Autor Wątek: [PotD] Doji Bukita  (Przeczytany 10337 razy)

Wilczy

• Crane Clan
  • Personality
  • *
  • You have activated my Trap Card
    • ShadowForum
Odp: [PotD] Doji Bukita
« Odpowiedź #40 dnia: 2009-07-22, 23:58 »
No super na mirrory, tylko co on zrobi z militarką:

"Strać 2 lub daj mi 2-4."

Jednego czy nawet dwóch spokojnie można przyjąć na klatę nawet w mirror matchu.

W PoD są lepsze opcje niż ten statysta, ratuje go jedynie trait samurai.   

Chyba w ramach tego, że niektórzy zaczęli bluesować to zmienię obiekt kultu na Ciebie, Aoshi.

Kakita Aoshi

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 2009-07-23, 00:11 »

Chyba w ramach tego, że niektórzy zaczęli bluesować to zmienię obiekt kultu na Ciebie, Aoshi.

No problem, I tak mam w L5r "Oracla" co do dziś stoi na szczycie góry i koncertuje energie na największego lightning bolta w historii Rokuganu.
Kakita Aoshi
Crane Clan Samurai*Bounty Hunter
"Zniszczmy całe zło, nie będzie konkurencji"

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #42 dnia: 2009-07-23, 00:43 »
No problem, I tak mam w L5r "Oracla" co do dziś stoi na szczycie góry i koncertuje energie na największego lightning bolta w historii Rokuganu.

Ale jak jebnie to "ino roz" :D

A co do karty: mi sie wydaje ze w mirrorach on bedzie naprawde uzyteczny, zobaczymy jeszcze na czym beda grac krejny :P
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • ??????? ??????? ???????
« Odpowiedź #43 dnia: 2009-07-23, 00:55 »
W mirrorach niekoniecznie, bo przeciwnik też będzie nim grał, plus oba krany będą się wzajemnie dyshonorować na potęgę. Gorzej z feniksowym honorem, trzeba go będzie kompletnie przerabiać przez jedną durną kartę (no dobra, dwie).
+5 do lansu (by Sephirion)

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 2009-07-23, 09:20 »

- rany on nie żartował :P

Rise above.

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #45 dnia: 2009-07-23, 09:49 »
No super na mirrory, tylko co on zrobi z militarką:

"Strać 2 lub daj mi 2-4."

Jednego czy nawet dwóch spokojnie można przyjąć na klatę nawet w mirror matchu.

W PoD są pewnie lepsze opcje niż ten statysta, ratuje go jedynie trait samurai.   
Dlatego dwóch można wsadzić, jak się zmieszczą, żeby zrzucić militarki poniżej wymagań na ich postaciach. A z honorem nigdy nie będzie przeszkadzał. Ale trzeba na razie zobaczyć, co się jeszcze pokaże.

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
« Odpowiedź #46 dnia: 2009-07-23, 10:26 »
Co wy gadacie? Jak nie bedzie przeszkadzal z honorami? Albo przeciwnik traci honor (co poprawia twoj victory condition o oslabia jego) albo ty dostajesz honor (co poprawia twoj victory condition).

Militarki tez sie nie uciesza jak go zobacza. Nie powoduje straty kart z reki i jest artisanem pod nowa akcje.
« Ostatnia zmiana: 2009-07-23, 10:30 by Bayushi Shinzo »

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 2009-07-23, 10:31 »
Co wy gadacie? Jak nie bedzie przeszkadzal z honorami? Albo przeciwnik traci honor (co poprawia twoj victory condition o oslabia jego) albo ty dostajesz honor (co poprawia twoj victory condition).
Nie będzie przeszkadzał w znaczeniu, że nie będzie przeszkadzał Tobie (osobie, która wsadzi go do decku).

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 2009-07-23, 14:14 »
Dlatego dwóch można wsadzić, jak się zmieszczą, żeby zrzucić militarki poniżej wymagań na ich postaciach.
ja już widze okiem wyobraźni worldsy/mozuka/etc  raport crane'a. "no i jestem w top 4 . gram z unixem/crabem jest 1/1 w standingach . kutam go jak mokrą kure . on ma 4 postaci ja 36 honoru , ale chce mi się zapalić i skonczyć szybko grę przed finałami . odpalam artisana ....i spada outer wall. odpalam drugiego i spada drugi... :sad panda: .... rest is a legend".

trzena pamiętać ,że dopuki crane nie będzie zagrywał kart także z discarda to można się poślizgnąć na discardzie , pozatym jak to chyba aoshi powidziała nie na samych 4 crane jedzie.
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

Kakita Aoshi

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 2009-07-23, 14:29 »
Tu nawet nie chodzi o to że on będzie zrzucał z góry decku impromtu bo Komachi też to robiła, ale o to co zyskuje się po jego zdolności bo nawet mając 3 na stole to nawet jak uzyłem każdego trzy razy to discardując sobie 1/4 deku przeciwnik stracił 18 honoru.

To nawet na papierze jeszcze nie zabiło przeciwnika.

W Ce sporo decków militarnych w pierwszych 1-2 postaciach weźmie honor za postać, by spokojnie sypać postacie, przez co de facto pierwsze 1-2 użycia nie robią przeciwnikowi kompletnie nic.

W mirror matchu już jest weselszy bo teoretycznie zbija honor u przeciwnika lub przybliża do zwycięstwa na honor. Tylko problem się zacznie jeśli on sam spotka coś co go np. będzie dishonorowac np. Tamioko czy Sentę, bo wtedy będzie sobie co najwyżej zrzucać karty z deku aby się rehonorować. 

Oczywiście jak spotka np. z drugiej strony fenixy czy podobnego to wtedy będzie mordować w takim matchupie ale np. ja mam wątpliwości czy warto.

Juz szybciej wskoczy do deku z uwagi na brak artisanów niż z uwagi na zdolność.

Jego wersja przed erratą która wydrukowano miażdży, ale on w momencie wyjścia będzie z zapowiedzianą erratą. 

« Ostatnia zmiana: 2009-07-23, 14:33 by Kakita Aoshi »
Kakita Aoshi
Crane Clan Samurai*Bounty Hunter
"Zniszczmy całe zło, nie będzie konkurencji"

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 2009-07-23, 14:42 »
Tu nawet nie chodzi o to że on będzie zrzucał z góry decku impromtu bo Komachi też to robiła, ale o to co zyskuje się po jego zdolności bo nawet mając 3 na stole to nawet jak uzyłem każdego trzy razy to discardując sobie 1/4 deku przeciwnik stracił 18 honoru.

To nawet na papierze jeszcze nie zabiło przeciwnika.

W Ce sporo decków militarnych w pierwszych 1-2 postaciach weźmie honor za postać, by spokojnie sypać postacie, przez co de facto pierwsze 1-2 użycia nie robią przeciwnikowi kompletnie nic.

W mirror matchu już jest weselszy bo teoretycznie zbija honor u przeciwnika lub przybliża do zwycięstwa na honor. Tylko problem się zacznie jeśli on sam spotka coś co go np. będzie dishonorowac np. Tamioko czy Sentę, bo wtedy będzie sobie co najwyżej zrzucać karty z deku aby się rehonorować. 

Oczywiście jak spotka np. z drugiej strony fenixy czy podobnego to wtedy będzie mordować w takim matchupie ale np. ja mam wątpliwości czy warto.

Juz szybciej wskoczy do deku z uwagi na brak artisanów niż z uwagi na zdolność.

Jego wersja przed erratą która wydrukowano miażdży, ale on w momencie wyjścia będzie z zapowiedzianą erratą. 
Dlatego z jednej strony nie rozumiem właśnie, dlaczego ludzie tak strasznie mękolą, że to straszliwy typ i morderca. Gdyby strata honoru była nielimitowana, to tak. Z drugiej jednak strony też chyba trochę przerysowujesz, Aoshi, bo przecież nikt normalny nie powie, że ten ziomek ma zrzucić kogokolwiek do -20 (nawet jak wsadzisz 3 sztuki do decku). To jest raczej taki koleżka, który może pomóc. Bo teraz tak naprawdę nie ma w zasadzie sposobu żeby zrehonorować sobie zdyshonorwanego kolegę jeśli grasz militarką (nie licząc Blossomu). A skoro nie ma, to Ci zdyshonorwani muszą jechać. A skoro jadą, to będą umierać. A poza tym ty ich będziesz też zabijał Adjudykacją, strzałami z domu itp. Czasem odpalisz Idzukiego. Więc oni będą tracić honor nie tylko z Bukity, ale z innych źródeł też. Co wciąż wcale nie oznacza, że na pewno spadną do -20, ale jeśli jakakolwiek militarka ma grać przeciw mnie całą grę poniżej wymagań, to mnie to już pasuje. A jak jeszcze się pod koniec spoci, że zaraz może przekroczyć magiczną barierę, bo nie wie, co tam jeszcze kiszę na ręce, to tym lepiej :) Więc dwóch Bukitów przynajmniej na początku wsadzą i zobaczę, co będzie ;) No chyba, że się jednak nie zmieszczą, ale kto tam wie, co jeszcze dostaniemy ;D

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #51 dnia: 2009-07-23, 21:01 »
Rozwalil mnie wasz text ze koles nie przeszkadza vs honorowka. Powinniscie napisac ze on wygrywa vs honorowka(nie widze jak narazie lepszej postaci przeciwko honorowkom) , a nie raz zdarzalo sie ze wrzucalo sie w cranie w SE incidenty tylko i wylacznie na honorowki , nie zastanawiajac sie ze nic one nie robia przeciw militarce.
Poza tym nie tylko fenole i crany graja na honor zapomnieliscie chyba o lionie na bushido  i o switch-u na battle-maidenkach.
Przeciwko militarkom wcale nie musisz korzystac z jego zdolnosci , choc przy obecnym tempie rozrywki raczej zadko uda Ci sie zdiscardowac caly fate , no chyba ze grasz dodatkowo na duele.
Naprawde nie wiem jak mozna go uwazac za slabego lub statyste.Gosc ma dobre traity(artisan i samurai) i wysoki ph w stosunku do kosztu , wiec wcale statysta nie jest.
Przeciwko np lionowej militarce macie darmowy honor bo jesli lion nie dostanie honoru to nie ma innego wyjscia jak dac wam ten honor , podobnie ma sie sprawa z innymi clanami opartymi na dosc wysokich hr. Nikt nie mowi ze uda Wam sie kogos zdishonorowac , ale to co gajin pisze , wystarczy sprowadzic przeciwnika do honoru ponizej startowego i juz zaczynaja sie dla niego schody. Zwykle przeplacenie 2 golda za postac robi naprawde duza roznice , wiec nie narzekajcie.
Gosc bez erraty bylby jedna z lepszych cranowych postaci od czasow Saorki.

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: 2009-07-23, 22:16 »
Rozwalil mnie wasz text ze koles nie przeszkadza vs honorowka [i jakiś tam rant dalej]
To fajnie, że Cię rozwalił, ale gdybyś przeczytał jeszcze dwa następne posty, to wiedziałbyś, że chodziło mi o to, że wsadzenie go do decku nie będzie przeszkadzało osobie, która go wsadza (tzn. że właśnie nie będzie statystą przeciw honorówkom).

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #53 dnia: 2009-07-23, 23:11 »
Po zobaczeniu pierwszego Lwa - jak wy macie dostać karty lepsze niż ten Doji, to ja chyba puszcze kolekcje na allegro. Czasy "legendy 1 klanu" nigdy mi się nie podobały.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Wilczy

• Crane Clan
  • Personality
  • *
    • ShadowForum
« Odpowiedź #54 dnia: 2009-07-23, 23:24 »
Po zobaczeniu pierwszego Lwa - jak wy macie dostać karty lepsze niż ten Doji, to ja chyba puszcze kolekcje na allegro. Czasy "legendy 1 klanu" nigdy mi się nie podobały.

Demonizujesz. Jesteśmy silni, ale nie sądzę, żeby od razu dominating.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #55 dnia: 2009-07-23, 23:25 »
"lepsze niż ten Doji", wilczy. I ja ciągle pamiętam Saorkę i wypowiedź "a bo chcieliśmy żeby żur zaczął wygrywac na duelach, a nie tak jak zwykle".
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: 2009-07-24, 00:18 »

Demonizujesz. Jesteśmy silni, ale nie sądzę, żeby od razu dominating.

jak widać to co ty tam sobie sadzisz a to co jest w rzeczywistosci to są dwie odmienne sprawy :)

Jar Jar

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Star Fleet Commander
« Odpowiedź #57 dnia: 2009-08-03, 01:39 »
Tak mnie dzisiaj olśniło.

Niby Bukita taki zgięty jest i w ogóle, ale...

Jest problem -> jest rozwiązanie

Prawda że zabawne?  ;)

Wilczy

• Crane Clan
  • Personality
  • *
    • ShadowForum
« Odpowiedź #58 dnia: 2009-08-03, 01:57 »
Tak mnie dzisiaj olśniło.

Niby Bukita taki zgięty jest i w ogóle, ale...

Jest problem -> jest rozwiązanie

Prawda że zabawne?  ;)

Jar Jar, nie dołuj ludzi, widzisz, że mają nas dosyć. ;)

jabbas

• Unicorn Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Jabbas po transformacji w Jabbosklep ;)
    • www.pegaz-gry.pl
« Odpowiedź #59 dnia: 2009-08-03, 09:23 »
koleś jest potężny nawet w wersji z erratą.

Dlaczego?

bo razem z tym co dyshonoruje i tą co daje wybór 2honoru albo dyshonor
naprawdę robią niezłą kontrolę.

A co do użycia przeciw militarką. I tak dużo kart teraz ma w D forca
obróńców. aha final duty, rout, low stance wymagają jakiegokolwiek ścierwa,
a to nadal jest samuraiem czyli na koniec odjedzie np. z weight the costa...

mając tylu typów, którzy robią honor bez uzycia kart z ręki+obecnie 8 holdingów robiących
honor dla samuraiów(z cranem który np może je odtapować, aby jeszcze zrobić złoto)
całą rękę można mieć just na militarki.

na początku edycji, że waye klanowe sa jescze rozmyte brakiem pełnej dobrej i różnorodnej bazy kart,
tak wyostrzony zestaw typów to morderstwo...i niech mi crany nie mówią, ze nie włożą typa, albo ew. 2 sztuki. mając 20-23 postacie w decku w grze z militarkami w teorii można zawsze typa zrzucić i wstawić innych, a tak potężny boost będący postacią z klanu który mówi innych honorówką "NARA"
będzie w deckach w kompletach.
Tylko najlepsze gry planszowe i karciane  www.pegaz-gry.pl Bydgoszcz