Autor Wątek: [PotD] Eternal armor  (Przeczytany 5952 razy)

Gothmog

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Barlog's Commander
Odp: [PotD] Eternal armor
« Odpowiedź #20 dnia: 2009-07-31, 13:34 »
ale przestana... jak kiedys policza ile golda maja w dupe i jak szybko go traca...

ty wypluj to słowo ,bo minetus poza tymi followerami ma blanki i nie robi nic .

a zbroja jest okey. jakieś 2/3 postaci do zrzucania kart , tackyczni advisorzy i można sub theame mieć na discard.

do lwa tez raczej wejdzie

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 2009-07-31, 13:49 »
niom
moze i gry nie wygra ale i tak ladnie bedzie popatrzec jak przeciwnik gra w karty bez fate ;D
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 2009-07-31, 13:53 »
dostanie z hand of osano-wo i sie zwinie :)

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 2009-07-31, 14:06 »
expy-
a które xp masz na myśli ?

tego magistra co odsyla w navalu
ludzi z ph mniejszym niż jego chi[3] . gostek jest blankiem przeciwko[takes in long breath] unixą .lioną , craną, phoenixą , o dziwo kilka dragonów ma ph 3 0_0 . przeciw crabą nic robi , bo zcancelują .

sunagawe, kisho
nie ma to jak strzelić sobie w nie navalu za 3[+followery] albo w naval za bowniecie followera [i wtedy blonk odbijasz się od honorówki/clock decka]. a już najlepiej jest jak dowiadujesz się ,że uniksy i craby potrafią mieć wiecej niż 4F na postaciach [cran'y też 0_0].

saye
tu mnie masz tego nie mam i nie wiem w czym wyszło.
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

Gothmog

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Barlog's Commander
« Odpowiedź #24 dnia: 2009-07-31, 14:20 »
Saya wyszka w IG1 3f 3c za 7g chyba i sprzela za 5 bez bow'a

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 2009-07-31, 14:41 »
Saya, Kisho i Sunagawa to trzy najlepsze postacie Mantisa. Sayę gram w swarmie i póki nie mam tego boxowego scouta co karty ciągnie, to mam sunagawę w swarmie (!!) bo ma taktyka, naval i może strzelić z Untested scoutów za max 5.

Blank to są commanderzy Mantisa, poza właśnie Sunagawą.

I co z tego, że można wrócić followera z dyskardu? Prosty scenariusz: Kupuję przed bitwą Followera za 8 i drugiego za powiedzmy 4. Atakuję. Tego dużego tracę z Routa, a jego platforma jedzie do domu, robię coś, drugiego followera tracę z innej akcji (daleko nie trzeba szukać, żeby znaleźć "destroy attachment/follower", bo nawet mantis ma takiego gostka), powiedzmy że na tym etapie pozbawiam opozycji przeciwnika i boink! mam ~7F i żadnego followera, więc żeby się przebić, kupuję z dyskardu - proszę bardzo, właśnie wydałem w tej turze 20 golda (o ile tyle miałem) i raczej nie będę w stanie kupić postaci.

Dragon Guard City jest dobrym domkiem. Mantis ma kilka dobrych, ba, świetnych postaci i kilka tych gorszych - jak każdy klan. Problem tkwi w tym, że te postacie działają świetnie tylko z followerami, których co lepszych koszt zaczyna się od 7golda, a można ich rozjebać za darmo. Attachment hate'u jest więcej niż w SE, a domek już nie pozwala attachować nieskończoną ilość razy na turę.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 2009-07-31, 19:19 »
przynajmniej masz zdolnosc na strongholdzie... spojrz na dragonowe albo skorpowe

@Self-Appointed Prophet of Doom- uniqi? naizen jest rewelacyjny, nakata ladnie podwyzsza wszystkie RA (a wiec synergia jest...- nie jest to zdolnosc z dupy typu zdyshonoruj kogos na commanderze), takako strzela worami ze zlotem ;D, hanku ma dojazd, iwata dodaje navala komukolwiek (np. sayi albo kisho), saburo wjezdza gdzie chce (no i jeszcze jest boksem...), oguri jest boksowym nobumoto z opcja strzal i znikam, i nawet sie po tym odtapowuje. wiekszosc unikow z fajnymi zdolnosciami w niskim koszcie (6-7 golda)

co do magistra- dragon ma teraz 3 personala na satobe i ishino, koniec. zaden inny bojowy non-unique nie ma wiecej (magistraci sa do honorowki, a poza tym nie da sie zlozyc dragona na magistrach), unixy raczej personalem nie grzesza (poza maidenkami ofcors), zreszta koles jest bardzo dobry bo ma dobra akcje w navalu, nie ma co narzekac poki nie wyjda nowe karty.

poza tym macie jeszcze kureia (co z tego ze za 3 golda, ale dojazd jest), bo ten nowy jera to tak raczej slabo wyglada, to juz lepiej tego blanka z navalem wsadzic...

strzal za bowniecie followera to luzik, wsadzasz sobie permanent encampment i jazda, odtapowujesz ile chcesz... presensu nie wymaga

