Autor Wątek: [PotD] Ikoma Tobikuma  (Przeczytany 3167 razy)

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
[PotD] Ikoma Tobikuma
« dnia: 2009-08-08, 01:55 »
http://www.thelionclan.com/swiftsword/viewtopic.php?f=40&t=5469

no lol co pomysle o jakiejś karcie która by mogła zastąpić jakąs stara to się ukazuje, myślałem o Hachigoro to mamy navala ;p szkoda że to tactical open jak na 8GC, no i Versatail Army bedzie lepiej działać ;p

Rise above.

Tafit

• Spider Clan
  • inexperienced Personality
  • *
  • Depilator Umysłów
Odp: [PotD] Ikoma Tobikuma
« Odpowiedź #1 dnia: 2009-08-08, 02:01 »
Ta gra staje się coraz mroczniejsza... rozumiem personalkę, która może dawać takie keywordy jak Naval czy Kawaleria... Ale z jakiej paki on może tak ot dać sobie Philosophera?! Co za masakra, co za lipa, ta gra schodzi na psy etc... -.-'
"Our Strength is fear. It destroys the weak"

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2009-08-08, 02:06 »
to ty chyba nie widziałeś jak ja Yasuko solowałem prowki
zobaczysz, ten keyword kiedyś bedzie niszczył..

Rise above.

Wilczy

• Crane Clan
  • Personality
  • *
  • You have activated my Trap Card
    • ShadowForum
« Odpowiedź #3 dnia: 2009-08-08, 02:10 »
to ty chyba nie widziałeś jak ja Yasuko solowałem prowki
zobaczysz, ten keyword kiedyś bedzie niszczył..

Yasuko to Yasuko. Sejmitarowa wzięła raz na solo Chagatrona w rezolucji (oboje byli prości).

Tafit

• Spider Clan
  • inexperienced Personality
  • *
  • Depilator Umysłów
« Odpowiedź #4 dnia: 2009-08-08, 02:11 »
Jak będzie niszczył? On zgniata już teraz. I my nie mamy żadnej personalki z tym keywordem. Nawet unique. I to jest nie fair, i lwy będą teraz wygrywały wszystkie turnieje, i w ogóle....

Tak czy inaczej, gość solidny. Ma tiktaka, może mieć fajne keywordy jego kosztem, a i statsy ma niezgorsze.
"Our Strength is fear. It destroys the weak"

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2009-08-08, 07:59 »
ciekawy

lwy będą narzekały na koszt

ale ogólnie gostek zły nie jest
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2009-08-08, 08:32 »
naval...zgadzam sie z mientusami,troche malo akcji mozna odpalac z niego.
generalnie moze sie przydac.(i 4/4 za 8 to w lwie jeden z lepszych przelicznikow)

BTW,jest juz cokolwiek co wymaga filozofa? bo SE obylo sie bez akcji dla historykow i poetow.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

TooS

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • In your base, smashing your statues.
« Odpowiedź #7 dnia: 2009-08-08, 11:00 »
4F z mozliwoscia cav/nav nie jest zle ale nie wiem tak naprawde jak to sie na 8gc przeklada w lionie, niby domek i klanowka tylko

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2009-08-08, 11:09 »
wykonalne, pamietaj ze masz jeszcze barleya zebys przypadkiem nie zmarnowal jakiegos golda. najprawdopodobniej zaplacisz za niego stronghold+ dowolne 2+ 1 z barleya, a drugie pojdzie na cokolwiek (np. doplate do shunoriego). bardzo dobry typ do naporowki na taktykach a taka sie powolutku klaruje szczegolnie ze wyszla ta karta do dociagu za zrzucanie, razem z aWP bedzie z tego niezly draw
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #9 dnia: 2009-08-08, 11:12 »
Jest strasznie drogi. 8G za uniqa to już dużo, 8G za nonuniqa (czyli perspektywa wydania tej kasy do 3 razy) to DUŻO. Czy będzie użyteczny to się zobaczy, Cavalry na samej postaci nie jest w 100% skuteczne, już prędzej ten nawal...
Oczywiście jakiś debil MUSIAŁ uznać, że to jest taktyczne.

Wilczy, to był Noda, a nie Yasuko. Yasuko wygrywała bitwy z rafciowym mantisem.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2009-08-08, 11:25 »
no ja wiem, jak cos w lionie jest drozsze niz 6 to wszyscy kreca nosem... geeez co za klan
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 2009-08-08, 11:28 »
Bo my nie mamy 4ki na domku tylko 3ke... Dzięki czemu np. w pierwszej turze wywalamy wszystkie holdingi produkujące 4 golda (bo kosztują 6 kasy).

