Autor Wątek: The Plague War - previu na głównej  (Przeczytany 119633 razy)

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
Odp: The Plague War - previu na głównej
« Odpowiedź #160 dnia: 2010-05-07, 19:44 »
wygląda jak chłop od spijanego testosteronu,
a garb to od skłonów bo jak każda BMka niezły z niej orator;D

Oryginalna grafika dla yupanki była taka:

Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #161 dnia: 2010-05-07, 19:47 »
@sejmitar- a odpowiada Ci wersja decku krejnowego na oniaczach tylko dlatego ze stronghold jest pojechany i ma wysoka inicjatywe? bo mnie osobiscie slabo. w tej edycji sa takie potworki i niestety beda, bo wychodzi na to ze jedyne decki ktore dzialaja to jakies takie dziwne decki ktore umknely uwadze faszystowskiego DT ktore chce Nam wcisnac swoje wersje zamiast dawac nam ciekawe karty z ktorych sami moglibysmy kombinowac.

a dragon kombinowac moze, ale na TKM? probowalem grac takim all starem... nawet niezle dziala ale klopocik jest jak nie dojdzie secluded outpost, wtedy cala idea jakos sie sypie

@kempy- hmmm, trzeba by wkleic ten obrazek w ramke yupanki i zrobic proksa bo cieszy oko  :)
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

misiaczek

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Unicorn Clan Instigator
« Odpowiedź #162 dnia: 2010-05-07, 19:51 »
Klepek - różnorodność tak, ale mi nie podoba się idea decku Unicorn All Stars, kiedy chłopaki wkładają cokolwiek dużego bo ich na to stać.

Cóż, my rzadko dostajemy koleżków pokroju Chags 4, którzy mordują sami z siebie, to trzeba pożyczać z innych klanów, które tylko dla tego ,że nie mają swojego "My little Pony" mają czasami ciężkie przesady na pocieszenie :P
Guns don't kill people. Psychotic bears with machetes do.

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #163 dnia: 2010-05-07, 22:08 »
solidny holding

pojawiający się do tej pory DM zniknie zupełnie na jego miejsce wejdzie BH - na pewno 2/3 sztuki wejdą prawie do każdego konika

Akcja chyba rzadko kiedy zobaczy grę

wydaje mi się ale to chyba jest UC

Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #164 dnia: 2010-05-07, 23:06 »
@sejmitar- a odpowiada Ci wersja decku krejnowego na oniaczach tylko dlatego ze stronghold jest pojechany i ma wysoka inicjatywe? (...)

A gdzieś napisałem, że go popieram, albo że mi się podoba (see below) ? Tylko, breaker, mylisz dwie sytuacje.

Napakowanie hordy oniaczy, których głównym minusem jest strata honoru do klanu, który produkuje honor nawet w trakcie ziewania? To jest po prostu kombo które działa i działać będzie (a i wcześniej działało, swego czasu Daidoji zatrudniali oniacze na pęczki :P). Oniaczom nie można dać większego honor losa, bo muszą być grywalne także w innych klanach. A mają być grywalne, bo to są ci wredni NPCe którzy pasują do każdego klanu i postawienie im honor losów po 30 każdy mija się z celem. Żurawiom nie można spowolnić produkcji honoru, bo klan przestanie działać zgodnie z zamierzeniami. Ale nadal tego rodzaju deck jest spowolniony podwójnie - musi pilnować swojego honoru i musi strasznie przepłacać za postacie. Side note - sam grałem kiedyś Akumę i Kyoso w Lwim decku i bardzo ładnie się sprawdzało jako ciężka artyleria. Owszem, to Shadowlands, ale to nie są postacie z innego klanu.

Dawanie kucykowi (bo to jest holding do kucyka i do niczego więcej) karty która po prostu robi 6g na wszystko to jest odbezpieczony granat. Wkładając innoklanowców do kucowego decku nie masz efektu starty honoru. Masz za do naprawdę bardzo dobre złoto, przygotowane do wykupywania postaci po 8-9 golda... Dlatego bez problemu stać cię na wykupywanie postaci z innych klanów, których koszt jest liczony bazując na produkcji domku 4, a nie 5. Bariera finansowa to jeden z głównych elementów zapobiegający pożyczaniu 'fajnych' postaci od cudzych klanów. Jak będą robić takie potworki, to kuc za jakiś czas po prostu będzie grał tęczowymi deckami, bo będzie go stać na wszystko.

Idea wsadzenia hordy oniaczy do jakiegoś klanu jak najbardziej mi się podoba. Yes dla możliwości tworzenia corruptowych decków. Yes dla możliwości pożyczenia sobie (np) 1 postaci z innego klanu. No dla decków składających się z postaci z N klanów.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #165 dnia: 2010-05-07, 23:22 »
Twoje argumenty sa jak najbardziej sensowne, tylko widzisz niestety jak tworcy robili 5g na strongholdach do konika to chyba sie przez kilka edycji kapneli ze beda robione superfriendy wlasnie na kucu bo on ma najwiecej golda...

chociaz na chwile obecna to ja nie jestem przekonany, nie ma juz takiego strongholdu jak ToD ktory dawal mega dopak sam z siebie, chwilowo nie widze zadnego strongholdu do kunia ktory w jakikolwiek sposob wspieralby idee takiego decka, jakos dziwnie wydaje mi sie ze najlepszy stronghold do out of clan to krabowe shattered peaks albo SD
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #166 dnia: 2010-05-07, 23:46 »
W Jade i wcześniej idea wrzucania do kuca wszystkiego co popadnie była oficjalnie sponsorowana przez AEG. Tylko wtedy kucyk z Cavalry to miał Cavalry, jakiś F i NIC więcej. (Co najmniej od) końcówki Lotusa doktryna jest przeciwna mixowaniu postaci spoza klanów. Jak na razie w dotychczasowych previu widzę 2 karty, które są po prostu źle zrobione - to jest jedna z nich. Jeżeli ktoś chciał wyprostować gold scheme kuca, wystarczyło zrobić z tego 5G, ale 6G na Cavalry i już.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

misiaczek

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Unicorn Clan Instigator
« Odpowiedź #167 dnia: 2010-05-08, 00:06 »
W Jade i wcześniej idea wrzucania do kuca wszystkiego co popadnie była oficjalnie sponsorowana przez AEG. Tylko wtedy kucyk z Cavalry to miał Cavalry, jakiś F i NIC więcej. (Co najmniej od) końcówki Lotusa doktryna jest przeciwna mixowaniu postaci spoza klanów. Jak na razie w dotychczasowych previu widzę 2 karty, które są po prostu źle zrobione - to jest jedna z nich. Jeżeli ktoś chciał wyprostować gold scheme kuca, wystarczyło zrobić z tego 5G, ale 6G na Cavalry i już.

Nie dramatyzowałbym, poza sporadycznymi wypadkami Kucyki nie szaleją za bardzo, a ten holding nie zrobi jakiegoś super power swing'a na rzecz kuca (tudzież rainbow deck'a), za dużo postaci 8+ gold'a to mocne spowolnienie dla talii poza tym, poza wykupem postaci może nie starczać na zabawki dla tych postaci, a gołe postaci łapią się na sporo nie miłych niespodzianek. Mi się wydaje, że ten holding jest fajny, sporo kucyka wspomoże, ale nie jest to karta z cyklu "Bow to win the game".
Guns don't kill people. Psychotic bears with machetes do.

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #168 dnia: 2010-05-08, 08:03 »
nie nie jest to karta która poprostu wygrywa grę ale zaczyna stawiać na nogi gold scheme konikowy i to jest w niej najważniejsze
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Aki

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #169 dnia: 2010-05-08, 08:48 »
http://www.l5r.com/images/TamoriShimura.jpg

hmm... całkiem fajny, może strzelić za naprawdę dużo (do 15)

tylko, że on niezbyt pasuje w jakikolwiek theme...
"Czasem drobny gest znaczy więcej, niż najbardziej heroiczny wyczyn..."

Gurney

• Unicorn Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #170 dnia: 2010-05-08, 08:57 »
bardzo fajny - pewnie do monkow wejdzie

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #171 dnia: 2010-05-08, 09:03 »
Całkiem fajny, RA w praktyce nie będzie pewnie większy niż 9 ale i RA6 bez bowa to już mocna rzecz.

Rise above.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #172 dnia: 2010-05-08, 10:10 »
cos mi sie wydaje ze niedlugo zobaczymy eartho-shugenjo kensaie. poza tym koles wyglada jakby byl z village people. april lee rysowala juz lepsze rzeczy.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #173 dnia: 2010-05-08, 10:34 »
widzialem art nowego lwiego domku...to jest calkiem fajny obrazek
a postac b.fajna.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #174 dnia: 2010-05-08, 11:19 »
solidna postać nawet pomimo tego że nie za bardzo pasuej do jakiegoś innego theme to i tak pewnie w kilku deckach się pojawi

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #175 dnia: 2010-05-08, 11:25 »
totalna zalosc, nic nie robi kompletnie. nie ma ani tattooed ani nawet fire (wiec nigdy nie wejdzie do monka), te rage tokeny to beda sie ladowaly tak dlugo w celu jakiegos sensownego uzycia ze przeciwnik zdazy wygrac 4 razy, jeszcze kosztuje 9g za 4f, ale trzeba przyznac ze wpisuje sie w theme, wszystkie dragonowe shugasy obsysaly i obsysaja nadal

a RA15 nigdy nie wyplaci bo rage tokeny daja -1 do chi- jak polozy sobie 5ty token to wykonuje efektowne seppuku bez obnizania honor lossa  ;D
Mirumoto Breaker

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #176 dnia: 2010-05-08, 11:45 »
a RA15 nigdy nie wyplaci bo rage tokeny daja -1 do chi- jak polozy sobie 5ty token to wykonuje efektowne seppuku bez obnizania honor lossa  ;D
Strzela za 3+ ilość zniszczonych tokenów. Przy ściągnięciu 4 tokenów strzela za 15. Czyta się karty...
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #177 dnia: 2010-05-08, 11:49 »
a fakt, no niech bedzie. zreszta niewazne, super bo jest to kolejna erka ktorej nie musze sobie zalatwiac, byle ich wiecej
Mirumoto Breaker

WielkieDŻ

• Personality
« Odpowiedź #178 dnia: 2010-05-08, 16:32 »
a mi się ten shugas podoba. coś robi i ma sensowne statystyki (do smoczego oświecenia, (które całkiem przyjemnie działa (chociaż może jeszcze przez jakiś czas nie będzie to turniejowa talia) może sobie ładnie ustawiać chi pod master the body (i wypiąć duela nawet w ghula albo goblina). chciałbym mieć w feniksie takiego alchemika

AkodoJacek

• Personality
    • Kyuden Bydgoszcz
« Odpowiedź #179 dnia: 2010-05-08, 17:58 »
po prewiewie lwów aż sprawdziłem czy ma ranged za bow ... ale jednak ON jest normalny  ;) czyżby łowca oni ?