Autor Wątek: Scorpion  (Przeczytany 7431 razy)

Rafciu

• Scorpion Clan
  • Personality
  • *

PROSIAK_PULAS

• experienced Personality
Odp: Scorpion
« Odpowiedź #1 dnia: 2011-04-18, 13:22 »
Nim Raven sie pojawi ... slabe ;)
Order of Black Muppet * Follower of Miss Piggy * cocaKolat *

koziu

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2011-04-18, 13:35 »
No rewelacji nie ma :/
Liczyłem na jakiąś sensowną akcję do dyshonoru a tu nic...
"Jeśli myślisz, że zwycięstwo uczyniło Cię większym, zmierz swój Cień." - przysłowie spartańskie.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #3 dnia: 2011-04-18, 13:38 »
eeee
eee
eee
A PRZEJEBANE DETAIND?
odsyłaczka i strata honoru bez potrzeby posiadania typa w bitwie
Walec

koziu

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2011-04-18, 13:49 »
Przejebana??

Chyba na inną kartę patrzę. Ta tutaj kosztuje 2G, wymaga kiwania magistrejta i targetowania zdyshonorowanej postaci...
Są odsyłaczki, które co prawda wymagają prezencji ale cała reszta jest mniej restrykcyjna.
Można tę kartę porównywać do już istniejących i na ich tle nie wypada jakoś mega. Jak dla mnie, żeby ta karta była uznana za przejebaną to musiałaby być za darmo, i bez kiwania spot Magistra lub Kuriera...
"Jeśli myślisz, że zwycięstwo uczyniło Cię większym, zmierz swój Cień." - przysłowie spartańskie.

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
« Odpowiedź #5 dnia: 2011-04-18, 13:51 »
Odsylaczka jest wow.

Reszta to support raczej do przyszlych wayow skorpa bo teraz to nic sie i tak nie uda wykrzesac.

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2011-04-18, 13:52 »
eeee
eee
eee
A PRZEJEBANE DETAIND?
odsyłaczka i strata honoru bez potrzeby posiadania typa w bitwie

kosztuje 2 golda ale to jedyna w miare dobra karta z tego preview, a to moim zdanie najsłabszy preview jaki sie pojawił i obawiam sie ze już tak zostanie, a  w EE dyshonor będzie mozna co najwyżej powspominać przynajmniej jeśli chodzi o skorpiona

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #7 dnia: 2011-04-18, 14:04 »
przeciez tak akcja co patrzy na reke jest pojebana. Czy tylko ja ja czytalem? A odsylaczka jest sroga
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2011-04-18, 14:06 »
Dramatyzujecie. Scorpion to nie tylko dyshonor :P

Detained jest fajne, szkoda, że nie można odesłać honorowego typa, bo jak jedzie kilku to akurat tego zdyshonorowanego to by się wolało mieć w bitwie.
Bayushi Ebara - Bardzo dobry kensai, naprawdę dobry, ale niestety kensai :P
Bayushi Shibata - Courtier za 2G jest zawsze opcją do rozpatrzenia, nawet ma jakiś trait działający, w tej edycji może pograć no i jest też ciekawą postacią na następną edycję.
The Price of Honor - to moim zdaniem jest absolutnie imba. Albo wiesz co gość ma na ręce i jeszcze wyrzucasz jedną kartę, albo masz typa, który skleja na siebie wszystko, no WOW po prostu.
Soshi Komiko - Courtier magistrate, 3PH za 7 golda, mogła by nie mieć zasady i była by fajna.
Shosuro Tsuji - o_O  Ninja z 5F jest autoinclude w decku, nieważne co by robił a ten ma jeszcze bardzo dobrą battle akcję. Szkoda, że art tak skrzywdzili, bo na pewno będę go często oglądał.
Spirit of the Shadows - fajne, będę testował.
A simple Yari - karta, która rozwiązuje problem kensai o ile pojawi się na pierwszej ręce, ale, skoro użyłem słowa kensai tzn. że będzie klaser :P

koziu

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2011-04-18, 14:22 »
Detained - wyraziłem swoją opinię... faktycznie gdyby odsyłało też honorowego byłoby dużo lepsze.
Bayushi Ebara - kensaj skorpiona i wszystko w tym temacie.
Bayushi Shibata - kiedyś testowałem kurumi za 4G. Tu mamy coś odrobinę innego i chyba troszkę lepszego.
The Price of Honor - można przetestować ale z tym autoinclude to bym nie przesadzał. Dobre na pierwszą rękę żeby zrobić rozpoznanie ale potem to raczej mało da.
Soshi Komiko - postać jest OK. Standardowe statsy za 7G i jakaś tam zdolność.
Shosuro Tsuji - art jest w miarę OK :). No i ninja jest spoko, zwłaszcza porównując do Shosuro Miyoto
Spirit of the Shadows - do testu, ale nie wydaje im się, żeby zostało na dlużej. Nie ma elementu zaskoczenia skoro jest na postaci.
A simple Yari - no i znowu Kensai skorpion. Może wejdzie do dragona albo spidera. Ale gwarancji nie ma.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2011-04-18, 15:21 »
detained-ma potencjal. (+) za reakcje, (-) za to ze krzywde robi "if he moves" -> negowaczka i dupa. jak narazie wszystkie tricky magistrate action maja w koszcie bow personalki, wiec chyba to norma.
price of honor-mega mi sie podoba.
magi- za 7, 4F i akcja, nie najgorzej.

