Autor Wątek: [BtD] Lion Preview  (Przeczytany 4558 razy)

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
Odp: [BtD] Lion Preview
« Odpowiedź #20 dnia: 2011-04-05, 23:18 »
Duzo akcji wykonywanych przez postac jest. Negowaczka jest o 100% lepsza od smoke covera.

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 2011-04-06, 09:36 »
No fakt! Na oczy mi się rzuciło. W takim razie to bardzo mocna karta, smoke cover się nie umywa, a ludzie i tak nim grają.

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 2011-04-06, 12:15 »
Jeśli Bmki nie dostaną tego zrytego domku z +1PH w nowej edycji to już chyba tylko głupi będzie twierdził że ta akcja jest słaba. Póki co jest mocna z tym że właśnie na BMki i feniksowy honor może być useless.

Rise above.

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #23 dnia: 2011-04-06, 14:21 »
Przyznam szczerze ze jedno z lepszych preview w przeciagu ostatnich dodatkow dla Lwa. Moze namieszac w obecnym srodowisku i zapowiada dobre czasy w najblizszej edycji.
+ i - to jedyne co widze... :

Akodo Ashiko - swietny hero, dobry deathseeker, swietne staty (5 f i 4 chi), bardzo dobra zdolnosc zwalniajaca tempo, na chwile obecna wchodzi do hero decku, ktory jest imo bardzo dobry.
Ikoma Ayumu - calkiem fajny taktyk, dobry gc/stat ratio, kolejne 4 chi, zdolnosc w obecnej mecie mocno srednia (zwlaszcza biorac pod uwage ilosc unbowu w lionie), gosc pod przyszla edycje, w tym momencie raczej klaser;) Ale i tak na plus.
Matsu Kaido - jak ja bym go chcial w tym kotei sezonie. Brakowalo mocnego hero powyzej 6 gc, jest naprawde srogi, mocne staty, niski hr, genialny typ. Po ty dodatku hero moga ladnie smigac:)
Akodo Tezuka - Jakby nie wymagal discardu karty z reki...Ale tak czy siak mocne staty (4 ph i przyzwoity force) za dobra cene (w obecnej mecie 7gc to najlepszy koszt dla liona) i fajna zdolnosc (ale raczej na przyszlosc niz obecnie).
Control the board - w tym momencie gleboki klaser, w przyszlej edycji zapewne od kopa wejdzie do deckow (przynajmniej na poczatku) Generalnie in plus.
Ikoma Shinohara - buahaha, LOL, wtf. Doskonale nadaje sie do wytarcia tylka po dobrym sraniu;)
Shamate Keep - MVP dodatku, jeden z najlepszych domkow do liona od dluzszego czasu( przynajmniej na papierze), swietny trait (kto gral na paragonach wie ze zdyshonorowany paragon nie zagra praktycznie zadnej akcji). A zdolnosc.... To najlepsza batle zdolnosc domku Lionowego odkad pamietam. Wielki plus, oby przeszedl dalej, w obecnej mecie wyprze VPI do klasera.
Measure of devotion - fajne na papierze, w praktyce deck na samych reakcjach (tyczy sie to nawet hero) nie ma prawa dzialac, a przekonal sie o tym kazdy probujacy grac deathseekerami;P
Iron Will - Paragoni to nie hero zeby negowali akcje, sa za mieccy i kara ich kazda akcja na rece przeciwnika i kazda proaktywna zdolnosc postaci przeciwnika, wiec karta mowi = to zabij/zbowuj/wyslij do domu mojego paragona z innej akcji, czyt. wymiana karta za karte (a tych u paraganow jest troche malo), lub karta za akcje na postaci (patrz wyzej).
Ashigaru Recruits - na dzien dzisiejszy ciezko cos o tym powiedziec.

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 2011-04-06, 14:59 »
Iron Will - Paragoni to nie hero zeby negowali akcje, sa za mieccy i kara ich kazda akcja na rece przeciwnika i kazda proaktywna zdolnosc postaci przeciwnika, wiec karta mowi = to zabij/zbowuj/wyslij do domu mojego paragona z innej akcji, czyt. wymiana karta za karte (a tych u paraganow jest troche malo), lub karta za akcje na postaci (patrz wyzej).
No nie do końca, ile jest kill akcji nie preformowanych przez postać? (from top of the head: ruthles i final). Bowować odsyłać typa moga, a uratowanie postaci za kartę z ręki lub zmuszenie przeciwnika na rzucenie dwóch killi na jedna postać to dobry deal według mnie.

Rise above.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 2011-04-10, 17:43 »
ashigaru conscipci super, po prostu 2 chopki do lapania RA za darmo, na pewno gdzies sie znajda na poczatku edycji, chyba ze przedrukuja claw and shella :P
hero i deathseeker- nie gram tym
taktyk bardzo ciekawy, podoba mi sie
paragon tez bardzo dobry, i nareszcie zdjeli mu kompletnie bezuzyteczne chi i zamienili na wiecej f, wiec moze i pociskac do ataku i bronic
control the board na pewno od kopa wejdzie na poczatku ee, na chwile obecna ofcors klaser.
shinohara- hehe kolejny mega zajebisty commander, po prostu nie mam sily sie juz smiac
shamate keep- mnie sie srednio podoba, ale pewnie nie bedzie nic innego do grania wiec trzeba bedzie tym. wazne ze akcje do para beda w sumie dzialaly czesciej
measure of devotion- nie podoba mi sie, moze na poczatku edycji bedzie grane, ogolnie bida
iron will- niby daje szanse paragonom... nie wiadomo, jak beda mieli drawa to bedzie dzialalo
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper