Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Cytat: misiaczek w 2010-05-29, 00:20to kiho to lekka przesada, niedługo po pierwszej akcji monków przeciwnik będzie składał decka i oglądał co z nim robią, mało interaktywne si to robi Remember me?
to kiho to lekka przesada, niedługo po pierwszej akcji monków przeciwnik będzie składał decka i oglądał co z nim robią, mało interaktywne si to robi
taaa, meta na jeden typ decku a tak to praktycznie blank karta ale masz rację jest odpowiedzią na te chore łańcuszki
monk jest zajebisty bo robi to czego nam brakuje czyli force'a
@walec- wybacz ale nie zgadzam sie z Toba, jedyne decki z ktorymi mam problem to honorowki bo wiecznie nie wyrabiam sie przebijac przez wysoka sile prowki po tym jak moich 2 najwiekszych zostalo odeslanych/zabitych (to czesciej). battle akcji jakos dziwnie mi nie brakuje. zapytaj jacy co sadza jego scouci o moich mnichach i o ich battle akcjacha jak tak koniecznie brakuje Ci battle akcji to wrzuc sobie shiori zamiast sho, jest naprawde niezla. im dluzej gram tym mniej podoba mi sie shintaro i z checia zobacze kogos kto robi fire tokeny
ilez to razy w bitwie na pytanie co robia twoje postaci , odpowiadalem NIC. bo nie bylo tam fizycznie zadnej zdolnosci na chlopakach.
kiha sa swietne dla monka , czasami robia sie takie lancuszki ze nie ma co zbierac z przeciwnika ale co z tego skoro po pierwszej bitwie zostaje ci 1-2 karty na reku. jak nie ma satsu z klanowka to jest do dupy ze sie tak wyraze.
nie jechac dwoma postaciami do bitwy tylko 4-5 i bitwa wygrana.
panna z 5Chi niewiele wnosi do deku, jak sie postawi do bitwy to lepiej zagrac z niej wall of honor niz odsylac 1 jednostke bo w kazdej militarce jest albo wrzucanie albo height of courage ( wtedy nie ma honoru nawet) , a koles ktory jedzie jednym typem do bitwy na LSD az prosi sie o przegrana, wiec sadze ze jest tam zbedna bo poprawiac matchapu z militarka nie poprawia, gdyby cos robila honorowce to moznaby ja wcisna a tak to niestety nie.
kensai za 8 jest niestety moim zdaniem za drogi , aczkolwiek zmiesci sie do kensai jak najbardziej , wywali sie jakiegos glupka ktory nic nie robi (typ od wrzucania) i wejdzie w jego miejsce. jak za 8 to moglby miec jakis inny uzyteczny trait hero/tactician albo 5F bo niestety jak kupisz secluda w pierwszej i dolaczysz do niego jakis atacz to w dalszym ciagu nie lamie prowincji ( moglby miec takie cos jak Satobe). w dalszym ciagu kensaiom brakuje forsa bo zeby stuknac provke militarce potrzebuja zainwestowania dwoch broni co niestety wypacza ekonomie i zubaza fate bo trzeba wkladac wiecej broni nic czerwonych karteczek.
natomiast duelista jest fajny. wnosi duzo do Swiatelka i to jest olbrzymi plus dla niego. poza tym mozna zastanawiac sie nad lekkim obnizeniem focusa w duelingu bo z tym kolesiem mozna wygrywac kazdy duel praktycznie.
kiho jak juz mowilem mogloby zabijac , 1 zabicie w deku niestety nie wystarcza , przydaloby sie jeszcze jedno. mozna bylo zrobic kondycyjne zabicie np jako dodatowa akcja ale co tam, jak ktos woli +2F to co poradzic.
najlepsza karta w zestawie - mój kensai nie zginie. bardzo dobrze robi temu dekowi , bo jak juz zainwestujesz 15-16 golda w typa to dobrze by bylo gdyby nie ginal od razu. bo takich jednostek mozesz co najwyzej kilka wystawic ( gora 5 przy zajebistym dojsciu i debilizmie przeciwnika) w calej grze , a jak ci sprzatna wieze duelem czy oni daikyu to mozna sie juz smialo zwijac.
Cytat: horror w 2010-05-29, 11:03nie jechac dwoma postaciami do bitwy tylko 4-5 i bitwa wygrana. a myslisz ze iloma jezdze? staram sie nie atakowac w 3ciej na pale tylko wyczekac ture do 4tej i dopiero wjazd 4ema, ale ch...AEG... honorowki czesto juz w openie mi kogos wylaczaja, potem odeslanie, odeslanie/kill i zostaje mi 1. jak nie mam chasinga ktorego zagram na tego odeslanego to nie dam rady, koniec gry. tylko ze taka taktyka czesto rozbija sie o to ze nie zdaze za chiny rozwalic ostatniej bo koles konczy na 40tu w np. 5 turze kiedy jest na 3 prowkach a mnisi sie przez tyle za cholere nie przebija
no u tu jest duża różnica na wypluwam w drugiej z honorówkami 3-4 postacie i tak robię do końca ( no chyba ze casem wypluwam 2 a potem napewno mogę spokojnie wypluwać 4na siłe prov determindy sprawdzaja się super a z tym całym obniżaniem f to i RA 2 jest zabójczyna send home są heighty, belowedy (czasami) i Falling Leaf Strike i water którego nie tak cieżko wystawić a nawet jak odeślą to chasing jest super