Autor Wątek: Facebook previu  (Przeczytany 31084 razy)

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
Odp: Facebook previu
« Odpowiedź #80 dnia: 2010-05-17, 15:01 »
nie łapie czym wy się tak jaracie, przecież ta postać jest poniżej przeciętnej

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #81 dnia: 2010-05-17, 15:32 »

Rejwen jak mozesz tak brutalnie psuc ludziom frajde z prewiu? ;-)
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #82 dnia: 2010-05-17, 15:36 »
...co nie zmienia faktu, że jest niezbędnie potrzebna.
Czytaj karty, potem pytaj.
Czytaj rulsy, potem pytaj.
Sprawdź, czy ktoś już o to pytał, potem pytaj.
Myśl. Potem pytaj.

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #83 dnia: 2010-05-17, 15:52 »
ponizej przecietnej? uniwersalny box do praktycznie kazdej akcji to ponizej przecietnej? To ciekawe jaka karta bylaby przecietna dla ciebie?

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #84 dnia: 2010-05-17, 18:32 »
Oj tak, courtier/szugas robi. Do pełni szczęścia brakuje tylko tego, żeby była airem...
Crab Clan • Lion Clan • Scorpion Clan • Spider Clan • Shadowlands • House Greyjoy • AGOT Paratrooper • Inexperienced • Unique
Hokus-pokus, nie masz buta, Twoja stara to Fosuta!

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #85 dnia: 2010-05-17, 19:58 »
taki sobie
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #86 dnia: 2010-05-17, 20:25 »
no tak, przecież nie można się było spodziewać niczego innego :D
skoro dali 1 fajny spell do air shugasów to znaczy, że przestaniemy takich dostawać ;)
Shoju na prezydenta! :)

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #87 dnia: 2010-05-17, 21:22 »

Rejwen jak mozesz tak brutalnie psuc ludziom frajde z prewiu? ;-)

bo nie lubie patrzec jak ludzie się sami oszukują, ale że nie dociera... mam po prostu pogląd ze w skorpie nie ma uniwersalnych boxów jak postać nie ma zdolności to jest do doopy

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #88 dnia: 2010-05-17, 21:37 »
bo nie lubie patrzec jak ludzie się sami oszukują, ale że nie dociera... mam po prostu pogląd ze w skorpie nie ma uniwersalnych boxów jak postać nie ma zdolności to jest do doopy
Kurde, Raven, masz 200% prawdy. Od teraz KAŻDY post o skorpionie/prevach/czymkolwiek związanym musi się zaczynac:

To jest do dupy.
Nie na turnieje.
Podstawka do piwa.
Liona/LSC/Breeedera/wstaw_tu_jakis_topowy_deck i tak nie pokona.
Lion lepszy.
Dragon lepszy.
I tak jest Oyo Seido wiec posysa.
Dyshonor jest niegrywalny.
W Samuraju było lepiej.
Ninje sux.

Dzięki temu nikt nie zapomni jak żałosne są teraz skorpiony i dlaczego nie powinniśmy się żadnymi podniecać.
Myśl. Potem pytaj.

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #89 dnia: 2010-05-17, 21:53 »
Dzięki temu nikt nie zapomni jak żałosne są teraz skorpiony i dlaczego nie powinniśmy się żadnymi podniecać.

Znaczy wiesz, ja już teraz wkładam ninje (wreszcie chapię brakujących dwóch Suborów), i zamierzam się zajebiście bawić. Poza tym to w sumie lepiej, ze ludzie myślą, że Skorp jest niegrywalny. Bo można pojechać i pogromić ludzi z totalnego partyzanta =P (jak już będzie grywalny ofc =)).
Crab Clan • Lion Clan • Scorpion Clan • Spider Clan • Shadowlands • House Greyjoy • AGOT Paratrooper • Inexperienced • Unique

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #90 dnia: 2010-05-17, 22:30 »
Kurde, Raven, masz 200% prawdy. Od teraz KAŻDY post o skorpionie/prevach/czymkolwiek związanym musi się zaczynac:

