Autor Wątek: Kłotnie o domek krajnowy  (Przeczytany 15568 razy)

Jar Jar

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Star Fleet Commander
Kłotnie o domek krajnowy
« dnia: 2009-06-17, 23:05 »
seven Fold - ch..AEG Nagle zrobiło się smutno  >:( Tak im ..fa przeszkadzało że działał jak leżał?? A Crabowy zostawili jak jest. Na pochybel ch...AEG  :(
« Ostatnia zmiana: 2009-06-18, 15:41 by Shinjo Drożdż »

Aki

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
Odp: [CE] - strona główna
« Odpowiedź #1 dnia: 2009-06-17, 23:47 »
heh... TKM domek do wszystkiego i niczego tak naprawdę...

a art... fajny ale chyba nadal zostanę przy lotusowym princie tego domku, tamten podoba mi się jak bardziej.

i dobrze, że żurawiowy domek nie działa jak leży... to znaczy, że będziemy mieli chwilę więcej na bawienie się favorem, otrzymywanym na początku gry :P
"Czasem drobny gest znaczy więcej, niż najbardziej heroiczny wyczyn..."

Jar Jar

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Star Fleet Commander
« Odpowiedź #2 dnia: 2009-06-18, 00:03 »
i dobrze, że żurawiowy domek nie działa jak leży... to znaczy, że będziemy mieli chwilę więcej na bawienie się favorem, otrzymywanym na początku gry :P

W grze z Cranem i tak byś go zdążył przemielić. Zrobiłbyś to jako pierwszą akcję w swojej pierwszej turze i nie musiałbyś się przejmować tym że Crane zdąży Ci go odebrać.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2009-06-18, 00:20 »
no ze nie dziala jak zbowowany to niezbyt dobra wiadomosc

a co do TKM, wiedzialem ze bedzie... jest mi dosc smutno. i tyle... grac to tym i tak pewnie bede, lubie ten stronghold i szkoda mi ze nic nie robi... i ja rowniez bede uzywal pieknego printingu z lotusa. ten wyglada dosc slabo
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Jar Jar

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Star Fleet Commander
« Odpowiedź #4 dnia: 2009-06-18, 00:29 »
no ze nie dziala jak zbowowany to niezbyt dobra wiadomosc

To dramatyczna wiadomość. Nagle okazało się że wzięcie favora w turze przeciwnika kosztuje 4G. Raczej słabo. Odaka też w tym momencie traci na wartości. A innych Openowych możliwości brania Favoru jak na razie nie widać.

Z tym TKM to też faktycznie raczej smutna sprawa. 3cią edycję z rzędu dostwać ten sam własciwie niewiele robiący stronghold - raczej meh.

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #5 dnia: 2009-06-18, 00:36 »
kurna jakos nie maja pomyslu co do smoczego strongholdu... wspolczuje...

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #6 dnia: 2009-06-18, 00:54 »
Zura skrzywdzili, ale 7FP bylo kurewsko mocne (to kazdy przyzna).
TKM jest wporzo, zawsze to lubilem, chociaz mogli zostawic jednak MFC zamiast tego.
Time is precious. Waste it wisely.

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #7 dnia: 2009-06-18, 02:38 »
Omg, i znowu na jednym strongholdzie przez wiekszosc edycji -.-
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

Kakita Miyato

• Crane Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2009-06-18, 04:12 »
Zura skrzywdzili, ale 7FP bylo kurewsko mocne (to kazdy przyzna).