ninja z 5F pewnie sie wkreci, courtier za 4 podnoszacy sile provincji mozliwe ze tez.
ninjowa abilka- 4 focusa, skill do rozwazenia (zwlaszcza ze nie wstaje sie przy tej podmiance)

poza tym jest kensai...a to chyba martwy theme. weapon-za 3 +3 i bez zdolnosci, teraz sa lepsze rozwiazania.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #11 dnia: 2011-04-18, 15:34 »
zapomnieliscie o tym: http://thescorpionclan.com/forum/index.php?/topic/445-ee-btd-wrathful-dead
Czy nie myle sie ze to zabija !!!! postac zdyshonorowana bez attachy?

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2011-04-18, 15:39 »
zapomnieliscie o tym: http://thescorpionclan.com/forum/index.php?/topic/445-ee-btd-wrathful-dead
Jakby dolozyli wiecej restrykcji i wiecej nieuzytecznych traitow bo napewno byla by lepsza ta postac.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 2011-04-18, 15:44 »

pewnie brakuje tutaj jakiegos uzytecznego traita.
poza tym sie nie mylisz.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2011-04-18, 15:54 »
Jakby dolozyli wiecej restrykcji i wiecej nieuzytecznych traitow bo napewno byla by lepsza ta postac.

art ma fajny.

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 2011-04-18, 15:55 »
art ma fajny.
Chyba Twoja

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 2011-04-18, 16:04 »
no wlasnie, takie rozmazane, pociapane gie? bez sensu. no chyba ze horror osiagnal juz najwyzszy poziom ironii

detained faktycznie niezle. ninjas wyglada tlusto. reszta... szalu nie robi
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 2011-04-18, 16:08 »
Mi się jak narazie najbardziej podoba A simple yari :D
Detained i The price of Honor mi oczy wyciągło z orbit.

Rise above.

Ganbitsu

• experienced Personality
« Odpowiedź #18 dnia: 2011-04-18, 17:43 »
Hmm cudów ni ma, prawda... są karty do sprawdzenia, małe conieco dla Ninja i może dla dyshonoru magistraci po raz kolejny zostają w tyle :(

Detained - ciekawa karta odsyłka bez prezencji mi pasuje jak najbardziej - można wreszcie coś zrobić z tym Jutsushim co się boi jeździć do bitew

Bayushi Ebara - pewnie gdyby był spiderem lub dragonem to byłby mega przegięty ;)

Bayushi Shibata - na pewno go potestuje, pasywne podnoszenie obrony i postać do biegania po favor, dyshonor z domku, szkoda że nie shugas

Soshi Komiko - Courtier i magistrate to pożądana kombinacja w skorpie, szkoda że 4f na postaciach to za mało żeby jeździć prowki :(

Shosuro Tsuji - to według mnie najlepsza postać z tego previu (Skorpionowego ofc ;) ), 5f to jest to co Ninja lubi najbardziej

The Price of Honor - rzut oka na obrazek i tytuł i byłem gotowy na nowe Test of Honor, jest nowe Scrutiny Sweet Sting trochę sytuacyjne i nie jestem pewny co się dzieje gdy przeciwnik nie ma kart na ręce (może wybrać pokazanie?), przy odrobinie szczęścia i dobrym układzie pozwoli nam wpakować śmiertelną dawkę strat honoru w przeciwnika, potestujemy

Spirit of the Shadows - techowe niech Ninja specjaliści ocenią

A simple Yari - a to też chyba nie do tego previu trafiło co trzeba....

Zapaćkane Coś (Wrathful Dead) - gdyby tą zdolność dać tej magistratce, ale nie...

AHA i WIELKIE DZIĘKI dla Berto za wrzucenie tych kart na swoje forum - mogłem sobie spokojnie pooglądać bez skakania po milionie tematów.

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 2011-04-18, 17:50 »

Bayushi Shibata - na pewno go potestuje, pasywne podnoszenie obrony i postać do biegania po favor, dyshonor z domku, szkoda że nie shugas

Po favor z 0 PH to go długi bieg czeka :)