Autor Wątek: Zmiany w zasadach  (Przeczytany 29331 razy)

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: Zmiany w zasadach
« Odpowiedź #80 dnia: 2009-06-18, 13:15 »
no ale pajak nigdy nie mogł blizować:)

walec co to za pogrywanie. jak to nigdy nie mogl blitzowac. skad ten usmiech na koncu. nie znasz sie , jestes lama ktora nigdy niczego nie wygrala :)

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
« Odpowiedź #81 dnia: 2009-06-18, 13:15 »
A ten koles nie jest za 1g? Koles ma chyba 3g printed.

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #82 dnia: 2009-06-18, 13:21 »
Chemik - gdyby Benia weszła do CE, to i bez transferu byłaby straszna. A innych followerów czy attachów w Lwie sobie nie przypominam :P

Uniq vs uniq - można to było zrobić mechanicznie inaczej.  A choćby jako kill wbudowany (czyli wystawienie uniqa który jest na stole morduje obydwu). Rozwiązałoby to nie tylko problem mirrorów, ale i grania ;tych fajnych uniqow; we wszystkich klanach.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Radko

• Personality
« Odpowiedź #83 dnia: 2009-06-18, 13:26 »
Uniq vs uniq - można to było zrobić mechanicznie inaczej.  A choćby jako kill wbudowany (czyli wystawienie uniqa który jest na stole morduje obydwu). Rozwiązałoby to nie tylko problem mirrorów, ale i grania ;tych fajnych uniqow; we wszystkich klanach.
Albo rozwiązanie jakie jest w Wampirze - centested. Jeśli zdażyłoby się tak że są dwa takie same uniqi na stole, stają się warzywami - nie jeżdżą, nie biorą favora, nic.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #84 dnia: 2009-06-18, 13:41 »
Dobra, ale zaraz mowicie ze to morduje fluffa. Morduje w wypadku takim, ze clan champion staje twarza w twarz z clan championem... ok, i tak mozna dorobic sobie jakas ideologie do tego, ktora pasuje i nie bedzie sie klucila.

Ale wystawienie przy mirrorze tej samej postaci dlaczego nie jest fluffowe? Ktorys z graczy gra tym jedynym prawdziwym klanem? Czy po prostu prowadza jakas wojne domowa, o jakas zdrade, obraze honoru czy whtv i czasami danej uniq postaci oplaca sie popierac jedno stronictwo a czasami drugie.

Pomysl z warzywem jako postacia po wyjsciu uniqa tez dobry. Bylaby wtedy wieksza motywacja zeby jakos zniszczyc tego uniqa u przeciwnika (bo naszego odblokuje to wtedy).
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #85 dnia: 2009-06-18, 13:43 »
Dobra, ale zaraz mowicie ze to morduje fluffa. Morduje w wypadku takim, ze clan champion staje twarza w twarz z clan championem... ok, i tak mozna dorobic sobie jakas ideologie do tego, ktora pasuje i nie bedzie sie klucila.

Ale wystawienie przy mirrorze tej samej postaci dlaczego nie jest fluffowe? Ktorys z graczy gra tym jedynym prawdziwym klanem? Czy po prostu prowadza jakas wojne domowa, o jakas zdrade, obraze honoru czy whtv i czasami danej uniq postaci oplaca sie popierac jedno stronictwo a czasami drugie.

Pomysl z warzywem jako postacia po wyjsciu uniqa tez dobry. Bylaby wtedy wieksza motywacja zeby jakos zniszczyc tego uniqa u przeciwnika (bo naszego odblokuje to wtedy).

ale wtedy tylko limited kill zostaje co moze byc problematyczne dla niektorych klanow

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #86 dnia: 2009-06-18, 13:48 »
Mhm ale zakladamy ze gra to mirror wiec ten argument raczej odpada. Chyba ze przechodzi Tsimaru... jak tak to sorry.
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Gothmog

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Barlog's Commander
« Odpowiedź #87 dnia: 2009-06-18, 14:05 »
A ten koles nie jest za 1g? Koles ma chyba 3g printed.

faktycznie, cos mi sie popie....

Keigo

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #88 dnia: 2009-06-18, 14:08 »
W wampirze za takich "contested" ziomków jeszcze co turę się płaciło z poola, to tak jakby w legendzie się 5 honoru traciło na początku każdej tury za contestowanie unique'a -> kto wymieka discarduje swojego delikwenta ze stołu i już mamy po problemie :)
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste Bunny into your sig to help him gain world domination.

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #89 dnia: 2009-06-18, 14:12 »
Powinien ten unique, ktory wejdzie jako drugi dostawac gratis trait ninja :P
Time is precious. Waste it wisely.

Keigo

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #90 dnia: 2009-06-18, 14:17 »
a ten pierwszy poison tokena od razu ^____^"
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste Bunny into your sig to help him gain world domination.

Jager

• Personality
    • http://img49.imageshack.us/img4/3302/iambatman1ud7.gif
« Odpowiedź #91 dnia: 2009-06-18, 14:54 »
Te nowe zasady sprawiają, że karcianka jest ciekawsza. Fajnie, że wyrzucili pierwszą turę i żmudne przeglądanie decków.