TooS

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • In your base, smashing your statues.
« Odpowiedź #12 dnia: 2009-08-08, 11:28 »

ale sejmitar, tak z ciekawosci, jaki jest dla was najlepszy gold cost na postaciach, wg Ciebie ??

i czy naprawde, domek i klanowka to jest duzo do zaplacenia za tego goscia ?? nie znam sie na lionach dlatego pytam

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 2009-08-08, 11:34 »
@sejmitar- nie, po prostu w ogole nie wsadzacie do decka holdingow drozszych niz 3 i sprawa zalatwiona

a koles jest na pewno ok, ciekawi mnie tez niezmiernie co takiego wyjdzie do filozofow ze daja takiego keyworda... to mnie mrrrok i zuooo zapewne
Mirumoto Breaker

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2009-08-08, 11:51 »
Breaker...
Hodlingi za 3 Golda :
Temple to Shinsei. daje 2G i honor, jak ma się shugasa.
Holdingi za 4 Golda :
Border Village. Daje 3G zawsze i 4G jak grasz z drugim Lwem. Wymiana chyba nie najlepsza ?
Holdingi za 5 Golda :
Brak.
Holdingi za 6 Golda:
Acrobat Troupe - daje 4G i honor
Diamond Mine - daje 5G
Secluded Outpost - daje 4G i przyczepainie attachów gratis
Holdingi za 7 Golda:
Simple Merchants - daje 4-6G

W 1szej turze Lew nie wystawi żadnego holdingu z goldem większym niż 5. W drugiej turze można to zrobić, ale albo poza 2ma przypadkami (copper w pierwszej lub barleyka w pierwszej i large w drugiej)  w 2giej turze wystawiasz JEDEN taki holding i zostaje ci 2-3G na 'coś więcej' (postać lub kolejny holding). Sorki, ale strata tempa jest zbyt duża.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 2009-08-08, 11:55 »
dlatego mowie ze w lionie sie po prostu nie gra holdingow za wiecej niz 3 bo sa drogie i za bardzo was spowalniaja. a ze chwilowo nie ma zadnych uzytecznych za 3... taky lajf
Mirumoto Breaker

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 2009-08-08, 16:11 »
A, myslałem że to zarzut ("to włóżcie lepszy gold") dlatego łopatologię stosowałem.

Najlepszy gold cost dla Lwa ? 4G ;) Ale gra się na raczej 6 niż 7 plus kilka sztuk (2-3) czegoś droższego (Tsudoken, Shiggy).
Haczyk tkwi w tym, że Lew ma praktycznie cały gold scheme oparty na 2kach. W Skorpie, Kucu czy Fenolu czy Miętusie (czy innych) jak się przepłaci o ten 1g za kogoś to trudno (te wszystkie 5ki, 7ki czy jak akurat nieparzysty gold jest na stole i parzyste postacie idą), nie jest to tragedia, zwłaszcza, że nieparzystego golda to trochę się wyskrobie. W Lwie problem 'gdyby te 2G dało się podzielić na 2x1G' jest na porządku dziennym, a Barleyka nie zawsze wychodzi :) Choćby układ - domek, copper, 2 holdingi a na prowincjach 2 typów po 6 i jakiś holding.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 2009-08-08, 17:03 »
lion to typowy przyklad ze barley+clanowka to podstawa. potem juz idzie z gorki.
 najlepszy koszt to to 6-7.
drozsze niz 7 musi miec jakiegos zajebistego skilla. naval juz nie jest taki dobry jak w SE. lepiej juz wygospodarowac miejsce na sneaka
taniej niz 6- box...najlepiej z duza iloscia honoru.

Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #18 dnia: 2009-08-08, 17:27 »
Postac niezla , szkoda ze zuzywa taktyka bo tak to moglby spokojnie stukac prowincje w kawalerii , ciezko powiedziec czy zmiesci sie do decku ,z navala nie ma specjalnie czego zagrac , a kawaleria tez w sumie niewiele mu daje bo nie moze sie dopalic.
Za 8 g cost to jednak troche duzo , choc staty ma niczego sobie.
Dla tych , ktorzy nie grali lionem - kazda postac z 8g cost lub wyzej musi soba naprawde prezentowac cos sensownego zeby zastanawiac sie czy wrzucic do decku , czesto te 8 g to jest dylemat jedna postac albo dwie a w lioni-e to juz DUZA roznica.
Zobaczymy w praniu nie ma co narzekac ani sie specjalnie napalac.

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 2009-08-08, 18:46 »
mnie tylko rozwala to że to jest kolejna postać lwa która nic nie robi przeciwnikowi, a kosztuje 8
ta postać powstawała chyba tak:
hmm trzeba dać lwowi taktyka jakiegoś nie unique,
hmmm zeby nie było że kolejny blank box to musi kosztować z 6 przynajmniej
hmm tylko co za akcjie mu dać... hmm jest taktykiem, taktycy się nie biją tylko kombinują, a to dajmy mu open akcjie jakąś!
hmmm niech to będzie taki novy Haczyk tylko słabszy, niech sobie daje navala ok dobre jest
<chwila konsternacji> hmm taki naval z dupy w openie to troche głupie, dajmy mu jeszcze do wyboru cavalery ale żeby prowek nie solował w cavalery to dajmy mu ten open jako tactical.
hmm to teraz nie będzie miał taktyka... to dajmy mu 4F!
<chwila konsternacji> taktyk z 4F.. umm..to niech ma tak jak reszta takich 8GC
ermm... 8 golda za gościa który sobie daje keyword w open? to chyba nie przejdzie... dajmy mu 4C! przynajmniej będzie dobrze wyglądać na karcie.. i filozofa!!!.. kto wie może kogoś to rozbawi...
>kurtyna<

Rise above.