To jest do dupy.
Nie na turnieje.
Podstawka do piwa.
Liona/LSC/Breeedera/wstaw_tu_jakis_topowy_deck i tak nie pokona.
Lion lepszy.
Dragon lepszy.
I tak jest Oyo Seido wiec posysa.
Dyshonor jest niegrywalny.
W Samuraju było lepiej.
Ninje sux.

nie w tym rzecz stary, akcje wychodzą do skorpa coraz lepsze Proper Deference mi sie bardzo podoba Relentless Conviction oraz claw and shell, ale powiedzmy sobie szczerze postacie do politycznej wersji scorpa dostajemy słabe i nie ma sie co jarać że dostalismy postać bez zdolności którtą można bownąć do domu albo podłączyć jeden z nielicznych czarów które z scorpie warto używać. Teraz pytanie: czy jak nie powiem że ta postać jest słaba (choć to zgodne z prawdą) poczujesz sie lepiej albo decki scorpowe zaczną działać?
« Ostatnia zmiana: 2010-05-17, 23:09 by Raven »

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #91 dnia: 2010-05-17, 23:27 »
Raven, nie chodzi o to, że ona jest jakaś megawypasiona, ale słaba nie jest. Właśnie dlatego, ze na jednej karcie łączy dwa ważne keywordy, dzięki temu nie trzeba pakować zupełnie idiotycznych szugasów, a można takich, którzy jakośtam działają. Ten tu, Yoshihara i Miroki daje 7 sensownych szugasów w dyshonorze, co pozwala już grać paroma fajnymi rzeczami (choćby walking the wayem). I dlatego z całą pewnością nie jest to karta "poniżej przeciętnej".

A przy okazji, nie wiem jak u ciebie, ale w moim decku dyshonorowym courtierzy mają nieco więcej zastosowań niż bujanie się do domku.

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #92 dnia: 2010-05-17, 23:33 »

Znaczy wiesz, ja już teraz wkładam ninje (wreszcie chapię brakujących dwóch Suborów), i zamierzam się zajebiście bawić. Poza tym to w sumie lepiej, ze ludzie myślą, że Skorp jest niegrywalny. Bo można pojechać i pogromić ludzi z totalnego partyzanta =P (jak już będzie grywalny ofc =)).

Niestety, suprise factor nie zmienia tego decka w mocny tylko w grywalny (znaczy, kazdy serio deck bierze ninjasy bez wazeliny). Co nie zmienia tego, że faktycznie granie nimi sprawia mnóstwo radochy :D.

nie w tym rzecz stary, akcje wychodzą do skorpa coraz lepsze Proper Deference mi sie bardzo podoba Relentless Conviction oraz claw and shell, ale powiedzmy sobie szczerze postacie do politycznej wersji scorpa dostajemy słabe i nie ma sie co jarać że dostalismy postać bez zdolności którtą można bownąć do domu albo podłączyć jeden z nielicznych czarów które z scorpie warto używać. Teraz pytanie: czy jak nie powiem że ta postać jest słaba (choć to zgodne z prawdą) poczujesz sie lepiej albo decki scorpowe zaczną działać?

Cały problem polega na tym w jaki sposób patrzymy na daną kartę. Podejrzewam, że dając tak surową ocenę tej postaci brałeś pod uwagę całość środowiska, co inne klany mają i co skorpion potrzebuje żeby być mastah (jak już gdzieś napisałeś, z czym się zgodzę - nieunikalnej postaci z powtarzalnym honorlossem). Ja natomiast pogodziłem się z tym, że w mojej ocenie decki skorpowe są tak bardzo w tyle, że oceniam karty nie pod względem pierdolniecia (bo takowego skorpiony po prostu nie mają) tylko użyteczności. A to jest powód dla którego uważam tą postać za bardzo dobrą. Box/shuggie/courtier to nie jest to czego dyshonor potrzebuje, ale to z czego ten deck skorzysta. Ofkos, porównując taką szugaske do personalek innych klanów to ona jest co najwyżej znośna, jednak w ograniczonym cardpoolu skorpiona jest ona dobra - a to już powód dla pozytywnej oceny.