Tak, ale brakiem tych paru slow, kopneli w dupe Domotaike, Odake, Sente, pare akcji bitewnych, ktore za zrzucenie favora dawaly jakiestam bonusy honoru. Krejn mial dzialac w oparciu o kilkukrotne zdobywanie i zrzucanie favoru w KAZDEJ turze. Teraz nieco podcieli nam skrzydla.

miyato,

*chwila na uwolnienie emocji, mozna przewinac*

No Ku*** .... z jednej strony zieloni, ktorzy placza, przy kazdym prev i story, a z drugiej banda kolesi cieszaca sie jak dzieci, kiedy innym sie dopier... (z dedykacja piosenka Kultu:"Polska"). Tutaj zaznaczam... duzy szacun dla berto

*powrot do stoickiej postawy zyciowej*
« Ostatnia zmiana: 2009-06-18, 04:17 by Kakita Miyato »

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #9 dnia: 2009-06-18, 07:58 »
face it nobody likes krane
a tak naprawdę dalej działają te wszyskie piostacie tylko nie przejebanie tylko bardzo dobrze straszne bę dzie trzeba zostawić domek odbołowany witamu wśród szaraczków
Walec

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2009-06-18, 08:26 »
Krejn mial dzialac w oparciu o kilkukrotne zdobywanie i zrzucanie favoru w KAZDEJ turze.

ta?
a jak skoro fevor mozna uzyc RAZ na ture? ;)

nie ma to jak plakac za czyms czego i tak by nie bylo, mnie tam sie ten domek i tak podoba, sobie cos zurkami poprobuje pograc w CE :)

edit:
no dobra do akcji to pewnie moznaby wiecej ;D jak zwykle napisalem zanim pomyslalem, normalka :D
Shoju na prezydenta! :)

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #11 dnia: 2009-06-18, 08:31 »
Krejn mial dzialac w oparciu o kilkukrotne zdobywanie i zrzucanie favoru w KAZDEJ turze.

ta?
a jak skoro fevor mozna uzyc RAZ na ture? ;)

nie ma to jak plakac za czyms czego i tak by nie bylo, mnie tam sie ten domek i tak podoba, sobie cos zurkami poprobuje pograc w CE :)

edit:
no dobra do akcji to pewnie moznaby wiecej ;D jak zwykle napisalem zanim pomyslalem, normalka :D
raz za zdolność
Walec

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
« Odpowiedź #12 dnia: 2009-06-18, 08:35 »
Domek dalej jest mocny a na forum cranowym jest whine na calego ;] Mozna sie niezle pobrechtac.
Chodzi generalnie o to ze nie dziala jak zbowowany - i co z tego, z militarkami i tak masz favor jeszcze ze swojej tury wiec spokojnie mozesz bowowac domek a z honorowkami, zostawiasz domek odbowowany i masz kontrole nad favorem. A to ze sypiesz mniej postaci to z honorowkami nie ma znaczenia zabardzo skoro sam grasz honorem.

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 2009-06-18, 09:00 »
nie rozumiem . domek mientusa nie działający bowed był dobry , a cranowy nie jest. muahahahahha.

Naprawde jakby działał bowed , to byście już nigdy nie dostali grywalnej postaci manipulującej favorem.
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2009-06-18, 10:00 »
TKM jest wporzo, zawsze to lubilem, chociaz mogli zostawic jednak MFC zamiast tego.

MFC bez share jest duzo duzo slabsze. 3 edycja TKM - jedyne co mnie cieszy to 8PS

Ithilsan

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
  • "Bo mi karty nie podeszły..."
« Odpowiedź #15 dnia: 2009-06-18, 10:56 »
Czy ja wiem czy tylko... TKM bedzie pieknie lazilo pod to po co zostalo eony temu zrobione, czyli pod duele i oswiecenie. Testowalem sobie ja po pod koniec samuraja i daje rade, nie ma co plakac za bardzo.

