Autor Wątek: Centrum Gier Bard - dystrybutorem!  (Przeczytany 3973 razy)

Ithilsan

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
  • "Bo mi karty nie podeszły..."
Odp: Centrum Gier Bard - dystrybutorem!
« Odpowiedź #20 dnia: 2010-03-16, 23:46 »
Fajnie slyszec ze sie dystrybutor znalazl :) mniej fajnie ze nie ma barda w warszawie, tu _naprawde_ przydal by sie silny sklep z tendencjami karcianymi. Albo wspolpraca barda z nr. Graalem. Moze by wreszcie powstal silny rynek na l5r w wawie, potencjal tu jest spory.
Crane Clan ? Lord ? Knight ? Bastard ? Unique ?  AGOT Paratrooper

jabbas

• Unicorn Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Jabbas po transformacji w Jabbosklep ;)
    • www.pegaz-gry.pl
« Odpowiedź #21 dnia: 2010-03-17, 00:53 »
no co Ty w stolicy?

chbya na pokemony :D
Tylko najlepsze gry planszowe i karciane  www.pegaz-gry.pl Bydgoszcz

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 2010-03-17, 01:11 »
no co Ty w stolicy?

chbya na pokemony :D

High Five

Ithilsan

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 2010-03-17, 08:34 »
Chyba na wszystko co ma dystrybutora?  ;)

Zwykly turniej magica ostatnio zapchal nam cala knajpe (ta, bo nie ma sklepu ktory by to miescil), cos kolo 60 osob. MP w Veto, kolejne 50. Got puki mial support i byl jeden sklep ktory sprzedawal boostery wyrobil mete na 25 osob, tyle bylo 3 lata temu na mistrzostwach wawy. A my siedzimy w 4-5 ostatnio.. Fajnie jest trabic w pokemony (fu zboczenie jabba ;) ) jesi ma sie na miejscu Pitra i dobry dzieki temu sklep, to przyciaga graczy. A tu - posucha:/

jabbas

• Unicorn Clan
  • temptation Personality
  • *
    • www.pegaz-gry.pl
« Odpowiedź #24 dnia: 2010-03-17, 09:53 »
nie no fakt, stolica bez sensownego sklepu to trochę masakra;)

bardzo fajnie, ze będzie dystrybutor, wreszcie moze
promosy i inne aegowskie rzeczy będą na czas;D

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #25 dnia: 2010-03-17, 10:25 »
Do tej dystrybucji jestem dosc sceptyczny, widzac po cenach nie ma szans by bylo to alternatywa dla zbiorowego zamowienia w potomac chociazby. Jak nie bedziemy kupowac u dystrybutora bedzie lipa bo nie bedzie on mogl z koleji pochwalic sie przed AEG ze sprzedazy i bedzie traktowany adekwatnie do obrotow. Moze by sie to zmienilo gdybysmy zdecydowali sie kupowac nawet drozej  w bardzie w co raczej watpie. Dodatkowo ciagle jest ryzyko ze mimo ze bedziemy lojalni nasze dodatkowe pieniadze nie pojda na promocje gry tylko zostana skonsumowane, wtedy jedynie mozna liczyc na to za AEG zauwazy Polske chociazby ze wzgledu na sprzedaz i dostarczy wiecej promocyjnych materialow.
Dystrybucja w L5R jest chyba chybionym pomyslem gdyz sama idea strongholdow opiera sie na lokalnej metce i jest wspierana przez lokalnych graczy. Tak to funkcjonuje w Niemczech gdzie jest jeden bardzo mocny stronghold ktory dostaje niesamowita ilosc materialow od AEG.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #26 dnia: 2010-03-17, 10:48 »
Do tej dystrybucji jestem dosc sceptyczny, widzac po cenach nie ma szans by bylo to alternatywa dla zbiorowego zamowienia w potomac chociazby.

Jezeli w Niemczech macie ciekawsze patenty na omijanie cla kiedy przychodzi ci 20 boxow to z checia poslucham. Do tego jeszcze dochodzi przesylka... i jakos wyjdzie moze (przy 450zl za boxa z barda) te 30-50zl taniej. Owszem, spory pieniadz (ale tez bez przesady). Ale ja zaplace dodatkowe pieniadze jezeli dzieki temu dostane jakis storylinowy turniej, AEG zacznie nas zauwazac, a Wroclawska meta urosnie dwukrotnie przez support sklepu.

Dodatkowo i tak na turnieje bierzemy towar z barda, ktory przez to sprzedaje boostery, i nie sadze aby na calym interesie tracil (a miejsca z tego co ja widze to mu raczej nie zajmujemy).

Dodatkowo ciagle jest ryzyko ze mimo ze bedziemy lojalni nasze dodatkowe pieniadze nie pojda na promocje gry tylko zostana skonsumowane

Nie mam zamiaru rozliczac dystrybutora z tego jak on wydaje pieniadze, tylko z efektow. Jezeli ja bede kupowal w Bardzie, a nic sie nie zmieni na lepsze, i bede sie czul tak samo jak teraz (czyli wszystko i tak nasze zajebiste community organizuje ;P od turnieji, spotkan, pogrywania, przez kupno boxow czy organizacje kotei, wyjazdow, nagrody etc) to w koncu oleje sprawe i zaoszczedze pieniadze.

Dystrybucja w L5R jest chyba chybionym pomyslem gdyz sama idea strongholdow opiera sie na lokalnej metce i jest wspierana przez lokalnych graczy.

Tego nie zrozumialem.

Tak to funkcjonuje w Niemczech gdzie jest jeden bardzo mocny stronghold ktory dostaje niesamowita ilosc materialow od AEG.

I wszyscy gracze jezdza do tego sklepu na turnieje? Fakt, ze jezeli zrobilibysmy jeden (tylko ch...FFG... wie gdzie, wypadaloby w srodku Polski) i dostalibysmy turniej storyline to mozna by sie przejachac. Ale nie sadze aby lokalni gracze odpuscili support AEG (chociazby Imperial Gifty) na rzecz jednego turnieju rocznie. Zadaniem Barda bedzie teraz wytargowanie dla nas jakis lepszych warunkow turniejowych od AEG a naszym zadaniem bedzie wspieranie (glownie finansowe) dystrybutora w tym celu.

Jezeli ktos sie ma zamiar wypiac na polskiego dystrybutora bo za boxa da 50zl taniej gdzies indziej (kwota umowna) to strzela sobie samemu w stope. Bo owszem, bedzie mial wiecej kart, ale jak bedzie gdzies chcial pojechac na turniej to zamiast wydac 30zl na bilet PKP to bedzie musial doginac do sasiednich krajow.
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #27 dnia: 2010-03-17, 11:29 »
Jestem po prostu ciekawy jak to sie ma do strongholdowego podejscia ze strony AEG. Bo obecnosc dystrybutora nie spowoduje ze w polsce nagle pojawi sie stronghold level 15 a tylko to oficjalnie daje prawo do storyline'a

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #28 dnia: 2010-03-17, 11:45 »
Jestem po prostu ciekawy jak to sie ma do strongholdowego podejscia ze strony AEG. Bo obecnosc dystrybutora nie spowoduje ze w polsce nagle pojawi sie stronghold level 15 a tylko to oficjalnie daje prawo do storyline'a
no nie 15 tylko już od 7 można dostać story line a przy 10 juz jest duzy story line wiec nie 15
do 7 mało brakuje katowicom a i 3 na 5 strongholdów w polsce to bardy
« Ostatnia zmiana: 2010-03-17, 11:53 by Walec »
Walec

jabbas

• Unicorn Clan
  • temptation Personality
  • *
    • www.pegaz-gry.pl
« Odpowiedź #29 dnia: 2010-03-17, 12:49 »
no za .aske marynarz Ci przywiezie boxa

jak za darmo! ;D:D:D

jeśli bedzie na czas(a nie jak niektórzy mega dystrybutorzy 2 miechy opóźnień) i nawet trochę drożej
to nikt nie będzie marudził, bo czasami szkoda nerwów dla tych śmiesznych różnic.

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: 2010-03-17, 12:52 »
no nie 15 tylko już od 7 można dostać story line a przy 10 juz jest duzy story line wiec nie 15

niestety pozmieniali zasady, storyline event jest dopiero na 10 lvl

I'atz'ek

• Ratling Wanderer
  • temptation Personality
« Odpowiedź #31 dnia: 2010-03-17, 14:20 »

Katowice mają lvl7 od jakiegoś czasu!! Dzięki temu załapiemy się na global storyline dostępny tylko dla sklepów o lvl 7+
Squeek

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 2010-03-17, 14:32 »
za alderac'iem:

"7   21 IA Members
AEG Raffle Pack: The AEG Raffle Pack, which will include 4 prizes and 200 raffle tickets. We suggest you give one raffle ticket with each L5R booster pack or other AEG purchase. (If your state or country does not allow raffles then you can determine how you wish to distribute the prizes).

8   24 IA Members
Super Greed: 300 Rare cards for you to use to use to perk sales of your L5R booster packs to your players.

9   27 IA Members
Celestial Edition/Expansion Booster Pack Display: Simple but effective the level 9 reward remains the same for the 3rd year.

10   30 IA Members
L5R CCG Level-10 Storyline Event: Stores that hold their Level 10 status for one year or that gain Level 10 status will be part of the new series of exclusive Level 10 Storyline Events.

15   45 IA Members
Mega Game Unique Storyline: Stores of Level 15 or higher will be part of a unique Storyline Event tied to the upcoming new Mega Game."

wiec chyba panowie nie jest tak jak mówicie

chyba ze będzie jakisspecjalny soryline event

Ithilsan

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 2010-03-17, 16:15 »
A propo ze sklep nic nie zmienia, to smiem sie niezgodzic. Ja sciagam na boxy, ale wiekszosc zjadaczy karcianego chleba tak nie robi. Kupuja po boosterku jak maja okazje. Graja w tym miejscu gdzie moga kupic, bo wiedza ze spotkaja tam innych ktorzy graja. Bez sklepu ktory zapewnia "drogie" boosterki, miejsce do grania i turniej od czasu do czasu meta idzie w diably. Zostaja tylko hardcorowcy, ale po pewnym czasie nudzi sie granie w tym samym zamknietym gronie. Trenowalem to juz przy agocie. A sklep inetowy nie jest rozwiazaniem , bo patrz wyzej.

I'atz'ek

• Ratling Wanderer
  • temptation Personality
« Odpowiedź #34 dnia: 2010-03-17, 16:42 »
Sorry, chyba Raven masz rację. Ja miałem na myśli to:

# Level 7 (21 IA Members): Mega Game Global Storyline
Later this year, we have a very specific and targeted storyline event coming. Only stores of Level 7 or higher will be qualified to run this event. Level 7 stores will also receive the AEG Raffle Pack, which will include 4 prizes and 200 raffle tickets. 1 raffle ticket will be awarded with each L5R booster pack or other AEG purchase. (If your state does not allow raffles then you can determine how you wish to distribute the prizes).

ale nie zauważyłem ze dotyczy to 2009
Squeek

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #35 dnia: 2010-03-17, 22:53 »
Cały ten grafik i tak jest nieaktualny, więc możliwe że Level7 przeskoczy na 2010 rok. Pamiętajcie, AEG = obsuwa.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 2010-03-18, 00:43 »
Cały ten grafik i tak jest nieaktualny, więc możliwe że Level7 przeskoczy na 2010 rok. Pamiętajcie, AEG = obsuwa.

po czym wnosisz ze jest nieaktualny?

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 2010-03-18, 01:47 »
Np po tym, że wchodził wtedy, kiedy wchodził Celestial :) A potem w październiku mieli rozsyłać uaktualnioną wersję, i rozesłali ją w styczniu...

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 2010-03-18, 02:54 »
http://www.l5r.com/2928/

jest rozpisany na rok 2010 wiec nie wiem gdzie tu brak aktualnosci

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 2010-03-18, 09:39 »
Jak na razie mamy marzec i wciąż nie ma fantów za styczeń. I pewnie w połowie roku znowu będzie 'update' do rozpiski... Jak na razie tamten turniej (za 7mki) zdaje się po prostu w ogóle wyleciał z harmonogramu - ktokolwiek słyszał, żeby w ogóle się gdzieś odbył?