Autor Wątek: Inne strony  (Przeczytany 57810 razy)

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
Odp: Inne strony
« Odpowiedź #20 dnia: 2010-05-17, 09:46 »
Nie wiem czy zauważyliście, że w CLAW AND SHELL niszczenie jest osobnym efektem po kropce - ergo można zrobić killa boxa w ataku - kosmos do mantisów na economic warfare.

TETSU KAMA MINE - fajne, a nawet bardzo fajne do kensai, pytanie tylko czy będą mieli tak dobry i stabilny gold, aby do każdego weapona dopłacać 2 golda

THE COST OF PRIDE - cóż powiedzieć - karta : wstań ONIM :)

DANCE OF THE VOID - to jest moim zdaniem największa miazga z pokazanych tu kart, niweluje jedyną słabość monków - to  że giną jeden po drugim - może wreszcie bedzie poważna alternatywa dla LSD

Teren do ninjów - szajs

Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 2010-05-17, 10:56 »
Nie wiem czy zauważyliście, że w CLAW AND SHELL niszczenie jest osobnym efektem po kropce - ergo można zrobić killa boxa w ataku - kosmos do mantisów na economic warfare

BASE gold cost

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
« Odpowiedź #22 dnia: 2010-05-17, 11:03 »
Nie wiem czy zauważyliście, że w CLAW AND SHELL niszczenie jest osobnym efektem po kropce - ergo można zrobić killa boxa w ataku - kosmos do mantisów na economic warfare

BASE gold cost

Dodałem sobie +1 do FAIL

misiaczek

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Unicorn Clan Instigator
« Odpowiedź #23 dnia: 2010-05-17, 11:13 »
hmmm, taki duzo lepszy blanketed, moglby sie w sumie zmiescic do ninjow. ale swoja droga to robienie po raz drugi tych samych kart jest troche irytujace...

To nie do końca taka sama karta, Ty ciągle możesz dojeżdżać lub uciekać swoimi ninja, a przeciwnik może się tylko patrzeć :)
Blanket blokował też możliwości temu który go wstawiał do gry, przez co był obosiecznym mieczem ... ;]

tu raczej chodzi o to, że Blanketa się rzucało w bitwie unopposed, żeby nikt ci nie dojechał, a to to będzie raczej grane tak, że wpada ninjas, narobi zamieszania na ludku, a później spadówa do domciu po nową piżamę ;)
Guns don't kill people. Psychotic bears with machetes do.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 2010-05-17, 11:31 »
to chyba nie grales ninjami, jezeli to w ogole bedzie grane to tylko na zasadzie wpadam na prowke unopposed i ze sneaka wystawiam ten teren... chociaz ja bym tego nie gral
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
« Odpowiedź #25 dnia: 2010-05-17, 11:46 »
hmmm, taki duzo lepszy blanketed, moglby sie w sumie zmiescic do ninjow. ale swoja droga to robienie po raz drugi tych samych kart jest troche irytujace...

To nie do końca taka sama karta, Ty ciągle możesz dojeżdżać lub uciekać swoimi ninja, a przeciwnik może się tylko patrzeć :)
Blanket blokował też możliwości temu który go wstawiał do gry, przez co był obosiecznym mieczem ... ;]

tu raczej chodzi o to, że Blanketa się rzucało w bitwie unopposed, żeby nikt ci nie dojechał, a to to będzie raczej grane tak, że wpada ninjas, narobi zamieszania na ludku, a później spadówa do domciu po nową piżamę ;)

Ta karta to jest żal - jak to zagrasz to tak, jakbyś sobie strzelał w stopę.