Brak Share`a z instrukcji jest dobrym pomysłem, bo wcześniej smutno się robiło jak samuraje wymieniali się kataną żeby odzyskać honor.

Strategies Cards to zmiana dla przygłupich amerykanów, więc bez znaczenia.

Naval prostszy, a później okaże się czy coś więcej.

PH max i tak było.

Explicit Negation. Battlefield Control Changes. Keywords. <--- fajne uproszczenia, zobaczymy co z tego wyjdzie, brzmi mrocznie

Dragon Clan Favor. Należało się im. Naprawdę fajna nagroda i klimatyczna. Gdybym zaczynał właśnie przygodę z legendą, to w momencie kiedy bym usłyszał o tym, zacząłbym się właśnie ślinić nad zajebistością tej gry.

Unit Force!!! Nareszcie!!! To chyba pierwszy raz jak zmienili coś naprawdę porządnie. Chociaż trochę późno. Ale najważniejsze, że jest.

Non-restrictive Uniqueness. Co do punktu zbudzającego największe kontrowersje, to niektóre tłumaczenia brzmią dla mnie jak pokorne marzenia małych "samurajków". :P A kto wam powiedział, że Champion nie może wspierać obu stron w wojnie domowej, żeby się wyniszczyły i nie knuły przeciwko niemu? Od tej edycji będzie to niezwykle częste i mali "samurajkowie" będą mieli złamane serca. :P
Nawet gwiazdy płaczą razem z tym, kto płacze w nocy.

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #92 dnia: 2009-06-18, 14:56 »
a ten pierwszy poison tokena od razu ^____^"

A swistak siedzi i zawija je w te poison tokeny :)

(sorry za offtop)
Time is precious. Waste it wisely.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #93 dnia: 2009-06-18, 15:00 »
tak sie zastanawiałem bardzo ławto wytłumaczyc bytnośc championa np po obustronach, jeden to przebieraniec shapeshifter, jajko, czy nie zdażało się to już w storyline oczywiście ze tak i to wielokrotnie,
Walec

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #94 dnia: 2009-06-18, 15:03 »
ale to bylo jajko. moim zdaniem mozna przetestowac rozwiazanie z wampira - wydaje sie sensowne. mozna to nawet jakos zajebiscie rozgrywac jesli dwaj czempioni by sie znosili - ty masz swoja choinke to ja mam kolesia za 7 ktory przyblokuje twoja choinke.

albo jeszcze inny pomysl mi przyhszedl do glowy - leci duel od razu jak sie pojawia na stole albo stana do bitwy - to mogloby byc ekscytujace nawet :)

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #95 dnia: 2009-06-18, 15:15 »
O tym rozwiązaniu duelowym myślałem sam, ale mogłoby by dojść do sytuacji, jak ktoś gra na jakimś chorym superfriends duelingu... Tak w połowie-pod koniec arca taka talia byłaby... <tutaj wstaw najgorszy znany Ci przymiotnik> irytująca.

Chociaż jeżeli mnie pamięć nie zwodzi, to zające ćwierkały, że Traitor's Grove ma wrócić  ::)

TooS

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • In your base, smashing your statues.
« Odpowiedź #96 dnia: 2009-06-18, 15:16 »
albo jeszcze inny pomysl mi przyhszedl do glowy - leci duel od razu jak sie pojawia na stole albo stana do bitwy - to mogloby byc ekscytujace nawet :)

Bloody imposter, we shall see who is the true champion. I demand a duel.... and Mudkipz.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #97 dnia: 2009-06-18, 16:17 »
No ale srsly dlaczego wy zakladacie ze gracie tym jedynym prawdziwym klanem.... a przeciwnik podrobka? Po prostu champ raz staje po jednej a raz po drugiej stronie.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #98 dnia: 2009-06-18, 17:10 »
tak sie zastanawiałem bardzo ławto wytłumaczyc bytnośc championa np po obustronach, jeden to przebieraniec shapeshifter, jajko, czy nie zdażało się to już w storyline oczywiście ze tak i to wielokrotnie,

Tak wielokrotnie to nie było ... Hoturi i  Nimuro mieli klona. Owszem, kolaci i shapeshifterzy knuli coś w ten deseń, ale w przeciwieństwie do nowej zasady - to nie były dwa Uniqi na raz, tylko ciche skasowanie orginału i podstawienie wiernej kopii.

Nie mówiąc o tym, że o ile wcześniej takie wytłumaczenie (jajka etc) były 'uczciwie' widoczne w kartach, to teraz co mirror będzie banda Cylonów latać po stole...

A propos - czy w takim układzie Doji Domotai to Szóstka :) ?
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Wilczy

• Crane Clan
  • Personality
  • *
  • You have activated my Trap Card
    • ShadowForum
« Odpowiedź #99 dnia: 2009-06-18, 17:54 »
A propos - czy w takim układzie Doji Domotai to Szóstka :) ?

Sądząc po skillach - Boomer.