Ten tu, Yoshihara i Miroki daje 7 sensownych szugasów w dyshonorze, co pozwala już grać paroma fajnymi rzeczami (choćby walking the wayem).

3x Yoshi, 3x Goryl, Miroki, Kaziu, Rieko, Dziadzia Fosut = 10 szugasów wartych zastanowienia ;).
« Ostatnia zmiana: 2010-05-17, 23:37 by Sephirion »
Myśl. Potem pytaj.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #93 dnia: 2010-05-17, 23:43 »
Flint, Sephirion : zapomnieliście o inwokacji ("To jest do dupy(...)"

Jak się bawię hobbystycznie dyshonorem, to na pewno się ten duch zamordowany do środka zmieści. A może się uda wrzucić ją pewnego Fenola, bo tam bardzo mi potrzeba kurtierów...
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #94 dnia: 2010-05-17, 23:44 »
Flint, Sephirion : zapomnieliście o inwokacji ("To jest do dupy(...)"

Jak się bawię hobbystycznie dyshonorem, to na pewno się ten duch zamordowany do środka zmieści. A może się uda wrzucić ją pewnego Fenola, bo tam bardzo mi potrzeba kurtierów...

Fenix dyshonor - ktos ponoc widzial taki w pradze :)

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #95 dnia: 2010-05-17, 23:55 »
Fenix dyshonor - ktos ponoc widzial taki w pradze :)

Feroz raz taki złożył, Jezu, ale się z tym bekowo grało =).

3x Yoshi, 3x Goryl, Miroki, Kaziu, Rieko, Dziadzia Fosut = 10 szugasów wartych zastanowienia ;).

Z Rieko exp w dyshonorze bym się mimo wszystko zastanawiał, aż tak nie szaleje. A ja bym chyba nie próbował upychać naraz i mag/courtów, i szugów i ninjów, zwyczajnie się posrasz z braku synergii. A Kaziu i NieMaszButa mi faktycznie umknęli.

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #96 dnia: 2010-05-17, 23:57 »
Dokladnie to ujeliscie Flint, Seph. Postac ktora praktycznie ma zaklepane miejsce w decku nie moze miec oceny ponizej przecietnej. Karta nie powala na kolana ale jest solidna i grywalna, mogloby dojsco of korse Air keyword lub jakis honor loss ale nie oszukujmy sie nie bylby to wtedy na pewno box a koszt wahalby sie pomiedzy 7 a 9 w zaleznosci co by tam dodatkowego upchali.

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #97 dnia: 2010-05-18, 00:08 »
Z Rieko exp w dyshonorze bym się mimo wszystko zastanawiał, aż tak nie szaleje.

Testowałem ją. Jest złota. Prostowanie Yoshihar w openie to mozliwe 2 dodatkowe punkty honoru w plecy dla przeciwnika. Chyba, że grasz scout armory, ale tego raczej nie widzę ;).
Myśl. Potem pytaj.

Wilczy

• Crane Clan
  • Personality
  • *
  • You have activated my Trap Card
    • ShadowForum
« Odpowiedź #98 dnia: 2010-05-20, 10:20 »

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #99 dnia: 2010-05-20, 10:32 »
Świetny, jak przeczytałem że Deastheeker?Hero to już się ucieszyłem, jak zobaczyłem traita to zacząłem się cieszyć jak dziecko, po akcji jeszcze większy banan na gębie. W końcu deathseeker z akcją bez deada w koszcie albo efekcie, i to z akcja która nie patrzy na tak denerwujące czasem atache. Jako Hero też będzie fajny, jak dostanie z domku to nawet coś dużego bownie :D.Art jest też całkiem całkiem. I to wsystko za 6golda. Me like it.  ;D
« Ostatnia zmiana: 2010-05-20, 10:36 by Matsu Girro »

Rise above.