Autor Wątek: [TDoW] Waves Rush to the Shore  (Przeczytany 7520 razy)

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: [TDoW] Waves Rush to the Shore
« Odpowiedź #20 dnia: 2010-12-28, 14:52 »
etam, działają to kosmiczne wynalazki Walca i Jabbasa, o waszych jakoś nie słyszałem :P
Shoju na prezydenta! :)

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #21 dnia: 2010-12-28, 15:48 »
Tez nie dzialaja tylko oni nie robia bledow...

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 2010-12-28, 22:31 »
gowno prawda, po prostu kill suabo chodzi w kensaiach wiec trzeba szukac alternatywnych rozwiazan. bowy sa stabilne
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Vasquez21

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Sklep internetowy MGŁA
« Odpowiedź #23 dnia: 2010-12-28, 22:58 »
z nową akcją dla Kensai to już tak słabo nie będzie...
Sklep internetowy MGŁA.pl ( http://www.mgla.pl )

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 2010-12-28, 23:15 »
nowy kill ma dosc ciezkie wymagania, trzeba miec a) prostego kensaia, b) DWIE proste bronie- tak jak wytapuja/wymontuja jedna to juz mozna go sobie wsadzic gdzie slonce nie dochodzi. ja tam sie na nowego killla nie zasadzam jakos specjalnie, duzo bardziej podoba mi sie hojatsu ktory wymontowuje karte bez attachy.
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

misiaczek

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Unicorn Clan Instigator
« Odpowiedź #25 dnia: 2010-12-28, 23:44 »
nowy kill ma dosc ciezkie wymagania, trzeba miec a) prostego kensaia, b) DWIE proste bronie- tak jak wytapuja/wymontuja jedna to juz mozna go sobie wsadzic gdzie slonce nie dochodzi. ja tam sie na nowego killla nie zasadzam jakos specjalnie, duzo bardziej podoba mi sie hojatsu ktory wymontowuje karte bez attachy.
polecam blade of Perfection, problem kiwniętej broni znika ;)
Guns don't kill people. Psychotic bears with machetes do.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 2010-12-29, 03:01 »
gram kompletem, doczepiam jak tylko moge. i nadal twierdze ze 2 odtapowe weapony to czasami bywa problem.
Mirumoto Breaker

Vasquez21

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Sklep internetowy MGŁA
« Odpowiedź #27 dnia: 2010-12-29, 14:39 »
gram kompletem, doczepiam jak tylko moge. i nadal twierdze ze 2 odtapowe weapony to czasami bywa problem.

i ten Twój deck niby działa? :)
A tak serio to nie wiem jak ty masz deck złożony, ale jest nowa Pani od broni, Tsi Mokotsu, koleś który pojawia się z dwoma weaponami i mnóstwo fajnych weaponów.
Mało grałem kensaiami których sam złożyłem, ale jakoś nigdy nie miałem problemu z broniami, częściej pojawiał się problem, że nie mam już gdzie upchnąć broni.

Mlody

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Crab Clan
« Odpowiedź #28 dnia: 2010-12-29, 14:57 »
Mlody, jest "or"  pomiedzy bronia a pancerzem, tak jak we wszystkich niemal kartach z ta restrykcja.

Czyli - bownij jesli przeciwnik nie ma broni ALBO zbroi. Posiadanie na postaci przeciwnej broni, zbroi albo obu uniemozliwia ta akcje.

A przy okazji - drugi im ready, zmieszcze:) no i FV 3
no to skoro jest "albo" a nie "oraz" to mozna powiedziec ze on ma sie bownac bo nie ma zbroi a ma bron.
I can swim.

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #29 dnia: 2010-12-29, 15:19 »

i ten Twój deck niby działa? :)
A tak serio to nie wiem jak ty masz deck złożony, ale jest nowa Pani od broni, Tsi Mokotsu, koleś który pojawia się z dwoma weaponami i mnóstwo fajnych weaponów.
Mało grałem kensaiami których sam złożyłem, ale jakoś nigdy nie miałem problemu z broniami, częściej pojawiał się problem, że nie mam już gdzie upchnąć broni.

offtop ale:

widze ze nie rozumiecie o co chodzi. Nie problem upchnac 2 bronie na 1 postac, to sie da latwo zrobic. Problem jest miec 2 odtapowane bronie na odtapowanej postaci w bitwie, przynajmniej w early game. Jak sie ma na poczatku 1 taka postac, to wystarczy ze ktos bownie/zniszczy bron lub bownie postac i ta akcja bedzie sobie zalegac na rece. W mid/late game juz jest lepiej, ale ile realnie bedzie sie mialo takich postaci? 2? 3?

I nie mowie tu o grze gdzie wgniata sie przeciwnika w ziemie, albo o grze z drzewem, ale o normalnej, wyrownanej grze z dobrym przeciwnikiem.
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

Vasquez21

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Sklep internetowy MGŁA
« Odpowiedź #30 dnia: 2010-12-30, 02:52 »
pinokyo, przy aktualnej popularności kart które wspomniałem + wooden baricade ja naprawdę nie widzę problemu, żeby "uzbierać" chociażby dwie takie postacie.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 2011-01-02, 20:10 »
ciezko to bedzie upchnac w fate. ale mozna sie pobawic.

nowy kill ma potencjal ale jak Breaker i Pinokyo juz napisali- wcale tak latwo nie jest to zgrac. zwlaszcza ze kensi maja sporo akcji za bow weapon, no i same weapony maja akcje z bow w koszcie. moze sie zacinac.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 2011-01-03, 00:45 »
to jest wlasnie zaleta tej karty- ona nie bowuje weapona, zaledwie wymaga zeby kensai mial weapona (weapon nie musi byc odtapowany). to rowniez kolejny powod dlaczego wejdzie.
Mirumoto Breaker

Mlody

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Crab Clan
« Odpowiedź #33 dnia: 2011-01-03, 03:37 »
to moze ja wytlumacze tym ktorzy maja z czytanniem karty jakis problem(akcja procz efektu) Battle: wybierz odbowowana performujaca postac z bronia:efekt.
i nie mowcie mi ze to w kensaiach bedzie problem...
I can swim.

Epik

• Mantis Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 2011-01-03, 19:31 »
Młody, Ty jeszcze nie jesteś na poziomie szybkich gier.. w szybkiej grze z tym może być problem.