Autor Wątek: [tDoW] Second-hand Goods  (Przeczytany 5449 razy)

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
Odp: [tDoW] Second-hand Goods
« Odpowiedź #20 dnia: 2010-12-14, 13:14 »
Walec ma dużo racji.
jeśli aktualna edycja ma mieć jakieś combo decki to ta karta będzie tam grana, i będzie z niej wysadzany np ten follower co dobiera karty za zniszczone prowincje.
w odpowiednim decku będzie potrzeba dużo junku tylko aby mielić/dobierać/wyszukiwać.
imho karta dobra nie jest.

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #21 dnia: 2010-12-14, 14:08 »
sorrki faktycznie to limited i wymagany courtier troche spojrzalem z perspektywy scorpa na to, moze faktycznie do jakiegos kombo decka wejdzie albo nie courtierowego skracacza. Jednak ten koszt jest o niebo za duzy plus zbyt duza szansa dobrania tego samego attacha :)

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 2010-12-14, 14:10 »
Z drugiej strony ta akcja nie targetuje attacha, więc może można usuwać z discarda... Jesli tak to jest do rozważenia... gdzieś tam... kiedyś tam... no w desperacji.
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

TASIEK

• Spider Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 2010-12-14, 19:04 »
Karta ciekawa ale nie mocarna choć może zrobić gre, przeważnie będą ją grać kensaje choć do innych deków też może zawitać. Ja na pewno ją przetestuje w dekach (szczególnie kensajowym dragonie gdzie dragonowy gajdensik daje nieograniczoną ręke ;))

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 2010-12-14, 21:09 »
jak znajdziesz miejsce na tego crapa w dragonowych kensaiach to naprawde chyle czolo :P
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 2010-12-14, 21:28 »
jak znajdziesz miejsce na tego crapa w dragonowych kensaiach to naprawde chyle czolo :P

popieram. fate jest tak ciasny ze nie masz z czego rezygnowac. rozwalanie sobie broni bedzie prowadzic tylko do tego ze albo rozpieprzysz sobie ekonomie , albo bedziesz dobieral karty ktore bez broni na postaciach nic nie robia. jakos tego nie widze. jesli bedzie wywalac karty z discardu i dawac dwie karty w zamian to jest spoko.wtedy pewnie zmiesci sie.

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 2010-12-14, 23:05 »
Nie ma targetu nie ma problemu. Jasne, że możesz usuwać atache z discarda. Dociąg dwóch kart nigdy nie jest złym pomysłem (zwłaszcza, że to łopen i jak przyjdzie w ostatniej turze to nie boli, a jak na początek to się pokisi). Dla mnie solida karta.
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 2010-12-15, 00:12 »
Albo kupujemy mu ziomala z Enticement , wysadzamy attach z second hand goods = bierzemy dwie karty, a samego typka zabijamy i zamieniamy na swojego z emma guidence szczerząc się szeroko do przeciwnika :D

Mycek

• Spider Clan
  • blank Personality
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 2010-12-15, 01:05 »
Nie byłbym tego taki pewien. W tym linku przytoczonym przez misiaczka był podpunkt, że kartami z discardu nie można płacić kosztu karty ("They may not be used or changed to pay costs."), a ten discard jest kosztem. Także nie wiem, nie wiem...
"Die!" - Chuda Mishime

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 2010-12-15, 01:25 »
Nawet, jeśli mam niszczyć podłączoną kartę, to zabijcie mnie, ale ja w tym widzę bardzo wesołą kartę.
Trzeba jednak zauważyć, że mam ogromne zboczenie na punkcie wszystkiego, co ma napisane "draw a card".
Tutaj jednak widzę mega ultra terror przemiał, niekoniecznie skrzywiony wyżej wspomnianym zboczeniem.

W deckach attachment-heavy, z Inheriting An Heirloom w stole czyni z was osoby miałkie i niezdolne do toczenia bitwy.

Ale to dobrze, że tak piszecie. Przynajmniej po taniości od was kupię ;)
Scorpion Clan * Central head of 3-headed oni * Spoiled air shugenja
A message, my lord, from the... Nezumi ambassador

TASIEK

• Spider Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: 2010-12-15, 02:07 »

Ja składam dziwne talie więc to że wrzuce tą karte do dragońskich kensaji nie powinno Cie dziwić inna sprawa to jak będzie  sie tam spisywać, nie zmienia to faktu że będą testy, w spiderze też ją wypróbuje.