Autor Wątek: IG: 2 Preview  (Przeczytany 52691 razy)

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
Odp: IG: 2 Preview
« Odpowiedź #60 dnia: 2009-06-11, 23:19 »
Dobrze ze zaczynam grac mantisem, 3 shugas, postac kozacka szkoda ze unique..., crejn wspanialy, feniu taski sobie a goblin 2/2 geniusz, juz pieknay zastepnik dla Tsukotu, i wszystko za darmo szok !!!
Gdzie jakis lion?

Keigo

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #61 dnia: 2009-06-11, 23:26 »
'genja zielona pasuje do mojego fighting force decku który składam od roku :)
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste Bunny into your sig to help him gain world domination.

Gendo

• Scorpion Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #62 dnia: 2009-06-11, 23:27 »
Lion to był wczoraj akurat.

Jar Jar

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Star Fleet Commander
« Odpowiedź #63 dnia: 2009-06-11, 23:27 »
Jak na karty z darmowego dodatku to wygląda to masakrycznie kozacko. Wszystko trzyma kon kret poziom. No i arty bo "wypadku" z DaK w końcu zaczęły cieszyć oko.

A z zupełnie prywatnego punktu widzenia. Kato wymiata, kolejny po Odace unique courtier który robi coś naprawdę konkretnego (żeby trochę pomarudzić: szkoda że odsyłana postać musi być bownięta  :( )

Wilczy

• Crane Clan
  • Personality
  • *
  • You have activated my Trap Card
    • ShadowForum
« Odpowiedź #64 dnia: 2009-06-11, 23:28 »
Dobrze ze zaczynam grac mantisem, 3 shugas, postac kozacka szkoda ze unique..., crejn wspanialy, feniu taski sobie a goblin 2/2 geniusz, juz pieknay zastepnik dla Tsukotu, i wszystko za darmo szok !!!
Gdzie jakis lion?

Czekam na moment, w którym nie będziesz grał tylko Zającami. :P

A co do kart. ALL HAIL KATO THE CHOSEN ONE.

Statystycznie teraz jakoś połowa naszych postaci będzie miała 4ph. hmmmm BOSKO? :D

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #65 dnia: 2009-06-11, 23:33 »
Takako jest chicksem, kwalifikuje sie na strone :P

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #66 dnia: 2009-06-12, 01:00 »
ten drugi domek to raczej 4fun(choc w demo ok),ten pierwszy moze dac sie nawet zlozyc jakos lepiej
To wlasnie drugi jest genialn$y bo placisz  0 2 taniej za postac a wprowadzasz ja z honorem.... Bierzesz najlepsze i najtansze postacie do honoru z crana/lion-a/fenola i masz calkiem solidny deck , szkoda ze jego trait dziala tylko w dynasty phasie bo by sie z unexpected arrival postac o 4 taniej wprowadzalo i to dodatkowo z honorem;p Minusem jest tez to ze tylko jedna postac wprowadzasz taniej ale mysle ze spokojnie moze to smigac.

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #67 dnia: 2009-06-12, 01:08 »
Shiaken jest megacienki (ta abilitka przy 3F? WTF ???), ale najgorsze, że boję się, że będę musiał go grać bo to w końcu 4C magister...

EDIT do dołu:
Seph a teraz porownaj sobie go z tym unixem z tego gifta... Chyba aeg sie na nas obrazil...
Well done cpt. Obvious. Once again you have saved the day.
« Ostatnia zmiana: 2009-06-12, 01:15 by Sephirion »
Czytaj karty, potem pytaj.
Czytaj rulsy, potem pytaj.
Sprawdź, czy ktoś już o to pytał, potem pytaj.
Myśl. Potem pytaj.

Miki

• Scorpion Clan
  • blank Personality
  • *
« Odpowiedź #68 dnia: 2009-06-12, 01:11 »
Seph a teraz porownaj sobie go z tym unixem z tego gifta... Chyba aeg sie na nas obrazil...

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #69 dnia: 2009-06-12, 01:23 »
To lecim po kolei;

B. Sihaken - IMO najsłabsza postać z seta (nie liczymy goblina, bo jest prawie za free i for fun), jakby był 4/4 to by Reese napisał "playable for stats and traits". Pierwszy raz współczuję skorpowi, bo każdy klan dostaje w tym zestawieniu coś neat, a to to kupa i parch jak nie wiadomo co... Szkoda. Ironiczny fluff za to, rozbawił mnie do łez.

Doji Kato - ZŁO. 4ph za 5 golda, zdolność ratująca prowincje i dająca honor bez obecności. Na szczęście zauważyłem, że pisze tam "bowed". Gdyby nie to, napisałbym, że jest koleś broken. Cieszę się, że postanowiłem grać cranową honorówką w CE.

Hida Rokurota - świetne staty do kosztu, dobre traity, genialny art + fluff. Szkoda tylko, że mantisowy domek pojawia się wszędzie, na wszystkim i w co drugim klanie. Ale dobry bonus dla kuzynów. Nie rozumiem tylko jego 0HR. Gdzie kreska? (*patrzy na mantole z CE*).

Isawa Reido - Żałuję, że nie mam kasy, aby grać trzema klanami. Zagrałbym fenolem. Suicide decki fenolskie cieszą mnie już od lotusa :D Fire 'genja za 4g z 3ph? Myślę, że nikt się nie pogniewa. I jeśli znowu będą wchodzić na stół tworzone postacie za free, to z bonusami dla yojimbo/od Czempionki ta zdolność będzie bardzo groźna.

Mirumoto Ayabe - nie znam się na kąsajach, ale IMO druga najsłabsza po skorpie postać z tej grupki. Mógłby działać tylko opposed, ale być non-uniqe. Commander? A po uj mu?

Moshi Takako - WOW! I to tak serio serio! :D Obrazek, mimo, że z legendą mi się gryzie, to nawet mi się podoba. Kinda. 2HR trochę boli, ale ma ta pani dobre traity, fantastyczne Chi (jaki ostatnio szugas w mantolu tyle miał? Kaigen?), wporządku force (w SE to by było nawet sporo jak na szugasa zielonego), koszt jak najbardziej do przełknięcia. Akcja? Cóż. Wolałbym, żeby bazowo strzelała, powiedzmy, za 2, ale żeby się to dało dopompować do powiedzmy max 7. Ale narzekać nie ma na co, bo jest genialna, z ciekawym pomysłem i przyzwoitym fluffem. Cieszę się, bo myślałem, że nie zagram na szugasach w CE. Cieszy postać z navalem i akcją.

Pokupo - Kupa z resztką drewnianego miecza? WTF? Na domkach roninowych wchodzi za free... Śmieszny, ale nigdy fanem goblinów nie byłem. We'll see.

Utaku Yanai - Pomijając Chi (które jest jej zbędne), chyba najlepsiejsza postać seta. Powinna być uniqe. Jest boxem, ma 3PH , BMka, robi honor sama z siebie i współgra z BMkowym techem, jeśli pamięć mnie nie zwodzi. Będzie grana. I to nierzadko.

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: 2009-06-12, 01:37 »
zgadzam się z opinią o yanai

a powiem więcej jest doskonała tylko troche razi to 5 wymagań ale w pewnych układach to też zaleta
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #71 dnia: 2009-06-12, 02:55 »
Wychodzi na to, że każdy klan dostanie (minimum) 2 postacie w IG - nie wierzę, żeby niektórzy dostali uniqi a inni nie... Skorp/Lew/Kuc(/Shads i Unaligned) vs reszta świata to tak trochę dziwnie.

Geralt - "Power level rósł przez całą edycję" - jak na razie Lewki nie mają nawet force, bo muszą go sobie wydiscardować z ręki, a naprzeciwko stoją goście którzy kiwają, przyklejają attachy albo mają tego F tyle co lew po dopałce. To za mało, żeby bitwy wygrywać...

No i nadal nie widzę ani sensownych commanderów, ani jakichkolwiek deathseekerów...
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #72 dnia: 2009-06-12, 07:54 »
ten drugi domek to raczej 4fun(choc w demo ok),ten pierwszy moze dac sie nawet zlozyc jakos lepiej
To wlasnie drugi jest genialn$y bo placisz  0 2 taniej za postac a wprowadzasz ja z honorem.... Bierzesz najlepsze i najtansze postacie do honoru z crana/lion-a/fenola i masz calkiem solidny deck , szkoda ze jego trait dziala tylko w dynasty phasie bo by sie z unexpected arrival postac o 4 taniej wprowadzalo i to dodatkowo z honorem;p Minusem jest tez to ze tylko jedna postac wprowadzasz taniej ale mysle ze spokojnie moze to smigac.

wlasnie z powodu tej jednej postaci moze byc ciezko. wszystko zalezy jakie ability+koszt+ ile hajsu bedzie w CE.

zgadzam się z opinią o yanai

a powiem więcej jest doskonała tylko troche razi to 5 wymagań ale w pewnych układach to też zaleta

w ktorych ukladach? pod ewentualnea sile paragona to jej jeszcze troszku brakuje.
co nie zmienia faktu ze postac calkiem calkiem

Wychodzi na to, że każdy klan dostanie (minimum) 2 postacie w IG - nie wierzę, żeby niektórzy dostali uniqi a inni nie... Skorp/Lew/Kuc(/Shads i Unaligned) vs reszta świata to tak trochę dziwnie.

Geralt - "Power level rósł przez całą edycję" - jak na razie Lewki nie mają nawet force, bo muszą go sobie wydiscardować z ręki, a naprzeciwko stoją goście którzy kiwają, przyklejają attachy albo mają tego F tyle co lew po dopałce. To za mało, żeby bitwy wygrywać...

No i nadal nie widzę ani sensownych commanderów, ani jakichkolwiek deathseekerów...

Leweki teraz wychodza raczej pod honorowke. tego F jest b.malo(typowe)... ciagle w stylu "z kotkami bedzie fajnie gralo",tylko nie ma kto ich stworzyc.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Aramasu

• Mantis Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #73 dnia: 2009-06-12, 08:32 »
fantastyczne Chi (jaki ostatnio szugas w mantolu tyle miał? Kaigen?
o ile dobrze pamiętam to pierwszy zielony szugas z 5 chi, Kaigen miał 3 - a co do postaci to oprócz obrazka rewela :)

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #74 dnia: 2009-06-12, 09:16 »
B. Sihaken -
Moim zdaniem jest fajną silna postacią Magistrat z 4 chi i współgrajacy z domkiem jak nie pobronisz to 2 straty pobronisz się to straty moga być wieksze ( jezeli dyshonor ma być militarny to właśnie takie postacie są super)

Doji Kato
- jest dobry bo fajnie współpracuje z tym domkiem od strzelania ale tak naprawdę to jak czesto kran kogos bołuje w bitwie we will see

Hida Rokurota
- fajny ale drogi zdolność super ale followerzy sa drodzy i on jest drogi wiec może byc ciężko

Isawa Reido
- nie najlepszy
 boks ale ogólne słaby może w honorówce

Mirumoto Ayabe -
jeżeli to bow edition to jest moim zdaniem great giwery jak sa zbołowane dalej dodają forsa
wiec mostly you don't care
a jeżeli maja zdolności na sobie a niebyly klęknięte to mogą się odpalić a potem się zbołować
Moshi Takako -
najsilniejsza postać niektórzy muszą grac sneak ruthles a tu tylko naval i RA

Pokupo
- jak będzie wiecej goblinów i np omoni lub coś bedzie kogo poświecać:)

Utaku Yanai -
moim zdaniem jest dobry i tylko tyle ma tylko 3 forsa 5 hr to chyba bardziej wada bo boksem nie jest( chyba nie będzie strengh of the paragons) honor dostajesz tylko jeżeli cel ma 2 lub mniej forsa przed odjęciem czyli bardzo czesto tego gaina nie bedziebo albo jej się coś zrobi albo nie będzie tak niskiego forsa
Walec

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #75 dnia: 2009-06-12, 09:24 »
skorp:

kurcze czy ja kiedykowliek wygralem jakas bitwe gdzie zabilem przeciwnikowi postac w rezolucji.... iiiii... nie
czy ja kiedykowliek zjadlem komus prowincje.... iiii... no z 3 razy kranowi... eee

normalnie jak student i master z DaK-a ;D
swoja droga podoba mi sie zalozenie way-ow scorpa - politycy jak 2, tylko ze nadal politykow jest najwiecej, hehe ;)

Shoju na prezydenta! :)

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #76 dnia: 2009-06-12, 09:31 »
ale jak nie będziesz miał jak przeciwnikowi zabierać honoru w Limitedzie to bedziesz musial jeździć
a były deki scorpowe gdzie się jeździło i to calkiem skutecznie nawet w SE
Walec

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #77 dnia: 2009-06-12, 10:19 »
a po co mialbym jezdzic? ;)
pod koniec SE przeciez sie najwiecej robilo w bitwie, tyle tylko ze w obronie, odbieralo sie ile wlezie, ucieczka tym co sie da i tyle ;)
wygrywania w bitwach to nie pamietam ;)

militarka sama do mnie przyjdzie ;)

a jechanie na krejna gdzie ja mu zabiore 6 a on sobie doda 16 tez mi jakos nie w smak... ;D

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
« Odpowiedź #78 dnia: 2009-06-12, 11:00 »
a po co mialbym jezdzic? Mrugnięcie
pod koniec SE przeciez sie najwiecej robilo w bitwie, tyle tylko ze w obronie, odbieralo sie ile wlezie, ucieczka tym co sie da i tyle Mrugnięcie
wygrywania w bitwach to nie pamietam Mrugnięcie

Pamiętam jak w diamondzie sobie złożyłem dyshonor militarny na towers of yogo - dawało radę, a i funu było całkiem dużo. Wbrew pozorom teraz do takiego decku bedzie całkiem niezły support..

Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #79 dnia: 2009-06-12, 11:04 »
mam nadzieje :)

to zawsze będzie coś innego niż w SE, byle tylko faktycznie był support i dało się tym grać

tylko domki bolą... no mogli dać chociaż 1 który by coś robił...