Autor Wątek: Jak to Bard załatwiał preliza  (Przeczytany 1133 razy)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
Jak to Bard załatwiał preliza
« dnia: 2009-06-18, 13:27 »
Ponieważ ostatnio sprawy związane z L5R chcę załatwiać konkretnie, napisałem maila do Barda... Ciekawe czy mają czas reakcji mniejszy niż 7 dni (AEG). EDIT : Mają, odpowiadają od razu.

Witam!

29 czerwca 2009 roku ma mieć miejsce światowa premiera nowej edycji L5R CCG. W związku z tym sklepy oficjalnie dystrubuujące Legendę (do których zaliczając się trzy sklepi sieci Bard) mają szansę organizować turnieje pre-realasowe. Turnieje te są zaopatrywane w specjalne nagrody przez wydawcę, poprzez sieć dystrybutorów... Jedną z nich ma być miecz samurajski (całkiem niezłej jakości jak na atrapę), do tego zestaw kart promocyjnych oraz materiałów 'propagandowych'.

Jako osoba żywo zainteresowana rozwojem L5R w Polsce, oraz - lokalnie - we Wrocławiu, od ponad miesiąca usiłuję dowiedzieć się czegoś w sprawie takiego turnieju we Wrocławiu. Wcześniej przez dłuższy czas sygnalizowałem, że ma nastąpić zmiana edycji - i co się z tym wiąże. Adam Maciejasz - pracownik Barda, a zarazem gracz i osoba znająca specyfikę środowiska, która informowała nas o sprawach związanych z premierami organizowanymi przez Barda, od 3 miesięcy nie odzywa się na legendowym forum. Jedyną informacją, jaką mogę uzyskać jest "nie wiemy, jak się dowiemy to damy znać" - co jest stanowiskiem Wrocławskiego sklepu po konsultacji z centralą.

Czy mam poinformować ludzi zainteresowanych wrocławskim turniejem inauguracyjnym, że ten niestety się nie odbędzie ? Czy oznacza to, że Bard "odpuścił" sobie L5R CCG ? Prosiłbym o pilną odpowiedź w tej sprawie, gdyż jest jeszcze szansa, że uda nam się zorganizować turniej w inny sposób.

Pozdrawiam - Grzegorz Góral
« Ostatnia zmiana: 2009-07-03, 16:17 by sejmitar »
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
Jak to Bard załatwiał preliza
« Odpowiedź #1 dnia: 2009-06-18, 15:42 »
Witam

Przeczytałem Pana maila. Przyznaje Pan Adam Maciejasz nie zajmuje się już Legendą ale nie oznacza to że Bard rezygnuje z Legendy. W dalszym ciągu będziemy oferować produkty oraz support (jeśli go otrzymamy) dla naszej sieci oraz hurtowników

Niebawem podeśle panu dane osoby która będzie koordynować imprezy promocyjne w sieci Barda

Niestety z ALD nie otrzymaliśmy zestawów prereleasowych na Celestial. Powiedziano nam że nie do tego dodatku nie organizują PRE. Jeśli ma pan jakiś slad że taka impreza jest organizowana przez ALD proszę o przesłanie

Pozdrawiam

--
Łukasz Łasocha

General Manager

Bard Centrum Gier

tel. +48 (0)12 633 80 63

Wilczy

• Crane Clan
  • Personality
  • *
  • You have activated my Trap Card
    • ShadowForum
Odp: Jak to Bard załatwiał preliza
« Odpowiedź #2 dnia: 2009-06-18, 15:46 »
Ma rację. Preliza nie ma. Ma być impreza Releasowa, natomiast pre nie ma. (info by ludzie z Crane Clanu którzy robią to u siebie).

Trzeba ścignąć AEG, żeby przysłał Releasowe rzeczy, tam jest katana.
« Ostatnia zmiana: 2009-06-18, 15:48 by Wilczy »

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2009-06-18, 15:58 »
Nadal nie widzę w mailu informacji kiedy, za ile i czy w ogóle. Jaki support. Kto organizuje. Nic nie widzę.

