Autor Wątek: [PoTD] Suitengu's Gateway  (Przeczytany 10638 razy)

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
Odp: [PoTD] Suitengu's Gateway
« Odpowiedź #20 dnia: 2009-08-24, 16:05 »
przecież naval thunder shugenja mantisa i mizuchiko to malo nie?:P

no to chyba oczywiste

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 2009-08-24, 16:26 »
spelle sa teraz naprawde mocne.
duza czesc kosztuje 0-2,maja fajne efekty. i jakb to poskladac do kup to w zasadzie sa kompletne-> od wstawania,poprzez dojazd,zabijanie,odsylanie i podnoszenie sily prowincji. nawet Att mozna spellem zdjac.

Jabbas-> jak sprezyc poslady to jest juz 7 unixowych wrozek(po IG2),mozna cos dopchnac zawsze (hau hau, neutralna lasencja-ma nawet water). powoli mozna sie zaczac bawic (choc do koncowki SE to im baaaardzo daleko)
juz zrobilem mix maidenko-wrozkowy,tyle ze nie mam nic a nic czasu zeby go potesotwac.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #22 dnia: 2009-08-24, 17:34 »
ninja edit: swoją drogą nudny się robi ten skrypt co podmienia nick Self-Appointed Prophet of Doom... z tego co widzę od paru ładnych chwil nie narzeka za bardzo ani nie kartowidzi więc może by to skasować... trochę głupie że ludzie muszą pisać J.E.S.K.E aby było wiadomo do jakiego postu się odnoszą. Śmieszne było przez moment, ale co za dużo to nie zdrowo.

Jeske Jeske Jeske Jeske Jeske Jeske

I moge tak caly dzien :P

A karta do fenoli fajna, unoposed movement zawsze dobry i do tego za darmo :P
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 2009-08-24, 17:35 »
trochę głupie że ludzie muszą pisać J.A.S.K.E

J.E.S.K.E -

a strzal za 4 lub 5 RA to malo? kurde wrozki maja wszystko. teren ktory obniza permanentnie sile prowincji o 2 jest slaby? wrozki maja juz wszystko praktycznie. wiecej im juz nie mozna dolozyc

moze naval im by sie przydał...

akurat raven wiekszość water shugasów ma naval. u phoenixa przynajmniej.
 a ilość użuwalnych przez mantisa spell'ów pk z navalem [a żeby nie było mantisowe shugasy generalnie nie maja naval'a w przeciwięństwie do phoenixów >:( ] to był jeden. git jest jak się jak się ma redirecty , box shugasy i cycling spelli[i mete] gorzej jest jak w 40 kartach trzeba zmieścić spell , scoutowe akcje +mete i 0 kopania kart na postaciach .

to jest troche tak jakby scorpion składał przed Path ninja/magistratowy control pojazd . Ale koniec końców to shugasowo/scouto'wy deck wraz potd jest bardziej grywalny niż mientusowy cmd deck na follower'ach i jest mniej wrażliwy niż swarm . Biorąc po uwage ,że to jeszcze nie koniec edycji i że prędzej czy później będzie lepszy support dla tego deck'u oraz kontrolno wjazdowych magistratów [takich jak ja mówiełem ,że powinni być przez ponad 2 lata] . Każdy spell za 0 to dobry buff dla mantis'a .

a co to obniżania siły prownicji to u phoenoli nie wiem jak jest ale mientus ma shugasa/scouta . wychodzi recon -3 do siły prowincji . jest ten reprint z CE co obniża siłe za ilość jadących . wraz z roninami to się będzie ładnie kombować . żeby tylko wyszedł jakiś follower z wbudowanym tutorem to będzie git.
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #24 dnia: 2009-08-24, 19:42 »
Wybacz mi Walcze ale jedyne co mi sie cisnie na usta po zobaczeniu tej karty to: WTF?!
Time is precious. Waste it wisely.

elendil

• Personality
  • suffer not the witch to live!
« Odpowiedź #25 dnia: 2009-08-24, 19:56 »
no tak.. .przez trzy edycje (Diamond, lotus, samurai) wciskano fenolowi jakieś dziwne pomysły typu synergy i inne kwasy, które czyniły ten klan jednym z najsłabszych w grze to było dobrze.. teraz gdy wreszcie coś dostajemy sensownego to jest narzekanie :)
Phoenix Clan Rocker * Grouser * Beerspeaker * Coca-Kolat
"I was Born To Ride" - Isawa Tsuke

Shiba Qwal

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 2009-08-24, 20:09 »
akurat raven wiekszość water shugasów ma naval. u phoenixa przynajmniej.
 a ilość użuwalnych przez mantisa spell'ów pk z navalem [a żeby nie było mantisowe shugasy generalnie nie maja naval'a w przeciwięństwie do phoenixów >:(

Przepraszam za słownictwo ale Self-Appointed Prophet of Doom co ty pierdolisz? Większość water shugenji ma navala? Chciałeś powiedzieć kawalerię bo navala ma 1 koleś a w PoTD wychodzi jego exp wersja więc nie wiem gdzie ty widzisz większość w 1 postaci na 4 z water traitem.

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 2009-08-24, 21:58 »
Chciałeś powiedzieć kawalerię bo navala ma 1 koleś a w PoTD wychodzi jego exp wersja więc nie wiem gdzie ty widzisz większość w 1 postaci na 4 z water traitem.
ja nie wiem czy bez promo setów u mantisa są 4 gosci z navalem . a napewno nie z water traitem , bo u nas earth albo thunder jest . jak już powiedziałem ja nie wiem jak to wygląda u phoenixów , ale w pamięci wryły mi się postacii z water i naval , a że watery  mają kawalerie to inna sprawa .
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #28 dnia: 2009-08-25, 02:10 »
trochę głupie że ludzie muszą pisać J.A.S.K.E

J.E.S.K.E -

a strzal za 4 lub 5 RA to malo? kurde wrozki maja wszystko. teren ktory obniza permanentnie sile prowincji o 2 jest slaby? wrozki maja juz wszystko praktycznie. wiecej im juz nie mozna dolozyc

moze naval im by sie przydał...

The Kami's Blessing

Maja duzo akcji i fajne postacie. Brakuje im tylko F.
Time is precious. Waste it wisely.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 2009-08-25, 08:49 »
tanie spelle z +F?
pare sie przewija...
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Keigo

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: 2009-08-25, 09:39 »
Jedynym problemem jest ZA DUŻY support i nie wiadomo jaki czar do talii włożyć bo każdy by się przydał.
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste Bunny into your sig to help him gain world domination.

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 2009-08-25, 10:50 »
ja sie tak zastanawiam czy z tymi feniksami w moim przypadku nie bedzie tak jak z kuonem, czyli wszyscy ochali i achali na jego temat a gdy przyszło co do czego to okazał sie dziadem borowym

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 2009-08-25, 10:50 »
shiba's guidance- + do force'a jak masz shugasa? na calej armii? a umowmy sie ze fenol sie niezle wysypuje
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

elendil

• Personality
  • suffer not the witch to live!
« Odpowiedź #33 dnia: 2009-08-25, 11:15 »
taa... szczególnie po furii.... ;D
Phoenix Clan Rocker * Grouser * Beerspeaker * Coca-Kolat
"I was Born To Ride" - Isawa Tsuke

jabbas

• Unicorn Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Jabbas po transformacji w Jabbosklep ;)
    • www.pegaz-gry.pl
« Odpowiedź #34 dnia: 2009-08-25, 11:25 »
jak Ci pierdolnie 3 prowincje to i furię przeżyje bo Ty się i tak już nie odbudujesz..:)
Tylko najlepsze gry planszowe i karciane  www.pegaz-gry.pl Bydgoszcz

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #35 dnia: 2009-08-25, 11:32 »
tak tak oczywiscie jak cię feniks pojedzie 3 prowincje dobre hahahahaha wy graliście kiedyś fenolem?
Walec

Keigo

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 2009-08-25, 11:55 »
Gram od początku edycji i jak coś wygram w końcu to się odezwę :) Bo to wszystko fajnie na pdf-ie wygląda :P ale w grze już nie daje rady.
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste Bunny into your sig to help him gain world domination.

Shiba Qwal

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 2009-08-25, 12:47 »
Fenol zjeżdzający 3 prowincje w jednej turze - fajnie czasem pomarzyć :P do tego potrzebuje 9-12 postaci na stole, nikt nie może przeszkadzać i przydały by się jeszcze jakieś dopałki do force'a. Aktualnie militarka fenolowa w bitwie moze robić dużo tyle że za wszystkie konkretne akcje płaci a przy aktualnym attachment hate spelle są jednorazowe zazwyczaj, a poza tym nie ma forsa wogule. Jak chce się mieć force to trzeba włożyć albo itemy które jeszcze bardziej podrażają fate, albo dopałki które są jednorazowe i wszyscy grają Justly lub Shameful Injury. Dają nam w tym dodatku rzeczy całkiem fajne ale jak będzie to sobie radziło na turniejach to dopiero zobaczymy. Póki co i tak mocniejszą opcją jest honorówka, albo turbo na CoT z pierwszoturowym Touch of Ice, albo zwykły defensywny honor runner na SoC.

WielkieDŻ

• Personality
« Odpowiedź #38 dnia: 2009-08-25, 14:59 »
hmmm... ja nie mam problemu moim fenolem z pierwszymi dwoma prowincjami (wczoraj grając sobie nawet krabowi w drugiej mojej zjadałem prowincję), ze skorpem mam problem od momentu jak zjem dwie, żurawiom może zjem jedną. na papierze to wygląda fajnie, ale w praktyce od militarnego fenola działa lepiej mantis na grubych falowerach i comanderach (taki śmieszny deck z tego co mam i co wydaje się fajne). Ten spel będzie fajny jak będzie więcej grubych sensownych wróżek albo jako meta na odsyłanie (ty mi coś odesłałeś, to ja się doślę i wstanę). a całego feniksa obecnie zatrzymują dwie karty: furia i ten event od box'ów. Jak się sprawuje fenolowy honor to nie wiem, ale w honorze i tak za wiele ataczy nie zmieszczę.