Autor Wątek: [tDoW] Crane  (Przeczytany 7374 razy)

misiaczek

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Unicorn Clan Instigator
[tDoW] Crane
« dnia: 2010-12-06, 12:28 »
http://homeofthecraneclan.com/ - są i Crany

Noritoshi jedzie chyba na dopalaczach skubany :D

"Nukada's poems immortalize the shame" :D

PS. prośba o stowrzenie działu na TDoW
« Ostatnia zmiana: 2010-12-06, 12:30 by misiaczek »
Guns don't kill people. Psychotic bears with machetes do.

jabbas

• Unicorn Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Jabbas po transformacji w Jabbosklep ;)
    • www.pegaz-gry.pl
[tDoW] Crane
« Odpowiedź #1 dnia: 2010-12-06, 12:39 »
hej to jest to 2 edycyjny dodatek czy nei???

dajcie znać!
Tylko najlepsze gry planszowe i karciane  www.pegaz-gry.pl Bydgoszcz

Walec

• eternal Personality
Odp: [tDoW] Crane
« Odpowiedź #2 dnia: 2010-12-06, 12:56 »
a czemu miał być 2 edycyjny? nawet jeżeli by się celestial konczył w sierpniu to i tak ostatnio obcinali dodatki przed edycyjne do jednego ( teraz byl chyba GoTE)
Walec

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #3 dnia: 2010-12-06, 12:57 »
a tak z innej beczki to wydaje mi się silny pre dla crana
Walec

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #4 dnia: 2010-12-06, 13:03 »
Domek z 8 honoru? Bleee...
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2010-12-06, 13:06 »
Wydaje się, że pre fajne. Jak zawsze u krana bez jakiejś mrocznej rewelacji ale solidne.
Shoju na prezydenta! :)

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2010-12-06, 13:20 »
ciekawe i duelow

fajny weapon pod noritoshiego

Domek z dopałką do fokusów i PS
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
« Odpowiedź #7 dnia: 2010-12-06, 13:38 »
Nie ma narazie z czym porownac ale karty na papierze zajebiste.

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2010-12-06, 13:39 »
imo bardzo solidny preview.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2010-12-06, 13:44 »
fajne? ja bym powiedzial ze gdzies w okolicach z kosmosu. artystka dobrze wspiera waya na honor/dyshonor, duelistka to nowa wersja hakuseki a ona byla mega upierdliwa (ta nowa tez bedzie...), noritoshi miazdzy, shikatsu fajnie pomaga na skorpa i nie tylko (jedyne co ze mozesz miec za malo favora i z tego powodu moze sie nie miescic)

domek mi sie bardzo podoba, uwazam ze jest tak dobry jak kyuden kyotei a temten byl grany. ten daje autowina w duelach i pewne zaczynanie, niektorzy marudza na liona a poza tym 2 honoru wiecej duuuuzo zmienia
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #10 dnia: 2010-12-06, 14:44 »
Solidne preview, The Shadow Court moze bedzie bedzie gral w scorpie pasywnym. Generalnie pierwsze widoki na jakis solidniejszy honor-dishonor switch?

Jar Jar

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Star Fleet Commander
« Odpowiedź #11 dnia: 2010-12-06, 15:32 »
Bardzo, bardzo solidnie

Domek - +1FV w duelach na razie niewiele robi, wspiera tylko Adjunkcję i Impromptu. Za to do artystów jest genialny. +1PS niewiele robi, zwłaszcza, ze  z reguły w trakcie bitwy ten favor gdzieś wyjdzie.
Nukada - i teraz artyści na dysghonor/honor nabierają mocy. Very nice
Yosuga - to jest koleś nie z tego świata, dokładnie to czego było mi trzeba :D
Shikatsu - magi-courtier, trait pomijalny ale akcja... Selfless Politics na postaci :)) poza tym j.w.
Sadayori - w końcu jakaś sensowna postać z 4F. BA, w końcu postać z 4F. Szkoda tylko ze za 9G :/
Noritoshi - jest solidny ale... no nie wiem
Broń - na razie bez komentarza
Favor of Artisans - na papierze wygląda genialnie, zobaczymy czy się zmieści
Shadow Court - j.w.

