace (Jade i Companiona) bowujaca Paper i wszystkie testy + reborn nie mowiac o eventach dajacych forca itd itp. Trzeba grac tym co sie dostalo a nie narzekac. Jest nowy environment i trzeba zobaczyc co sie bedzie dzialo. Ja jestem w lekkim szoku bo ilosc kart zmalala diametralnie i na prawde nie ma czym grac :)

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #326 dnia: 2009-06-25, 15:11 »
Requote:

Podoba ci sie twoj klan - to go nie zmieniaj

i skończ pierdolić

;)
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #327 dnia: 2009-06-25, 15:12 »
Czy ktokolwiek myśli, że po całej EDYCJI (wcześniej mnie nie było, to się nie wypowiadam) mantisowego narzekania, kiedy nadchodzi nowa i słyszymy DOKŁADNIE to samo KTOKOLWIEK będzie traktował narzekaczy poważnie? Kompletnie NIKOGO nie interesuje to ile macie, a ile nie macie racji. Jak przez 2 lata słyszy się tylko i wyłącznie narzekania to każdego gówno obchodzi ile w tym wszystkim jest sensu. Bo co to za różnica, wszyscy doskonale wiedzą, że tak czy siak będzie tylko smęcenie i mendzenie.

Normalnie się uniosłem. A się nie zdarza często.

to ty sobie przejżyj karty mantisow . ashigaru ssie . budoka ssie [a zżerały miejsce na karty] . H&M miał dwa razy zmienianą idea jak ma działać i ssie [nawet DT przyznało ,że "nie do końca działały"] a slotów na karty poszło na to od cholery. nowy domek na taktykach?? czy musze coś komentować ?
tak mantis narzekał 2 lata bo przez dwa lata dostwał gówno [z jednym wyjątkiem gdzi DT doszło do wniosku że jednak trzeba coś zmienić , bo ludzi przestaną grać i Reese zmienił karty] . jakby gówna nie dostawał to by lepiej mu szło .. a dla przypomnienia w przeciwienistwie do scorpionów nasz deck an EHP nie był gotowy do gry od samego początku edycji .

Powtarzam pytanie . way mantisów to scouci i commanderzy +support magistratrów . scout/commander deck crabowy działa lepiej [cranowy zresztą też] .  mantisowi magistraci odkrywają właśnie , że 1ph to słaba opcja jak sporo dobrych follower'ów ma 2hr . magistraty są do switch decków[nie możliwe do zrobienia z mantisami] , dishonor[ditto] , control decków [ditto again].  jakość nie widać ekomomicznej dominacji/controli gold production [chyba że liczyć nie grywalne dla mantisa 2 holdingii] , zresztą i tak chodzą słuchy , że ekonomiczny aspekt mantisów ma raczej być przeniesion do RPG , a nie ccg. wieć jaki sposób mantis wyróżnia się od craba/liona/unicorna , nawet nie koniecznie będąc lepszym ? czy to jest  naval ?

to samo prawie można powiedzieć o spiderach samuraie to takie gorsze kraby, monkowie kensaiowie to gorcze dragony, szugasy to gorsze fenole i unixy, bo niby breeder anl w CE to breeder praktycznie teraz istnieć nie bedzie zaduże koszty w stosunku do effektów fenol ma juz latwiej:)
nie mówie ,że spider miał lepiej niż mantis . ale musisz przyznac walec ,że przynajmniej można było mieć fun'a z gry breederem lub pseudo controlem . granie dwa lata na naval attach akcja z naval i albo gosc ma RtG/misdireckcje/counter albo nie ma jest co najmniej lekko nudne i generowało attachment hate ch...FFG... zresztą wie dlaczego , jak mantisy nie dominowały . chyba że to o liony i banike chodziły tylko jeżeli tak to po cholere ją printowali.

pi mantis sztuczny wymysł a zrobienie z nich wielkiego klanu to w ogóle kpina była
no w sumie jak skończył się age of man [co miał trwać 1000 lat a trwał nie całe 80] , to faktycznie nie bardzo mają sens w story linie .
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #328 dnia: 2009-06-25, 15:18 »
Jakby z Mantisa nie zrobili wielkiego klanu, to zamiast rokuganu byłaby wielka dziura i jeden wielki dren ;p
to akurat btyło sztucznie wymyślone akcje w stylu powrót do przyszłości

a tak by the way to jakoś nie słyszę takiego narzekania feniksa który od końca golda chyba nie był nigdy kotei winnerem jak wygrał wiecej niż 2 koteie to już był to udany kotei sezon
albo shadow/spider też 2-3 winny koteiowe od lat i nie syłyszę az takiego nażekania jak to ma miejsce u mantisów szlak człowieka trafia jak się to słyszy
Walec

Chemik

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #329 dnia: 2009-06-25, 15:29 »
Self-Appointed Prophet of Doom to co DT ma teraz dac wam gotowy way na start albo na tyle zgiete karty aby wypompowac mantisa na 1 miejsce ? Ja rozumiem ze nie macie szczescia do DT jesli chodzi i mantisy ale kurwus reszta to jakies zajebiste szczescie ma ?

