Autor Wątek: [tH] Fenole  (Przeczytany 10097 razy)

Keigo

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
Odp: [tH] Fenole
« Odpowiedź #20 dnia: 2009-12-24, 16:05 »
je pier...le masakazu wygląda jakby obsługiwał flugencośtam z eurotripa . . .O_o
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste Bunny into your sig to help him gain world domination.

Ageto

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Claimster - centrum umów
« Odpowiedź #21 dnia: 2009-12-24, 22:42 »
je pier...le masakazu wygląda jakby obsługiwał flugencośtam z eurotripa . . .O_o

Brat techno wikinga ;D

Dobre, mocne preview. Czuje samuraiowo shugenjowy wjazd bez opcji honoru na tym zamku.
Claimster - centrum umów

Brzana's HunterZ Team Member

Keigo

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 2009-12-24, 22:47 »

Brat techno wikinga ;D

oni obydwaj są prze hoo-yeah.
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste Bunny into your sig to help him gain world domination.

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 2009-12-25, 10:02 »
SH mi się wydaje świetny, w końcu  trzeba będzie sie pomęczyć z fenolem :p
Ogólnie super dopak wszystkie klany dostały, już mi wraca ochota i nie mogę się doczekać tego dodatku :)

Rise above.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #24 dnia: 2009-12-25, 11:24 »
A ja wrzucę trochę dziekciu to tych beczek miodu.
Karty sa fajne ale poza spelem żadna z tych kart nie znalazłaby miejsca w aktualnych dekach fenolowych. Ni honorówka ale pojazd na kawalerii  nie znalazł tu ani jednej karty. fajnie że pojawilisię yogimbo i suport ich bo sam od dłuższego czasu myślę jak na nich złozyć deka, oraz obawiam się że mimotego wsparcia i takbędzie den dek albo za wolny albo za mało kontrolny jak na to środowisko
 dragon i mantis dostali postacie które mogą wejśc do aktualnych deków fenol nie.
Walec

orzeł

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 2009-12-25, 11:46 »
w sumie cos w tym jest co mowi Walec no moze airowa shugaske wlozylbym do decku ale poza tym?
zobaczymy jak wyjdzie w praniu ale to dopieroooo za rok:D

WielkieDŻ

• Personality
« Odpowiedź #26 dnia: 2009-12-25, 11:53 »
zgadzam się z tobą walec, ale jest dobrze. przynajmniej jeszcze jedną postać nam pokarzą do feniksa, więc może okaże się, że coś tam będzie. po za tym jeszcze czeka nas trochę speli pewnie więc może one jakoś będą wspierać to co jest grane obecnie. a ta mistrzyni powietrza pewnie się zmieści do honorówki. wstawanie holdingów jest tam dość istotne a wstanie typa po tym jak dał nam honor ze świątynki będzie dosyć istotne w grze z militarkami (wiem, że jeden unikat deck'u nie czyni, ale jak podejdzie to i tak będzie do przodu, bo to już będzie druga unikalna karta która wstaje po daniu honoru)

i co dla mnie istotne: nie ma tutaj boksów, co sprawia, że furia nas nie zje doszczętnie jak to robi obecnie

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • ??????? ??????? ???????
« Odpowiedź #27 dnia: 2009-12-25, 22:52 »
A ja wrzucę trochę dziekciu to tych beczek miodu.
Karty sa fajne ale poza spelem żadna z tych kart nie znalazłaby miejsca w aktualnych dekach fenolowych. Ni honorówka ale pojazd na kawalerii  nie znalazł tu ani jednej karty.

Honorówka i owszem, elemental masterkę. A pojazd na kawalerii to dostał +1 do golda dla dwóch ziutków i nic ponadto, bo ludzie płakali że jest br0ken.

Za to oświecenie jest do przodu z drawem (istotne zwłaszcza że feniks nie ma takiego dociągu jak dragon), no i wreszcie można próbować składać deck na yojimbo i/lub duelach, do którego przeznaczona jest tak naprawdę większość kart z tego preview. Generalnie jedynym potencjalnym klaser fodderem jaki tu widzę jest voidling raider, a i to nie do końca jestem o tym przekonany.
+5 do lansu (by Sephirion)

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 2009-12-26, 00:29 »
Generalnie jedynym potencjalnym klaser fodderem jaki tu widzę jest voidling raider, a i to nie do końca jestem o tym przekonany.

No właśnie ja chyba jednak też nie. Owszem, jest w sumie blank, ale z drugiej strony za 8 golda mamy szugasa 3/3 i dwóch ziutków 2/2. To w sumie, było nie było, 7 force, możliwe już w drugiej turze. Dodajmy private shrine, tworzenie jodżimbasa jak się szugas assignuje, i nagle jedziemy za 13...
Crab Clan • Lion Clan • Scorpion Clan • Spider Clan • Shadowlands • House Greyjoy • AGOT Paratrooper • Inexperienced • Unique
Hokus-pokus, nie masz buta, Twoja stara to Fosuta!

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 2009-12-26, 02:01 »
problem w tym, że to nic nie robi i troche kruche jest...

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #30 dnia: 2009-12-26, 08:55 »

Honorówka i owszem, elemental masterkę.
no nie wiem czy ta postać dodaje jakąś nową jakość do honorówki ma tylko 3 ph za aż 8 kasy, a prostowanie holdingów to już mamy na postaci za 5 golda wiec poco ją wrzucaćdo deku? żeby była?
Walec

Keigo

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 2009-12-26, 10:51 »
może dlatego że jest shug a nie "tylko" courtierem, a jak ktoś klęknie do miecza po honor to ona go postawi na nogi raz jeszcze? A furia jej nie zgwałci tak jak 70% talii.
(\__/)
(='.'=)
(")_(")

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 2009-12-26, 11:31 »
no wlasnie paradoksalnie wcale nie jest takie kruche, to sa 3-4 postacie z ktorych wiekszosc to yojimbo czyli lapanie paszcza efektow, przeciwnik ma w tym momencie 1-2 ziutkow (nie bierzemy pod uwage liona i goblinow...) czyli zanim oni zabija Ci wszystkich to Ty obrobisz ich efektami. chwilowo w legendzie jakosc gowno daje, liczy sie ilosc ale to chyba zawsze tak bylo...
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

orzeł

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 2009-12-26, 11:46 »
juz wiem co mi nie pasuje...
nie wiem jakie beda nonunique shugasy i samuraje to jest duzy minus
nie wiemy jakie spelle beda i jakie holdingi
a tak poza tym to od kiedy ten dodatek jest dostepny?

I'atz'ek

• Ratling Wanderer
  • temptation Personality
« Odpowiedź #34 dnia: 2009-12-26, 11:51 »
Premiera zapowiadana jest na 19/01/2010, legalny pewnie miesiąc później.
Squeek

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #35 dnia: 2009-12-26, 12:42 »
może dlatego że jest shug a nie "tylko" courtierem, a jak ktoś klęknie do miecza po honor to ona go postawi na nogi raz jeszcze? A furia jej nie zgwałci tak jak 70% talii.
ehh cóż ja mam ci powiedzieć nie zgadzam się z tobą może w składaniu deków i graniu kieruję się czymś innym
Walec

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #36 dnia: 2009-12-26, 15:32 »
chwilowo w legendzie jakosc gowno daje, liczy sie ilosc ale to chyba zawsze tak bylo...

Nie. Sięgając chociażby do SE - krabie/modliszkowe wagony na followerach, kucowe wagony superfiendsy oraz shadsowe kłody pod koniec edycji. A wcześniej (<LE) nie mam pojęcia.
« Ostatnia zmiana: 2009-12-26, 15:38 by kempy »
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Keigo

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 2009-12-26, 22:55 »
ehh cóż ja mam ci powiedzieć nie zgadzam się z tobą może w składaniu deków i graniu kieruję się czymś innym

Ja zawsze mam jakieś "ale" do Twoich opinii ale jak niejaki Marecky napisał kiedyś ja się nie znam na składaniu talii, więc pewnie w tym wypadku jest tak samo ;)

pzdr 600
(\__/)
(='.'=)
(")_(")

marecky

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 2009-12-27, 12:26 »

Ja zawsze mam jakieś "ale" do Twoich opinii ale jak niejaki Marecky napisał kiedyś ja się nie znam na składaniu talii, więc pewnie w tym wypadku jest tak samo ;)

pzdr 600

prorok !

p&p
Cytat: ertai
Oj bo wrzuce maly hipokryto rozmowy z gg

dobrze że nie macie nagranego swojego sapania pod prysznicem :)

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
« Odpowiedź #39 dnia: 2009-12-28, 09:10 »
wreszcie marecki będzie mógł złożyć decka wg tzw. "złotej proporcji" - tzn. "co zabija to do decku" (no oprócz sneaków) :)

Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!