Autor Wątek: [TH] Żury  (Przeczytany 15164 razy)

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
Odp: [TH] Żury
« Odpowiedź #20 dnia: 2009-12-28, 21:15 »
ile razy ktos focusuje ze mna do 4 kart? prawie nigdy
Przy tym gościu, to albo fokusuje te 4 razy, albo masz 1 fokus więcej i wygrywasz
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #21 dnia: 2009-12-28, 22:21 »
Przy tym gościu, to albo fokusuje te 4 razy, albo masz 1 fokus więcej i wygrywasz

Mozesz rozwinac mysl, bo nic nie rozumiem? :(
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 2009-12-28, 22:38 »
 fajne prev z sensem

ciekawe karty które mogą potencjalnie ujrzeć grę więc w zasadzie in plus
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #23 dnia: 2009-12-28, 23:33 »
Ty zaczynasz, mówisz focus, jeśli przeciwnik mówi strike, to masz większą focus pulę, wygrałeś, jeśli focusuje, to Ty dalej focus i znów ta sama sytuacja, takze albo przeciwnik mówi strike i przegrywa, albo focusuje się do końca i daje Ci kloca. Co nie zmienia faktu, że koleś specjalnie mocny nie jest, tyle, że jest duelistą z 1 chi.
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Wilczy

• Crane Clan
  • Personality
  • *
  • You have activated my Trap Card
    • ShadowForum
« Odpowiedź #24 dnia: 2009-12-29, 01:07 »
Czas na moje memłanie.

Kado - Zgodzę się na całej linii z Ertaiem. Ten gość ma napisane na sobie "robię nic, a jak zrobię nic, to zrobię jeszcze drugie nic, a potem nawet trzecie, może i czwarte". On ma szansę zobaczyć grę, jeżeli zobaczę jeszcze jeden duel bitewny. Wtedy ok, można nad nim pomyśleć. Ale knypek 1/1 za 5... Już wolę Hideo małego, jego przynajmniej za domek kupię pstrykając palcami.

Ekei XP - Kocham tą kartę. Po prostu kocham. We wszystkich moich deckach miałem jeden duży problem - wstawanie. Każda kolejna karta, która mi to od tak umożliwia, do tego ma 4 PH za 7 GC, jest Artystą i Szugasem (jeszcze trochę Shugich, plx ;P), będzie przeze mnie mile widziana. No i jeszcze ma 5 Chi, ideał.

Nenkai - średnia. Mi się nie podoba, mimo fajnych keywordów (Magi/courtier likez), nie błyszczy. Ale zawsze to dodatkowy Magistrat.

Strengthening Protection - I co z tego, że ma 2 FV? Ta karta u mnie w większości przypadków będzie kosztować coś koło 2 golda i robi defensywny honor na scoutach jeszcze bardziej porąbany.

Preparing for the Worst - akcja: zrób 3 honoru, bo ta prowincja którą bronisz ma milion do siły, albo staniesz tam hordą uzbrojonych żurów. Me likes. Kolejna karta do defensywnego decku na Scoutach. Już otwieram swój magiczny notatnik.

Intimidating Stance - ta karta jest niezła. Ma 4 FV, jest Iaijutsu, spoko efekt, ale ma jeden problem. Jak ja mam prostego duelistę to wolę wyzwać na kolejny Duel/zastrzelić kogoś/zrobić multum honoru/uciec (niepotrzebne skreślić). Poza jakimś wyimaginowaną duelówką gry nie zobaczy.

Kakita Aoshi

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 2009-12-29, 13:57 »
Chłopaki bez obrazy ale jak te karty są słabe to nimi nie grajcie.

Kato sam z siebie wypłaszcza deki typu gobliny czy breeder nie mówiąc juz o tym co on zrobi np z dragonów duelujacych.

Nenkai jeszcze poprawili i to chyba najlepsza postać do Crana w CE.

Ekei jest słaby ale ma 5 chi i statami daje radę.

Proteckja będzie raczej grała w Dragonach i fenolach ale w niektórych kranach da radę.

Stance jest fajny bo działa w ofensywie.

Prepare for the Worst ma odpowiedni tytuł, bo muszę zobaczyć jak mi ktoś będzie jechał w stargetowaną  prowincję z Well defended border po użyciu jeszcze zdolności Reity czy Sadhiko.