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2010-12-06, 18:22 »
Favor of Artisans - na papierze wygląda genialnie, zobaczymy czy się zmieści

Chyba sobie jaja robisz...
Karta jest pozbawiona kosztów, dobiera kartę, advancuje victory condition.
Czy może problemem będzie posiadanie artisana na stole?

Ganbitsu

• experienced Personality
« Odpowiedź #13 dnia: 2010-12-06, 21:23 »
Fajne Skorpiony... Tylko te wymagania honorowe :(

Seppun Chikan

• Imperial
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2010-12-07, 01:00 »
Mój komentarz po obejrzeniu previu cranowych :

QUINTON HOOVER IS BACK!

Reszta w tym momencie nie ma dla mnie znaczenia :)

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 2010-12-07, 12:45 »
EDIT: ok, już mam obrazki

Favor to the Artisans - wow, jaka mega karta, 4FV, brak kosztów, zawsze albo zyskasz, albo kogoś zrzucisz i jeszcze mieli fejt O_o
The Shadow of the Court - nie wiem, ilu grywalnych courtierów mamy na chwilę obecną, ale wygląda to bardzo dobrze, bo znowu 4FV, praktycznie brak kosztów, bowowanie bez restrykcji, no i znowu często draw i honor
Impromptu Weapon - no to pewnie wyjdzie w praniu, ale z 2-3 Chi i bez duelista może być trudno wygrywac duele, no chyba że z ghulami :D
Embassy of the Crane - 8 startowego FH? Wow, nie wiedziałem, że tak można ;) Co do bonusa do FV, to spoko, na pewno się przyda, ale szkoda, że nie działa w bitwie; co do Favora, to nie wiem, jak często będzie go można mieć w obronie
Noritoshi - no w końcu ktoś dał mu normalny koszt..skoro ma 7 Chi, to sumie ten bonus do FV nie jest taki konieczny, chyba wolałbym, żeby za wygranie duela było 2h, czy coś; no a battle całkiem git, ale żeby choć 1h dawało, bo teraz przecież tyle negacji śmierci...;)
Daidoji Sadayori - chyba za drogi...
Doji Nukada - do h/dysh switcha jak znalazł, tylko ciężko mu będzie seppukować - nie wiem, na ile to będzie istotne
Doji Shikatsu - O_o wow, jaki mrok, to _prawie_ Beniha sprzed erraty - można grać w swojej turze i turze przeciwnika, no i jeszcze te tokeny jako trait
Kakita Yosuga - bardzo fajny zestaw traitów, chyba już nie mogła dostać magistrate'a, ale i tak jest bardzo nieźle; co prawda hakuseki dawała 3 honoru i miała magistrate'a, ale nie dyshonorowała; pytanie tylko czy krejn bedzie w stanie punishowac te wszystkie niehonorowe postaci

Do pokazania pewnie jeszcze została jakaś erka (Beniha?), ale jwygląda na to, że pewnie będzie się dało złożyć jakis bardzo zajebisty switch na duelach i dishonor punishmencie z bardzo wysokim FV. Nawet jeśli nie będzie miażdżył, to na pewno będzie bardzo sympatyczny do gry.
« Ostatnia zmiana: 2010-12-07, 15:21 by gaijin »