Ogólnie każdy kto grał chociaż chwilę ninjami w CE wie że wdawanie się w jakąkolwiek bitwę z przeciwnikiem (oprócz ostatniej prowincji) oznacza w wolnym tłumaczeniu - strać całą swoją armię

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 2010-05-17, 12:07 »
Ogólnie każdy kto grał chociaż chwilę ninjami w CE wie że wdawanie się w jakąkolwiek bitwę z przeciwnikiem (oprócz ostatniej prowincji) oznacza w wolnym tłumaczeniu - strać całą swoją armię

amen. i czesto wlasnie ostatnia prowka jest mega problemem, jezeli przeciwnikowi ufarcilo sie ze wystawil ze 2-3 duze klocki, oblozyl je mocnymi zabijajacymi attachami i uparcie broni ostatniej prowki to istnieje duza szansa ze wtopiles... ninjom brakuje sily uderzenia, maja swietne unopposed dojazdy, fajnych followerow dodajacych force'a ale battle akcji to tam nie ma... silent rot i miyato to troche za malo... jak nie dojda albo musiales zuzyc wczesniej to plyniesz
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Tafit

• Spider Clan
  • inexperienced Personality
  • *
  • Depilator Umysłów
« Odpowiedź #27 dnia: 2010-05-19, 21:56 »
"Our Strength is fear. It destroys the weak"

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 2010-05-19, 22:22 »
I znów stara karta w nowej, niesamowicie zmienionej odsłonie. Ten dodatek robi się nudny.
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

Togashi Sparrow

• Dragon Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 2010-05-19, 23:49 »
http://elfiver.blogspot.com/

Kiho fajne. Nie wiem po co meta na dyshonor. Może zamierzają tak go dopalić że już dają obronę  :)

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: 2010-05-19, 23:56 »
po co koszt na kiho? niech daja jakichs fajnych monkow w koncu , ktorzy kosztuja 7 i maja zdolnosc

Venirr

• Scorpion Clan
  • *
  • 13th Lich Lord
« Odpowiedź #31 dnia: 2010-05-20, 00:03 »
to jest totalnie bezsensu. Ilosć mety na dyshonor jest zatrważająco ogromna. Nawet przy założeniu, że dyshonor będzie grywalny, to można praktycznie bez zaśmiecania Fate'a jakoś się zametować na niego...

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 2010-05-20, 00:06 »
Ale chociaż arty mają ładne.
Mi się tam meta podoba (zwłaszcza, że postać można zrehonorować prawie zawsze).
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 2010-05-20, 00:08 »
Kiho super do oświecenia :P

To fire kiho - co do kosztu, też nie wiem po co to do końca, chociaż dopiero ostatnio grałem na monków i Pinkol pokazał mi, że w sumie jakoś działają - to że nie mają zdolności sprawia, że robią się bezmyślni trochę :p

co do dyshonor-mety - sensowna jest tylko taka, która coś robi poza byciem metą - ta karta to akurat ma.

Ale nie wiem czy mówienie, że to kompletnie bez sensu jest prawdą - to karta do szugasowego honoru, nic ponad to. To tak jak mówić, że RA nie mają sensu, bo połowa militarnych deków gra na followerach...

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 2010-05-20, 00:16 »
Tak sobie myślę, że ta meta jest mocniejsza niż wygląda.
Peaceful, SND czy Order nagle jakieś się takie smutne robią podobnie Idzuki czy Kaziu...

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 2010-05-20, 00:26 »
Dyshonor po TWP będzie silny zaprawdę powiadam wam.

Rise above.

Tafit

• Spider Clan
  • *
  • Depilator Umysłów
« Odpowiedź #36 dnia: 2010-05-21, 00:18 »
EDIT: Dopiero teraz zauważyłem link do kart: http://www.tcgplayer.com/db/game_review.asp?AID=3413&PID=535&DBID=4

Zabawa z Chi zaczyna stawać się coraz bardziej rzeczywista. Mniam!
« Ostatnia zmiana: 2010-05-21, 00:37 by Tafit »
"Our Strength is fear. It destroys the weak"

Radko

• Personality
« Odpowiedź #37 dnia: 2010-05-21, 00:37 »
Całość powyższego pre na stronie tcgplayer:
http://www.tcgplayer.com/db/game_review.asp?AID=3413&PID=535&DBID=4
Event fajny.

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 2010-05-21, 00:56 »
Jak ja nieniawidze Chi Manipulation  :P

Region niezły szczególnie dla crane

Teren ciekawy Bibiorąc pod uwagę że wjazdy nie mają za dużo tego Chi to ten teren może je mocno ograniczyć

Martwiaki Fajne

Event ciekawy
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 2010-05-21, 01:14 »
Ten region jest mroczny... on nie ma napisane singular.