Autor Wątek: The Plague War - previu na głównej  (Przeczytany 119997 razy)

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
Odp: The Plague War - previu na głównej
« Odpowiedź #260 dnia: 2010-05-11, 13:13 »
dopoki kensaie nie dostana strongholdow (a nie ma zadnego...) i tego holdinga z zeszlego kotei seasona ktory mial rzekomo dawac tokeny miecza 2/1 to ja nie widze tego w ogole. nadal t3-4
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #261 dnia: 2010-05-11, 14:42 »
o rany jaka wielka giwera. fajna akcja...extra pod yari. ale koszt :-\
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Gurney

• Unicorn Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #262 dnia: 2010-05-11, 14:54 »
wow, taki mieczkyowy odpowiednik taoistow... chociaz chyba wole taoistow i heavy elite ze wzgl na dobor karty, ale jako bron fajna

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #263 dnia: 2010-05-11, 15:08 »
Jeszcze a propos płakania jakie to ninje są słabe  - to jest idealna broń do ninjasów:

1.) z takim majchrem każda ninja stuka prowincje
2.) współpracuje z poison tokenami, które zmniejszają force
3.) jak można grać 6 sneaków w decku to otwiera ciekawe możliwości powtarzalnego killa

Niestety Jakubie, ninje sa slabe. Dishonor jest slaby, NIC sie nim nie da ugrac (7-0 w swissie na koteiu na 105 osob to nie wyznacznik).

A klamka jest mega zajebista. Dalej nie jest to follower, ale juz jest blizej :P Jakby dragon mial jakis fajny SH do gry nie-monkowa militarka (sry ale TKM to najgorszy SH w tej edycji, moze na rowni z tym koniowym co robi chlopa) to naprawde rozwazylbym granie kensaiami.

Jezeli wyjdzie jeszcze kilka broni na takim poziomie to moze itemy przynajmniej zbliza sie power levelem do followerow.
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #264 dnia: 2010-05-11, 15:12 »
Jeszcze a propos płakania jakie to ninje są słabe  - to jest idealna broń do ninjasów:

1.) z takim majchrem każda ninja stuka prowincje
2.) współpracuje z poison tokenami, które zmniejszają force
3.) jak można grać 6 sneaków w decku to otwiera ciekawe możliwości powtarzalnego killa

Niestety Jakubie, ninje sa slabe. Dishonor jest slaby, NIC sie nim nie da ugrac (7-0 w swissie na koteiu na 105 osob to nie wyznacznik).

A klamka jest mega zajebista. Dalej nie jest to follower, ale juz jest blizej :P Jakby dragon mial jakis fajny SH do gry nie-monkowa militarka (sry ale TKM to najgorszy SH w tej edycji, moze na rowni z tym koniowym co robi chlopa) to naprawde rozwazylbym granie kensaiami.

Jezeli wyjdzie jeszcze kilka broni na takim poziomie to moze itemy przynajmniej zbliza sie power levelem do followerow.
Radzio gra na tym domku gra takim pół kensaiowym dekiem i radzi sobie nieżle
Walec

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #265 dnia: 2010-05-11, 15:55 »
Jejku jakie fajne szkoda ze nie tansze o jeden to by  to można było wepchnąć do roninów na duelach, tak to ciężko ze względu na 3 na domku i braku holdingu klanowego co by płacił 3 za wszystko.

Rise above.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #266 dnia: 2010-05-11, 16:01 »
Mały mieczyk z małą abilitką i nie Unique
http://www.l5r.com/images/RisingSunBlade.jpg
Edycja drogich ataczy, z mocnymi umiejętnościami.

dlatego ja sie bez routa nie ruszam z domu....

Lepsza wersja Fubatsu No-Dachi i do tego nie unikalny.

W mantisie tak z 10x bardziej wolę fubatsu no dachi ;-)

Generalnie ta nowa kosa może się upchnąć do janky magistrejtów mantisowych. Janky, bo to magistrejtowy dek co gra magistrejtowe akcje (fejl). Jak znajdę takie dwa, to może nawet spróbuję.
« Ostatnia zmiana: 2010-05-11, 16:03 by Geralt_Bialy_Wilk »

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #267 dnia: 2010-05-11, 16:03 »
Sneak umrzyj i mozesz dalej walic routa. Mieczyk zrobil swoje. Nastepnie robisz obstrukcja umrzyj i gg no re... straciles dwie postacie ja dwie karty z reki i 16 golda (placone np w 3 holdginach i domku czyli efektywnie 10 golda), ja mam do tego jeszcze +6 F i powtarzalny kill na stole. Zly interes? Rout wogole nie jest brany pod uwage jako cos co ma mnie przestraszyc przed graniem tego mieczyka.
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #268 dnia: 2010-05-11, 16:07 »
Sneak + kill jest zawsze, więc to nie argument. I nie zagrasz drugi raz w tej samej turze tego miecza z obfuscation z dyskardu... Za taką kasę to mi lepiej śmigają mimo wszystko Ruthlessy :)

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #269 dnia: 2010-05-11, 16:09 »
Jak najbardziej to jest argument. Bo ten kill musi z czegos byc generowany. A tutaj (w swoich duelistach) bede mial albo kiwnij typa wyrab za jakies 10F strzala, albo po prostu zabij z mieczyka, albo z yarijutsu. Ruthless nie dodaje + 6 do F i nie zostaje na stale.
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #270 dnia: 2010-05-11, 16:10 »
i nie moze byc grany w defensie, zreszta ruthless nigdy do kensaiow nie pasowal bo gold scheme wspiera wystawianie weaponow a nie pasuje placic golego golda. to tak jakbys chcial wsadzic ruthlessa do liona na followerach- ale czym za niego zaplacic?
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #271 dnia: 2010-05-11, 16:11 »
no tak, w sumie wszystko rozbija się o to, gdzie to zamierzamy grać. Faktycznie, na piżamowym domku ten miecz będzie tak 'troszkę' bardziej opłacalny niż w jakimkolwiek deku złożonym na klanie, którym gram ja ;-) pewnie stąd moja niechęć do tego itemu :)

EDIT:

i nie moze byc grany w defensie, zreszta ruthless nigdy do kensaiow nie pasowal bo gold scheme wspiera wystawianie weaponow a nie pasuje placic golego golda. to tak jakbys chcial wsadzic ruthlessa do liona na followerach- ale czym za niego zaplacic?

Patrz moja wypowiedź wyżej w tym poście - każdy z nas trzech rozpatrzył tą karte przez pryzmat klanu którym gra.

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
« Odpowiedź #272 dnia: 2010-05-11, 16:21 »
wow, taki mieczkyowy odpowiednik taoistow... chociaz chyba wole taoistow i heavy elite ze wzgl na dobor karty, ale jako bron fajna
Tylko ze taoisci lapia sie pod final duty a koles z mieczykiem juz nie. Kolo z mieczem uodparnia sie na RA.

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #273 dnia: 2010-05-11, 16:21 »
Czyzby breaker sie przekonal do attachmentow? Nie tak dawno temu jeszcze zbroja czagatrona byla za droga bo istnial route ;)

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #274 dnia: 2010-05-11, 16:44 »
rout dalej istnieje ale na szczescie jest malo uzywany bo sa lepsze karty. a poniewaz znika powoli z deckow to pojawia sie miejsce na attache.

attachy chwilowo uzywam tylko w lionie na followerach a tam golda na ponowne kupienie prawie nigdy nie brakuje. jak wyjda kensaie to zaczne dla zasady znowu marudzic na routa  ;D

chagatron armor testowalem w superfriendach, sprawdza sie tak se- glownie chodzi o losowosc- raz przeciwnik nie ma go czym zdjac wystarczajaco szybko i wtedy kopie jaja, drugim razem zaraz po zaatachowaniu spada/wraca na lape i jest dosc nie halo. wydaje mi sie nadal ze nie jest efektywny kosztowo, obsydianowa reka wydaje mi sie lepsza.
« Ostatnia zmiana: 2010-05-11, 16:52 by Breaker »
Mirumoto Breaker

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #275 dnia: 2010-05-11, 17:53 »
o coraz fajniej wygląda opcja złożenia ponownie FM
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #276 dnia: 2010-05-11, 18:32 »
rout dalej istnieje ale na szczescie jest malo uzywany bo sa lepsze karty. a poniewaz znika powoli z deckow to pojawia sie miejsce na attache.

a jak sie pojawia atacze to znowu wroca routy. kolko sie zamyka.

IMHO kazda porzadna militarka powinna grac co najmniej dws routy o ile nie trzy.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #277 dnia: 2010-05-11, 18:34 »
a wg mnie jezeli nie grasz barleyek to mozna sobie wsadzic routa bo jest za drogi. ale to juz kwestia gustu raczej
Mirumoto Breaker

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #278 dnia: 2010-05-11, 20:23 »
ja ost wymienilem overhelmingi na routy (bow mam juz sporo za to czasami z jakims sterydem wole sie nie spotykac).
barleyka jakas sie znajdzie.

IMHO kazda porzadna militarka powinna grac co najmniej dws routy o ile nie trzy.

IMO tez.

Tylko ze taoisci lapia sie pod final duty a koles z mieczykiem juz nie. Kolo z mieczem uodparnia sie na RA.

troche z doopy argument.5F + outer w talii tez uodparnia na RA.
rownie dobry argument-> jak ci ktos kiwnie kolesia z mieczykiem to generuje cale 0F. jak kolesia ktory ma taoistow - 5F. Podobnie jak sie zalapie na mala partyjke warcab.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
« Odpowiedź #279 dnia: 2010-05-11, 22:41 »

troche z doopy argument.5F + outer w talii tez uodparnia na RA.[/quote]
To znajdz mi dobrego decka ktory gra Toistami i Outer Wallami.
rownie dobry argument-> jak ci ktos kiwnie kolesia z mieczykiem to generuje cale 0F. jak kolesia ktory ma taoistow - 5F. Podobnie jak sie zalapie na mala partyjke warcab.
To juz lepszejszy argument ale nic odkrywczego grajac na broniach.
Jak zwykle zdania sa podzielone a srodowisko wyznaczy co bedzie lepiej gralo.

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.