@geralt- no ja wiem ze teraz to rozwalic attach to pierdniecie, zaden problem. a to o czym mowisz to ten sam problem maja kensaie dragonowi- jak kolo nie ma miecza to jest nikim, nic nie robi. a jak mi te miecze dupna to placz i zgrzytanie zebow... no nic, trzeba zaczekac na jakies tokeny
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 2009-07-31, 19:32 »
nie jest to takie pierdniecie,najczesciej nie ma tego niszczenia na postaciach tylko jako akcja.
ty wydajesz kase, przeciwnik karte+zuzywa na to akcje. a taki taoista to jeszcze karta jest.
probowalem lwami zroutowac mantisa(2x militarne decki) i jakos nie zauwazylem tego spowolnienia kasowego. zwlaszcza jak placone bylo kopalnia diamentow a majcher ja zaraz pozniej odbowowal.

box strzelajacy za 2 tez jest ok. tak samo jak box strzelacy za 5 (zabija dowolna postac w lwie)
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 2009-07-31, 19:41 »
laska strzelajaca za 5 nie jest boksem. jest 3/3 za 7. ale i tak jest super

zuzywa akcje? ale postac juz mi odeslal, poza tym wykastrowal mnie z najlepszego najczesciej attacha, a to wszystko za drobne 1 golda. wg mnie niszczenie attachy niech bedzie, tylko nie za darmo- certain death to jest wlasciwy kierunek niszczenia attachy, bo kosztuje. jak place to wymagam ochrony, ktora attache rzekomo mialy zapewniac i uwazam za niesprawiedliwe ze jeden placi 8g za tego taoiste i dostaje karte a drugi go za darmo (1g to prawie darmo) rozpierdala...
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 2009-07-31, 19:42 »
@Breaker - więc wiesz o czym mówię :P

ja nie mówię, że jest słabo, ja tylko chcę powiedzieć, że jakby followerzy mogli sami jeździć, to bym postaci do deku nie wkładał... A co do uników, to Takako i Oguri jeszcze nie są legalni, więc ich nie brałem pod uwagę (a oboje są bardzo fajni), co do Saburo i Han-Ku to nigdy nie przepadałem za movementem i miałem go, bo musiałem. Saburo gram w swarmie, bo ma F, a Han-Ku grałem na EHP bo on jest pseudo-kawalerzystą ze snikiem (attach i dawaj). Chociaż akurat, nie wiem czemu, ludzie grający na followerach twierdzą że Han-Ku jest strasznym słabiakiem 0_o  

No nic, jest attachmentowo-krejnowo-krabowa edycja i w pyte attachment hate'u (na co drugim itemie i jako dopiski w akcjach). Życie ;-)

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: 2009-07-31, 21:05 »
Chociaż akurat, nie wiem czemu, ludzie grający na followerach twierdzą że Han-Ku jest strasznym słabiakiem 0_o 
movnij się do innej bitwy gdzie jest przeciwnik .. dostaj tam plombe.

@Self-Appointed Prophet of Doom- uniqi? naizen jest rewelacyjny, nakata ladnie podwyzsza wszystkie RA (a wiec synergia jest...- nie jest to zdolnosc z dupy typu zdyshonoruj kogos na commanderze), takako strzela worami ze
jedno jest z IG1 [out of print] a drugie z IG2[w wawie nie ma stronghold store wiec sobie moge chciec ja miec] .

ja wiem , że po dwóch latach grania przez net moj skill jest równy 0 , ale po ostanim graniu z ludzmi . stwierdzam , że A dragon ma od choler akcji które coś robią z ręki [i sporo blank postaci albo wyszukiwarek] , B crane ma akcje na gosciach i niezłą rękę która czasem może się zaciąć . I prawdą jest to ,że skuteczny attack to przeprowadza się jak on ma około 20/30 honor'u. dla craba to może pikuś , bo on wsporo zaneguje . a ja jak dostane z dwóch outerwall scoutów i 2 duel , to nie ma do kogo dołączyć followera [albo wtapiam na siłe] .
C. unix jest taki jak pamiętam [taka same siła za prawie taki sam koszt +cavaleria] tylko ma wiecej bow na postaciach [i followery 0_o, AEG wydało kawaleryjskie followery].  D .nie mam pojęcia jak mantis gra z spiderem na goblinach i ghulach albo raczej mam te złe przeczucie ,że poprostu wtapia . nie jestem wstanie używać sporo ilości kart , bo o dziwo mantisy mają albo za mało F[JEV] albo za mało ph[o mało co nie kupiłem spore ilości followerów z 2hr]. anti send home meta na postaciach mantisowych prawie nic nie daja [kurei , subaru] bo w albo jestem wysadzany w powietrze albo bow'owany . za tydzień pogram sobie swarmem to zobacze jaka jest różnica w gameplay'u pomiedzy tym a scout/cmd decki'em. z crabem nie grałem ale spodziewam się ,że jest jak w SE. czyli w topa jak nie dostane komba kart [2 low stance na starcie].
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 2009-08-01, 01:51 »
najtrudniejszy dla swarma mantisowego matchup to krab...

Togashi Sparrow

• Dragon Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 2009-08-01, 11:32 »
...(magistraci sa do honorowki, a poza tym nie da sie zlozyc dragona na magistrach)...

Magistraci nie sa do honorowki tylko do militarnej conrolki, i sie da :)