Autor Wątek: Liga - co dalej  (Przeczytany 23243 razy)

Suzan

• Wrocław
  • blank Personality
  • Agasha Suzu
Odp: Liga - co dalej
« Odpowiedź #80 dnia: 2010-07-18, 01:25 »
Po przemyśleniu tematu i dzisiejszej dyskusji na "turnieju" uważam, że pomysł Sejmitara z drobną modyfikacją jest chyba najbardziej dopasowany do wyrażanych przez Nas potrzeb, tj.:
- gramy każdy-z-każdym
- gramy kiedy mamy czas i bez względu na kolejność
- gramy wszystkie paringi w określonym czasie, np. 1,5 miesiąca na rozegranie 11 spotkań (przy 12 zawodnikach)
- gramy X pojedynków (tutaj propozycja Semijtara: 2, moja i Ertaia aby pozostać przy grze do 2 lub 3 zwycięstw)
- nie wliczamy turniejów do wyników ligowych (to dodaję od siebie i nie było to wyrażone przez Sejmitara)

Zalety:
- Spełnienie Ertaiowych potrzeb, aby liga była czymś do zrealizowania w szybkim tempie
- Spełnienie moich potrzeb, aby to były gry każdy z każdym
- Spełnienie Sejmitara pomysłu, aby nie zawracać sobie głowy kolejnością, tylko dostępnością ludzi (dowolna kolejność)
- nie wliczanie turniejów odpowiada wielu osobom...

Wady:
- na razie brak

Cel ligi:
Proponuję, aby zrzuta z pierwszego turnieju w nowej formie była przeznaczona na puchar przechodni. Dodatkowo oczywiście na przepuszczenie przez zwycięzcę, lub TOP3.

Bonusik:
Pracuje właśnie nad porozumieniem z pewnym portalem, który udostępnia aplikacje do zarządzania ligą. Nie mają lig karcianych, ale... są otwarci na utworzenie takiego profilu. Zobaczymy czy się uda... jeżeli tak, to będziemy mieli fajne narzędzie do zastosowania w Polsce nie tylko do L5R.

Ertai, uważam że:
- zrobiłeś dobrze poddając temat pod dyskusję.
- nie potrzebnie się zrażasz. Negocjacje zawsze są trudnym elementem... :P
- mimo wszystko mam nadzieję, że będziesz chciał się zaangażować dalej... :D
Phoenix Clan ? Shugenja ? Bloodspeaker ? Experienced ? Unique

Wilczy

• Crane Clan
  • Personality
  • *
  • You have activated my Trap Card
    • ShadowForum
« Odpowiedź #81 dnia: 2010-07-18, 03:41 »
Bonusik:
Pracuje właśnie nad porozumieniem z pewnym portalem, który udostępnia aplikacje do zarządzania ligą. Nie mają lig karcianych, ale... są otwarci na utworzenie takiego profilu. Zobaczymy czy się uda... jeżeli tak, to będziemy mieli fajne narzędzie do zastosowania w Polsce nie tylko do L5R.

Niejaki Berto drzewiej kupił i postawił taką aplikację dla YGO i paru innych karcianek i jedyne gdzie się to przyjęło, to w duel masters. Także sorry, ja nie kupuję takiego argumentu.

Suzan

• Wrocław
  • blank Personality
  • Agasha Suzu
« Odpowiedź #82 dnia: 2010-07-18, 10:18 »
Bonusik:

Niejaki Berto drzewiej kupił i postawił taką aplikację dla YGO i paru innych karcianek i jedyne gdzie się to przyjęło, to w duel masters. Także sorry, ja nie kupuję takiego argumentu.

Hehehe... to nie argument, bo byłby wymieniony w zaletach lub wadach. To tylko bonus, który można wykorzystać lub nie. Jak to z bonusami i innymi promocjami bywa... Czy się przyda, czy nie? Cóż.. łatwiej jest wpisać wynik spotkania i nie musieć poprawiać tabelek oraz dbać o ich umieszczanie na necie. To tylko wygoda dla osoby prowadzącej ligę...

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #83 dnia: 2010-07-18, 20:36 »
ja mam caly czas ten soft za ktory wybulilem kolo 150 $ o ile pamietam i moge to postawic gdzies zaden problem. Moge dac prawa admina komus kto sie tym chce zajac.... tutaj system http://www.mygamingladder.com/combo.shtml walic jak ktos chetny...

Suzan

• Wrocław
  • blank Personality
  • Agasha Suzu
« Odpowiedź #84 dnia: 2010-07-19, 15:21 »
ja mam caly czas ten soft za ktory wybulilem kolo 150 $ o ile pamietam i moge to postawic gdzies zaden problem. Moge dac prawa admina komus kto sie tym chce zajac.... tutaj system http://www.mygamingladder.com/combo.shtml walic jak ktos chetny...

Ja z chęcią bym się przyjrzał temu... :D

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #85 dnia: 2010-07-19, 15:27 »
no dobra postawie ci to na moim serwie, wrzuc mi user/haslo na priva jakie bys chcial. Dam ci znac szczegoly dostepu do serwa na priva. gut lak!