Autor Wątek: [BtD] Pheonix Preview  (Przeczytany 7885 razy)

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
Odp: [BtD] Pheonix Preview
« Odpowiedź #20 dnia: 2011-04-02, 15:05 »
najlepszy jest sakonoko . szkoda ze nie ma hero i commander ;/ jeszcze moze nawet deathseeker by sie przydal.

? ? ?

http://www.thephoenixclan.com/phpbb3/viewtopic.php?f=40&t=1840
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

gokish

• Crane Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 2011-04-02, 15:08 »
najlepszy jest sakonoko . szkoda ze nie ma hero i commander ;/ jeszcze moze nawet deathseeker by sie przydal.

? ? ?

Młody karty z wczoraj chyba dopiero ogląda :/

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #22 dnia: 2011-04-02, 15:10 »
Domek jest o tyle fajny, że honor i dyshonor na nim zrobisz.
jakby nie maił zastrzeżenia że kolat itd a tak to słaby jest jak nie podejdzie ci ani spell ani ta postać to jesteś głęboko w dupie bo nic nie robisz a nawet jedna postać zmieniona szybko ginie itp wiec to mało grywalne nie wiem inne klany dostają domki odrazu grywalne ale fenol musi mieć łańcuszek powiazań który zazwyczaj nie działa
Walec

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 2011-04-02, 15:59 »
Domek jest o tyle fajny, że honor i dyshonor na nim zrobisz.
jakby nie maił zastrzeżenia że kolat itd a tak to słaby jest jak nie podejdzie ci ani spell ani ta postać to jesteś głęboko w dupie bo nic nie robisz a nawet jedna postać zmieniona szybko ginie itp wiec to mało grywalne nie wiem inne klany dostają domki odrazu grywalne ale fenol musi mieć łańcuszek powiazań który zazwyczaj nie działa

pewnie mowisz o tej edycji i niegrywalnych trzech domkach dla fenola :) ten jest kupa poki co, to prawda. ale sobie tak myślę, ze nowej edycji bedzie duzo kolata, ninja i shadowlandow - co dobrze jej wróży. 

bigrat

• Ronin
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 2011-04-02, 16:46 »
Yadżi jest kowalem w myśl wiecznej zasady: "kuj naboje póki gorące" :D
spell water wpytkę, cycata lasencja prognozuje dobrze na przyszłość, unique solidny, w emperor chyba zdecydowanie powrót Kolat - może jeszcze wyjdzie Kage? - to tygryski lubią najbardziej

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #25 dnia: 2011-04-02, 18:35 »
pewnie mowisz o tej edycji i niegrywalnych trzech domkach dla fenola :) ten jest kupa poki co, to prawda. ale sobie tak myślę, ze nowej edycji bedzie duzo kolata, ninja i shadowlandow - co dobrze jej wróży. 
tak mówie o domkach fenolowych templowy był dobry na początku edycji, samuraiowy nic nie ugrał bo fenol ma mało fajnych samurai, jedynie spelowy jest dosyć silny

fenol w całym celestialu ma jadna z najmniejszych liczb winów z wszystkich klanów
w sumie prawie jak zawsze
Walec

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 2011-04-02, 18:56 »
tak mówie o domkach fenolowych templowy był dobry na początku edycji, samuraiowy nic nie ugrał bo fenol ma mało fajnych samurai, jedynie spelowy jest dosyć silny

fenol w całym celestialu ma jadna z najmniejszych liczb winów z wszystkich klanów
w sumie prawie jak zawsze
honorowka slaba nie jest jak na moj gust. a domek pod enlightment tez niczego sobie. zastanawiam sie wlasnie dlaczego fenol nic wiekszego nie ugral  przez wiekszosc celestiala i dopiero lyon stal sie przelomowym momentem. ogolnie fenol nigdy slaby nie byl. moze jest tak jak z mantisem kiedys. ludzie odkryli z opoznieniem test of enlightment i tyle.

Mlody

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Crab Clan
« Odpowiedź #27 dnia: 2011-04-02, 19:21 »
Yes, my dear.

? ? ?

Młody karty z wczoraj chyba dopiero ogląda :/
I can swim.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #28 dnia: 2011-04-05, 08:29 »
honorowka slaba nie jest jak na moj gust. a domek pod enlightment tez niczego sobie. zastanawiam sie wlasnie dlaczego fenol nic wiekszego nie ugral  przez wiekszosc celestiala i dopiero lyon stal sie przelomowym momentem. ogolnie fenol nigdy slaby nie byl. moze jest tak jak z mantisem kiedys. ludzie odkryli z opoznieniem test of enlightment i tyle.
Honorówka jest silna i słaba zarazem tak jak cały fenol ma dużo silnych stron ale też sporo słabych nie są to tez deki łatwo wybaczające błędy ( zawsze tak było) i chyba nie wygrała żadnego koteia ani wiekszego turnieju
oświecienie chyba też nic nie wygrało bo łatwo moze się zaciąć i wymaga dużej dozy szczęścia (wsumie deck casa to taka ukryta ringówka chociać podobno wiecej wygrał przez zajazd niż ringi

teraz jest o tyle lepie że chociaż coś wygrywa a jeszcze pare lat wcześniej bo silnych dekach fenolowych w openie i w goldzie były dwie edycje gdzie fenol prawie nie miał winów koteiowych ( 2004 2 winy 2005 1 win 2006 1 win 2007 1 win 2008 3 winy 2009 3 winy) to nie są jakieś imponujące osięgnięcia

chciałem sobie u was fenolem powalczyć ale troszkę mi się ode chciało jak spółka wzieła w swoje łapska fenola( brrr)
hmm może pokazać że dragonem się da hmmm :)
Walec

WielkieDŻ

• Personality
« Odpowiedź #29 dnia: 2011-04-05, 23:17 »
tego co pokazali w feniksowym prewiu to mi sie nawet komentować nie chce... a domek to już całkowita porażka... mam nadzieję, że w takiej formie nie będzie w EE...

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: 2011-04-06, 00:15 »
Czy dobrze zauważyłem, że spell dający Kolata przy zastosowaniu z unicornowymi shugasami daje dodatkowy bezwzględny kill na Chenie?

misiaczek

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Unicorn Clan Instigator
« Odpowiedź #31 dnia: 2011-04-06, 00:40 »
tego co pokazali w feniksowym prewiu to mi sie nawet komentować nie chce... a domek to już całkowita porażka... mam nadzieję, że w takiej formie nie będzie w EE...

że que ?!? Nie negowalne - 4F, powiedz której militarki na początku nie będzie to ruszać ?!!? A reszta tej akcji to chyba jedna za fajniejszych opcji na dishonor. Ta nowa inkwizytorka to auto dishonor 95% postaci i od razu do wykorzystania z tą chatą. Spell rozdaje na lewo i prawo traity pod tą chatę, masz Kokiden i tą drugą co kara za Kolata, Ninja lub Shadowlands. IMHO to może być całkiem wypaśna chata
Guns don't kill people. Psychotic bears with machetes do.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #32 dnia: 2011-04-06, 08:09 »

że que ?!? Nie negowalne - 4F, powiedz której militarki na początku nie będzie to ruszać ?!!? A reszta tej akcji to chyba jedna za fajniejszych opcji na dishonor. Ta nowa inkwizytorka to auto dishonor 95% postaci i od razu do wykorzystania z tą chatą. Spell rozdaje na lewo i prawo traity pod tą chatę, masz Kokiden i tą drugą co kara za Kolata, Ninja lub Shadowlands. IMHO to może być całkiem wypaśna chata
to ty chyba nie grasz w tą samą edycję co my
ona zacznie działać tak koło 4 tury jak już jesteś na 2 prowkach
Walec

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 2011-04-06, 09:28 »
A niby jak mają ci je zajechać te prowki kiedy jest na nich de facto 10 forca?
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

WielkieDŻ

• Personality
« Odpowiedź #34 dnia: 2011-04-06, 10:16 »
A niby jak mają ci je zajechać te prowki kiedy jest na nich de facto 10 forca?

jeśli grasz militarką i chcesz mieć pewność, że zjesz przeciwnikowi prowincję to i tak w 3 turze musisz mieć jak wyciągnąć 11F. jeśli chcemy się bawić na tej chacie trzema zapchać feita kartami które sprawią, że ten kombo domek będzie działał. siłą rzeczy musi coś wylecieć, czyli na przykład część defensywy (i ustawiamy się maksymalnie na tempo zdobywania honoru)

domek może co najwyżej zatrzymać pojazdy, które atakują jednym dużym typem bez atachy, reszty defakto nie boli tak barrdzo te -4

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #35 dnia: 2011-04-06, 10:24 »
ponownie pytam chyba nie gramy w ta sama edycję
 ja traciłem czesto 2 prowki w 3 turze a mam 8 ps
krab na scoutach wystawia conajmniej 3 postacie w turze 2 ( nie raz nie dwa atakowało mnie 13 siły) lion w dowolnej opcji ma min 10 jak nie 15, 18f w turze 3(civility spowalniający tempo) ( a ten popularny na kawaleri to jest to 3 f postać z taktykiem i giverą lub followerem6 ps nie jest problem stuknąć
 breedera to wali
mantis tez to obchodzibo wiekszośc f ma na followerach
Walec

misiaczek

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 2011-04-06, 15:33 »

to ty chyba nie grasz w tą samą edycję co my
ona zacznie działać tak koło 4 tury jak już jesteś na 2 prowkach

posiadanie odmiennego zdania nie powoduje, że od razu gram w inną karciankę czy edycję ;)

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #37 dnia: 2011-04-06, 16:41 »
posiadanie odmiennego zdania nie powoduje, że od razu gram w inną karciankę czy edycję ;)

Racja. Za to posiadanie zdania ktore przeczy faktom i rzeczywistosci to powoduje. Ten stronghold w early game (3-4 tura) dziala tak, ze daje 1 postaci -4F a pozniej przestaje dzialac i staje sie gorszy od pozostalych strongholdow fenixowych ze wzgledu na to, ze musi dojsc cos z fate i/lub dynasty zeby brac/odbierac 2 honoru. Od tury 4 kazda militarka (zakladajac ze nie udalo sie jej przez ten stronghold pojechac w turze 3, co jest prawdopodobne) moze co najwyzej wysmiac -4F, bo dziala to mniej wiecej tak jakby na 1 prowincji miec 10 PS, ale na pozostalych po 6.

I do czego ten stronghold niby ma byc? Dishonor fenixowy brzmi mniej wiecej jak duelowka lionowa albo scorpionskie oswiecenie. (prosze, tylko bez argumentow "ale ja gram takim deckiem i raz udalo mi sie wygrac gre")

Oczywiscie mowie to na podstawie tego, co do tej pory zostalo pokazane w preview bo nie mam zadnych pdfow. Byc moze wyjdzie jakis holding i z 3 akcje rozdajace te durne traity ktore trzeba do strongholdu, to wtedy moze bedzie to mialo sens, ale prorokuje ze jesli wogole bedzie go mialo, to dopiero za jakies 2 dodatki
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

misiaczek

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 2011-04-06, 19:05 »

Racja. Za to posiadanie zdania ktore przeczy faktom i rzeczywistosci to powoduje.
Moje fakty są tak samo mocne jak wasze. Nikt tym jeszcze nie zagrał, a już gówno syf kiła i mogiła "bo ja tak mówię". Twierdzę, że chatka może mieć potencjał spory. Poza tym nie działa jakby JEDNA prowincja miała 10 a reszta 6 tylko jakby dla jednego kolesia siła  WSZYSTKICH prowincji była 10, a nie 6 a to już różnica. Kokiden, Asai, ta nowa co dyshonoruje na wejściu. Force of Law pod to jest w sam raz. Opcji jest sporo i to całkiem sympatycznych IMHO. Trzeba popróbować, a później stwierdzać czy się nadaje czy nie. Poza tym nie wszystko jeszcze widzieliśmy z tego dodatku. Tyle.

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #39 dnia: 2011-04-06, 20:18 »
Poza tym nie działa jakby JEDNA prowincja miała 10 a reszta 6 tylko jakby dla jednego kolesia siła  WSZYSTKICH prowincji była 10, a nie 6 a to już różnica.

Nasze fakty maja przewage nad twoimi faktami takie, ze zakladamy bardzo nieprawdopodobny scenariusz posiadania przez militarke w turze 4 wiecej niz 1 postaci.
« Ostatnia zmiana: 2011-04-06, 20:20 by pinokyo »
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?