Pozatym yuri wymiata w scoutach i nietylko.       
Kakita Aoshi
Crane Clan Samurai*Bounty Hunter
"Zniszczmy całe zło, nie będzie konkurencji"

Ithilsan

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
  • "Bo mi karty nie podeszły..."
« Odpowiedź #26 dnia: 2009-12-29, 14:02 »
Hm. mi tam sie karty podobaja.  :) Szczegolnie ta podnosszaca sile provek o 2, i nie wiem czy nie bede nia gral w defensywnym dragonie , nawet za pelne 5g

Tylko mala uwaga a propo Kato, Aosi. Duleujacym dragonom zrobi on rowne nic, chyba ze to on zostanie wyzwany, a nikomu na niego nie bedzie sie chcialo marnowac duelu. Hej, wyzwal mnie, tez jestem duelista, maly dran nie zaczyna tylko robie to ja, strike , ciach ciach i juz.  ;D

Co do breedera i reszty, zgoda, bedzie z czego wwalic duel w chi 1-2.
Crane Clan ? Lord ? Knight ? Bastard ? Unique ?  AGOT Paratrooper

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #27 dnia: 2009-12-29, 14:07 »
Tak, Hamstrung z gobosami jest jedynym argumentem za. Tyle, ze nie wydaje mi sie aby ten matchup byl ciezki dla Crane dlatego ze nie mozna hamstrungow zagrac, mysle ze to nic nie zmienia na dluzsza mete... ofc moge sie tutaj mylic bo nie testowalem z gobosami swojego decka (z prozaicznej przyczyny braku takowych). Testowalem z breaderem i tam jest ciezko przez inna rzecz i ten koles nie pomoze.

I oswieccie mnie z ta jego genialnoscia przeciwko duelujacemu dragonowi? Bo ja serio tego nie lapie? Kto wyzwie na duel smieszne 1 F?
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Kakita Aoshi

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 2009-12-29, 14:19 »
Porozmawiamy jak pokażą resztę kart.

Co do zasady Kato będzie wyzywał bo nikt normalny go nie wyzwie, a z tym strike się będzie można zdziwić :)

« Ostatnia zmiana: 2009-12-29, 14:21 by Kakita Aoshi »
Kakita Aoshi
Crane Clan Samurai*Bounty Hunter
"Zniszczmy całe zło, nie będzie konkurencji"

Ithilsan

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 2009-12-29, 14:28 »
Kche? A niby dlaczego? Jak mi wyzwie dueliste, to nie zdazy zafocusowac. A ma 1 chi. A ekhem, duelujace dragony sa/beda na duelistach, czyz nie? ;p

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #30 dnia: 2009-12-29, 15:04 »
Porozmawiamy jak pokażą resztę kart.

Ok jak pokaza to pogadamy ;) ja tam z fusow (pdfow) nie wroze...

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 2009-12-29, 15:20 »
@ithil- nie
duelujace dragony na chwile obecna uzywaja satsu, kei, eikaru i ichizo, reszta duelistow to smiecie. po nowym dojdzie ichizo i moze jeszcze ktos... reszta w deckach duelowych to magistrzy z 4chi ktorzy automatem wpierdalaja duel z tym maluchem (tak naprawde to kazdy poza duelistami automatem dostaje wciry). ja nie wiem, gdyby ten kolo byl w dragonie to zastanawial bym sie mniej wiecej pol sekundy czy chce go wsadzic do decka. ale krejny maja po prostu taka tone rewelacyjnych kart ze narzekaja na te bardzo dobre... masakra

czemu nie dali go z zielona obwodka, co za niesprawiedliwy swiat...
« Ostatnia zmiana: 2009-12-29, 15:23 by Breaker »
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Ithilsan

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 2009-12-29, 17:05 »
Teraz tak, ale jak widze po dodatku da sie zlozyc cos w dragonie solidniej duelujacego. chocby dzieki temu ze bedziemy mieli 2 duele ze stolu, nie z kart.. Jeste zdziwiony ze pominales Washizuke, moim zdaniem jest o wiele lepszy od ichizo. Wiekszy F, grywalna abilitka (w ogole abilitka!) koszt tylko o 1 wiekszy... W sumie naszym podstawowym problemem jest brak duelistow z chi 4 i wyzszym.

Olo

• Crane Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 2009-12-29, 18:13 »
jakos nie rozumiem dlaczego kado mialby wygrywac automatem wszystkie duele
nawet po 4 focusach ma 5 chi a przeciez sa postacie majace wiecej
pare razy domotai wtopila duel
przypomnij sobie breaker ile razy kei go umoczyla majac nawet przewage 2 chi
kado jest jak dla mnie crapem i oby jak najmniej takich postaci niegrywalnych bylo

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 2009-12-29, 18:24 »
startujesz kazdy duel, focusujesz 4. w tym momencie masz 6. jak przeciwnik focusuje to ok, Ty focusujesz dalej. i tak on ma caly czas o 1 karte mniej, albo wybiera ze focusuje caly czas az do 4 kart robiac 5 chi na twoim smieciu za 3g, albo automatem przegrywa. ktora postac za 3g ma 5 chi? najtanszy jest fosuta unique i kuronada. duzo klanow w ogole nie ma nikogo takiego. w lwie uzywam tylko benisi z 4chi, reszta ma mniej.

a kei wrabywala duele bo mialem 2jki w decku, od kiedy z nich zrezygnowalem jej statystyka sie znacznie poprawila, nawet wygrywa z 5tkami ;D
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 2009-12-29, 18:28 »
Ok, ja to widzę tak:

Kakita Kado - definitywnie trzeba będzie go przetestować, żeby sprawdzić, czy zadziała; favour/father shrine/whatever monkey to w tym momencie hideo, który ma tę przewagę, że wchodzi za domek

Ekei - no niby podobny do Sekawy exp2 - może znaleźć miejsce w decku, bo ze wstawaniem w krejnie jest problem, a jego zdolność to w ogóle open; ja bym chciał jeszcze zobaczyc jedna nieunikalna shugenjse z 3+ PH i byłoby już git

Nenkai -  :o nie kładzie się już do tej akcji?!? Miszcz!

Strengthening Protection - boże, jak byłoby pięknie gdyby to miało 3FV; ale i tak się przetestuje

Prepare for the Worst - zajebista karta do honorowych scoutów, naprawdę w pytę

Intimidating - no wreszcie coś z 4FV, ale jakieś takie łyse

ziomek z głównej - kolejny miszcz

Ogólnie jestem zadowolony. Nie ma jakichś kosmicznych fajerwerków, ale jest solidnie.

TASIEK

• Spider Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 2009-12-29, 18:42 »
Kakita Kado - Uważam że kolo jest dobry z tego co widze to jedynie może mieć zpoblem z postaciami co mają 4 Chi lub są duelistami ale który duelista z mniejszym Chi wyzywa innego z większym, jak dla mnie to jest wersja mini Domotai lub Domotai Junior w słabszej wersji co prawda bez zdolności ale za to z ruchomymi statami, jak patrzyłem to taki chrupek jest w stanie zjeść grubego Kuona - poza tym Żury z reguły są małe a mimo to coś małego potrafi zrobić niezłe KUKU

Asahina Ekei - ciekawy prostuje postać i w ataku jak i obronie tylko może mieć problem z wejściem do decku bo brak mu podstawowych keywordów

Doji Nenkai - i znów kolejna ciekawostka setuje F chopa do jego Chi czyli np. z grubego niacza np 11F 4Chi robi sie chrupek z 4F jedyny problem mogą stwarzać blitze i honorówki itp

Strengthening Protection - powiem tak że do zjechania prowincji honorówką zdarza sie że brakije jednego oczka a jak sie zagra tą karte to będzie jeszcze trudniej a karta nie jest Uniq, a jak dojdzie jeszcze even do tego to już całkiem ciekawie sie zrobi i bez buldożerów ani rusz

Prepare for the Worst - fajnie sie łączy z Strengthening Protection to ja mam duża sie prowki a akakującemu nie udało sie jej zjechać więc mam 3 honoru zo obrone plus honor w bitwie

Intimidating Stance - plusem tej karty jest to że odsyła za równo w ataku jak i obronie

Ja tutaj powodów do narzekań nie widze

Olo

• Crane Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 2009-12-29, 20:31 »
narzekac nie ma na co ale i tak uwazam ze laska magistrate jest najlepsza
za to kado z dupy
tani duelista? - hideo jego koszt i 3ph pokonuja tutaj wszystkich konkurentow
moze byc drozszy to sadaka ma lepsze parametry i do tego ability

a skad ta pewnosc ze zaczynam duel i rzucam od razu 4?
nie da sie grac na samych 4 i nie da sie uniknac 2 a nawet zdarzaja sie 1 (sam mam teraz 3x1 i 6x2)
moge nie dociagnac 4 przeciwnik moze miec wiecej nic sie nie dzieje z automatu
jedyny argument do przyjecia to ten walca ze moze zaczac duel z kims o chi 1-2 ale ze to glownie ghoule
a z nimi i tak jest w beret to raczej nie pojawi sie w taliach chyba ze funowych
jakos nie widze w zadnym grajacym zurawiem wielkiego entuzjazmu z zabiedzonego samuraja 1/1 za 5

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #38 dnia: 2009-12-29, 23:13 »
Breaker co innego jest pisac ze postac jest dobra bo pasuje do jakiegos deck typu i tam by sie fajnie sprawdzala (a tak nie jest z Kado), a co innego pisac ze jest fajna bo jakbym dostal taka w smoku to byloby git... czujesz roznice? My mowimy z perspektywy skladania talii i taki walek nam jest absolutnie do niczego (wyjawszy argument Walca, ktory jest trafny) niepotrzebny.... a ty dalej brniesz ze koles wygrywa duele... ktory crane nie wygrywa dueli?

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 2009-12-29, 23:21 »
Ekei może wejść do decku na strzelających Oni, całkiem fajnie powinien się tam sprawdzać. ;]

Rise above.