Shadsy od paru lat leza i kwicza dupa, na grubych onich ktorzy zawsze mi sie podobali i mieli klimat decki mozna skladac jakos teraz pod koniec edycji, na koteiach ba nawet na lokalnych turniejach nie istnialy przez ostatnie 2-3 lata...

Co maja powiedziec Ci co grali piszczaca zaglada (Ratling) - im poprostu skasowali cala frakcje z ktorej byl fun...

Co ma powiedziec feniks ktory na deck robiacy cos na koteiach czekal wieki i mimo ze DT pakowalo go jak moglo to raczej nie zmienilo sie to w pasmo zwyciestw - od 2-3 razy gdzies cos ugral i tyle...

I dziwie sie tylko jednemu - skoro masz wszechmogace zmysly patrzenia w pdf`y przyszlych dodatkow, skoro narzekasz tak bardzo na to co Mantisy moga dostac, maja - zmien klan i tyle...

Ja wypalilem sie na Feniksach - poszedlem w Pajaka/Shadsy i powialo swierzym podejsciem do gry, byl fun na koteiu, wynik w srodku i tyle...

Chcesz niszczyc - wez silny klan...

Chcesz grac klanem jakim grasz od dawna - tez ma to swoje ograniczenia...

PS. Ostatni kotei sezon byl jednym z najbardziej zroznicowanych pod wzgledem tego co bylo w topie badz wygralo...
I powtarzam - chcesz rzezac na lewo i prawo - pakuj sie do pociagu tych co jada silnym klanem i rzezaj... Jak nie - kombinuj...
« Ostatnia zmiana: 2009-06-25, 15:33 by Chemik »

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #330 dnia: 2009-06-25, 15:37 »
wlasnie, to jest dziwne fenol na koteiach nie zamiata, a jakos rzadko slychac glosy marudzenia na karty/ ogolne z tego clanu... ja nie wiem, ciekawe dlaczego

ciekawe jest to ze wszedlem sobie pare razy na mantis clan i chyba na zadnym forum clanowym nie slyszalem takiego glosu lajtu i humoru jak na nim. ci kolesie naprawde lubia grac tym clanem i tymi kartami... moze trzeba brac z nich przyklad
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • ??????? ??????? ???????
« Odpowiedź #331 dnia: 2009-06-25, 17:43 »
wlasnie, to jest dziwne fenol na koteiach nie zamiata, a jakos rzadko slychac glosy marudzenia na karty/ ogolne z tego clanu... ja nie wiem, ciekawe dlaczego

Bo to fajny klan jest :) Klimatyczny i wszechstronny, choć niekoniecznie potężny. Jak się ludziom miło gra, to i nie narzekają specjalnie że zgroza jakie te karty słabe.

Przynajmniej z mojej strony tak to wygląda...
+5 do lansu (by Sephirion)

Jager

• Personality
    • http://img49.imageshack.us/img4/3302/iambatman1ud7.gif
« Odpowiedź #332 dnia: 2009-06-25, 18:19 »
Ja bym powiedział, że feniks to jedyny klan z way`em stricte na czarach i nikt nie jest w czarach lepszy od feniksa.
Modliszka to klan stricte militarny i wszyscy, z głównym militarnym way`em, są od modliszki lepsi militarnie.

Ja nie marudzę na modliszkę, bo grałem tym klanem prawie całego Samuraia i grało mi się bardzo przyjemnie. Uważam, że wcale nie zajmowałem takich ostatnich miejsc tym klanem.
Myślę, że Self-Appointed Prophet of Doom ma na co marudzić, bo wydaje mi się, że modliszka na starcie będzie najsłabszym klanem.
Nawet gwiazdy płaczą razem z tym, kto płacze w nocy.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #333 dnia: 2009-06-25, 18:40 »
Ja bym powiedział, że feniks to jedyny klan z way`em stricte na czarach i nikt nie jest w czarach lepszy od feniksa.
Modliszka to klan stricte militarny i wszyscy, z głównym militarnym way`em, są od modliszki lepsi militarnie.
nie możesz pisać że way fenola to czary i potem pisac  że way mantisa to military a fenol to niby jak wygrywa po rzuceniu określonej liczby czarów? nie musi wygrać albo mil albo honor to tak jakby pisać zę way mantisa to naval i nikt inny nie ma tylu postaci z navalem
Walec

Jager

• Personality
    • http://img49.imageshack.us/img4/3302/iambatman1ud7.gif
« Odpowiedź #334 dnia: 2009-06-25, 18:55 »
Dobra niech będzie, że wypowiedziałem się nieprecyzyjnie. Myślę, że każdy zauważył różnice.

