Autor Wątek: 2010 Kotei: Ottawa Kanada, 3 kwietnia  (Przeczytany 6056 razy)

Vasquez21

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Sklep internetowy MGŁA
Odp: 2010 Kotei: Ottawa Kanada, 3 kwietnia
« Odpowiedź #20 dnia: 2010-04-12, 09:41 »
Nah... przyznam, że troszkę się z Wami nie zgadzam.

Wydaje mi się jednak, że jest to osoba, którą jako taką można uznać za pewien autorytet.

Po pierwsze nie wiem czy jest wiele osób udzielających się na forum legendy i dzielących się swoimi wskazówkami, przemyśleniami itp na temat L5R. Poza tym jeżeli fakt iż rzeczywiście rozgrywa tyle gier tymi deckami które opisuje jest prawdziwy to śmiem twierdzić, że może nie wszystkie, ale większość jej rad/wskazówek może być pomocna.

A to, że czasem niektórzy mają odmienne zdanie? Cóż... normalka.
Sklep internetowy MGŁA.pl ( http://www.mgla.pl )

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #21 dnia: 2010-04-12, 10:22 »
Po pierwsze nie wiem czy jest wiele osób udzielających się na forum legendy i dzielących się swoimi wskazówkami, przemyśleniami itp na temat L5R.

To nie jest wyznacznik. Gdyby post count byl wyznacznikiem czegkolwiek (albo odpowiednio ilosc pisanych artykulow itp) to ja juz bylbym wladca wszechswiata :)

Wydaje mi się jednak, że jest to osoba, którą jako taką można uznać za pewien autorytet.

Hmm... nie wiem jak dlugo siedzisz w krazkach, ale paniena przerabala sobie opinie po genialnych opisie jak grac przeciwko jednorozcowemu k8. To nie sa odmienne zdania, to jest czysta glupota. Fakt, faktem, moze zmadrzala i cos sensownego pisze... ale jak to mowia pics or it didn't happen :)
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Vasquez21

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Sklep internetowy MGŁA
« Odpowiedź #22 dnia: 2010-04-12, 13:33 »
To nie jest wyznacznik. Gdyby post count byl wyznacznikiem czegkolwiek (albo odpowiednio ilosc pisanych artykulow itp) to ja juz bylbym wladca wszechswiata

ale tu nie chodzi o nabijanie postów tylko o artykuły, które można przeczytać, porady itp.
tak jak mówię ja osobiście nie znam zbyt wielu osób, które dzieliby się swoją wiedzą na temat legendy.
Oczywiście od czasu do czasu pojawi się jakiś deck i jego opinia, ale prawdę powiedziawszy nie porównywałbym tą z tym co Ta właśnie krytykowana przez Was osoba wnosi do społeczności. Wiadomo, że łatwo jest krytykować.

Hmm... nie wiem jak dlugo siedzisz w krazkach, ale paniena przerabala sobie opinie po genialnych opisie jak grac przeciwko jednorozcowemu k8. To nie sa odmienne zdania, to jest czysta glupota. Fakt, faktem, moze zmadrzala i cos sensownego pisze... ale jak to mowia pics or it didn't happen

Zgaduję, że zarówno Ty jak i cała reszta krytykujących nigdy nie powiedziała/wyraziła jakiegoś zdania, którego by się później wstydziła.
Wiadomo jak to jednak jest, raz zaliczysz wpadkę i będzie się to za Tobą ciągnęło, szczególnie jeśli na pewien sposób jesteś znany.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #23 dnia: 2010-04-12, 13:36 »
Nie no spoko, chlapnac cos glupiego ok... ale chlapnac cos glupiego, bronic tego, klucic sie z calym fandomem, i wyzywac ludzi ze sa idiotami i grac nie potrafia a ona jest zajebiscie zajebista i wszystko ogarnia i napisala jak sie da wygrywac z deckiem, ktory rozkurwial wszystko i wszystkich... gdzie ta porada w skrocie brzmiala:

1 tura kup holdingi
2 tura kup holdingi
3 tura kup holdingi
4 tura kup postacie = win

To sry...
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Vasquez21

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Sklep internetowy MGŁA
« Odpowiedź #24 dnia: 2010-04-12, 13:58 »
może ona tak wygrywała z tym deckiem?  ;D

A poważnie, tak jak mówiłem, jeśli tylko to ma być wyznacznikiem tego, że wszyscy będą ją krytykować i wciąż potępiać, traktować nawet jak "zło wcielone Legendy" (bo ilekroć o niej czytam, ktoś musi się po niej przejechać). To sorry...

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #25 dnia: 2010-04-12, 14:22 »
Ona właśnie stała się znana dzięki swoim (co najmniej humorystycznym) opiniom na temat tego jak grać. Na tym 'wypłynęła'. Potem/w trakcie dzięki wyrobiła sobie markę obrego gracza (faktycznie świadczy to o pewnej inteligencji - jak ktoś wówczas grął kucem i nie wygrywał, to musiałby być kompletnym idiotą). Potem przez Diamonda i Lotusa często pisała, i co coś napisała to było z czego lać. Na przykład, w czasach absolutnej dominacji kuca (kuce wygrywały chyba nawet totolotka) twierdziła, że klan jest słaby. Ale uparcie nim grała (pewnie żeby udowodnić, jak dobrym jest graczem, skoro gra taką słabizną i wygrywa). W czasach gdy Lew był słaby dowodziła, jakie to one są straszne (chociaż uparcie nim nie grała, ciekawe), i proponowała decki których nie powstydziłby się Monty Python. Była jednym z adwokatów stwierdzenia, że Lew powinien grać na grubych postaciach, zresztą podchwyconego przez design team. Gdzie 'gruby' oznacza 9+ golda, a Lew ma 1 rzecz która robi 3G : klanówkę. Pani ma podejście klasy 'mam rację', w momencie w którym ktoś się z nią nie zgadza ma ostry język, a jej metody to np. :

Głos : jak mam sobie poradzić z Utaku Tarako (tak się chyba to nazywało), ona jedzie w moją undefended prowincję, jak mam jakiś obrońców to zabija ich bez opozycji (zdolność - użyj niuka, zabij kogoś gdziekolwiek), gram Smokiem?
Nina : to proste, wystawiasz na początku gościa, ona dojedzie do ciebie do bitwy, duel i po sprawie.
Głos : nie rozumiem, ona jest kawalerią, pojedzie tam gdzie mnie nie ma, tam odpali zdolność i mnie zabije? Po co ma przydzielać się do mojej bitwy?
Nina : jesteś głupi (koniec rozmowy)

Gdyby jej stwierdzenia w miarę regularnie okazywały się OK, to w porządku. Ale rzucanie głupimi tekstami, a następnie obrona o upartego, gdzie argumentem jest ad personam do przeciwnika? Oraz, co znacznie gorsze, manipulowanie wynikami gier testowych tak, by 'nasz' klan miał dobrze, a inne źle?

Sorry, ale na arenie międzynarodowej są 2 osoby, których nie darzę ani krztyną szacunku : Imsoworth i ten kranowy kutas, którego nazwisko wyrzuciłem z pamięci.
« Ostatnia zmiana: 2010-04-12, 14:29 by sejmitar »
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.