Autor Wątek: Herald 3.6  (Przeczytany 24040 razy)

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: Herald 3.6
« Odpowiedź #20 dnia: 2011-04-11, 22:48 »
Ale was oszukali germańscy oprawcy :P

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 2011-04-12, 10:45 »
Ale was oszukali germańscy oprawcy :P

fajnie sie gralo,nie narzekam.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Epik

• Mantis Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 2011-04-15, 14:27 »
VOL. 3 / NO. 6
SHIP DATE: FEBRUARY 23, 2011

Wie ktoś coś gdzie to się zacięło i kiedy będzie u nas?

Ithilsan

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
  • "Bo mi karty nie podeszły..."
« Odpowiedź #23 dnia: 2011-04-15, 14:33 »
W Bardzie. Dostalem od nich odpowiedz w tej kwestii, maja rozsylac.
Crane Clan ? Lord ? Knight ? Bastard ? Unique ?  AGOT Paratrooper

Yoshimitsu

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 2011-04-15, 14:52 »
Dwa miesiące opóźnienia zaraz będzie...  :o

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 2011-04-15, 15:09 »
Powiedzcie że żartujecie...
Scorpion Clan * Central head of 3-headed oni * Spoiled air shugenja
A message, my lord, from the... Nezumi ambassador

bigrat

• Ronin
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 2011-04-16, 14:53 »
w bardzie już dostali - więc będą mogli rozsyłać - osoby z IA z Krakowa i okolic będą mogły odebrać choćby w piątek przed turniejem - aha i można już robić zapisy preorderowe na War of Honor - wtedy ma być jakaś fajna cena (choć jeszcze nie wiadomo czy będzie tam cokolwiek fajnego); pytanie brzmi czy każdy herald będzie już tak przesyłany przez AEG, z zajebistym opóźnieniem i przez pośrednika? bo jak tak to przejebane

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #27 dnia: 2011-04-16, 15:02 »
Podejrzewam, że Bard nie potrafi wyegzekwować od AEG żeby IH przychodziło normalnie tylko czeka na jakąś większą towaro-przesyłkę żeby załatwić wszystko od razu (bo niby koszty etc.). Odbija się to jednak znowu na graczach bo jak IH był wysyłany bezpośrednio ze USA to lądował w skrzynkach (!) najpoźniej 2 tygodnie po premierze. A teraz nie dość że dwumiesięczne spóźnienie to jeszcze muszę się fatygować do Krakowa, żeby odebrać. Coś nie halo jest, zwłaszcza, że to nie małe pieniądze są.

Jako że u mnie kiepsko z angielskim, to propozycja żeby się ktoś zebrał i napisał do AEG z konkretnym pytaniem czy to oni zawinili czy BARD. Można to zrobić w formie listu otwartego na tym forum, gdzie zarejestrowani mogliby się podpisać.

---

Jeszcze jedna "spóźniona" informacja. Z tego co kojarzę to w związku z wydrukowaniem Palace of Breaking Dawn i rozesłaniem go z IH 3.6 nielegalne było/jest od dnia 01.04 posługiwanie się proxem tego strongholdu. Jednym słowem jak ktoś chciał pograć Roninami w Szczecinie to po prostu nie mógł.
« Ostatnia zmiana: 2011-04-16, 16:04 by kempy »
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Epik

• Mantis Clan
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 2011-04-16, 16:04 »
Jeszcze jedna "spóźniona" informacja. Z tego co kojarzę to w związku z wydrukowaniem Palace of Breaking Dawn i rozesłaniem go z IH 3.6 nielegalne było/jest od dnia 01.03 posługiwanie się proxem tego strongholdu?

Od 01.04, ale owszem, jest już nielegalny.

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 2011-04-16, 17:09 »
W ogóle to roniny już nie mają żadnej chaty? Pierwsze dwa domki z IG2 zostały zbanowane, teraz Palace... cięzki los roninów :P

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #30 dnia: 2011-04-16, 17:12 »
W ogóle to roniny już nie mają żadnej chaty? Pierwsze dwa domki z IG2 zostały zbanowane, teraz Palace... cięzki los roninów :P

eee co? Polecam potwierdzanie informacji przed pisaniem nieprawdy (czasem zwanej rowniez smutami)
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 2011-04-16, 17:29 »

eee co? Polecam potwierdzanie informacji przed pisaniem nieprawdy (czasem zwanej rowniez smutami)