Ale fakt, czekam na 3ci stronghold, monkowy niezbyt mi podszedl..
Crane Clan ? Lord ? Knight ? Bastard ? Unique ?  AGOT Paratrooper

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 2009-06-18, 11:13 »
Domek dalej jest mocny a na forum cranowym jest whine na calego ;] Mozna sie niezle pobrechtac.
Ale pierdoły opowiadasz, Shinzo. Widać, że krejnem nie grasz i/lub tego domku ze zdolnością w tej wersji nie testowałeś.
Chodzi generalnie o to ze nie dziala jak zbowowany - i co z tego, z militarkami i tak masz favor jeszcze ze swojej tury wiec spokojnie mozesz bowowac domek
Bzzzzt. Fail. Właśnie nie masz zawsze favoru pod koniec tury, bo jest więcej rzeczy do zrobienia z fejworem w swojej turze niż tylko zmielenie karty. I często jest tak, że na koniec zostajesz bez niego, więc teraz czegoś tam nie zrobisz, bo nie będziesz mógł sobie pozwolić na zostawienie odbowowanego domku, bo sypniesz mniej postaci/itemów/whatevv i Cię militarka zje.
a z honorowkami, zostawiasz domek odbowowany i masz kontrole nad favorem. A to ze sypiesz mniej postaci to z honorowkami nie ma znaczenia za bardzo skoro sam grasz honorem.
Bzztt. Fail. O tym jak bzdurny jest ten pogląd mógł się przekonać każdy, kto grał z honorowym deckiem na Kyuden Kyotei i np. radośnie bowował sobie postacie do Governorów, atakował wszystkim itp. itd., a potem nagle taka śmieszna honorówka wypłacała mu w 3-4 prowincje, bo wszystkie postacie przeciwnika leżały. Więc MA znaczenie to, ile postaci sypiesz, a 4G robi różnicę, bo to zazwyczaj jedna postać na turę więcej, a często z inną honorówką wygrywasz właśnie poprzez zjedzenie 1-2 prowincji i podcięcie jej produkcji.

Generalnie uważam, że AEG uszkodził dość mocno ten domek. On przecież ma tylko i wyłącznie tę zdolność i nic więcej nie robi. Powinien więc działać w turze przeciwnika. Aha, i żeby było jasne: nie piszę tego z pozycji kogoś, komu zabrali zabawki, bo i tak nie miałem zamiaru grać na tym domku.
« Ostatnia zmiana: 2009-06-18, 11:15 by gaijin »

Gothmog

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Barlog's Commander
« Odpowiedź #17 dnia: 2009-06-18, 11:29 »
Oj gaijin, ale narzekasz. Lwowy domek tez nie dziala jak lezy i jeszcze go wykastrowali ze kladzie tylko postac - Lwy jakos to przezyly i nie marudza.

Olo

• Crane Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 2009-06-18, 11:33 »
To ze nie dziala jak lezy rozwiazalo mi problem ktorego sh uzywac
teraz juz zostaje tylko ten z 7 sily
ale gdzie tam odaka traci na znaczeniu mi sie sprawdzala bardzo dobrze z shizuka toshi

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 2009-06-18, 11:46 »
Oj gaijin, ale narzekasz. Lwowy domek tez nie dziala jak lezy i jeszcze go wykastrowali ze kladzie tylko postac - Lwy jakos to przezyly i nie marudza.
Sorry, ale jak Twój post ma się do tego, o czym ja pisałem? Odpowiadałem na post, w którym Shinzo klarował swoją dziwną teorię, że w zasadzie 7FP będzie działał tak samo, a Ty mi piszesz, że "nas też pokutali, więc nie marudź". Może i pokutali, czy ja twierdzę, że nie? W ogóle nie napisałem ani słowa o lwach. 7FP będzie teraz działał gorzej i tyle. Niezależnie od tego, czy pokarało jeszcze kogoś czy nie i czy należy z tego powodu rozpaczać czy nie. A ja tylko stwierdzam ten fakt i to raczej beznamiętnie, bo i tak nie miałem zamiaru grac na tym domku.

No chyba, że chciałeś tym komentarzem wywołać mój podziw dla lwich graczy w związku z ich stoicką akceptacją nerfowania ich kart. Jeśli tak, to proszę: woooow, jestem pod wrażeniem.