Autor Wątek: Ring of Water  (Przeczytany 1954 razy)

Olo

• Crane Clan
  • inexperienced Personality
  • *
Ring of Water
« dnia: 2010-05-30, 21:29 »
RING OF WATER
Text      Water ? Unique
After you resolve your fourth or later Battle action from cards with different titles in one battle: You may put this card into play from your hand.
Battle: Bow this card or discard it from your hand: Move one of your target units home or to a battlefield with one or more enemy units. If the unit moved, straighten it.

mam taka sytuacje:
prowincja A: moja jednostka i jednostka przeciwnika
prowincja B: jednostka przeciwnika

ja sie bronie przeciwnik wybiera najpierw bitwe na prowincji A
zabijam jego postac duelem
on pass
czy moge teraz przejechac z ring of water na druga prowincje i znowu miec pierwszy akcje czy musze czekac az zacznie sie bitwa na prowincji B podjechac i zostac brutalnie okaleczony zanim zdaze mrugnac?

misiaczek

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Unicorn Clan Instigator
Odp: Ring of Water
« Odpowiedź #1 dnia: 2010-05-30, 21:32 »
RING OF WATER
Text      Water ? Unique
After you resolve your fourth or later Battle action from cards with different titles in one battle: You may put this card into play from your hand.
Battle: Bow this card or discard it from your hand: Move one of your target units home or to a battlefield with one or more enemy units. If the unit moved, straighten it.

mam taka sytuacje:
prowincja A: moja jednostka i jednostka przeciwnika
prowincja B: jednostka przeciwnika

ja sie bronie przeciwnik wybiera najpierw bitwe na prowincji A
zabijam jego postac duelem
on pass
czy moge teraz przejechac z ring of water na druga prowincje i znowu miec pierwszy akcje czy musze czekac az zacznie sie bitwa na prowincji B podjechac i zostac brutalnie okaleczony zanim zdaze mrugnac?
imho możesz się spokojnie wyekspediować po duelu i (i przeciwnik nie przywali Sneakiem) masz pierwszą akcję
Guns don't kill people. Psychotic bears with machetes do.

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2010-05-30, 21:33 »
Możesz, co ci zabrania?
Dlatego Mantis tak lubi wodę.
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

Olo

• Crane Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2010-05-30, 23:32 »
wlasnie nie wiem co mi zabrania ale slyszalem ze podobno nie mozna skoro tam nie mam prezencji przed ruchem wole sie upewnic

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2010-05-30, 23:35 »
ale wykonac mozesz ruch ktory te prezencje robi.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2010-05-31, 00:05 »
wlasnie nie wiem co mi zabrania ale slyszalem ze podobno nie mozna skoro tam nie mam prezencji przed ruchem wole sie upewnic

a gdzie to słyszałeś?

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2010-05-31, 00:30 »
nie chodzi o prezencje przed ruchem. chodzi o to ze rozpatrujemy prowincje A. na niej nie ma juz jednostek, za to sa jednostki na prowincji B i czy teraz caly czas rozpatrujac prowincje A mozna sobie przejechac na B? wydawalo mi sie ze water moze jechac tylko do obecnego pola bitwy i dlatego nie mozna w trakcie w trakcie bitwy na A przejechac na B. jezeli mozna to nawet lepiej, moj ulubiony ring zyskal kolejne zastosowanie
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2010-05-31, 02:06 »
nie chodzi o prezencje przed ruchem. chodzi o to ze rozpatrujemy prowincje A. na niej nie ma juz jednostek, za to sa jednostki na prowincji B i czy teraz caly czas rozpatrujac prowincje A mozna sobie przejechac na B? wydawalo mi sie ze water moze jechac tylko do obecnego pola bitwy i dlatego nie mozna w trakcie w trakcie bitwy na A przejechac na B. jezeli mozna to nawet lepiej, moj ulubiony ring zyskal kolejne zastosowanie

o tak mogłem sie domyślać że to on... :) w sytuacji jaka opisał olo miał pełne prawo przejechać

ważnym elementem treści ringa jest:

"...or to a battlefield with one or more enemy units."

pojechał z pola bitwy A gdzie nie ma jednostek wroga do B gdzie są jednostki wroga

wiec nie rozumiem szczerze mówiąc o jaką prezencję chodzi

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *