Autor Wątek: New Koku Ordering System  (Przeczytany 6539 razy)

Seppun Chikan

• Imperial
  • experienced Personality
  • *
New Koku Ordering System
« dnia: 2010-01-22, 15:46 »
Za Alderacem :

New Koku Ordering System

With the Path of the Destroyer cards-for-koku list AEG is changing the way koku orders are submitted. On February 1st, when you log into to your Imperial Assembly account, a new ?koku? link will take you to a page displaying a list of all cards available for koku. You will then select the card or cards you want and the total will be automatically deducted from your koku bank. When you are ready to submit your order, you will see the processing fee and be asked for your credit card or Paypal information. Once entered, you will submit your order, and AEG will ship within 7 business days. More information on the new system after the break.

Banking Koku -
As mentioned, as you select your cards, the cost in koku will be automatically deducted from your koku bank, so be sure to send in your koku now to bank it. Remember to use the Koku Deposit Slip found in your profile under ?Account Information.?

Processing Fees -
The processing fee covers the cost of postage and packaging and any other associated costs incurred by AEG. What that means is you no longer need to send in a Self Addressed Stamped Envelope. International customers no longer need to track down and send in Universal Postage Union coupons (U.P.U.) with their Self Addressed Envelope. Fees are based on destination, and the number of cards ordered. North American members fee is $1.25 for up to 9 cards, and $1.75 for up to 18 cards. International members fee is $1.75 for up to 9 cards, and $2.75 for up to 18 cards.

Packing & Shipping -
Cards will be placed in a soft plastic card sleeve inside a regular envelope and shipped via first class mail or first class mail international. It will be shipped to the address in your member account. If you don?t receive your order within 15 business days, you may contact imperialassembly@alderac.com to check on your order.

Can non-Assembly members redeem koku?
While koku redemption is normally a members only benefit, due to the Harbinger wrappers being worth 10 koku each instead of the normal one, we will allow non-members to bank and redeem koku for a limited time only (from Feb 1- Aug 1). They must, however, get a deposit slip from an assembly member and contact AEG prior to sending koku in so that an account can be created specifically for this purpose. Their account will not entitle them to other benefits of being an assembly member like Mega Game voting, Heralds, promos, etc.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
Odp: New Koku Ordering System
« Odpowiedź #1 dnia: 2010-01-22, 16:04 »
Wow wydaje sie to sprawniejsze niz dotychczas...musze w koncu wyslac swoje koku tam.
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Gurney

• Unicorn Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2010-01-22, 18:15 »
jak beda szybko koku liczyc, to bedzie super - mi sie taka pocja bardzo podoba

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #3 dnia: 2010-04-03, 12:31 »
Liczą bardzo szybko. ;) Wysłałem kilkaset koku listem poleconym prio 25.03 wieczorem a już 02.04 miałem koku zdeponowane i do użytku. Owszem, przespałem DF, Civility itp., ale jestem gotowy na nowy dodatek. :)

Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #4 dnia: 2010-04-03, 12:36 »
Szybko liczą. My wysłaliśmy grupowo, na 4 osoby, z karteczką wyszczególniającą kto ile wysłał. List z pełną magią ubezpieczeń kosztował 20zł, a po jakiś 10 dniach koku było już na miejscu. W drugą stronę od opłacenia wysyłki do przyjścia kart do domu - jakiś tydzień. Sama przyjemność.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Vasquez21

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Sklep internetowy MGŁA
« Odpowiedź #5 dnia: 2010-04-03, 15:38 »
Chcę się upewnić. Można puścić wszystko w jednej kopercie? Tzn. jak np. wysyłamy w kilka osób to można wszystko puścić razem i po prostu napisać kto ile wysłał?

I jaki jest sposób wysyłania? Tzn. ktoś tam kiedyś pisał, że najlepiej naklejać wszystko na kartkę, żeby im się łatwiej/szybciej liczyło.
Sklep internetowy MGŁA.pl ( http://www.mgla.pl )

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
« Odpowiedź #6 dnia: 2010-04-03, 15:42 »
Chcę się upewnić. Można puścić wszystko w jednej kopercie? Tzn. jak np. wysyłamy w kilka osób to można wszystko puścić razem i po prostu napisać kto ile wysłał?

I jaki jest sposób wysyłania? Tzn. ktoś tam kiedyś pisał, że najlepiej naklejać wszystko na kartkę, żeby im się łatwiej/szybciej liczyło.

My teraz wysyłąliśmy razem - ja, pinkol i klepek.

Dołączyliśmy im w środku te karteczki co są na stronie, gdzie się wpisuje dane, nr. assembly i liczbę koku - obyło się bez (większych) problemów.

Oprócz tego, że nam policzyli koku z Harbingera x1 zamiast x10 :)

Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #7 dnia: 2010-04-03, 16:28 »

My teraz wysyłąliśmy razem - ja, pinkol i klepek.

Dołączyliśmy im w środku te karteczki co są na stronie, gdzie się wpisuje dane, nr. assembly i liczbę koku - obyło się bez (większych) problemów.

Oprócz tego, że nam policzyli koku z Harbingera x1 zamiast x10 :)

Haha. Ja wysłałem po prostu 90 opakowań po boosterach z TH a na kartce napisałem "900 (90xTH wrappers)" i zadziałało.