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2009-06-18, 16:01 »
ale wiesz ze niebawem otrzymasz informacje ;D hehe (brak mi ikonki mordki walajacej sie po podlodze ze smiechu ;) )
Shoju na prezydenta! :)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2009-06-18, 16:36 »
Witam

Pańska odpowiedź na mój list bardzo mnie zaniepokoiła. Czy to znaczy, że turniej inauguracyjny się w ogóle odbędzie ? Kiedy ? Jakie są warunki uczestnictwa, jaki koszt ? Przypominam, że o sprawie informowałem Bard od dłuższego czasu... Jeżeli okaże się, że - pomimo wcześniejszych informacji - inauguracja w Polsce będzie wyglądała jak zwykły turniej 'sealed' (o ile w ogóle do tego dojdzie, czego nadal nie jestem pewien), obawiam się, że rozczarowanie środowiska będzie bardzo duże. Dodam też, że obecnie na naszym forum widnieje wątek o zapisywaniu się na turnieje inauguracyjne w różnych miastach, gdzie 'prywatna inicjatywa' bije na głowę przedstawicielstwa Barda. A ja, jak zwykle przed pre-realas'em, świecę za was oczami, bo nie wiem nic - podobnie jak załoga wrocławskiego sklepu, która choćby stawała na głowie nie uzyska niczego więcej jak centralne 'nie wiem'.

Jeżeli chodzi o zestaw promocyjny na inaugurację Celestial Edition, oto fragment z listu od AEG (wydawcy) z dnia 27.03.2009 (na życzenie mogę przesłać całość) :

â?˘ Celestial Edition Release Day Package Available to registered stores supporting Celestial Edition, this package includes a new Stronghold Store *) katana & display stand (or other item in countries not allowed to distribute blades), Global Storyline Tournament information for the release of Celestial Edition in June, and a kit of marketing materials for the game.

Stronghold Store to sklep "zarejestrowany" jako prowadzący sprzedaż i promocję L5R, co możliwe jest dzięki naszym - graczy - wysiłkom; wymaga to m.in. tego by osoby opłacające uczestnictwo w programie Imperial Assembly zadeklarowały pewien sklep jako 'swój'. Rezultatem tego są nagrody (różnego rodzaju), które są wysyłane do sklepu - tym więcej, im więcej osób się zadeklaruje. Nie wymaga to od sklepu _żadnych_ nakładów. Czy możemy liczyć na to, że zostaniemy potraktowani poważnie? A może L5R jest zbyt niszowe, żeby zawracać sobie nami głowę ?

Pozdrawiam i czekam na informacje...
Grzegorz Góral
« Ostatnia zmiana: 2009-06-18, 16:38 by sejmitar »

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2009-06-18, 16:37 »
Witam

Jak będę miał więcej informacji odpiszę

Zapewniam że nie traktujemy L5r jako grę niszową. Nie organizujemy w naszych sklepach żadnych imprez dot. gier niszowych

Pozdrawiam

Łukasz Łasocha

PS : text 'nie organizujemy imprez dla gier niszowych' brzmi dość dwuznacznie przy braku informacji o turnieju CE.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2009-06-18, 16:37 »
Witam

Więcej informacji... Kiedy to może nastąpić ? Czy jest to kwestia wykonania kilku telefonów, wysłania kilku maili, coś więcej ? Czy będzie zrobione coś w sprawie supportu, którego bardziej namacalny dowód Panu przesłałem? Czy ktoś poinformuje załogę wrocławskiego Barda o szczegółach, jeżeli tak to kiedy? Jaki jest nieprzekraczalny termin otrzymania konkretnych informacji, taki, po którym mamy machnąć ręką i zająć się organizacją imprezy we własnym zakresie? Do końca tego tygodnia mamy możliwość zorganizowania sobie imprezy gdzie indziej - jeżeli jednak nie poinformujemy organizatorów o naszym uczestnictwie w tym tygodniu, to ta okazja nam przepadnie.

W związku z tym ...

Proszę o potwierdzenie informacji, że Bard zorganizuje turniej L5R CCG - Celestial Edition najpóźniej 19 lipca 2009 roku (to już data po zamknięciu 'okienka' wyznaczonego przez AEG), z nagrodami jakie zostały zadeklarowane wcześniej przez firmę, w cenie porównywalnej z innymi imprezami tego rodzaju.

Relacje innych właścicieli sklepów, którzy (wiele tygodni temu!) otrzymali już swoje zestawy 'inauguracyjne' są dostępne na forum AEG. Jeżeli firma współpracująca w sprawie L5R z Bardem nie zamierza respektować ustaleń wydawcy, na stronie głownej AEG (www.alderac.com lub www.l5r.com - do wyboru) znajdują się maile i telefony kontaktowe pod którymi można interweniować.

Pozdrawiam - Grzegorz Góral
PS : Przypominam, że o sprawie nowej edycji, turnieju inauguracyjnego, dodatkowych nagród (etc etc) informuję Bard od kwietnia 2009 roku.

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #8 dnia: 2009-06-18, 17:08 »
Ten to ma zdrowie :)

Wielkie jou dla sejmitara zglaszam!
Time is precious. Waste it wisely.

Gothmog

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Barlog's Commander
« Odpowiedź #9 dnia: 2009-06-18, 17:22 »
chyle czoła Sejmitar

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2009-06-18, 17:45 »
Jestem ciekaw, co odpiszą :D

Brawo Sejmitar!

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 2009-06-18, 20:16 »
dokladam sie do gratek, ze tez Ci sie chce. oj chyba jakies piwo sie na koteiu albo kiedy tam nalezy... szacun naprawde
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2009-06-18, 20:25 »
no to w firmie maja niezly burdel.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

TooS

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • In your base, smashing your statues.
« Odpowiedź #13 dnia: 2009-06-18, 20:35 »
trv, szacun sie nalezy ...

jak to wielce szanowny pan Z.R. powiedzial "zmieccie ich pierwszym pier....lnieciem"

a slowo cialem sie stalo

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2009-06-18, 21:17 »
Jak widać, nie tylko AEG w kulki leci...

jabbas

• Unicorn Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Jabbas po transformacji w Jabbosklep ;)
    • www.pegaz-gry.pl
« Odpowiedź #15 dnia: 2009-06-18, 21:31 »
hm...

jakby to powiedzieć wszystko zweryfikuje rynek...

na siłę nikogo się nie zmusi do czegokolwiek...
Tylko najlepsze gry planszowe i karciane  www.pegaz-gry.pl Bydgoszcz

Ageto

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Claimster - centrum umów
« Odpowiedź #16 dnia: 2009-06-18, 22:15 »
Ale daj im wytchnąć bo się obrażą i nie będą chcieli w ogóle odpowiadać :D

Tak na poważnie

Ukłon dla ciebie Sejmitar. Dla mnie z tych odpowiedzi wynika, że w bardzie we Wrocławiu nie interesowali się tą kwestią i nic nie wiedzą. Czy i kiedy się kwestią l5r zainteresują to wyłącznie ich dobra wola. Co prawda bard powinien mieć dobre wspomnienia po mijającej edycji, co jak co ale AEG postarał sie dobrze popieścić sklepy.
Claimster - centrum umów

Brzana's HunterZ Team Member

Suzan

• Wrocław
  • blank Personality
  • Agasha Suzu
« Odpowiedź #17 dnia: 2009-06-23, 23:07 »
...i jak? Temat umarł? BARD niczym AEG wystawił Nas do wiatru i znów jesteśmy w czarnej d...?
Phoenix Clan ? Shugenja ? Bloodspeaker ? Experienced ? Unique

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 2009-06-24, 00:20 »
patrzcie w temacie wroławskim