Autor Wątek: Pytania o force bonusy itd.  (Przeczytany 1348 razy)

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
Pytania o force bonusy itd.
« dnia: 2010-10-01, 17:29 »
Sytuacja:
Mam taktyka - dopalił się ze swojego traita i dostał też jakieś obniżenie forca z akcji...

1. ... został następnie zabity a ja wskrzesiłem go z will'a w tej samej bitwie. Jakie zostają na nim bonusy?
2. Czy w przypadku z pkt. 1. coś się zmieni jeśli wskrzeszę go w tej samej turze na innej prowincji?
3. ... następnie rzucam Justly
Battle: Target your Personality: Move a target enemy Personality with lower Force or with fewer attachments home.
Battle: Negate all current Force bonuses and penalties to cards at this battlefield from actions.
Jakie zostają na nim bonusy?

Pozdrawiam

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
Odp: Pytania o force bonusy itd.
« Odpowiedź #1 dnia: 2010-10-01, 18:02 »
Sytuacja:
Mam taktyka - dopalił się ze swojego traita i dostał też jakieś obniżenie forca z akcji...

1. ... został następnie zabity a ja wskrzesiłem go z will'a w tej samej bitwie. Jakie zostają na nim bonusy?
2. Czy w przypadku z pkt. 1. coś się zmieni jeśli wskrzeszę go w tej samej turze na innej prowincji?
3. ... następnie rzucam Justly
Battle: Target your Personality: Move a target enemy Personality with lower Force or with fewer attachments home.
Battle: Negate all current Force bonuses and penalties to cards at this battlefield from actions.
Jakie zostają na nim bonusy?

Pozdrawiam

Dopóki postać nie znajdzie się facedown w dynasty deck to śmierć nie wpływa na bonusy/kary do F.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2010-10-01, 20:23 »
Rozumiem, że facedown robi się po zakończeniu tury? A Czy justly kasuje bonus z taktykowania się?

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #3 dnia: 2010-10-01, 21:32 »
Rozumiem, że facedown robi się po zakończeniu tury? A Czy justly kasuje bonus z taktykowania się?

Taj, JEV kasuje bonus taktyczny.

W Twoim przypadku:

1) Shunori 2F dostaje taktyczny bonus +3F. Ma teraz 5F.
2) Ginie i wskrzeszasz go w tej lub innej bitwie podczas tej samej tury. Nadal ma 5F.
3) Ktoś zagrywa JEV negując modyfikacje do siły. Shunori kurczy się do 2F.

Facedown to jest każda karta w talii zanim trafi do gry (czyli rewersem do góry). Shunori na stole jest face-up. Shunori podczas bitwy staje się celem The Unmaking (Battle: If this Shugenja is unbowed, bow him unless he is Void and destroy this card: Put a target enemy card without attachments on the bottom of its owner's appropriate deck.) i ląduje na spodzie talii przyjmując status facedown. Gdyby jakimś cudem (np. z pomocą Yogo exp. ;) ) znalazł się ponownie w bitwie jego F byłaby 2F (karta utraciła całą swoje historię).
« Ostatnia zmiana: 2010-10-01, 21:41 by kempy »
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe