Autor Wątek: BtD  (Przeczytany 50284 razy)

misiaczek

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Unicorn Clan Instigator
BtD
« dnia: 2011-03-26, 11:15 »
Pierwsze previewu nowego dodatku z upgradem zasad . Fajne rzeczy sie zapowiadają :) http://www.l5r.com/news/before-the-dawn-a-sneak-peek/
Guns don't kill people. Psychotic bears with machetes do.

Vasquez21

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Sklep internetowy MGŁA
Odp: BtD
« Odpowiedź #1 dnia: 2011-03-26, 11:22 »
Dla mnie supcio.

W sumie 4 zmian w newsie...

1. Nie będzie R1 = łatwiejszy dostęp do kart. Jak dla mnie zajebioza.

2. Targeting w koszcie = zdecydowanie na plus. Teraz wyraźnie będzie widać kiedy target jest niezdbędny.

3. Tereny jako traity = no przyznam, że ta zmiana wydaje mi się najmroczniejsza... mam tylko nadzieję, że z drugiej strony dostaniemy więcej możliwości do niszczenia terenów.

4. Recony = przede wszystkim bardzo "rozsądna" zmiana. Bo wcześniej było to troszkę głupie, że już w openie deklarowaliśmy co tak naprawdę możemy zrobić przeciwnikowi.
Sklep internetowy MGŁA.pl ( http://www.mgla.pl )

koziu

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2011-03-26, 11:54 »
Całkiem całkiem. Zniknięcie R1 - zmiana kosmetyczna, aczkolwiek wszystko co poprawia dostęp do kart jest in plus. Targeting w koszcie poprawia klarowność - in plus. Tereny jako trait... wyjdzie w praniu ale również poprawiają klarowność.
Recony: bajka :) do tej pory faktycznie było bez sensu ogłaszać przeciwnikowi co ma się zamiar mu zrobić ;)
"Jeśli myślisz, że zwycięstwo uczyniło Cię większym, zmierz swój Cień." - przysłowie spartańskie.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2011-03-26, 11:59 »
jakos nie sa to przelomowe zmiany. troche poprawiaja klarownosc kart...no i spory boost dla scoutow.
jak zwekle-wyjdzie w praniu.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2011-03-26, 13:19 »
moze kempy przestanie marudzic na harcerzykow :P. swoja droga bardzo fajna zmiana- w koncu jezeli przeprowadziles zwiad to czemu przeciwnik ma o tym wiedziec? poza tym moze nareszcie nie bedzie tej bzdury ze akcje ktore dzialaja "jak na prowincji byl recon" dzialaja nawet jak to przeciwnik zrobil recon. no bo kurna czemu masz korzystac ze zwiadu przeciwnika... bez sensu.

ja mysle ze nadal bedzie jakis zen w zasadach, ale moze wiekszosc kart zrobi sie bardziej przejrzystych czyli in plus

jedna rzecz mi sie nie podoba- ten teren. uwazam ze w CE bylo za duzo killa od poczatku edycji, i jezeli ta edycja bedzie kontynuowala ten trend to bardzo niedobrze bo wszystkie inne mechaniki przy zabijaniu sa po prostu slabe.

edit: yay 1111-ty post!!
« Ostatnia zmiana: 2011-03-26, 14:19 by Breaker »
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

koziu

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2011-03-26, 13:34 »
Ten kill z terenu jest bardzo ryzykowny. Równie dobrze można samemu stracić postać jeśli "wyczerpią" się akcje.
"Jeśli myślisz, że zwycięstwo uczyniło Cię większym, zmierz swój Cień." - przysłowie spartańskie.

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2011-03-26, 14:18 »
fajniutkie
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Gangrel

• Crab Clan
  • blank Personality
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2011-03-26, 15:21 »
mi się mega podoba zmiana dla scoutow. Jak ostatnio mi sie znudzily, to teraz moze byc ponownie slodko :)

misiaczek

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2011-03-26, 16:51 »
Ten teren mocno karze podjazdy samotnymi klockami. W każdej bitwie musi paść PASS przy najmniej raz z każdej strony, więc samotne wjazdy klockiem z miliardem attachy będą ryzykowne bez czegoś do usuwania terenu (co więcej jest to Trait więc, żadnych bambusów i innych trików do negowania killa).

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2011-03-26, 22:34 »
z tego co czytam ta karte, to wydaje mi sie ze tylko pierwszy gracz ktory powie pass musi sobie kogos wysadzic. uwazam tak dlatego ze nie pisze "each player". ale moge sie mylic poza tym nie wiadomo jak to zruluja. trzeba poczekac
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Tafit

• Spider Clan
  • inexperienced Personality
  • *
  • Depilator Umysłów
« Odpowiedź #10 dnia: 2011-03-26, 23:17 »
z tego co czytam ta karte, to wydaje mi sie ze tylko pierwszy gracz ktory powie pass musi sobie kogos wysadzic. uwazam tak dlatego ze nie pisze "each player". ale moge sie mylic poza tym nie wiadomo jak to zruluja. trzeba poczekac

Cytat: karta
After the first time...
« Ostatnia zmiana: 2011-03-27, 00:28 by Tafit »
"Our Strength is fear. It destroys the weak"

Ageto

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Claimster - centrum umów
« Odpowiedź #11 dnia: 2011-03-27, 16:24 »
Ja życze scoutom aby przedrukowali Strategic Strike. Zmiany na plus.

zdrówko
Claimster - centrum umów

Brzana's HunterZ Team Member

Mlody

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Crab Clan
« Odpowiedź #12 dnia: 2011-03-27, 19:23 »
faajne!~teraz dang reconnaisance moze znow byc czesto uzywany w moim decku. w ogole rekonesanse sa fajne ;)
I can swim.

Kaczor

• blank Personality
  • Spider Clan
« Odpowiedź #13 dnia: 2011-03-27, 22:40 »
myślę że zmiany idą w dobrą stronę :)

misiaczek

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2011-03-28, 11:48 »

Prawda, może być tak. Trzeba poczekać. Tak czy inaczej zmiana ciekawa na pewno.

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 2011-03-28, 13:33 »
Zmiany bomba, naprawde mi się to podoba jak zmieniają scoutów (zwłascza że lew ich dostał haha:D) Od dawan się już zastanawiałem dlaczego karty Kata mają put in play a terrainy nie mogą.

Teren działa po pierwszym passie (za każdym razem, czyli 2 razy) każdego z graczy.

Rise above.

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 2011-03-28, 13:54 »
a ja myśle że zbija tylko ten kto piwerwszy powie pass z 2 powodów:

1. nigdzie na karcie nie jast napisane że każdy gracz który powie pass zabija sobie postać

2. jakby było jak piszesz to byłby to przerost formy nad treścią bo nie da sie w bitwie nie powiedzieć "pass" więc po co tyle kombinować zamiast napisać że każdy gracz zabija sobie postac

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 2011-03-28, 14:16 »
"Niech obaj gracze zabiją sobie postać" to jednak coś zgoła innego niż "Obaj gracze zabijają sobie postać kiedy po raz pierwszy od zagrania karty powiedzą 'pass'". Różnica nie jest diametralna, ale nie jest też na tyle subtelna, żeby ją niechcący pominąć.

Tym niemniej sądzę, że "a player" to nie "each player" i w efekcie teren ubije jedną jedynie personalkę.
Scorpion Clan * Central head of 3-headed oni * Spoiled air shugenja
A message, my lord, from the... Nezumi ambassador

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 2011-03-28, 14:18 »
dokladnie->
zabij postac (juz) a zabij postac po "pass" jest spora roznica.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 2011-03-28, 14:49 »
Ni weim moge się mylić ale wydaje mi się że, trait może działać wielokrotnie a nie tak jak akcja tylko raz( znaczy tego jak traity jestem działają jestem pewien):).
« Ostatnia zmiana: 2011-03-28, 15:06 by Matsu Girro »

Rise above.