Autor Wątek: Kraków Bard 26.2.2011 Constructed  (Przeczytany 11758 razy)

Rafał Zygadło

• blank Personality
Kraków Bard 26.2.2011 Constructed
« dnia: 2011-01-17, 17:26 »

Zapraszam.
« Ostatnia zmiana: 2011-01-18, 11:25 by Rafał Zygadło »

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: Kraków 19.2.2011 Draft Heavens Will/Dead of Winter
« Odpowiedź #1 dnia: 2011-01-17, 17:59 »
Plakat super, format taki sobie, data beznadziejna :)
19-go ma być duży turniej w Bielsku, jeśli o mnie chodzi to przy takim wyborze wybiorę raczej Bielsko, podejrzewam, że większość graczy zrobi podobnie.

Rafał Zygadło

• blank Personality
« Odpowiedź #2 dnia: 2011-01-17, 18:58 »
Po tej stronie Maciej Kulesza (nie mam konta na tym forum, a to ja publikowałem plakat). W grę wchodzi jeszcze sobota 26 lutego. Inne terminy są zajęte przez ważniejsze imprezy jak Release itd. Jeżeli do jutra dacie mi tutaj konkretne znać, że 26 wpadnie mi więcej osób to zmienię dla was datę - ale to nie ma być zdanie jednej osoby, tylko przynajmniej 6.

A format uważam, że fajny - za pół darmo zagracie sobie fajnego drafta, a do wygrania i tak DoW więc chyba nie tak znowu źle :)

ok, czekam na wasze info - jutro o 11.30 sprawdzam, którą datę chcecie.

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2011-01-17, 20:54 »
Drafty są ok, ale zdecydowanie przyjemniej się draftuje karty w typie :)

marecky

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2011-01-17, 22:10 »
wala mnie drafty, qwtedy pewnie bede w bb.

pnp
Cytat: ertai
Oj bo wrzuce maly hipokryto rozmowy z gg

dobrze że nie macie nagranego swojego sapania pod prysznicem :)

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #5 dnia: 2011-01-17, 22:30 »
Pomimo, że THW posiada trochę kart legalnych w aktualnym typie (lista poniżej), to jednak szansa na trafienie czegoś grywalnego jest znikoma. Do tego dochodzi fakt, że to karty z poprzedniej edycji i tworzone pod zasady SE stąd granie nimi (mrp, składnia etc.) może powodować zgrzyty. Mnie raczej nie będzie, jak już to wybiorę pełnokrwisty turniej w BB.

Plakat popieram, warto by pomyśleć o czymś takim na pre.

Bayushi Kurumi (Experienced)
Beloved of the Clan
Flanked by Nightmares
Hand of Osano-Wo
Hold!
Holy Site
Kakita Hideo (Experienced)
Kakita Idzuki
Offered Gift
Seeking the Path
Shikibu no Oni
Silent Rot
The Slow Death
Togashi Miyoko (Experienced)
Utaku Kohana (Experienced)
Veteran Advisor
Yoritomo Saburo (Experienced)
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #6 dnia: 2011-01-17, 22:59 »
A daloby sie tak zeby zrobic drafta w magica, z dowolnego dodatku rly, i tak bedzie o galaktyke lepszy, a dostac nagrody z l5r? :D

Anyway, ja na drafta nie przyjde, kiedy by nie byl. Drafty w ta gre strasznie zuja penisa :<
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

Kaczor

• blank Personality
  • Spider Clan
« Odpowiedź #7 dnia: 2011-01-17, 23:14 »
ja też uważam że draft w typie byłby lepszy a poza tym i tak wolę construkted i będę grał w bielsku  :)

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #8 dnia: 2011-01-18, 00:45 »
Popieram przedmowcow, po to kupujemy karty, zeby pograc constructed, drafty niestety sa zalosnie slabe . Kiedys jeszcze dalo sie w nie grac, teraz to jakis zal, z dodatku na dodatek drafty sa coraz gorsze.
Inna sprawa ze granie w stara edycje mija sie z celem.
Proponuje : To samo w formacie constructed, to samo wpisowe z nagrodami z tej edycji,inny termin (nie obrazcie sie, ale jak narazie turnieje organizowane przez Bielsko sa na duzo lepszym poziomie niz te w Krakowie) i jestem na 100:P
BTW zajebisty plakat, juz myslalem ze bedzie jakis kozacki turniej... eh...
Pozdro!

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

tysonek22

• Crane Clan
  • blank Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2011-01-18, 11:06 »
Tak szczerze to wygląda mi to na próbę pozbycia się starego towaru zalegającego w magazynie :) , l5r raczej nie jest grą gdzie drafty by jakoś specjalnie syciły ( ale to moje prywatne spostrzeżenie ). Zgodzę się również że turnieje w bielsku są na najwyższym poziomie , ale to tylko dlatego że dajemy zazwyczaj wygrać przyjezdnym żeby się nie zniechęcali do przyjazdów do nas  ;D  :D

p.s. Plakat naprawdę jest fenomenalny :)
« Ostatnia zmiana: 2011-01-18, 11:10 by tysonek22 »

Rafał Zygadło

• blank Personality
« Odpowiedź #10 dnia: 2011-01-18, 11:19 »
<Mkulesza> Tak szczerze to jest dokładnie próba pozbycia się starego towaru. Nie możecie mnie winić - kupujecie L5R bardzo enigmatycznie. Jednym razem zostaje mi kilka boxów, innym brakuje kilka boxów, które spokojnie opchnął bym kilku z was. Nie po to ściągamy zza granicy nowości, żeby zamiast zarabiać na L5R - zalegały nam kiedyś na stanie, jako nie sprzedane.

Ale dobrze - tym razem pójdę wam na rękę. Termin zmieniam na 26 lutego, format na constructed i wpisowe na 20zł. Nagrody z DoW. Allright. Liczę na solidną frekwencję w zamian za ustępstwa.

marecky

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
Odp: Kraków Bard 26.2.2011 Constructed
« Odpowiedź #11 dnia: 2011-01-18, 13:02 »
umiesz liczyc, licz na siebie ziąąą

pnp

tysonek22

• Crane Clan
  • blank Personality
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2011-01-18, 13:52 »
Brzmi to dla mnie trochę niefajnie jak na dystrybutora , brakuje trochę hobbystyki w tym wszystkim a nie tylko KASA KASA KASA , szkoda że dystrybutorem nie jest sklep który ma trochę też podejścia hobbystycznego do graczy i wychodzi im naprzeciw :(

Rafał Zygadło

• blank Personality
« Odpowiedź #13 dnia: 2011-01-18, 14:53 »
Chłopaki przecież właśnie:
1) zmieniłem datę
2) zmieniłem format
3) zmniejszyłem wpisowe

A wy macie nadal pretensję... no to WTF? I nie mylcie firmy Bard z Krakowskim sklepem Bard... dystrybucja to Firma, a ja po prostu pracuję w sklepie firmowym. Podejście hobbystyczne prezentował bym, gdybyście wy je prezentowali i np. zagrali sobie drafta bo to fajny format - takie podejście prezentuje grupa od WoW TCG, czy Veto. Staram się odpowiadać grupie tym samym, co ona mi serwuje. L5R to raczej roszczeniowa grupa, dlatego i ja w taki, a nie inny sposób komunikuję się tu z wami. Wy coś chcecie - ja coś chcę. Uważam, że powinniśmy się dogadać, a nie marudzić. Większość z was to duże, dorosłe chłopaki - doskonale wiecie na czym świat stoi, nie wierzę w bulwersa o podejście, bo przecież prezentujecie takie samo. "kasa, kasa, kasa" chcecie jak najtaniej, jak najwięcej, jak najnowszych kart. Nikt z was nigdy nie przyszedł do mnie z propozycją, że zrobi fajne warsztaty L5R, że zorganizuje tu jakieś nauki gry... jeśli ktoś z was uważa, że to ja jestem ten zły i pazerny - to się grubo myli. Ja po prostu uważam, że jeżeli inwestuję w coś swoją pracę - mój własny czas, to powinno obracać się to w obrót, z którego później będę rozliczany. Utrzymanie sklepu i zatrudnienie ludzi kosztuje.