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 2010-12-07, 15:47 »
Noritoshi - no w końcu ktoś dał mu normalny koszt..skoro ma 7 Chi, to sumie ten bonus do FV nie jest taki konieczny, chyba wolałbym, żeby za wygranie duela było 2h, czy coś; no a battle całkiem git, ale żeby choć 1h dawało, bo teraz przecież tyle negacji śmierci...;)
Czlowieku kur... w ktorym miejscu on ma normalny koszt?! Ma 15 w statach i kill akcje. No to jest chyba lekka przeginka.
Wystarczy tego zlamasa porownac z Miyako
Za 1 golda wiecej ma 4 w statach wiecej i jego akcja zajebuja na 150%.
Ale AEG w ramach walki z uposledzeniami nie mogl wydac postaci ktora jest super wyjebanym w kosmos duelista ktory ma jedno oko i przez to nie potrafi oceniac odleglosci za wiecej niz 13 golda.
W skrocie - jest tak przyjabany ze teraz powinien w pojedynku z ghulem potknac sie na kamieniu i nadziac sie na zaostrzony patyk przechodzacego nieopodal szczura.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #17 dnia: 2010-12-07, 16:07 »

a mIako ma 11 w statach a ma wymagania poniżej domku co daje różnice tylko 2 punktów to nie dużo a w drugiej turze mozesz kupic ja i jeszcze kogoś w cranie kupisz tylko jego ewentualnie holding
Walec

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 2010-12-07, 16:46 »
Czlowieku kur... w ktorym miejscu on ma normalny koszt?! Ma 15 w statach i kill akcje. No to jest chyba lekka przeginka.
Wystarczy tego zlamasa porownac z Miyako
Ale AEG w ramach walki z uposledzeniami nie mogl wydac postaci ktora jest super wyjebanym w kosmos duelista ktory ma jedno oko i przez to nie potrafi oceniac odleglosci za wiecej niz 13 golda.
W skrocie - jest tak przyjabany ze teraz powinien w pojedynku z ghulem potknac sie na kamieniu i nadziac sie na zaostrzony patyk przechodzacego nieopodal szczura.

No to co? Mieli mu dać znowu 13 kosztu i 12 HR tak, żeby ponownie przyozdabiał klaser? Ja tam się cieszę, że krejn dostał w końcu jakiegoś grywalnego, naprawdę dość fajoskiego unika. Że DT się nie przeraził, że jak dadzą nam fajnego duelistę, to od razu niebiescy będą broken. Poza tym on jest jeden, nigdy nie zafokusuje pierwszy, a na killa jest negacja i milion innych rzeczy. Także no stres, on moim zdaniem nie jest jakiś mega hiper super odlot.

EDIT: Wyjebany duelista to był Reju exp3, wyobrażasz sobie, co by się działo, jakbysmy dostali coś takiego? Zabijam wszystko i wszystkich w limitedzie, bo jestem tak zajebisty, że mi nie odmowicie, wygrywam remisy, w battlu ubijam pacjenta a uniki jadą home. I mam 4 Chi, więc sobie często zafokusuję pierwszy. Albo taki Kazo exp., albo Kakita 'Kill'em one at a time' Benkei.
« Ostatnia zmiana: 2010-12-07, 16:51 by gaijin »

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 2010-12-07, 18:01 »

a mIako ma 11 w statach a ma wymagania poniżej domku co daje różnice tylko 2 punktów to nie dużo a w drugiej turze mozesz kupic ja i jeszcze kogoś w cranie kupisz tylko jego ewentualnie holding

wow, analizowanie co który klan jest w stanie kupić w 2 turze jest fajne.
zapomniałeś uwzględnić jeden duperel: STARTING FAMILY HONOR.
Crane zaczyna (z nowym domkiem zaczyna absolutnie).
nie ma co udawać, że dodatkowe dwa złota wyrównuje szanse; nadal lepiej jest zaczynać niż nie.
co do wymagań honorowych: jeśli Myako miała by trait w stylu: "comes into play paying 2 less gold if oppoenent lost honor from cards you own"
to wtedy ok, ale wymagania honorowe na poziomie 10? to ma być ta bariera, z powodu której nie będzie grany/będzie za wolny?
nie wiem czy mi się tylko wydaje, czy raczej częste są sytuacje gdzie Crane ma 10 lub więcej, a Scorp mniej niż zero...
« Ostatnia zmiana: 2010-12-07, 18:21 by Bayushi Shinzo »