Ithilsan

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
  • "Bo mi karty nie podeszły..."
« Odpowiedź #8 dnia: 2010-04-03, 16:47 »
Tez wysylalem cale opakowania, ale czekam jeszcze na rezultaty :)
Crane Clan ? Lord ? Knight ? Bastard ? Unique ?  AGOT Paratrooper

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
« Odpowiedź #9 dnia: 2010-04-03, 17:01 »
Tez wysylalem cale opakowania, ale czekam jeszcze na rezultaty :)

my też wysłaliśmy całe opakowania, nawet na kartkach napisaliśmy, że wysyłamy koku z Harbingera - nie podziałało :)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2010-04-03, 17:02 »
My wysyłaliśmy całe opakowania i było cacy. Pojedyncze koku (te z pre-TH bosterków plus startery) nakleiliśmy na kartki, tak, że wychodziło 240 koku/kartka. Każda kartka podpisana numerem IA właściciela. Boosterki po TH luzem wrzucone do środka, spięte tylo na tyle by się nie rozlatywały. Plus kartka z podsumowaniem, wyszczególniająca dokładne dane poszczególnych osób (w tym adres i IA), sumę koku oraz skład tego koku. Zadziałało.

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
« Odpowiedź #11 dnia: 2010-04-03, 17:08 »
My wysyłaliśmy całe opakowania i było cacy. Pojedyncze koku (te z pre-TH bosterków plus startery) nakleiliśmy na kartki, tak, że wychodziło 240 koku/kartka. Każda kartka podpisana numerem IA właściciela. Boosterki po TH luzem wrzucone do środka, spięte tylo na tyle by się nie rozlatywały. Plus kartka z podsumowaniem, wyszczególniająca dokładne dane poszczególnych osób (w tym adres i IA), sumę koku oraz skład tego koku. Zadziałało.

Wysłaliśmy im 500 koku pre-TH i 250 koku z harbingera. Wyraźnie napisaliśmy na tych ich papierkach jak to jest podzielone (ogólnie każdy członek spółki powinien dostać 1000 koku za swoje konto). Oni jednak policzyli mi 550 koku, a pinkolowi i klepkowi po 100.

Dobrze, że przynmajmniej łukaszowi certyfikat za 100$ z koteia wrzucili do sklepu.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2010-04-03, 17:19 »
Wysłaliśmy im 500 koku pre-TH i 250 koku z harbingera.(...)

Z tego co napisałeś wynika, że wysłaliście dokładnie 750 koku. 500+250. I pewnie tu tkwi błąd, bo przypuszczam, że wysłaliście 250 papierków po boosterach,czyli 2.500 koku, ale napisaliście coś w stylu '250 koku from Harbinger' - to dostaliście to, co napisaliście, a złomu tak naprawdę nikt nie liczył.

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
« Odpowiedź #13 dnia: 2010-04-03, 18:15 »
Wysłaliśmy im 500 koku pre-TH i 250 koku z harbingera.(...)

Z tego co napisałeś wynika, że wysłaliście dokładnie 750 koku. 500+250. I pewnie tu tkwi błąd, bo przypuszczam, że wysłaliście 250 papierków po boosterach,czyli 2.500 koku, ale napisaliście coś w stylu '250 koku from Harbinger' - to dostaliście to, co napisaliście, a złomu tak naprawdę nikt nie liczył.

Nie wierze - wystarczyło zacząć bombardować Lapore'a spamem przez wszystkich członków spółki i zrobili nam korektę ilości wysłanego koku :)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2010-04-03, 18:35 »
Bo to Amerykanie są. Czasami ciężko z nimi wytrzymać, a czasami cudni są. Paku wysyłał niedawno coś za koku (jeszcze po staremu), paczka mu długo nie przychodziła, upomniał się - i dostał dwa razy...

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • ??????? ??????? ???????
« Odpowiedź #15 dnia: 2010-04-03, 19:16 »
Ithil też. Aż mówił, że mu się głupio zrobiło.
+5 do lansu (by Sephirion)

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #16 dnia: 2010-07-05, 23:36 »
Wie ktoś do kiedy boostery z TH liczą się za 10 koku?

Ithilsan

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
  • "Bo mi karty nie podeszły..."
« Odpowiedź #17 dnia: 2010-07-05, 23:55 »
Do konca sierpnia. Potem ma byc znow 1:1, i na kontach tez.. Tyle teoria, praktyka przy obecnym burdelu w AEG imo bedzie taka, ze koku zostanie, tak jak bylo policzone...
Crane Clan ? Lord ? Knight ? Bastard ? Unique ?  AGOT Paratrooper

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • ??????? ??????? ???????
« Odpowiedź #18 dnia: 2010-07-06, 02:42 »
Ale jak oni właściwie mieliby to zrobić? Po zbankowaniu nie mają przecież zapisane, które koku były z Harbingera a które nie. Nie bardzo widzę opcję redukcji na koncie (pomijając już, że byłoby to skrajne chujstwo), co najwyżej nie będą liczyć x10 dalszych napływających.
+5 do lansu (by Sephirion)

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 2010-07-06, 11:52 »
Do 1 sierpnia? Szlag, miało być do końca roku... trzeba się będzie ogarnąć.
Crab Clan • Lion Clan • Scorpion Clan • Spider Clan • Shadowlands • House Greyjoy • AGOT Paratrooper • Inexperienced • Unique
Hokus-pokus, nie masz buta, Twoja stara to Fosuta!