Nie będę tu kontynuował tematu. Znacie teraz moją opinię. Chętnie podejmę 'współpracę' z grupą gotową do współpracy - która przyjdzie, zaproponuje dobre rozwiązanie, zacznie działać, by poszerzyć rynek graczy w Krakowie. Jestem gotowy na ustępstwa pod warunkiem konkretnej rozmowy, face2face, z konkretną osobą ze strony grupy L5R.

Kulesza Maciej

marecky

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2011-01-18, 17:11 »
1. drafty w l5r ssa
2. ti wy (bard) sprzedajecie, a my (gracze) robimy wam łaske kupujac (tak mowia profesorowie na uczelni)
3. jak jzu pwoiedzialem my robimy wam łaske. jakei macie podejscie- jor biznes. i sklep w krakowie (bardu) jest czescia wszytskich sklepów (bardu)

pozdro i słabo kminicie

marek m.

podam nazwisko jak bedzie trzeba dalej cos pisac

Rafał Zygadło

• blank Personality
« Odpowiedź #15 dnia: 2011-01-18, 18:10 »
Nie będę z tobą polemizował, reprezentujesz bowiem zbyt wysoki poziom. Patrzę na życie z innej perspektywy.
Maciej Kulesza
« Ostatnia zmiana: 2011-01-18, 18:19 by Rafał Zygadło »

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #16 dnia: 2011-01-18, 20:53 »
Marek podał Ci podstawy marketingu, ktore powinny byc stosowane w kazdym sklepie;P
Jest wiele teorii marketingu, ktore sprowadzaja sie w skrocie do jednego zdania : "klient nasz pan".
Nie ma znaczenia czy jest debilem, roszczeniowcem, nie lubi draftow , nie podobaja mu sie kobiety, nie pije piwa , jest pedziem, zydem, murzynem, obcym z innej planety itp. Jest KLIENTEM. A Ty sprzedawca. Twojim celem jest sprawic zeby klient kupil wchodzac mu w najcasniejszy z ciasnych odbytow.
Wtedy robisz kase, a majac kase to Ty jestes KLIENT i inni dobrzy sprzedawcy wlaza Ci w tylek...
Na tym polega praca eot;P
A tak btw dobra zmiana;)

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Rafał Zygadło

• blank Personality
« Odpowiedź #17 dnia: 2011-01-18, 21:33 »
Jak już wspominałem wiele razy Sklep Stacjonarny Bard Kraków =/= firmie Bard Centrum Gier. Jest tylko jej wyspecjalizowanym (na sprzedaż detaliczną i działalność klubową) działem. Dystrybutorem jest główna filia Barda - przypadkowo też mieszcząca się w Krakowie, ale w innym budynku. Bard w Krakowie ma jeszcze trzy odrębne działy.

Rafał Zygadło

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #18 dnia: 2011-01-18, 21:35 »
Podejście hobbystyczne prezentował bym, gdybyście wy je prezentowali i np. zagrali sobie drafta bo to fajny format - takie podejście prezentuje grupa od WoW TCG, czy Veto.

Nie mam pojecia jak w Veto wygladaja drafty, ale domyslam sie ze w WoWie sa bardzo podobne do magicowych, przez zblizona mechanike gry. Niestety, w legendzie drafty sa przerazliwie beznadziejne i niegrywalne. Jesli chcecie sprzedac wiecej boosterow, nie widze problemu zrobic turnieju z wiekszym wpisowym (np tak jak teraz, 20 zl. Pod warunkiem ze sa to boostery z nowych dodatkow ofc). Mi nawet nie chodzi juz o to, ze te boostery z HW Bard nam po raz 3 chce na sile wcisnac, bo rozumiem ich podejscie. Gdyby drafty byly _jakkolwiek_ sensowne to nie mialbym problemu grac ich nawet jakimis boosterami z golda czy cos takiego, ale niestety w tej karciance jedynym grywalnym formatem jest constructed, i do tego tylko w typie.
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

marecky

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 2011-01-18, 22:18 »
Nie będę z tobą polemizował, reprezentujesz bowiem zbyt wysoki poziom. Patrzę na życie z innej perspektywy.
Maciej Kulesza

ta,
nawet nie wiem co na to odpisac.
srsly.

anyway wszyscy garcze l5r polecaja barda

pnp