Nikt nie gra tak dobrze czarami (pomijając w jaki sposób wygrywa), a modliszka ma do tyłu wszystko. Nawal się nie przydaje tak bardzo jakby gracze mantisowi chcieli. A poza navalem nic ciekawego modliszka nie ma. Wszystko jest słabsze niż kiedyś. A chyba największą głupotą jest tworzeni postaci naval bez akcji battle (chyba, że modliszka nagle dostanie mega dociąg).

Swoją droga chyba gracze lwowi mają najlepszy powód do narzekanie, bo taktyk teraz będzie działał dużo gorzej bez kluczowych kart. Ciekaw jestem jakie będzie nowe oblicze lwa. :)
Nawet gwiazdy płaczą razem z tym, kto płacze w nocy.

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #335 dnia: 2009-06-25, 19:18 »
Narazie jedyna dobra akcja dla taktykow jest ta co daje dociag 2 kart w bitwie. Countermove na dzien dzisiejszy wydaje sie byc slaby , choc moze w praniu wyjdzie ze bedzie mial zastosowanie w odroznieniu od SE. Karta ktora bedzie wracala karta na gore decku zamiast do discarda bedzie zapewne sluzyc jako podkladka pod piwo.
Wiec glownym plusem posiadania taktykow w decku bedzie mozliwosc unopposed force boosta.

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #336 dnia: 2009-06-25, 21:23 »
Nie wszyscy są bandwagonerami, Ertai ;) Jemu, jak przypuszczam, nie tyle nie podoba się klan, bo wtedy faktycznie nie grałby kartami do niego, tylko właśnie te reprezentujące Modliszkę karty. Więc narzeka, bo mu z tym źle, ale klanu zmieniać nie chce.

Łał, nie sądziłem, że ktoś w ogóle czyta więcej niż cztery słowa z moich postów. Seriously, takie odniosłem wrażenie, czytając to co ludzie piszą potem.

Np. Chemik chyba nie czyta. Przynajmniej dwa razy pisałem, że nie chodzi mi o winning deck out of gate.

Nie chodzi o wygrywanie, rzezanie czy rozpierdalanie. Chodzi o fun. Siedzę w tej karciance na tyle długo, że wiem, że żadna inna frakcja nie da mi takiego funu jak ta, którą gram, bo każda z nich ma unikatowy flavor. Niestety, ccg-wise jest zabijana. A szkoda, bo jeżeli o community idzie (może poza słowiańskimi malkontentami jak ja czy J.) to Mantis ma jedno z bardziej wylajtowanych (patrz post Breakera). W SE jeżeli mówić o dekach turniejowych, to wiele osób powtarza "I was playing weaker crabs on boats" a teraz mówią "Now we're gonna be just weaker crabs, without boats". DT brakuje już kompletnie pomysłu co zielonym wcisnąć... Żałuję, że Lotus był taką porażką z mechanicznego punktu widzenia karcianki, bo unikatowe techy klanów miały fajny potencjał.

Chemik

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #337 dnia: 2009-06-25, 21:44 »
Hmm... faktycznie muszę przyznać, że posty tych co mało płaczą albo płaczą umiarkowanie mają mniejszą moc przyciągania ripost lub odnoszenia się do nich :P

Ale muszę przyznać Ci Geralt rację - piraci byli zgięci na maksa w power levelu ale ciekawi, deck orochi był mniej powerny ale ciekawy...  A ostatnio jakiegos alternatywnego way niż "follower + go" nie widać od dawna...

Kiedyś range był potęgą potem czymś użytecznym teraz powoduje ziewanie... Naval + bow/kill/range był fajny ale teraz tego nie ma...

Nom z dupy te Mantisy i nie dość ze z dupy to jeszcze nie maja nic co inny klan by chciał mieć :P

Ale to DT z błaganiami albo migracja na inny klan... skutecznie leczy z depresji...

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #338 dnia: 2009-06-25, 23:10 »
Ja bym tak Toturnej Taktyki nie wywalał od razu do śmieci. Z nowym domkiem 'zrzuć -> dociągnij' to kładzenie na górę talii nie jest takie głupie (a jeżeli nic nie zmienią w CE z rulzami, to można to od razu odpalić drugi raz po dociągnięciu), zwłaszcza że zgodnie z tradycją kart do battla mamy zawsze za mało ... A zawsze można zrzucić jako paliwo.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #339 dnia: 2009-06-25, 23:11 »
ale i tak bez superiorow to trzeba bedzie inaczej deck skladac
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.