Wypraszam sobie - nie biorę informacji znikąd:

Źródło: http://www.l5r.com/errata-and-bans/
Banned

Lost Traveler Castle and Sunrise Keep
These two strongholds from the Imperial Gift 2 set are not legal for AEG sanctioned L5R tournaments. You are free to play them in your casual games and local, non-sanctioned tournaments if your Tournament Organizer (TO) allows.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #32 dnia: 2011-04-16, 17:35 »
W skrócie - od 01.04 nielegalne jest proxowanie Palace, więc jeśli ktoś chce w Polsce grać na roninach to nie może bo domki leżą w Bardzie.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #33 dnia: 2011-04-16, 17:37 »

Wypraszam sobie - nie biorę informacji znikąd:

Źródło: http://www.l5r.com/errata-and-bans/
Banned

Lost Traveler Castle and Sunrise Keep
These two strongholds from the Imperial Gift 2 set are not legal for AEG sanctioned L5R tournaments. You are free to play them in your casual games and local, non-sanctioned tournaments if your Tournament Organizer (TO) allows.

Chodzilo mi o ten stronghold ktory jest legalny a ty napisales ze nie jest.
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 2011-04-16, 17:50 »
Ogarnąłem na szybko temat i z postu Epika wyszłomi, że Palace jest nielegalny, dlatego też pojawiło sie moje pytanie czy roniny mają domek. Ale widać mają - moje przeoczenie, że chodziło o domki własno-drukowane. Sorry za pomyłkę, koniec tematu, dobranoc.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 2011-04-16, 18:17 »
przypominamy mi to dokladnie te sytuacje, ktore juz byly wczesniej:

imperial herald poprzedni numer http://ccg.webd.pl/index.php?topic=3557.0 i podobna ktora byla z paneki's disgrace. z tego co pamietam w Lyonie niejaki Zinser wypowiadal sie ze PD zostal wyslany do dystrybutora. Myśmy ujrzeli go o wiele pozniej u siebie i to tez po dobijaniu sie o swoje.

Bard, ktory nie zabiera juz glosu na tym forum bo sie obrazil na graczy nie chce sie konkretnie wypowiedziec w sprawie czy heraldy ma od wczoraj czy moze od miesiaca.

Kempy jak napiszesz mi taki list po polsku to ci go przetlumacze na angielski - podeslij mi go na PM.  Poniewaz ja nie mam wykupionej subskrypcji wiec chwilowo sie nie wypowiadam na ten temat i nie pisze ze cos mnie wkurza. ale rozumiem ze sytuacja jest denerwujaca.

pnp

Mlody

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Crab Clan
« Odpowiedź #36 dnia: 2011-04-16, 22:24 »
jesli dobrze to przetlumaczylem z 5 posty wyzej to tych dwoch domkow nie mozna uzywac only and wylacznie na koteiach lub wiekszych imprezach. cos tak fajnego jak lokalny turniej w pegazie z Jabbaskiem ujdzie ale nic wiecej.
I can swim.

Epik

• Mantis Clan
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 2011-04-16, 22:44 »
jesli dobrze to przetlumaczylem z 5 posty wyzej to tych dwoch domkow nie mozna uzywac only and wylacznie na koteiach lub wiekszych imprezach. cos tak fajnego jak lokalny turniej w pegazie z Jabbaskiem ujdzie ale nic wiecej.

sankcjonowane -> Jabbasa ( z promkami ) nie przejdą :)

Mlody

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Crab Clan
« Odpowiedź #38 dnia: 2011-04-16, 23:52 »
ble. ;(
I can swim.

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 2011-04-18, 22:22 »
Odświeżając temat... Kilka dni temu napisałem maila do AEG-e z mojego konta na IA z zapytaniem kiedy dostanę Heralda. Po ustaleniu, że podany przeze mnie adres wysyłki jest poprawny  :o dostałem taką odpowiedź:
"We are now aware that our distributor in Poland have had some delay in getting the Imperial Herald to our members. The issue is a priority for resolution."

Brzmi to mało przekonywująco, biorąc pod uwagę fakt, że parę osób już do nich o tym pisało, z tego co widziałem. Nasuwa się takie filozoficzne pytanie, skoro Bard ma nas w dupie i AEG też ma nas w dupie to w czyjej dupie jesteśmy? :)